Blog » Amenajari » Amenajare birou: +300 imagini, idei si sfaturi practice pentru amenajarea biroului perfect

Amenajare birou: Homelux iti prezinta +300 imagini, idei si sfaturi practice pentru amenajarea biroului perfect

Daca esti in cautarea unor idei fresh pentru amenajarea biroului, acest articol contine raspunsurile oricarei intrebari pe care o ai, in ceea ce priveste design-ul, stilul si cromatica unui birou, dar si despre pozitionarea pieselor de mobilier si a obiectelor de decor.

Publicat: 15 noiembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Iti doresti sa-ti amenajezi un birou ideal? Vrei ca spatiul de lucru sa te ajute in cresterea calitatii muncii tale, dar sa iti sporeasca productivitatea, menajandu-ti totodata sanatatea, oferindu-ti un confort fizic si psihic crescut? Este esential ca amenajarea biroului sa fie planificata din timp, in functie de nevoile pe care le ai, avand grija sa iti organizezi spatiul inconjurator armonios si echilibrat.

Sfaturi si idei de amenajare pentru biroul tau in functie de dimensiunea spatiului disponibil

Amenajarea unui birou mic

De cele mai multe ori, pentru spatiile mici este greu de ales un design, deoarece imbinarea obiectelor decorative cu achizitiile practice trebuie sa se realizeze astfel incat sa se mentina un echilibru vizual al tuturor elementelor, pastrandu-se totodata cat mai mult spatiu liber. Pentru a oferi impresia unui spatiu cat mai “aerisit”, opteaza pentru spatii de depozitare cat mai inalte, care sa nu fie foarte lat, alegand o paleta cromatica deschisa si o accesorizare  a spatiului realizata din oglinzi si suprafete reflectorizante.

Decorarea birourilor mari

Chiar si atunci cand incaperea biroului este spatioasa, trebuie sa ai grija la imaginea de ansamblu pe care o creeaza toate elementele, atat cele decorative, cat si cele care au un rol practic prestabilit.

Cum sa iti amenajezi biroul in functie de localizarea sa

Idei de amenajare a biroului de la firma

Biroul pe care il ai la sediul firmei trebuie sa fie cat mai organizat, acesta avand in functie de domeniul de activitate, dar si de propriile preferinte, un numar redus de piese decorative, accentul punandu-se pe utilitatea obiectelor.

Amenajarea biroului de acasa

Design-ul biroului de acasa reflecta, de cele mai multe ori, personalitatea posesorului sau, de aceea foloseste-ti creativitatea pentru a-ti crea un mediu de lucru cat mai placut. Nu-ti limita imaginatia deoarece atmosfera din camera de lucru trebuie sa iti sporeasca volumul si calitatea proiectelor si task-urilor pe care le realizezi.

Idei de amenajare a biroului in functie de stilul design-ului interior

Amenajarea biroului in stil Feng-Shui

Pentru persoanele care doresc sa isi creeze un mediu de lucru organizat care sa le sporeasca cantitatea si calitatea muncii, dar care vor sa se bucure si de o atmosfera benefica din punct de vedere social, emotional si psihic, amenajarea biroului in stil Feng-Shui este cea mai buna alegere.

Decorarea unui birou intr-un stil modernist-minimalist

Amenajarea biroului in stil modernist-minimalist pune foarte mult accent pe simplitate si eleganta, design-ul bazandu-se pe utilitatea fiecarei achizitii, pe non-culori (alb, negru) si tonuri de gri. De cele mai multe ori, acest stil se bazeaza pe insertii sau constructii din sticla si aliaje metalice, piesele decorative fiind opere de arta, fie abstracte, fie minimaliste.

Cum sa iti amenajezi biroul in stilul non-conformist

Un design non-conformist se potriveste antreprenorilor care nu au o zona de confort in care se incadreaza ideile sau munca pe care o depun. Acest stil de amenajare a unui birou se bazeaza pe inovatie si iesirea din tiparele clasice, dar si pe imbinarea echilibrata a pieselor de decor cu piesele de mobilier care au un rol practic prestabilit sau improvizat, rolul lor fiind reinterpretat. De cele mai multe ori, stilul non-conformist este exprimat prin detaliile care contureaza imaginea de ansamblu a camerei biroului.

Amenajarea biroului in functie de domeniul de activitate si job-ul pe care il ai

Juridic – idei de amenajare a biroului pentru avocati

O persoana juridica alege de cele mai multe ori un stil clasic, pe lista prioritatilor sale aflandu-se mereu organizarea si bunul gust. Pentru un avocat este foarte important ca amenajarea biroului sa ofere cat mai mult spatiu de depozitare, fara ca piesele de mobilier sa aiba un aspect care sa rupa cursivitatea vizuala sau artistica. Stilul este un factor important, de aceea fiecare achizitie trebuie facuta nu doar pentru design-ul si aspectul sau de sine statator, ci si pentru rolul pe care aceasta il va avea in imaginea de ansamblu.

Medical – amenajarea biroului unui terapeut / psiholog

Un cadru medical specializat in analiza psihicului  are datoria de a identifica anumite probleme ale pacientului, ajutandu-l sa gaseasca raspunsuri unor intrebari ce ii pot schimba viata sau perceptia asupra mediului si persoanelor care il inconjoara. De aceea, ambientul in care discutiile se desfasoara trebuie sa fie cat mai primitor, piesele de mobilier fiind comode, iar atmosfera cat mai destinsa, relaxata.

Invatamant

o Cum arata biroul unui director sau profesor al unei institutii de invatamant?

Amenajarea biroului pentru un director al unei institutii de invatamant are foarte multe elemente ale unui stil clasic, paleta cromatica avand tonuri de maro, piesele de mobilier avand  un design simplu, „old school”, fiind fabricate din lemn masiv. Totodata, in imaginea de ansamblu trebuie sa fie integrate cateva elemente decorative, inclusiv distinctii, diplome si premii ale reprezentantului oficial al institutiei.

o Idei de amenajare a biroului de acasa pentru elevii si studentii eminenti

Entertainment & Publicitate

o Arhitect

Biroul unui arhitect trebuie sa fie cat mai spatios si luminos astfel incat mediul sa ii ofere conditii optime pentru a-si realiza proiectele. De cele mai multe ori, acesta este si atelierul artistului, de aceea este esential ca design-ul sa fie realizat in functie de nevoile sale.

o Scriitor – Content Writer / Copy Writer

Un scriitor are nevoie de un spatiu creat atat din elemente care au un rol practic, dar si de piese de decor care sa ii sporeasca creativitatea, inspirandu-l la nevoie. Este foarte important ca design-ul sa creeze o atmosfera placuta, piesele de mobilier alegandu-se atat in functie de utilitatea pe care o au, de forma, dimensiunile si culorile pe care le au, dar si dupa capacitatea lor de integrare in imaginea de ansamblu.

o Artist vizual – Fotograf / Grafician / Web Designer

Un artist vizual este un creator de continut care are nevoie de un design care sa ii sporeasca nu doar calitatea, ci si ritmul de lucru, protejandu-i totodata sanatatea. Acesta are nevoie de un spatiu cat mai deschis, in care sa beneficieze de o cantitate cat mai mare de lumina naturala pe timp de zi, iar pe timp de noapte lumina sa fie alba si intensa, astfel incat vederea sa nu fie suprasolicitata. Este esential ca design-ul interior al biroului sa contina elemente decorative care sa il reprezinte pe posesorul sau, printre acestea numarandu-se inclusiv rezultatele muncii sale.

Tipul biroului

      Single

Double

Multiple

Idei de amenajare interioara a biroului in functie de paleta cromatica predominanta

Alb

Negru

Gri

Maro

Crem / Bej

Decoreaza-ti biroul in functie de nevoile pe care le ai, tinand cont de stilul care simti ca te face sa te simti ca “acasa”. Imbina placutul cu utilul si foloseste-ti creativitatea pentru a obtine un design ideal tie si job-ului pe care il ai. El trebuie sa iti reflecte personalitatea si stilul de viata, oferindu-ti un ambient placut, care sa iti sporeasca productivitatea, calitatea si continutul muncii.

Surse foto:

www.iamstanwu.me

www.secrethistorian.com

www.pexels.com

www.unsplash.com

www.staticblog.virtualvocations.com

www.livinterior.net

www.dailymail.co.uk

www.blogspot.com

www.blog.nirajastan.com

www.findingtimetowrite.files.wordpress.com

www.blog.strongproject.com

www.writeraid.files.wordpress.com

www.thewritelife.com

www.wilksco.com

www.sprinkleofglam.com

www.nepinetwork.org

www.snasent.me

www.midcityeast.com

www.pinimg.com

www.adsensr.com

www.eugenekhollanderlaw.com

www.containerstore.com

www.quadracomunica.com

www.fieldstone-homes.com

www.decorviz.com.sg

www.nidahspa.com

www.designingidea.com

www.justcreative.com

www.ideas4homes.com

www.fengshuidana.com

www.digsdigs.com

www.images.fastcompany.net

www.whitehouse51.com

www.pinterest.com

www.gohome.com.br

www.thespruce.com

www.camtenna.com

www.mochacasa.com

www.thespaces.com

www.traciandtroy.com

www.thespruce.com

www.elchamberlin.info

www.merchantview360.com

www.nataliefranke.com

www.static2-living.corriereobjects.it

www.comoorganizarlacasa.com

www.peppinosmalta.com

www.azurerealtygroup.com

www.screenwritingfromiowa.files.wordpress.com

Produse asociate

999,90 lei

Vezi mai multe

1.799,00 lei

Vezi mai multe

459,90 lei

Vezi mai multe