Blog » Amenajari » Oglinzi de Perete: Modele Mari si Mici pentru Hol, Living + Dormitor – Homelux

OGLINZI DE PERETE: cum sa amenajezi cu unele din cele mai utile piese de decor (sfaturile Homelux)

Peretii tai par mult prea simpli si vrei sa schimbi decorul? Foloseste oglinzile de perete pentru a amenaja cu unele dintre cele mai utile piese de decor. Afla de ce si cum in acest articol!

Publicat: 1 Septembrie 2019
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Oglinzile pot fi folosite cu succes in amenajare nu numai pentru utilitatea in sine, de a putea sa te vezi in reflexia ei, dar si pentru o alta utilitate importanta pe care o aduce incaperii in care este pusa. Pe langa asta, oglinzile au si un rol estetic prin formele si ramele lor. Afla din acest articol de ce sa le folosesti, cum sa beneficiezi de efectele oglinzilor, ce modele de oglinzi poti folosi, cum sa amenajezi incaperile cu oglinzi si poti vedea chiar si exemple ale acestui tip de amenajari. 

De ce ar trebui sa amenajezi cu oglinzi mari sau mici de perete 

Un truc istet in designul de interior este folosirea oglinzilor de perete drept decor. Acestea nu trebuie folosite doar in baie, pentru a te putea vedea pe suprafata acestora, ci pot fi puse si in alte spatii din locuinta, cum ar fi holurile, livingurile si dormitoarele. Insa poate cel mai important efect al oglinzilor este acela ca maresc vizual spatiul. Datorita faptului ca acestea reflecta un spatiu din incapere, orice camera va parea mai mare. Acest efect este important mai ales pentru apartamentele sau casele cu incaperi mici, putand imbunatati, astfel, vizual intreaga locuinta. Cu cat oglinzile folosite sunt mai mari, cu atat efectul va fi mai pronuntat. Totodata, si oglinzile mici pot oferi acest efect, care este cu atat mai interesant daca vei dispune mai multe oglinzi mici intr-un aranjament.  

Iata cateva exemple:

Oglinzile mici mai pot fi plasate pe perete si separat, ca ornamente simple. Acestea arata si mai bine atunci cand sunt combinate cu alte ornamente, cum ar fi tablourile.

Un alt efect al folosirii oglinzilor este faptul ca acestea reflecta lumina. Asadar, cu cat ai mai multe oglinzi, cu atat acestea vor capta si raspandi cat mai multa lumina, lucru care face, de asemenea, ca incaperea sa para mai mare. 

Ce modele de oglinzi de perete poti folosi

Oglinzile exista in multe forme si dimensiuni, cu sau fara rame, cu rame subtiri, groase si colorate, cu sau fara LED, care se pot lipi de perete sau care pot fi puse prin agatare. Fiecare din ele pot fi folosite in functie de specificul incaperii, de designul oglinzilor si de potrivirea dintre acestea si designul camerei.  

Iata mai jos cateva modele de oglinzi pe care merita sa le folosesti:

  • Oglinzi de perete mari sau mici

Oglinzile mari pot fi puse pe perete de unele singure, mai ales daca pe acel perete mai exista si piese de mobilier care completeaza simplitatea peretelui. Oglinzile mici pot fi puse pe perete fie de unele singure, fie in aranjamente cu alte oglinzi sau tablouri.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-ab02-40×100-cm-12112

  • Oglinzi de lipit pe perete 

Oglinzile care se pot lipi de perete sunt preferate de catre persoanele ce nu doresc sa le agate in cuiele batute in perete. Acestea sunt o varianta destul de convenabila, asadar poti alege si acest tip de oglinzi. 

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-cu-prindere-pe-ventuza-18844

  • Oglinzi de perete fara rama

In cazul in care nu iti plac oglinzile cu rama, poti alege modele de oglinzi fara rama sau care au rame foarte mici, astfel incat acestea sa fie insesizabile.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-rotunda-cu-lant-negru-29-cm-18803

  • Oglinzi de perete moderne cu LED

Oglinzile cu LED sunt din ce in ce mai cautate. Acestea sunt cel mai des folosite deasupra unei mese pentru machiaj din dormitor, deoarece lumina becurilor acestora este mult mai buna pentru a te putea machia comparativ cu o oglinda obisnuita.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-cu-led-simple-50×70-cm-senzor-onoff-15072

Cum sa-ti amenajezi locuinta cu oglinzi de perete

Oglinzile de perete sunt folosite (in afara de baie) in zonele de hol, living si dormitor. In functie de fiecare zona, se pot alege anumite tipuri de oglinzi care sa se integreze cat mai bine. Citeste in continuare pentru a afla cum poti face alegerea cat mai bine.

  • Amenajarea cu oglinzi de perete pentru hol

In general, oglinzile folosite in zona de hol sunt cele dreptunghiulare si dispuse pe verticala, pentru a putea sa te privesti in aceasta chiar inainte de a iesi din locuinta. Aceasta, insa, nu este o regula. Poti alege si oglinzi de dimensiuni mai mici pentru a putea face mai mult loc de depozitare. Pe langa aceasta utilitate, zona de hol, de obicei, este cea mai mica din intreaga locuinta, asadar, aici chiar este nevoie sa apelezi la trucuri pentru a face acest spatiu sa para cat mai mare.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-cu-rama-mdf-natur-30×90-cm-12485

  • Amenajarea cu oglinzi de perete pentru living

In living, fiind camera cea mai mare, se pot aseza oglinzi cu unele dintre cele mai mari dimensiuni sau aranjamente cu cat mai multe oglinzi mici, cu sau fara tablouri care sa completeze aceasta imagine. Poti utiiza oglinzi care sa para ca facand parte a unui stil cat mai neutru, adica avand un design care sa se muleze pe orice stil de design de interior al livingului.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-coast-73×57-cm-metal-auriu-20570

  • Amenajarea cu oglinzi de perete pentru dormitor

Oglinzile de perete din dormitor pot avea un design care sa para ca apartinand unui stil specific, de exemplu cel romantic, minimal sau oricare altul ce este folosit in amenajarea intregului dormitor.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/oglinda-31×45-cm-rama-lemn-brad-natural-20587

Exemple de incaperi amenajate cu oglinzi de perete

Pentru a intelege cel mai bine cum se pot vedea oglinzile de perete folosite in designul de interior, poti vedea exemplele de mai jos. Acestea sunt o buna sursa de inspiratie pentru oricine doreste sa abordeze acest tip de amenajare.

Dupa cum ai vazut, oglinzile de perete pot fi folosite cu succes drept obiecte de decor, raspandind lumina ce se reflecta pe suprafata acesteia si marind vizual incaperea. Este un truc istet mai ales pentru cei ce au apartamente sau case cu camere de dimensiuni mici. Oglinzile se pot pune pe perete de unele singure, in diverse aranjamente folosind mai multe oglinzi identice sau de forme diferite sau alaturi de tablouri sau alte obiecte de decor. Incearca si tu acest tip de amenajare si inspira-te din modelele prezentate.

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com, homelux.ro

Produse asociate

349,00 lei

Vezi mai multe

449,00 lei

Vezi mai multe

369,00 lei

Vezi mai multe