OGLINZI DE PERETE: cum sa amenajezi cu unele din cele mai utile piese de decor (sfaturile Homelux)
Peretii tai par mult prea simpli si vrei sa schimbi decorul? Foloseste oglinzile de perete pentru a amenaja cu unele dintre cele mai utile piese de decor. Afla de ce si cum in acest articol!
Publicat: 1 Septembrie 2019
Categorii: Amenajari, Design
Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:
Cuprins
Cum sa folosesti oglinzile decorative moderne pentru a transforma aspectul unei camere?
Te-ai gandit sa achizitionezi oglinzi pentru baie, dormitor, hol, pentru scopul lor principal, acela de a-ti vedea reflexia si de a verifica daca imaginea ta este impecabila? Daca da, este bine sa faci pasul urmator si sa te gandesti si la alte locuri in care poti aseza aceste obiecte, pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care le pot aduce intr-o amenajare.
In primul rand, trebuie sa stii ce efecte pot avea oglinzile asupra decorului, pentru a-ti face o idee mai clara asupra motivelor pentru care merita sa investesti la acest capitol:
- Aduc dinamism
- Sporesc luminozitatea, reflectand diferite tipuri de lumina (naturala sau artificiala)
- Adancesc din punct de vedere vizual decorul
- Fac incaperile sa para mai mari
- Accentueaza punctele cheie ale camerelor
Mai mult decat atat, ramele oglinzilor pot aduce un plus de stil in amenajarea oricarei incaperi, mai ales ca exista o varietate mare de modele din care poti alege ceea ce este pe gustul tau.
Ce trebuie sa stii despre oglinzile decorative, inainte de a le cauta locul perfect:
- Rama si forma oglinzii trebuie sa se potriveasca cu stilul decorativ adoptat si cu restul amenajarii. Daca ai ales un design modern, asigura-te ca modelul de oglinda ales face parte din tematica incaperii.
- Nu trebuie sa le asezi pe perete doar pentru a crea o iluzie optica de marire a camerei, ci le poti folosi in scop pur decorativ
- Poti forma un set din mai multe oglinzi de dimensiuni diferite si vei obtine un ornament deosebit.
Oglinzile pot fi folosite cu succes in amenajare nu numai pentru utilitatea in sine, de a putea sa te vezi in reflexia ei, dar si pentru o alta utilitate importanta pe care o aduce incaperii in care este pusa. Pe langa asta, oglinzile au si un rol estetic prin formele si ramele lor. Afla din acest articol de ce sa le folosesti, cum sa beneficiezi de efectele oglinzilor, ce modele de oglinzi poti folosi, cum sa amenajezi incaperile cu oglinzi si poti vedea chiar si exemple ale acestui tip de amenajari.
De ce ar trebui sa amenajezi cu oglinzi mari sau mici de perete
Un truc istet in designul de interior este folosirea oglinzilor de perete drept decor. Acestea nu trebuie folosite doar in baie, pentru a te putea vedea pe suprafata acestora, ci pot fi puse si in alte spatii din locuinta, cum ar fi holurile, livingurile si dormitoarele. Insa poate cel mai important efect al oglinzilor este acela ca maresc vizual spatiul. Datorita faptului ca acestea reflecta un spatiu din incapere, orice camera va parea mai mare. Acest efect este important mai ales pentru apartamentele sau casele cu incaperi mici, putand imbunatati, astfel, vizual intreaga locuinta. Cu cat oglinzile folosite sunt mai mari, cu atat efectul va fi mai pronuntat. Totodata, si oglinzile mici pot oferi acest efect, care este cu atat mai interesant daca vei dispune mai multe oglinzi mici intr-un aranjament.
Iata cateva exemple:
Oglinzile mici mai pot fi plasate pe perete si separat, ca ornamente simple. Acestea arata si mai bine atunci cand sunt combinate cu alte ornamente, cum ar fi tablourile.
Un alt efect al folosirii oglinzilor este faptul ca acestea reflecta lumina. Asadar, cu cat ai mai multe oglinzi, cu atat acestea vor capta si raspandi cat mai multa lumina, lucru care face, de asemenea, ca incaperea sa para mai mare.
Ce modele de oglinzi de perete poti folosi
Oglinzile exista in multe forme si dimensiuni, cu sau fara rame, cu rame subtiri, groase si colorate, cu sau fara LED, care se pot lipi de perete sau care pot fi puse prin agatare. Fiecare din ele pot fi folosite in functie de specificul incaperii, de designul oglinzilor si de potrivirea dintre acestea si designul camerei.
Iata mai jos cateva modele de oglinzi pe care merita sa le folosesti:
-
Oglinzi de perete mari sau mici
Oglinzile mari pot fi puse pe perete de unele singure, mai ales daca pe acel perete mai exista si piese de mobilier care completeaza simplitatea peretelui. Oglinzile mici pot fi puse pe perete fie de unele singure, fie in aranjamente cu alte oglinzi sau tablouri.
Poze + pret →
-
Oglinzi de lipit pe perete
Oglinzile care se pot lipi de perete sunt preferate de catre persoanele ce nu doresc sa le agate in cuiele batute in perete. Acestea sunt o varianta destul de convenabila, asadar poti alege si acest tip de oglinzi.
Poze + pret →
-
Oglinzi de perete fara rama
In cazul in care nu iti plac oglinzile cu rama, poti alege modele de oglinzi fara rama sau care au rame foarte mici, astfel incat acestea sa fie insesizabile.
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/oglinda-rotunda-cu-lant-negru-29-cm-18803
Poze + pret →
-
Oglinzi de perete moderne cu LED
Oglinzile cu LED sunt din ce in ce mai cautate. Acestea sunt cel mai des folosite deasupra unei mese pentru machiaj din dormitor, deoarece lumina becurilor acestora este mult mai buna pentru a te putea machia comparativ cu o oglinda obisnuita.
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/oglinda-cu-led-simple-50×70-cm-senzor-onoff-15072
Cum sa-ti amenajezi locuinta cu oglinzi de perete
Oglinzile de perete sunt folosite (in afara de baie) in zonele de hol, living si dormitor. In functie de fiecare zona, se pot alege anumite tipuri de oglinzi care sa se integreze cat mai bine. Citeste in continuare pentru a afla cum poti face alegerea cat mai bine.
-
Amenajarea cu oglinzi de perete pentru hol
Holurile au, in general, dimensiuni reduse si nu au o sursa de lumina naturala. Asadar, sunt incaperi mici, intunecate, care au nevoie de putin ajutor pentru a avea o atmosfera primitoare. Pana la urma, holul reprezinta prima camera cu care iau contact cei care te viziteaza si cea dupa care se formeaza primele impresii asupra locuintei tale.
Piesele de mobilier pentru holuri, adica dulapurile si cuierele, au oglinzi de dimensiuni generoase in componenta. Daca pe peretele opus asezi o oglinda mai mica, care sa reflecte imaginea corpurilor de iluminat inspre mobilier, se va crea o iluzie foarte placuta, de spatiu mai luminos si mai primitor.
In general, oglinzile folosite in zona de hol sunt cele dreptunghiulare si dispuse pe verticala, pentru a putea sa te privesti in aceasta chiar inainte de a iesi din locuinta. Aceasta, insa, nu este o regula. Poti alege si oglinzi de dimensiuni mai mici pentru a putea face mai mult loc de depozitare. Pe langa aceasta utilitate, zona de hol, de obicei, este cea mai mica din intreaga locuinta, asadar, aici chiar este nevoie sa apelezi la trucuri pentru a face acest spatiu sa para cat mai mare.
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/oglinda-cu-rama-mdf-natur-30×90-cm-12485
-
Amenajarea cu oglinzi de perete pentru living
Daca ti se pare ca sufrageria ta, din cauza dimensiunilor reduse, genereaza o atmosfera sufocanta, chiar daca piesele de mobilier moderne pe care le-ai ales nu ocupa tot spatiul, iar nuantele finisajelor fac parte din spectrul deschis, poti rezolva problema cu o oglinda mare. Forma acesteia poate fi patrata sau dreptunghiulara, in functie de forma camerei, locuri disponibile pentru a o plasa si, bineinteles, preferintele personale.
Un truc des folosit de designerii de interior este acela de a pozitiona oglinda pe peretele opus ferestrei. Astfel, lumina naturala este reflectata pe tot parcursul zilei, iar spatiul devine luminos si mai aerisit. Este o iluzie optica foarte eficienta, pe care o poti folosi in avantajul tau. Trebuie sa ai grija, insa, ca oglinda sa reflecte o zona frumoasa a living-ului, care este ordonata si decorata placut!
In living, fiind camera cea mai mare, se pot aseza oglinzi cu unele dintre cele mai mari dimensiuni sau aranjamente cu cat mai multe oglinzi mici, cu sau fara tablouri care sa completeze aceasta imagine. Poti utiliza oglinzi care sa para ca facand parte a unui stil cat mai neutru, adica avand un design care sa se muleze pe orice stil de design de interior al livingului.
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/oglinda-coast-73×57-cm-metal-auriu-20570
-
Amenajarea cu oglinzi de perete pentru dormitor
Cel mai popular, dar si cel mai eficient mod de a introduce oglinzile in decorul dormitorului este prin intermediul dulapului sau al masutei de machiaj. In general, aceste piese de mobilier au incorporate oglinzi de dimensiuni generoase, al caror efect este acelasi ca in sufragerie. Un dressing cu oglinzi de sus pana jos sau ale carui usi sunt total acoperite astfel poate sa dubleze spatiul din punct de vedere vizual. Poti adauga pe un perete o oglinda cu o rama deosebita, pentru infrumusetarea decorului.
Trucuri: poti obtine un peisaj mai frumos daca in oglinda se va reflecta imaginea unei flori sau a unui tablou care iti da o stare de bine; o lumanare parfumata aprinsa in fata oglinzii ajuta la obtinerea unui ambient intim si cald!
Oglinzile de perete din dormitor pot avea un design care sa para ca apartinand unui stil specific, de exemplu cel romantic, minimal sau oricare altul ce este folosit in amenajarea intregului dormitor.
Poze + pret →
https://www.homelux.ro/oglinda-31×45-cm-rama-lemn-brad-natural-20587
Poze + pret →
Exemple de incaperi amenajate cu oglinzi de perete
Pentru a intelege cel mai bine cum se pot vedea oglinzile de perete folosite in designul de interior, poti vedea exemplele de mai jos. Acestea sunt o buna sursa de inspiratie pentru oricine doreste sa abordeze acest tip de amenajare.
Dupa cum ai vazut, oglinzile de perete pot fi folosite cu succes drept obiecte de decor, raspandind lumina ce se reflecta pe suprafata acesteia si marind vizual incaperea. Este un truc istet mai ales pentru cei ce au apartamente sau case cu camere de dimensiuni mici. Oglinzile se pot pune pe perete de unele singure, in diverse aranjamente folosind mai multe oglinzi identice sau de forme diferite sau alaturi de tablouri sau alte obiecte de decor. Incearca si tu acest tip de amenajare si inspira-te din modelele prezentate.
Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com, homelux.ro