Amenajare birou: Homelux iti prezinta +300 imagini, idei si sfaturi practice pentru amenajarea biroului perfect
Daca esti in cautarea unor idei fresh pentru amenajarea biroului, acest articol contine raspunsurile oricarei intrebari pe care o ai, in ceea ce priveste design-ul, stilul si cromatica unui birou, dar si despre pozitionarea pieselor de mobilier si a obiectelor de decor.
Publicat: 15 noiembrie 2018
Categorii: Amenajari, Tips & Tricks, Design
Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:
Iti doresti sa-ti amenajezi un birou ideal? Vrei ca spatiul de lucru sa te ajute in cresterea calitatii muncii tale, dar sa iti sporeasca productivitatea, menajandu-ti totodata sanatatea, oferindu-ti un confort fizic si psihic crescut? Este esential ca amenajarea biroului sa fie planificata din timp, in functie de nevoile pe care le ai, avand grija sa iti organizezi spatiul inconjurator armonios si echilibrat.
Cuprins
Sfaturi si idei de amenajare pentru biroul tau in functie de dimensiunea spatiului disponibil
Amenajarea unui birou mic
De cele mai multe ori, pentru spatiile mici este greu de ales un design, deoarece imbinarea obiectelor decorative cu achizitiile practice trebuie sa se realizeze astfel incat sa se mentina un echilibru vizual al tuturor elementelor, pastrandu-se totodata cat mai mult spatiu liber. Pentru a oferi impresia unui spatiu cat mai “aerisit”, opteaza pentru spatii de depozitare cat mai inalte, care sa nu fie foarte lat, alegand o paleta cromatica deschisa si o accesorizare a spatiului realizata din oglinzi si suprafete reflectorizante.
Decorarea birourilor mari
Chiar si atunci cand incaperea biroului este spatioasa, trebuie sa ai grija la imaginea de ansamblu pe care o creeaza toate elementele, atat cele decorative, cat si cele care au un rol practic prestabilit.
Dimensiunea biroului pentru copilul tau
Ofera-i un spatiu generos, in care sa se simta in largul lui. Totusi, nu exagera! Biroul de scolar este pentru teme, nu-i ingadui sa-l transforme intr-un loc de joaca. Copilul trebuie sa faca diferenta intre timpul dedicat studiului si cel pentru activitati de recreere. Ai grija sa se incadreze foarte bine in camera si sa nu manance prea mult din spatiu.
Unde asezi biroul scolarului
Daca ai un copil dreptaci, lumina ferestrei trebuie sa vina din stanga atunci cand scrie. In caz contrar, umbrele de pe caietul cu teme ii pot ingreuna acestuia vederea. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, incearca sa asezi biroul cat mai departe de pat. Nimic nu trebuie sa-l perturbe in timpul studiului.
Totodata, aseaza biroul paralel cu un perete, chiar lipit de acesta, si nu uita de alte piese de mobila care pot ajuta la depozitarea cartilor, caietelor si altor materiale folositoare. Ar fi indicat ca pozitionarea sa fie facuta cat mai departe de usa camerei.
Functionalitatea biroului pentru scolari – Numarul sertarelor si locurile pentru gadgeturi
Modelele de birouri ale copiilor scolari trebuie sa dispuna de sertarele clasice, dar si de un raft, asezat sub placajul principal, in care sa-si puna obiectele care i se par folositoare. Sertarul de dedesubt va fi destinat obiectelor mai mici. Stiloul, creioanele colorate, penarul, ascutitoarea si guma de sters trebuie sa fie mereu la indemana. Sertarul cel mare, pozitionat mai jos, este pentru manualele scolare si alte carti de citit sau de desen, dar si caietele.
Fie ca esti de acord, fie nu, copilului tau ii va trebui, cel mai probabil, macar un laptop, daca nu cumva si o tableta. Ajuta-l sa organizeze bine spatiul de deasupra. Gadgeturile trebuie sa fie ordonate si sa nu fie in pericol sa cada. Cele mobile pot sa stea, eventual, intr-o tavita transparenta, de plastic. Daca, insa, i-ai achizitionat copilului tau un PC, asigura-te ca acesta are un compartiment special. Sub nicio forma nu-l aseza pe jos, pentru ca va aspira tot praful din camera si se va strica!
Scaunul biroului pentru copiii scolari
Cand vine vorba despre scaunul biroului, in niciun caz nu trebuie sa te iei unul oarecare. Gandeste-te ca va fi locul favorit al copilului si ca va petrece multe ore in el. Si mai ales acum, cand este in crestere, trebuie sa ai grija la coloana lui vertebrala. Asa ca are nevoie de un model ergonomic, care sa permita ajustarea inaltimii sezutului. Mai mult, unghiul de inclinare al spatarului trebuie sa fie si el reglabil.
Așadar, un scaun de birou cu multe opțiuni de ajustare, dar si un material calitativ si un design ce are grija de coloana este ceva ce nu trebuie sa nu lipseasca din spatiu de studiu din camera unui elev. Astfel de alegeri ii afecteaza confortul si starea fizica, asa ca informeaza-te inainte sa iei o decizie.
Accesoriile nelipsite de pe biroul oricarui scolar
Orarul trebuie sa stea la vedere. El va sta la loc de cinste pe biroul oricarui scolar. Nu strica, pentru aerisire, un ventilator, mai ales pe timp de vara. De asemenea, o lampa de birou este aproape obligatorie. Nu uita ca lumina trebuie sa vina din partea opusa mainii de scris, asa ca ar fi mai bine sa i-o asezi tu si, pe parcurs, sa-i mai corectezi pozitia in functie de orientarea corpului.
Ai reusit sa-i faci copilului tau o camera de vis! Vei observa cat de bine se va simti in biroul lui de scolar si cat de mult se mandreste cu el. I-ai oferit si confort, dar i-ai dat si o responsabilitate. De acum, va trebui sa aiba grija sa fie mereu curat si de primitor ca prima oara. Si ori de cate ori va fi dezordonat, reorganizati-l impreuna! Va fi fericit sa iei parte alaturi de el la o astfel de activitate si se va simti ca un om mare.
Cum sa iti amenajezi biroul in functie de localizarea sa
Idei de amenajare a biroului de la firma
Biroul pe care il ai la sediul firmei trebuie sa fie cat mai organizat, acesta avand in functie de domeniul de activitate, dar si de propriile preferinte, un numar redus de piese decorative, accentul punandu-se pe utilitatea obiectelor.
Amenajarea biroului de acasa
Design-ul biroului de acasa reflecta, de cele mai multe ori, personalitatea posesorului sau, de aceea foloseste-ti creativitatea pentru a-ti crea un mediu de lucru cat mai placut. Nu-ti limita imaginatia deoarece atmosfera din camera de lucru trebuie sa iti sporeasca volumul si calitatea proiectelor si task-urilor pe care le realizezi.
Amenajarea biroului in dormitor
Daca decizi sa-ti amenajezi spatiul de lucru in dormitor, fie nu dispui de suficient spatiu, fie te numeri printre persoanele care iubesc linistea si intimitatea. Indiferent in care din cele doua variante te incadrezi, trebuie sa acorzi o atentie sporita mobilierului ales pentru noul tau spatiu de lucru. In primul rand, va trebui sa optezi pentru o masa de birou in nuante din aceeasi paleta cromatica cu mobila dormitor. In plus, trebuie sa alegi un birou de dimensiuni potrivite, pentru a nu incarca prea mult camera si, in acelasi timp, pentru a avea suficient spatiu unde sa lucrezi.
Odata ce ai ales masa potrivita, va trebui sa gasesti un scaun birou ergonomic si, tinand cont de faptul ca vei petrece cu siguranta foarte mult timp in fata laptopului, este indicat sa pui accent pe confort si calitate. Un alt element important pentru un spatiu de lucru este lumina. Lumina naturala te va ajuta sa te concentrezi si sa fii mai productiv, asa ca o varianta foarte buna este sa pozitionezi biroul langa fereastra. In plus, apeleaza la corpuri de iluminat de calitate. De exemplu, poti apela la o lampa de birou cu lumina rece. In plus, asigura-te ca ai optat pentru lustre dormitor care sa poata genera suficienta lumina, astfel incat ochii tai sa nu se simta obositi dupa doar o ora de lucru.
> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER
> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER BIROU
Iata cateva articole potrivite biroului din dormitor:
Amenajarea biroului in camera de zi
Pentru cei care considera ca dormitorul trebuie sa fie doar camera de odihna, exista posibilitatea de a amenaja spatiul de lucru in camera de zi sau in living. Daca dispui de un spatiu mare, poti opta pentru un birou cu rafturi delimitate cu riflaje din lemn sau pentru o biblioteca. De altfel, scaunul de birou trebuie sa fie unul elegant, astfel ca un scaun din piele poate fi varianta perfecta pentru noul tau spatiu de lucru. Daca totusi nu dispui de suficient spatiu, poti apela la un scaun pliabil, pe care sa il strangi atunci cand nu lucrezi. Tinand cont ca este vorba de camera de zi – locul in care iti intampini musafirii, trebuie sa pui accent pe aspect. Astfel, poti inlocui lampa de birou cu un lampadar elegant sau pentru un lampadar cu rafturi.
> DESCOPERA COLECTIA DE BIROURI
> DESCOPERA COLECTIA DE SCAUNE BIROU
> DESCOPERA COLECTIA DE LAMPADARE
Iata recomandarea Homelux in ceea ce priveste amenajarea unui birou in camera de zi:
Amenajarea biroului in mansarda
Daca locuiesti la casa, iar mansarda este folosita momentan strict ca spatiu de depozitare, noi iti propunem ca anul acesta sa aduci un suflu nou intregului spatiu, mai ales daca lucratul de acasa ti se potriveste de minune. In plus, nu va trebui sa gasesti alt loc pentru lucrurile pe care nu le folosesti atat de des si nici nu vei fi nevoit sa investesti multi bani pentru reconditionarea acestui spatiu. Pentru amenajarea unui birou la mansarda poti opta la stilul industrial, care este din ce in ce mai apreciat de catre designerii de interior. Astfel, cu putina inspiratie iti poti crea chiar tu noul spatiul pentru lucru, achizitionand un birou si un scaun confortabil si mesterind singur cateva rafturi pentru depozitare.
> DESCOPERA COLECTIA DE DULAPURI BIROU
> DESCOPERA COLECTIA DE CORPURI ILUMINAT BIROU
Iata recomandarea Homelux pentru amenajarea biroului de la mansarda:
Amenajarea biroului in balcon
Stiai ca iti poti amenaja spatiul de lucru chiar in balcon? In plus, nu vei avea nevoie de un buget foarte mare pentru a-ti achizitiona corpurile de mobilier, tinand cont de faptul ca vorbim despre un spatiu restrans, Practic, va suficient un birou de mici dimensiuni si un scaun pliant, la care poti adauga si un dulap pentru a-ti depozita toate documentele
Totusi, pentru a intregi un spatiu relaxant, cu energie vibranta, poti aepela la cat mai multe elemente de decor. Ce zici de cateva plante artificiale? Poti alege chiar si cateva lumanari, iar daca dispui de suficient spatiu, ai putea lua in considerare amplasarea unui raft pe care sa pui cat mai multe flori si decoratiuni.
> DESCOPERA COLECTIA DE MESE SI SCAUNE BALCON
> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI
> DESCOPERA COLECTIA DE PLANTE ARTIFICIALE
> DESCOPERA COLECTIA DE LUMANARI
Iata recomandarea Homelux pentru un birou in balcon:
Birou Elizabeth, 94x50x91 cm, 1 sertar, alb, pal melaminat 18 mm
Amenajarea biroului in aer liber
Iubitorii conceptului work from home s-au gandit cu siguranta si la varianta de a amenaja spatiul de lucru in aer liber, chiar daca aceasta este potrivita doar pentru sezonul cald. Imagineaza-ti doar cum ar trece cele 8 ore de munca lucrand in curte, in timp ce te bucuri de natura, de aer proaspat si de razele blande ale soarelui. Suna foarte bine, asa-i? Daca si tu iei in calcul aceasta optiune, trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante. Vei avea nevoie de o masa rezistenta si suficient de spatioasa, de un scaun confortabil si de cateva rafturi de depozitare. In plus, nu uita de elementele de decor si de plante. Tinand cont ca vei petrece cateva ore bune lucrand, e important sa iti creezi o atmosfera cand mai relxanta. Pana la urma ai nevoie de inspiratie. Corect?
Iata recomandarea Homelux in ceea ce priveste articolele potrivite pentru un birou in aer liber:
Birou Elizabeth, 94x50x91 cm, 1 sertar, antracit, pal melaminat, 18 mm
Idei de amenajare a biroului in functie de stilul design-ului interior
Amenajarea biroului in stil Feng-Shui
Pentru persoanele care doresc sa isi creeze un mediu de lucru organizat care sa le sporeasca cantitatea si calitatea muncii, dar care vor sa se bucure si de o atmosfera benefica din punct de vedere social, emotional si psihic, amenajarea biroului in stil Feng-Shui este cea mai buna alegere.
Decorarea unui birou intr-un stil modernist-minimalist
Amenajarea biroului in stil modernist-minimalist pune foarte mult accent pe simplitate si eleganta, design-ul bazandu-se pe utilitatea fiecarei achizitii, pe non-culori (alb, negru) si tonuri de gri. De cele mai multe ori, acest stil se bazeaza pe insertii sau constructii din sticla si aliaje metalice, piesele decorative fiind opere de arta, fie abstracte, fie minimaliste.
Cum sa iti amenajezi biroul in stilul non-conformist
Un design non-conformist se potriveste antreprenorilor care nu au o zona de confort in care se incadreaza ideile sau munca pe care o depun. Acest stil de amenajare a unui birou se bazeaza pe inovatie si iesirea din tiparele clasice, dar si pe imbinarea echilibrata a pieselor de decor cu piesele de mobilier care au un rol practic prestabilit sau improvizat, rolul lor fiind reinterpretat. De cele mai multe ori, stilul non-conformist este exprimat prin detaliile care contureaza imaginea de ansamblu a camerei biroului.
Amenajarea biroului in functie de domeniul de activitate si job-ul pe care il ai
Juridic – idei de amenajare a biroului pentru avocati
O persoana juridica alege de cele mai multe ori un stil clasic, pe lista prioritatilor sale aflandu-se mereu organizarea si bunul gust. Pentru un avocat este foarte important ca amenajarea biroului sa ofere cat mai mult spatiu de depozitare, fara ca piesele de mobilier sa aiba un aspect care sa rupa cursivitatea vizuala sau artistica. Stilul este un factor important, de aceea fiecare achizitie trebuie facuta nu doar pentru design-ul si aspectul sau de sine statator, ci si pentru rolul pe care aceasta il va avea in imaginea de ansamblu.
Medical – amenajarea biroului unui terapeut / psiholog
Un cadru medical specializat in analiza psihicului are datoria de a identifica anumite probleme ale pacientului, ajutandu-l sa gaseasca raspunsuri unor intrebari ce ii pot schimba viata sau perceptia asupra mediului si persoanelor care il inconjoara. De aceea, ambientul in care discutiile se desfasoara trebuie sa fie cat mai primitor, piesele de mobilier fiind comode, iar atmosfera cat mai destinsa, relaxata.
Invatamant
o Cum arata biroul unui director sau profesor al unei institutii de invatamant?
Amenajarea biroului pentru un director al unei institutii de invatamant are foarte multe elemente ale unui stil clasic, paleta cromatica avand tonuri de maro, piesele de mobilier avand un design simplu, „old school”, fiind fabricate din lemn masiv. Totodata, in imaginea de ansamblu trebuie sa fie integrate cateva elemente decorative, inclusiv distinctii, diplome si premii ale reprezentantului oficial al institutiei.
o Idei de amenajare a biroului de acasa pentru elevii si studentii eminenti
Entertainment & Publicitate
o Arhitect
Biroul unui arhitect trebuie sa fie cat mai spatios si luminos astfel incat mediul sa ii ofere conditii optime pentru a-si realiza proiectele. De cele mai multe ori, acesta este si atelierul artistului, de aceea este esential ca design-ul sa fie realizat in functie de nevoile sale.
o Scriitor – Content Writer / Copy Writer
Un scriitor are nevoie de un spatiu creat atat din elemente care au un rol practic, dar si de piese de decor care sa ii sporeasca creativitatea, inspirandu-l la nevoie. Este foarte important ca design-ul sa creeze o atmosfera placuta, piesele de mobilier alegandu-se atat in functie de utilitatea pe care o au, de forma, dimensiunile si culorile pe care le au, dar si dupa capacitatea lor de integrare in imaginea de ansamblu.
o Artist vizual – Fotograf / Grafician / Web Designer
Un artist vizual este un creator de continut care are nevoie de un design care sa ii sporeasca nu doar calitatea, ci si ritmul de lucru, protejandu-i totodata sanatatea. Acesta are nevoie de un spatiu cat mai deschis, in care sa beneficieze de o cantitate cat mai mare de lumina naturala pe timp de zi, iar pe timp de noapte lumina sa fie alba si intensa, astfel incat vederea sa nu fie suprasolicitata. Este esential ca design-ul interior al biroului sa contina elemente decorative care sa il reprezinte pe posesorul sau, printre acestea numarandu-se inclusiv rezultatele muncii sale.
Idei de decor care vor transforma biroul din balcon intr-un spatiu mai placut
Nu prea stii ce ai putea face pentru ca zona de munca de acasa sa arate mai bine si sa te ajute sa lucrezi cu mai mult drag si spor? Homelux iti ofera cateva idei simplu de implementat pe care le vei adora.
Tine flori in biroul de la balcon
In majoritatea cazurilor, balconul nu este un spatiu foarte mare. Daca nu e decorat cum trebuie, acesta poate parea claustral. Plantele vor face acest loc sa para mai legat de exterior, deci vor crea iluzia unei zone mai extinse. In plus, florile sau arbustii de apartament au multiple beneficii. Te ajuta sa te relaxezi, ceea ce te va face sa ai o dispozitie mai buna. Deoarece produc oxigen, acestea purifica aerul, sustinand, astfel, buna functionare a proceselor cognitive.
Tine cont de nivelul de lumina care intra in incapere. Unele plante prefera sa stea sub bataia directa a razelor de soare, in timp ce altele sunt adaptate pentru zone mai intunecate. Daca vrei sa faci ceva dragut vizual, alege ghivece, masti pentru acestea asortate sau piese care se potrivesc cu stilul amenajarii: scandinav, vintage, clasic, industrial etc.
Alege piese de mobilier mai deosebite pentru un birou pe balcon
Multe persoane care lucreaza in birouri corporate ajung sa dezvolte depresie din cauza locului de munca. De fapt, lipsa de culoare si uniformitatea contribuie la aparitia sentimentelor negative. In schimb nuantele vesele, formele inovative, detaliile noi, toate sunt stimuli pentru aparitia bucuriei.
Asadar, cauta piese de mobilier pentru birou deosebite pentru a le integra in balcon. Poate fi vorba despre o placa pentru perete pe care sa iti agati plantele.
O alta idee este sa faci ca scaunul de birou pe care il ai si aiba un design mai interesant. Intr-un colt, ai putea amenaja un spatiu pentru relaxare, unde sa instalezi un fotoliu tip scoica sau sac.
Poze si detalii→ https://www.homelux.ro/scaun-birou-directorial-negrurotativtapitat-piele-ecologicacadru-metal-18904
Ai nevoie de multa lumina in biroul de la balcon
Lumina este cruciala pentru a putea sa fii productiv atunci cand lucrezi la un birou. Cel mai probabil, pe timpul zilei, ai destula cantitate. Cand se intuneca, insa, vei avea nevoie sa creezi una artificiala. Cum o vei face?
Cel mai important este sa alegi corpuri de iluminat, pe care sa le pozitionezi exact acolo unde ai nevoie. O idee buna este sa alegi variante portabile, precum o veioza, careia sa ii poti schimba usor pozitia. Pentru serile in care vrei sa te relaxezi in acest spatiu, alege niste luminite ambientale, pentru a crea o atmosfera speciala.
Cum arata camerele de birouri moderne?
Spatiile de lucru moderne nu sunt foarte mari, ci se incearca economisirea spatiului pe cat de mult posibil, insa trebuie sa fie suficient de mare, incat sa se poata depozita tot ce este necesar si sa fie comod. Acest spatiu are, drept obiecte centrale, mobila pentru birou, cum sunt mesele de birou, scaunele de birou si dulapurile de birou.
Asa cum s-a mentionat deja, spatiile de lucru moderne au un design actual, ceea ce nu trebuie sa insemne neaparat forme atipice, ci si culori sau combinatii de culori, altele folosite decat clasicele nuante de maro si negru. Scaunele nu mai sunt unele obisnuite, ci unele speciale, confortabile si reglabile, mai ales daca se vor petrece aici cateva ore bune de lucru.
Nu mai exista o aglomerare de obiecte si dosare sau hartii dispuse haotic pe masa de birou, ci sunt depozitate in dulapuri si sertare pentru a economisi spatiul si pentru a nu exista o dezordine ce strica aspectul spatiului.
Spatiul de lucru trebuie sa aiba cat mai multe surse de lumina naturala, insemnand cat mai multe ferestre prezente in acest spatiu. Nu uita, insa, de faptul ca sursa de lumina ar trebui sa conduca lumina catre ecranul laptopului din spatele tau sau dintr-o parte, deoarece o lumina care intra in incapere din spatele ecranului nu numai ca oboseste ochii, dar si face mult mai greu de vazut ecranul. Nu trebuie, insa, ca lumina naturala sa fie foarte puternica, ci poate fi controlata cu diverse modele de perdele sau draperii. Incearca, asadar, sa iti pozitionezi spatiul de lucru in locul in care beneficiezi de acest tip de lumina. Atunci cand vine vorba de folosirea luminii artificiale, este recomandat sa nu o folosesti pe cea calda (galbena), deoarece va contrasta cu lumina rece (albastra sau alba) a ecranului, in cazul in care folosesti unul. De asemenea, lumina calda este mai putin puternica decat cea naturala, fiind o lumina folosita pentru a crea ambianta. Daca lumina din incapere este una calda, este suficient sa apelezi la o veioza cu lumina alba sau albastra pentru a-ti ajuta vederea.
Pe langa acestea, un spatiu de lucru modern inseamna si personalizarea acestuia cu diverse obiecte caracteristice sau personale, insa nu se recomanda o exagerare a acestora.
Modele de birouri moderne pentru toate varstele
Birourile nu sunt folosite doar de angajati, ci si de adolescenti si copii pentru a face diverse activitati prin care isi petrec timpul liber sau pentru a-si face diverse teme pentru scoala. Chiar si adultii, daca nu lucreaza de acasa pentru munca, au nevoie de un spatiu in care sa isi desfasoare alte activitati care nu se pot face de pe canapea, de exemplu. Gasesti mai jos modele de birouri moderne pentru toate varstele.
Modele birouri moderne pentru copii
Chiar si copii au nevoie de un loc in care sa deseneze sau sa lucreze, altul in afara spatiului de joaca. Este un bun exercitiu pentru a-i invata cum sa fie mai organizati si cum sa faca diferenta dintre cele doua tipuri de spatii.
Iata cateva exemple:
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/birou-cu-biblioteca-incorporata-andy120x75-cmculoare-albpal-21988
Modele de birouri pentru tineret si adulti in stil modern
Pentru tineri si adulti, spatiul de lucru actual este alcatuit dintr-un birou modern alb, gri, maro sau diverse combinatii de culori diferite de cele inchise folosite in trecut. Fiind vorba despre mai multe ore in care se lucreaza la birou, sunt recomandate scaunele speciale pentru spatiul de lucru si, pentru ca, in general, este nevoie si de diverse documente si alte obiecte, se poate folosi un dulap pentru birou in care acestea sa fie depozitate.
Poti vedea mai jos exemple din fiecare categorie:
- Masa pentru birou
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/birou-cu-biblioteca-incorporata-iohi150x120-cmculoare-sonomaalbpal-22916
Tipul biroului
Single
Double
Multiple
Idei de amenajare interioara a biroului in functie de paleta cromatica predominanta
Alb
Negru
Gri
Maro
Cum iti poti amplasa biroul acasa?
Spatiul de lucru de acasa poate fi amplasat in doua tipuri de camere: living si dormitor. Totusi, se recomanda livingul, deoarece dormitorul ar trebui sa fie folosit doar pentru relaxare si dormit, camera de living fiind spatiul unde petreci cea mai mare parte din zi facand diverse activitati.
Incearca sa aplici si specificatiile referitoare la lumina prezentate in primul punct al acestui articol pentru mai multa comoditate.
Biroul poate fi amplasat atat paralel cu peretii, oriunde exista loc pentru acesta, cat si pe colt, delimitand si mai mult vizual spatiul de lucru.
Incearca sa faci in asa fel incat spatiul de lucru sa fie cat se poate de compact, adica toate piesele de mobila ce il alcatuiesc sa fie dispuse cat mai apropiat, pentru a se vedea clar delimitarea acestuia si fara sa se amestece cu elementele specifice incaperii, cum ar fi canapeaua, avand alte roluri, unele diferite de cele pentru un spatiu de lucru.
Idei moderne de decorare a camerei de birou
Un spatiu de lucru actual este unul personalizat cu diferite decoratiuni care sa infrumuseeze spatiul si sa il faca mai personal. Poti folosi, de exemplu, cateva fotografii, plante in ghiveci, diferite modele de ceasuri, tablouri sau alte obiecte care sunt pe placul tau. Nu exagera, insa, deoarece spatiul de lucru nu trebuie incarcat. poti alege intre 3 si 5 elemente de acest gen.
Iata cateva obiecte cu care iti poti decora biroul:
Poze + pret → https://www.homelux.ro/rama-foto-goldie-3-poze-h-23-cm-metal-auriu-25669
Poze + pret → https://www.homelux.ro/planta-decor-in-ghiveci-buddha-13×17-cm-alb-gri-verde-disponibila-in-4-variante-25711
Cum se sta corect si cum se intretine un scaun de birou
Un scaun de birou, pentru a fi eficient, trebuie sa fie folosit cum trebuie. Puține persoane stiu exact despre ce este vorba, chiar daca stau pe scaun toata ziua. Specialistii recomanda tuturor sa țina cont de cateva aspecte esențiale pentru a se bucura de o sanatate de fier si de productivitate in activitatea desfasurata.
Iata cum poti avea o pozitie corecta la birou:
- Pozitia monitorului– este important ca acesta sa fie pozitionat la nivelul privirii tale sau putin mai jos, insa niciodata mai sus, deoarece muschii ochilor si gatului vor obosi mult mai repede;
- Distanta fata de monitor– bratele si coatele ar trebui sa fie tinute paralel cu podeaua si aproape de corp, iar pozitia tastaturii ar trebui sa fie de asa natura incat sa nu fie nevoie sa te apleci in fata, iar distanta recomandata dintre tine si monitor este de 45 de centimetri;
- Pozitia spatelui– pozitia corecta a spatelui este cea in care acesta sta lipit de spatarul scaunului, iar un alt lucru foarte eficient pe care il poti fac in plus este atasarea unui dispozitiv special de sustinere a spatelui;
- Pozitia gatului– doua obiceiuri foarte proaste pe care oamenii le fac din acest punct de vedere este fie faptul ca acestia intind gatul inainte atunci cand se uita la monitor, fie obisnuinta de a vorbi la telefonul prins intre ureche si umar in timp ce tasteaza, insa solutiile pentru aceste probleme sunt foarte simple: gatul trebuie sa fie pozitionat astfel incat urechile sa fie aliniate cu umerii si folosirea unor dispozitive handsfree pentru conversatiile telefonice;
- Pozitia umerilor– umerii trebuie sa se afle intr-o pozitie cat mai relaxata, tinuti jos, nu incordati;
- Pozitia coatelor si inchieieturilor– coatele trebuie tinute fata de corp intr-un unghi de 90 de grade, iar mainile si incheieturile ar trebui sa formeze o linie dreapta, prin aceasta pozitie asigurandu-se protejarea inchieiturilor de prea multa presiune;
- Pozitia picioarelor– soldurile si coapsele ar trebui sa fie aliniate cu podeaua sau cel putin mai sus fata de genunchi si trebuie sa te asiguri ca exista macar putin spatiu intre marginea scaunului si spatele genunchilor, astfel incat circulatia sangelui sa nu fie intrerupta;
- Pozitia talpilor– pozitia pe scaun ar trebui sa fie una care sa asigure ca talpile ating in totalitate podeaua sau, daca nu este posibil acest lucru, sa se foloseasca un suport special pentru picioare ajustat la inaltimea ta.
Este, de asemenea, foarte important sa nu uiti sa iei pauze de 1-2 minute o data la fiecare 25 de minute petrecute la birou si daca durerile persista chiar si dupa ce respecti aceste indicatii, adreseaza-te unui medic specialist.
In alta ordine de idei, pentruca un scaun de birou sa fie pastrat timp cat mai indelungat in stare optima de funcționare, este necesar sa fie utilizat in conformitate cu indicațiile producatorului, fara a-l supune la diferite presiuni sau greutați care ar putea sa-i aduca diferite stricaciuni. Inclinarea spatarului in diferite poziții, miscarea roților pe podeaua uda sau care nu permite alunecarea lor corecta, zdruncinarea, transportul gresit sunt doar cateva lucruri care ar putea sa-i dauneze iremediabil.
Ingrijirea si curațarea scaunelor de birou trebuie sa se faca avand in vedere fiecare tip de tapițerie in parte, pe fiecare piesa in parte, nu ca un tot unitar, pentru ca, de regula, produsele sunt confecționate din materiale diverse. Se foloseste un aspirator de mana sau unul electric pentru indepartarea prafului, utilizand o perie cat mai fina, nu cea pentru covor, apoi, cu ajutorul unei carpe curate si a unui burete cu apa calda bine stors, se sterge cu multa atenție. Imediat se va repeta stergerea cu o carpa uscata si moale.
Este mult mai usor sa se previna decat sa se curețe componentele murdare sau deteriorate, asa ca este important de evitat rasturnarea pe scaun a diferitelor bauturi sau a unor alimente, patarea sau murdarirea lui cu pasta de pix, cerneala, ruj etc. Cel puțin o data pe saptamana, trebuie sters de praf. Astfel, se va evita, practic, adunarea prafului in zonele mai greu de curațat.
Cum alegi cel mai bun scaun de birou
Munca la birou este, de foarte multe ori, epuizanta pentru majoritatea oamenilor. Din cauza timpului urias petrecut pe scaun, tot mai mulți au simțit nevoia sa gaseasca un produs potrivit, care sa ofere susținere lombara, lipsa durerilor, a disconfortului si mai multa productivitate in munca. Specialistii si medicii au demonstrat faptul ca folosirea unui scaun nepotrivit la birou poate duce in timp la apariția unor probleme grave de sanatate, a unor dureri musculare care inainte nu se manifestau sau chiar la schimbari de postura.
Scaunele de birou ergonomice, bune si ieftine, pot fi gasite cu usurința in mediul online, care abunda de produse de tot felul. Intr-adevar, alegerea poate intampina dificultați numeroase in lipsa informațiilor utile. Criteriile de care trebuie sa țina cont in alegerea unui scaun potrivit pentru folosirea la biroul de acasa sau de la firma sunt urmatoarele:
- Materialul din care este confecționat produsul ales trebuie sa fie de cea mai buna calitate, sa fie dispus in asa fel incat sa reduca stresul din punctele de presiune exercitate asupra corpului. Unele modele sunt dotate cu o plasa elastica, avand rolul de a evita supraincalzirea. Sub ele exista, deseori, un suport de plastic, care ajuta la menținerea poziției corecte. Modelele cele mai luxoase sunt cele confecționate din piele naturala, un material, totusi, mai greu de intreținut din motive deja stiute de toata lumea. Exista si scaune de birou cu aspect deosebit, fabricate din piele ecologica sau material textil, care reusesc cu brio sa transforme spațiul de la birou intr-unul sofisticat;
- Designul modern poate sa ofere unui birou o atmosfera eleganta, care sa ofere o impresie buna clienților ajunsi pentru prima data intr-un birou din firma. Scaunul trebuie sa se armonizeze perfect cu restul obiectelor de aici si sa creeze un tot unitar. Culorile joaca si ele un rol hotarator in alegerea facuta, deoarece cromatica este esențiala in amenajarile interioare de tot felul;
- Ajustabilitatea poate fi cel mai important criteriu de ținut cont in gasirea scaunului de birou dorit, pentru ca sanatatea ar trebui sa primeze. Cel mai bun scaun de birou trebuie sa fie acela care ajusteaza inalțimea si adancimea sezutului, care susține curbura in forma de „S” a spatelui si care permite inclinarea spatarului. Modelul directorial ar fi o alegere ideala in acest sens, pentru ca are mai multe opțiuni de ajustabilitate, ceea ce il face ideal pentru zilele lungi petrecute la birou;
- Tipul de scaun trebuie avut in vedere in egala masura: fix sau cu roți. Daca pe podea se afla un covor sau o mocheta, scaunul ales ar trebui sa fie cel fix, dar daca este acoperita cu parchet sau gresie, atunci se poate opta pentru un scaun cu roți;
- Prețul poate fi un criteriu foarte bun de alegerea celui mai bun scaun de birou. De exemplu, daca oferta unui magazin conține scaune directoriale la prețuri foarte mici, acest lucru inseamna ar putea insemna ca ele sunt confecționate din materiale de slaba calitate.
Scaune pentru prichindei, elevi si parinti
Atunci cand vine vorba de amenajarea biroului intr-o camera de adolescent, lucrurile sunt destul de simple. Ai nevoie de o masa suficient de spatioasa, cat sa aiba loc atat cartile si caietele, cat si laptopul, un scaun de birou confortabil si cateva decoratiuni. Este indicat sa optezi chiar pentru un scaun ergonomic, mai ales daca copilului tau ii place sa petreaca destul de mult timp in fata calculatorului.
Apoi, copiii din clasele primare au nevoie de ceva mai multa atentie, iar parintii trebuie sa gaseasca noi si noi resurse pentru a-i face cat mai interesati de spatiul pentru lucru. Daca si tu te afli in aceasta situatie, ai putea opta pentru un scaun rotativ cu diferite imprimeuri vesele, in nuante cat mai colorate. In plus, va trebui sa-ti indrepti atentia si asupra unui scaun pliabil pentru momentele in care va fi necesar sa-l asisti pe cel mic la realizarea temelor. Aceasta activitatea este importanta in primii ani de scoala.
Nici prichindeii nu trebuie sa duca lipsa de un spatiu special amenajat, mai ales daca se pregatesc intens sa faca trecerea de la gradinita la scoala. Asigura-te ca pe lista de cumparaturi ai pus si un set cu bancuta si taburete. Poti cauta un taburet cu saptiu de depozitare, iar in acest fel creioanele si blocurile de desen nu vor mai fi imprastiate prin toata casa.
Iata recomandarea Homelux pentru taburete copii si scaune birou potrivite elevilor silitori:
Spatii de depozitare si organizatoare pentru rechizite
Inceputul scolii se apropie cu pasi repezi si asta inseamna ca elevii, de orice varsta, au nevoie de foarte multe rechizite. Si pentru ca un spatiu mult prea aglomerat, cu lucruri imprastiate prin toata incaperea poate deveni obositor, ar trebui sa iei in considerare spatiile de depozitare. Ai suficient loc pentru toate lucrurile scolarului tau? Daca raspunsul este categoric nu sau nu prea, atunci ai putea sa-ti indrepti atentia catre un dulap depozitare. Ai putea aseza un dulap cu rafturi in completarea biroului si poti suplimenta spatiul cu ajutorul unor cutii depozitare sau cosuri depozitare.
Iata recomandarea Homelux pentru spatii de depozitare si organizatoare pentru rechizite:
Corp depozitare Amalfi, 80X40X180 cm culoare artar, mfc/sticla
Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune scaune de birou
Care sunt cele mai bune scaune de birou pentru menținerea sanatații spatelui?
Cele mai bune scaune de birou ideale pentru spate sunt cele ergonomice.
Cum alegi cel mai bun scaun de birou?
Alegerea celui mai bun scaun de birou trebuie sa se faca in funcție de materialul din care este confecționat, tipul de scaun dorit (fix sau rotativ), de design, ajustabilitate, preț.
Care sunt cele mai bune scaune potrivite pentru vizitatori intr-un birou?
Cele mai bune scaune pentru vizitatori sunt cele cu design elegant, modern, cu susținere moale pentru sezut.
Care este cel mai bun scaun de birou pentru copii?
Cel mai bun scaun de birou destinat copiilor este cel care menține spatele si coloana intr-o poziție corecta, oferind confortul necesar, indiferent daca aleg sa se joace, sa studieze sau sa deseneze la birou.
Cand nu merita sa iau un scaun de birou cu roti?
Scaunele de birou cu rotite nu este practic in spatiile unde podeaua este acoperita cu covoare sau alte textile, deoarece nu asigura alunecare acestora. In plus, pot lasa urme pe acea textila daca este traversata cu rotile.
Alegerea corecta a corpului de iluminat pentru birou
Lumina are o importanta sporita in momentul in care vrei sa lucrezi, sa citesti sau sa desfasori diferite activitati similare pe timp de noapte. Pentru a avea parte de o lumina cat mai buna, iar vederea ta sa nu fie afectata apeleaza la lampile de birou. Un prim avantaj al acestora este ca iti poti fixa tu lumina asa cum iti este confortabil. In momentul in care lucrezi, o lumina potrivita poate sa iti sporeasca atat concentrarea, cat si creativitatea. Cum alegi o lampa potrivita nevoilor tale? In primul rand, trebuie sa te gandesti pentru ce o folosesti in principal. Daca scrii poti alege o lampa mica, care sa iti ilumineze doar portiunea de birou unde lucrezi. Daca ai proiecte mult mai ample, de exemplu schite, alege o lampa mai mare care sa ilumineze o suprafata cat mai mare din birou. Poate esti tipul de om care lucreaza pe laptop si nu are nevoie de astfel de corpuri de iluminat. In aceasta situatie, poti alege un lampadar flexibil, care te va ajuta sa muti lumina oriunde iti doresti tu. Poti lua in calcul si lampile LED, acestea fiind din ce in ce mai populare in ultimul timp. Lumina are o intensitate maximă, placuta ochiului, oferind un confort vizual si multiple beneficii pentru sanatate. Este foarte important ca un corp de iluminat sa fie integrat in imaginea de ansamblu a intregii camere pentru a pasta o armonie vizuala prielnica unui mediu armonios.
Pozitionarea corecta a sursei luminii biroului
Cand vine vorba de pozitionarea corecta a luminii, lucrurile nu sunt asa de simple cum par. Trebuie sa ai in vedere spatiul pe care il are biroul tau. Daca el este destul de mare, alege o lampa cu piciorul cat mai lung. Cu cat acesta este mai lung, cu atat va produce mai multa lumina pe masa ta de lucru. Poti opta pentru o lampa cu picior reglabil, pentru a regla tu singur in functie de necesitate, intensitatea luminii. Cand lucrezi doar pe calculator sau pe laptop, lampadarul flexibil este cel mai potrivit deoarece nu iti doresti ca lumina sa iti bata pe ecranul laptopului. Majoritatea device-urilor de acest fel, care au un display de dimensiuni medii – mari sunt ergonomice si nu este deloc recomandat sa pozitionezi lumina inspre ecran. Cu ajutorul unei astfel de lampi vei putea alege tu unde sa bata lumina, iar in acest fel ea nu te va deranja si nu va trebui sa iti suprasoliciti vederea.
Cum alegi corect lampa pentru iluminarea biroului
Cel mai important lucru atunci cand alegi lampa de birou potrivita pentru tine, este ca ea sa nu iti afecteze vederea. Cum poti evita acest lucru? O modalitate este sa optezi pentru o lampa care sa bata deasupra nivelului ochilor. Asa ca, ceea ce cauti este o lampa flexibila, pe care o poti pozitiona tu dupa cum doresti si ai nevoie. Incearca, pe cat se poate, ca aceasta sa iradieze lumina de la o inaltime de aproximativ 45 cm.
Un alt sfat, daca esti dreptaci este sa pozitionezi lampa in partea stanga, iar daca esti stangaci, in partea dreapta. Acest lucru te va ajuta extrem de mult. Daca din punct de vedere al eficientei te-ai lamurit, din punct de vedere al esteticii prea multe lucruri nu sunt de spus. Incearca sa alegi o lampa alba sau neagra care se potriveste indiferent de decoratiunile biroului tau. Daca totusi, iti doresti o nota de culoare, poti opta pentru o lampa roz sau una galbena. Este posibil ca acest lucru sa iti creasca increderea in sine, iar creativitatea sa nu se lase disparuta.
Stickere si alte elemente de decor
Un spatiu de lucru trebuie sa fie sursa de inspiratie. Pentru adulti, elementele decorative, precum flori artificiale, lumanarele, fotografii de familie sau tablouri, reprezinta cele mai bune solutii pentru a se hrani cu energie si pofta de munca. Pe de alta parte, copiii au alte nevoi, dar si alte preferinte. Din acest motiv, de pe biroul fiecarui scolar nu trebuie sa lipseasca ceasul. Pana la urma, trebuie sa invete sa-si dozeze timpul, astfel incat sa se poata intoarce la joaca. Astfel, poti opta pentru un ceas de perete sau pentru unul pentru birou. Apoi, elevii din clasele primare au nevoie si de alte elemente decorative – elemente care sa le devina sursa de inspiratie, iar aici exista multe posibilitati. Poti opta, de exemplu, pentru stickere perete cu diferite personaje din desenele animate peferate sau pentru un autocolant perete cu diferite inscriptii.
Iata recomandarea Homelux pentru stickere si alte elemente decorative:
https://www.homelux.ro/tablou-cu-imagini-5f-12150
Decoreaza-ti biroul in functie de nevoile pe care le ai, tinand cont de stilul care simti ca te face sa te simti ca “acasa”. Imbina placutul cu utilul si foloseste-ti creativitatea pentru a obtine un design ideal tie si job-ului pe care il ai. El trebuie sa iti reflecte personalitatea si stilul de viata, oferindu-ti un ambient placut, care sa iti sporeasca productivitatea, calitatea si continutul muncii.
Surse foto:
www.iamstanwu.me
www.secrethistorian.com
shutterstock.com
www.pexels.com
www.unsplash.com
www.staticblog.virtualvocations.com
www.livinterior.net
www.dailymail.co.uk
www.blogspot.com
www.blog.nirajastan.com
www.findingtimetowrite.files.wordpress.com
www.blog.strongproject.com
www.writeraid.files.wordpress.com
www.thewritelife.com
www.wilksco.com
www.sprinkleofglam.com
www.nepinetwork.org
www.snasent.me
www.midcityeast.com
www.pinimg.com
www.adsensr.com
www.eugenekhollanderlaw.com
www.containerstore.com
www.quadracomunica.com
www.fieldstone-homes.com
www.decorviz.com.sg
www.nidahspa.com
www.designingidea.com
www.justcreative.com
www.ideas4homes.com
www.fengshuidana.com
www.digsdigs.com
www.images.fastcompany.net
www.whitehouse51.com
www.pinterest.com
www.gohome.com.br
www.thespruce.com
www.camtenna.com
www.mochacasa.com
www.thespaces.com
pixabay.com
www.traciandtroy.com
www.thespruce.com
www.elchamberlin.info
www.merchantview360.com
www.nataliefranke.com
www.static2-living.corriereobjects.it
www.comoorganizarlacasa.com
www.peppinosmalta.com
www.azurerealtygroup.com
www.screenwritingfromiowa.files.wordpress.com