Blog » Amenajari » 7 tendinte in materie de covoare pentru anul 2022: +30 modele de covoare

7 tendinte in materie de covoare pentru anul 2022: +30 modele de covoare

Daca esti o persoana pasionata de moda si tii la acest aspect si atunci cand vine vorba de amenajarea interioara a casei tale, atunci esti in locul potrivit. In acest articol vei afla care sunt cele 7 tendinte pentru anul 2022 atunci cand vine vorba de covoare.

Covorul – un element important, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio incapere. Te intrebi de ce? Ei bine, covorul are, in primul rand, rolul de a completa designul, transformand orice incapere intr-un loc placut, primitor si prietenos. Ba mai mult, exista situatii in care covorul este piesa de rezistenta. Pe langa rolul estetic, un covor este un bun termoizolant, astfel ca ofera camerei un plus de caldura, contribuind la incalzirea acesteia. Daca ai copii, atunci cu siguranta acestia se vor bucura de prezenta unui covor, deoarece este un loc perfect de joaca, fiind calduros si confortabil.

Pe piata exista o multime de variante, de la covoare ieftine, prietenoase cu toate bugetele, la covoare cu un pret mai ridicat si cu o calitate superioara. Ca si design, ai de ales dintre sute de modele, de la covoare cu design simplu, pana la covoare cu modele indraznete, abstracte. Si paleta cromatica este una diversificata, astfel ca alegerea celui mai bun covor poate deveni una dificila. De aceea, ne-am propus sa-ti prezentam cele 7 modele de covoare care sunt in tendinte anul acesta:

Publicat: 01 aprilie 2022
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

covor diferite dimensiuni

Joaca-te cu modelele, culorile si imprimeurile

In anul 2022 este la moda sa fii indraznet, iar acest lucru este valabil si in cazul amenajarilor interioare. Astfel ca, daca vrei ca locuinta ta sa fie amenajata conform tendintelor, ia in calcul covoarele cu modele si imprimeuri inedite. De la amestecuri interesante de linii si forme geometrice, la imprimeuri florale si animal print, toate aceste modele te vor ajuta sa oferi personalitate casei tale.

Si din punct de vedere al paletei cromatice covoarele trebuie sa fie indraznete, astfel ca poti opta pentru un model galben sau albastru, care sa fie piesa de rezistenta a incaperii. De asemenea, poti folosi covoare living cu imprimeu in nuanta Very Peri sau poti opta pentru elemente de decor in aceasta nuanta, care sa se imbine perfect cu un covor alb sau in nuante de bej sau albastru. Nuanta Very Peri este culoarea anului 2022 – o nuanta vibranta de violet albastrui, care stimuleaza inventivitatea si creativitatea, aducand o nota de indrazneala oricarei incaperi.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE SI TEXTILE

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

Iata propunerea Homelux:

Covor Dreptunghiular Christa, Abstract, Multicolor, Polipropilena:

Covoare in nuante neutre – simple si elegante 

Trebuie sa stii ca nu numai culorile indraznete sunt la moda. Daca vrei sa oferi casei tale un look interesant, confortabil si primitor, poti folosi covoare in nuante neutre, care, chiar daca sunt simple si subtile, nu sunt deloc plictisitoare. Ba chiar mai mult, acestea ofera un aer cald si linistit, astfel ca tu poti transforma casa ta in „acasa”.

> DESCOPERA CATEGORIA DE PARCHET SI ACCESORII

Iata oferta Homelux de covoare in nuante neutre:

Covor Courtney, Shaggy, Dreptunghiular, Tip Ben Ourain, Maro, Polipropilena:

Alege covoare cu forme geometrice 

In ultima perioada modelele geometrice au devenit destul de populare in cadrul textilelor, iar covoarele nu fac nici de aceasta data exceptie. Chiar daca formele geometrice par destul de simple, acestea au un aspect impactant, motiv pentru care sunt perfecte pentru o casa amenajata in stil scandinav sau in stil minimalist. In plus, daca esti in cautare de covoare moderne, trebuie sa stii ca cele cu diferite modele geometrice inedite, in nuante neutre sau inspirate din natura sunt o optiune foarte buna. Acest tip de covor poate fi integrat in orice camera. Astfel ca, indiferent daca esti in cautare de covoare bucatarie, covoare living, covoare pentru dormitor sau traverse hol, trebuie sa stii ca cele cu modele geometrice pot fi alegerea perfecta.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE DE BUCATARIE

Iata propunerea Homelux de covoare cu forme geometrice:

Covor Dreptunghiular Nancy, Geometric, Crem, Albastru, Gri, Polipropilena:

Opteaza pentru covoare inspirate din natura 

Materialele naturale, din fibre moi sunt in preferintele designerilor si in 2022. In aceasta categorie intra, bineinteles, lana. Daca vrei ca locuinta ta sa fie „la moda”, dar in acelasi timp sa te bucuri si de confort, atunci poti folosi covoare lana, care sunt moi si au o calitate premium. Si covoarele din materiale ecologice sunt foarte apreciate. De exemplu, covoarele din iuta sunt perfecte pentru un dining room modern, fiind confortabile si oferind un aer primitor incaperii.

Ideea de apropiere de natura se poate obtine si prin intermediul paletei cromatice alese pentru amenajarea casei tale. Astfel, poti apela la nuante neutre de bej si maro, la culori calde, precum oranj, dar si la accente naturale, cum sunt nuantele de verde sau albastru deschis. In plus, daca vrei sa aduci natura in casa ta, poti alege imprimeuri florale sau imprimeuri cu frunze.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

Iata cateva modele de covoare ce intra in aceasta categorie:

Covor Velveto, Dreptunghiular, Tip Ben Ourain, Crem, Negru, Poliester, Bumbac si Iuta:

Covoarele rotunde – printre preferatele designerilor

In general, forma covoarelor trebuie aleasa in functie de dimensiunea si forma camerei, dar si de modul in care sunt aranjate restul elementelor de mobilier si obiectele de decor. Totusi, trebuie sa stii ca printre cele mai apreciate de designeri sunt cele rotunde. Covoarele rotunde iti dau impresia ca incaperea este mai spatioasa, acestea sculptand arhitectura casei.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

Homelux iti propune un covor rotund perfect pentru o incapere moderna:

Covor Rotund Jennifer, Geometric, Multicolor, Polipropilena:

Covoarele shaggy – din nou in tendinte

Covoarele shaggy s-au numarat printre tendintele din anii ’60 in materie de covoare si se pare ca sunt din nou la moda. Acestea sunt o varianta eleganta si foarte confortabila, integrandu-se usor in orice incapere. Astfel ca, daca esti in cautare de covoare dormitor, covoare pentru living sau covoare pentru dining room, trebuie sa stii ca nu vei da gres cu un covor shaggy, deoarece acesta va transforma camera intr-un loc cozy si primitor. Si totusi ce face ca acest tip de covor sa fie atat de confortabil? Raspunsul este simplu: lungimea si densitatea firelor din care covorul este realizat.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

Homelux te asteapta cu o gama variata de covoare shaggy:

Covor Courtney, Shaggy, Dreptunghiular, Tip Ben Ourain, Gri Inchis, Polipropilena:

Covoare in stil oriental – o alegere indrazneata 

Si covoarele in stil oriental sunt la moda anul acesta, oferind un aspect interesant casei tale. Se integreaza perfect intr-o incapere amenajata in stil traditional, acest lucru datorandu-se atat imprimeurilor, cat si culorilor, doua aspecte ce fac ca acest tip de covor sa fie o alegere indrazneata pentru casa ta.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE COPII

> DESCOPERA COLECTIA DE COVORASE DE INTRARE

Iata cateva covoare in stil oriental de la Homelux:

Covor Dreptunghiular, Maddy, Oriental, Maro Deschis, Alb, Poliester:

Sursa foto: Homelux