Blog » Amenajari » Secretele amenajarii unei bucatarii de vis

Amenajarea bucatariei cu Homelux: +163 poze si sfaturi pentru o amenajare de VIS

Planuiesti un proiect de tip “home&deco” si nu stii cum sa iti amenajezi bucataria? Citeste articolul si inspira-te pentru a-ti crea o bucatarie de vis, care sa nu fie doar practica, ci si amenajata armonios din punct de vedere estetic!

Publicat: 13 noiembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesig

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarea bucatariei depinde foarte mult de rolul pe care aceasta o are pentru tine. Investitiile sunt numeroase, insa ele sunt direct proportionale ca numar si valoare, cu pasiunea pe care o ai fata de arta culinara. Aspectul bucatariei variaza in functie de numerosi factori, imaginea de ansamblu reflectand importanta pe care aceasta incapere o are pentru tine. Ea trebuie sa fie echilibrata, armonioasa si foarte organizata. Fie ca esti pasionat de gatit, fie ca aceasta activitate nu se numara printre hobby-urile tale, bucataria este o parte foarte importanta a locuintei tale. Amenajarea bucatariei se face pe baza mai multor criterii, conform a ceea ce te intereseaza sa imbunatatesti sau sa schimbi la ea.

Amenajarile in functie de tipul locuintei

Acestea se divid in doua subcategorii, bazandu-se pe structura si arhitectura imobilului, variind in functie de tipul locuintei.

La apartament

 Apartamentul restrange de multe ori spatiul folosibil, deoarece nu exista posibilitatea unei extinderi a zonei de lucru, precum o gradina. Daca iti doresti ca timpul petrecut in bucatarie sa fie cat mai placut si util, asigura-te ca ai toate conditiile necesare crearii unor delicatese culinare. Unul dintre factorii foarte importanti in orice bucatarie este aerisirea. Inainte de a incepe sa amenajezi bucataria locuintei tale cu piese de mobilier si electrocasnice, fa o schita care sa te ajute sa iti imparti spatiul utilizabil cat mai bine, astfel incat camera sa fie cat mai spatioasa, avand cat mai mult loc de miscare. Daca ai posibilitatea, alege sa montezi ferestre de dimensiuni cat mai mari, nu doar pentru a te bucura de lumina naturala, ci si pentru a putea aerisi rapid incaperea, aceasta modalitate fiind mult mai eficienta decat montarea unei hote.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILA BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE ELECTROCASNICE

La casa

Amenajarea unei bucatarii pentru o casa la curte, de cele mai multe ori, necesita un timp mai mare pentru finalizarea proiectului, decat cea pentru un apartament la bloc. Unul dintre principalele motive este numarul de elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand planifici imaginea de ansamblu a rezultatului final. Totodata, o casa la curte iti ofera posibilitatea de depozitare a ustensilelor pe care nu le folosesti frecvent, in spatii special amenajate, astfel incat perimetrul folosibil al bucatariei sa fie mai mare. Daca beneficiezi de un teren foarte mare, poti lua in considerare chiar si constuirea unei bucatarii de vara si a unui foisor, care din primavara si pana in toamna sa gazduiasca mesele in familie sau gustarile  rapide.

> DESCOPERA COLECTIA DE USTENSILE GATIT

> DESCOPERA COLECTIA DE UMBRARE

Amenajarile interioare ale bucatariei facute in functie de dimensiunile ariei folosibile

Depind foarte mult de suprafata pe care o are incaperea, aria calculandu-se in metri patrati.

Mica si foarte mica

Pentru amenajarea unei bucatarii mici si inguste, este esential sa iti  faci o schita foarte bine conturata, inainte de a face orice investitie in piesele de mobilier, utilitati si electrocasnice. Atunci cand ai la dispozitie un spatiu cu dimensiuni reduse, este important sa fii organizat, incercand sa maximizezi fiecare centimetru utilizabil. Astfel, este necesar sa improvizezi, pastrand in bucatarie doar strictul necesar, orice alta aditie fiind recomandat sa fie plasata intr-o alta camera. Daca locuinta nu dispune de o camara, axeaza-te doar pe elementele minim necesare de care ai nevoie, optand pentru o abordare minimalista, alegand corpuri de mobilier care sa incorporeze electrocasnicele, ori care sa aiba multiple functii de utilizare sau care pot fi stranse foarte usor, precum o masa montata pe balamale (cand nu este folosita, se poate plia pe perete). Pentru a oferi senzatia de spatialitate, poti opta pentru transformarea bucatariei inchise intr-una open-space, iar daca arhitectura nu iti permite acest lucru, ia in considerare montarea unor oglinzi sau placaje semi-opace cu proprietati reflectorizante, care sa dea impresia unui spatiu mai mare.

> DESCOPERA COLECTIA DE OGLINZI

Mare si foarte mare

Amenajarea unei bucatarii mari este mult mai permisibila atat in ceea ce priveste stilurile design-ului ales, cat si in organizarea pieselor de mobilier, a electrocasnicelor si a elementelor de decor. Pentru pasionatii artei culinare, o bucatarie de dimensiuni cat mai mari este ideala, deoarece aceasta le permite o desfasurare mai buna a activitatii, avand oportunitatea de a monta si integra in design orice ustensila si aparat electrocasnic de care au nevoie, fara a fi nevoiti sa le aduca constant dintr-un spatiu de depozitare.

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI

Amenajari in functie de spatiul disponibil

Influenteaza foarte mult organizarea pe care o poti face in bucataria ta. Spre exemplu, chiar daca dimensiunile camerei sunt mari, aceasta poate avea forma unui dreptunghi cu diferenta dintre dimensiunile laturilor foarte mare, devenind o bucatarie ingusta. Totodata, daca incaperea nu este foarte mare, insa ferestrele sunt mari si piesele de mobilier au dimenisuni mici sau medii, poate fi cosiderata o bucatarie spatioasa.

> DESCOPERA COLECTIA DE BUCATARII MODULARE

> DESCOPERA COLECTIA DE BUCATARII COMPLETE

Ingusta

Amenajarea unei bucatarii inguste necesita foarte multa rabdare si creativitate. Daca iti doresti sa profiti de tot spatiul pe care il ai la dispozitie, fara a crea senzatia de sufocare , incearca sa achizitionezi electrocasnice pe care sa le incorporezi in piese de mobilier. Axeaza-te pe montarea mobilierului pe inaltimea peretelui, avand insa grija sa nu supraaglomerezi incaperea, creand astfel o senzatie de sufocare, de micsorare a spatiului, deja restrans.

Spatioasa

Beneficiind de o bucatarie spatioasa, ai posibilitatea de a implementa diverse stiluri, imbinand elemente decorative cu un design cat mai deosebit. Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atent la detaliile care formeaza imaginea de ansamblu, pentru a crea o cursivitate vizuala atat din punct de vedere cromatic, cat si stilistic. O bucatarie spatioasa nu este neaparat o camera cu dimensiuni mari, ci una care este organizata foarte bine si da senzatia unui spatiu mai mare.

> DESCOPERA COLECTIA DE ORGANIZARE SI DEPOZITARE

Idei pentru realizarea unui design intr-un stil artistic

Ideile pentru amenajarea unei bucatarii intr-un stil artistic sunt multe, insa este foarte important sa il alegi pe cel care te avantajeaza pe tine. Acesta trebuie sa iti ofere suficient de mult loc in incapere, folosindu-te de elementele sale decorative pentru a crea o ambianta cat mai placuta, fara a uita de utilitatea achizitiilor pe care le incadrezi in camera.

Modern

Amenajarea unei bucatarii intr-un stil modern este alegerea perfecta pentru persoanele cu un stil de viata activ, care petrec destul de putin timp acasa. Avand o agenda zilnica foarte incarcata, bucataria devine un loc in care iti petreci din ce in ce mai putin timp, aceasta avand atat strictul necesar, cat si unele elemente decorative. Optand pentru un astfel de design, trebuie sa te axezi pe piese de mobilier cu un aspect cat mai simplu, gama cromatica nefiind limitata. O bucatarie amenajata intr-un stil modern presupune foarte multa simplitate, atat in modelul pieselor de mobilier, cat si in amplasarea cat mai organizata a elementelor cheie regasite in camera. Elementele de decor care se integreaza cel mai bine in imaginea de ansamblu sunt realizate din combinatii de sticla, inox, si diverse aliaje din metale comune, ori placaje din marmura sau lemn laminat.

In ceea ce priveste paleta cromatica, poti folosi culori clasice sau nonculori. In plus, poti adauga o pata de culoare, optand pentru scaune in nuante indraznete de galben, verde, albastru, rosu sau mov sau creand un perete de accent in spatele blatului de lucru, cu ajutorul unui mozaic din faianta viu colorata. Cand vine vorba de alegerea unor scaune bucatarie care sa se potriveasca acestui stil de amenajare, sunt recomandate scaunele cu un design simplu, in linii drepte si cu picioare la vedere.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILA DE BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE SCAUNE BUCATARIE

Iata recomandarea Homelux pentru o bucatarie moderna:

Set bucatarie Astana, 180 cm, Sonoma, pal:

Rustic

Stilul rustic este perfect pentru persoanele care iubesc natura si isi doresc un mediu cat mai intim, aceasta categorie regasindu-se in majoritatea cazurilor in zonele muntoase. Amenajarea bucatariei preia foarte multe elemente stilistice din design-ul pe care il are aspectul locuintei. Accentul se pune pe nuante de maro, cu tonalitati inchise, avand ca material folosit predominant lemnul masiv, iar pentru decoratiuni folosindu-se pietre cu diverse proveniente. Simplitatea pe care stilul rustic o impune se regaseste in elementele decorative care contin in majoritate, pattern-uri inspirate din natura.

> DESCOPERA COLECTIA DE BATERII BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE VESELA SI TACAMURI

Iata recomandarea Homelux pentru o bucatarie in stil rustic:

Masa extensibila Wood, 110/170x70x77 cm, maro, pal:

Clasic / Standard

 Amenajarea unei bucatarii in stilul clasic / standard este o alegere facuta de cele mai multe ori de catre familii, design-ul fiind usor de realizat, curatenia facandu-se foarte simplu si rapid, indiferent de numarul si dimensiunile pieselor de mobilier, electrocasnicelor, ori a elementelor de decor.

Bucatariile in stil clasic sunt caracterizate prin simetrie, eleganta, ergonomie si functionalitate. Simetria se poate crea cu ajutorul unor corpuri bucatarie sau al unui set mobilier bucatarie modulara, dar si cu ajutorul unui set de masa cu scaune cu design simplu. Pentru a oferi un plus de eleganta, poti folosi un material foarte apreciat atat pentru aspect, cat si pentru rezistenta, si anume piatra naturala. Astfel, blatul de bucatarie din marmura sau travertin poate fi o varianta foarte buna. Din punct de vedere cromatic, poti apela la nonculori, dar si la nuante simple, precum bej sau maro. Simplitatea trebuie mentinuta si cu ajutorul unor corpuri de iluminat si al unor decoratiuni cu design clasic.

> DESCOPERA COLECTIA DE BUCATARII COMPLETE

> DESCOPERA COLECTIA DE MESE BUCATARIE

Iata recomandarea Homelux pentru o bucatarie in stil clasic:

Set bucatarie modulara Nadise, 330 cm, stejar sonoma, pal/MDF:

Minimalist

Stilul minimalist este potrivit oricarui tip de bucatarie, indiferent de dimensiunile pe care le are, deoarece acesta presupune crearea unui design simplu, in care sa fie integrate doar elemente care au un uz practic. Imaginea de ansamblu este foarte organizata si echilibrata, fiind formata din piese de mobilier cu un aspect simplu, fara elemente decorative.

Vintage

Amenajarea bucatariei in stilul vintage presupune realizarea unui design interior complex, in care se regasesc piese de mobilier din lemn masiv cu finisaj de eleganta, avand o paleta cromatica orientata inspre nuante de alb si maro, dar mai ales cu variatii de culori pastelate, cu detalii deosebite, realizate manual in materialul din care este fabricat produsul.

Romantic

Daca vrei ca bucataria ta sa fie un spatiu cald, primitor si cu un aer cat mai placut, atunci poti adopta stilul romantic pentru amenajare. Astfel, pentru a te bucura de liniste si confort, poti folosi obiecte de mobilier albe sau bej, din materiale calitative, dar si diferite elemente in nuante aprinse de rosu si in nuante pastelate de roz sau mov. Nu numai alegerea mobilierului este importanta, ci si asezarea acestuia. Astfel, va trebui sa creezi un spatiu deschis si aerisit. In plus, nu trebuie sa uiti ca imprimeul floral este principala caracteristica a stilului romantic, asa ca poti opta pentru o masa bucatarie cu un astfel de imprimeu, dar si pentru faianta cu modele florale. De asemenea, poti da viata bucatariei tale cu ajutorul unor plante artificiale sau al unor ghivece cu flori viu colorate.

> DESCOPERA COLECTIA DE SETURI MASA SI SCAUNE BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI PENTRU MASA

> DESCOPERA COLECTIA DE PLANTE ARTIFICIALE

Iata recomandarea Homelux pentru o bucatarie in stil romantic:

Planta decor orhidee 38 cm, disponibila in doua variante de culori:

Asadar, indiferent care este stilul de amenajare ales, daca vrei sa te bucuri cu adevarat de o bucatarie confortabila, functionala si cu un aspect placut, va trebui sa pui accent pe calitate, functionalitate si eleganta atat in ceea ce priveste elementele de mobilier, cat si atunci cand alegi diferite accesorii bucatarii, baterii bucatarie, corpuri de iluminat si obiecte de decor.

DESCOPERA COLECTIA DE CHIUVETE SI BATERII BUCATARIE

DESCOPERA COLECTIA DE ACCESORII BUCATARIE

Iata recomandarea Homelux pentru o bucatarie perfect functionala:

Baterie bucatarie Sidef, bronz, crom lucios:

Amenajarea bucatariei in functie de forma

 Amenajarea bucatariei in functie de forma sa trebuie luata in considerare in mod special daca printre hobby-urile pe care le ai se afla si gatitul. Astfel, poti maximiza utilitatea spatiului pe care il ai la dispozitie, imbinand cat mai practic posibil piesele de mobilier, electrocasnicele si ustensilele pe care le ai.

Patrata

 Daca bucataria pe care urmeaza sa o amenajezi este patrata, ai posibilitatea de a crea o imagine de ansamblu echilibrata din punct de vedere vizual. Forma perfecta permite amblasarea unei mese in mijlocul incaperii, ori crearea unui bufet tip insula. Astfel, accesul este mult mai usor, pastrandu-se, insa, aspectul vizual placut, ce permite realizarea unei organizari utile pentru pasionatii artei gastronomice.

Dreptunghiulara

 Majoritatea bucatariilor au o forma dreptunghiulara, limitand astfel pozitionarea unei piese centrale in incapere. Cu toate acestea, posibilitatile de amenajare a bucatariei sunt vaste, ele variind in functie de nevoile fiecarei persoane, dar si de dimensiunile perimetrului incaperii.

Pe colt

Amenajarea unei bucatarii pe colt este des intalnita in cazul celor open-space, piesele de mobilier si electrocasnicele mari fiind amplasate astfel incat sa creeze un unghi de 90 de grade. In acest fel, design-ul se concentreaza exclusiv pe o parte a bucatariei, oferind foarte mult spatiu liber care da senzatie unui spatiu mai mare.

Cum sa amenajezi o bucatarie in functie de tipul sau

Amenajarea unei bucatarii se bazeaza foarte mult pe tipul acesteia, design-ul variind in functie de separarea pe care incaperea o are sau nu fata de restul casei.

Open space (deschisa)

Amenajarea unei bucatarii open space (deschisa) prezinta multe avantaje pentru persoanele pentru care arta culinara nu este un hobby, dar si pentru cele care gatesc din pasiune si isi doresc sa se organizeze intr-un spatiu mai mare decat suprafata bucatariei. O bucatarie open-space ofera posibilitatea celor care vor sa incerce diverse retete, de a se organiza mult mai bine, prezentand multiple avantaje. Avand mai mult spatiu pe care sa il folosesti, dar si posibilitatea unei aerisiri mai bune, vei avea oportunitatea de a pregati orice preparat iti doresti, fara a-ti face griji pentru aerisirea necesara ulterior.

Inchisa

O bucatarie inchisa, este ideala pentru persoanele carora le place sa experimenteze cat mai multe retete culinare si isi doresc un loc special in care sa faca acest lucru. Separarea fata de restul casei permite realizarea unei multitudini de retete, indiferent de alimentele preparate, protejand totodata ambientul casei, de activitatea desfasurata in bucatarie. Pentru o bucatarie inchisa, este foarte important ca aerisirea sa fie puternica si constanta, asa ca asigura-te ca hota pe care o achizitionezi este suficient de puternica, fara a uita insa de importanta geamurilor, care cel putin peste noapte, este recomandat sa fie deschise constant, astfel incat mirosul de preparate sa nu ramana in incapere.

Idei de amenajari in functie de cromatica preferata

 In cazul unei reamenajari a bucatariei, ideile de amenajari in functie de cromatica preferata sunt multe, varietatea paletelor de nuante si culori, dar si de tonalitati, trebuind sa se integreze in stilul artistic al casei, al incaperii.

Alb

 Crearea unui design al bucatariei care se bazeaza pe alb este usor de realizat, insa necesita timp si rabdare, deoarece, optand pentru aceasta non-culoare, accentul se pune foarte mult pe aspectul si modelul achizitiilor. Alegerea unor piese de mobilier albe nu este usoara si necesita timp, pentru a gasi cele mai potrivite produse. Albul se potriveste mai multor stiluri, printre care cel modern si cel minimalist. Daca vrei sa completezi imaginea de ansamblu cu un blat potrivit, care sa fie practic si sa se integreze vizual perfect in decor, opteaza pentru unul realizat din sticla, marmura, granit sau quartz. Este foarte important sa aduci o pata de culoare in peisajul bucatariei, asa ca ia in considerare proiectarea unui design care sa contina fie un produs contrastant albului imaculat predominant din bucatarie, fie amplasarea unor plante, pe post de elemente decorative. Pentru a evidentia marginile mobilierului, poti alege nuante de maro, cu tonalitati cat mai diverse, avand, astfel, o continuitate vizuala a decoratiunilor naturale.

Culori vii

Culorile vii (rosu, verde, mov, albastru, galben) sunt o alegere din ce in ce mai des facuta de catre persoanele care opteaza pentru o bucatarie moderna non-conformista. Fie ca este vorba de vopsirea peretilor in culori cat mai diverse, fie ca este vorba de achizitionarea unor piese de mobilier si electrocasnice, in nuante deosebite, vibe-ul camerei se schimba radical.

Rosu

Galben

Verde

Albastru

Multicolor

Gri metalizat

 Griul metalizat este o optiune destul de rar facuta, insa se afla in topul celor mai stilate. Alegerea unei astfel de nuante ajuta la concentrarea atentiei asupra calitatii materialelor folosite, creand impresia unui mediu profesional, modern si elegant, oferind o ambianta deosebita.

Neagra

 Daca iti doresti o bucatarie in care sa primeze eleganta, alegand non-culoarea neagra pentru piesele de mobilier sau pentru vopsirea peretilor, va trebui sa adaugi un plus de stil prin completarea imaginii de ansamblu cu surse de iluminat deosebite, dar si cu pete de culoare care sa echilibreze cromatica incaperii. Aducand unui negru curat fie elemente de decor in culori vii, fie aplicatii de un gri metalizat, vei crea un contrast foarte placut, care va ajuta la realizarea unei ambiante deosebite.

Maro

Pentru o ambianta deosebita, daca ai ales sa iti decorezi locuinta in stil rustic, este recomandat de catre specialistii din domeniu, sa alegi pentru amenajarea bucatariei, nuante de maro, cu diverse tonalitati pentru a crea un contrast de profunzime si luminozitate. Axeaza-te pe piese de mobilier din lemn masiv, completand imaginea de ansamblu cu elemente decorative naturale, chiar cu mici plante si mirodenii plantate in ghivece sau jardiniere.

Amenajari interioare ale bucatariei, in functie de materialele folosite pentru finisaj

Amenajarile interioare ale bucatariei, variaza in functie de materialele folosite pentru finisaj, depinzand foarte mult de cat de mult folosesti incaperea si care sunt genul de preparate pe care le faci predominant. Astfel, in functie de aceste doua criterii, unele materiale sunt mai mult sau mai putin recomandate, pentru a-ti putea usura munca in ceea ce priveste curatenia, dar si ingrijirea pieselor de mobilier si a ustensilelor, electrocasnicelor.

Faianta si gresia

Faianta si gresia sunt deseori folosite in bucatariile moderne, acestea fiind foarte usor de intretinut, avand o gama vasta de modele, culori si imprimeuri care se pot folosi la crearea unor amenajari deosebite, unicate.

Lemn

Pentru decoratiuni speciale, deosebite, lemnul este un element foarte important. El poate fi folosit atat ca materie prima pentru realizarea unor artificii decorative, cat si ca suport pentru aditii si aplicatii practice.

Idei de amenajari cu aditii suplimentare

Exista diverse idei de amenajari care contin aditii suplimentare, acestea avand ca scop eficientizarea spatiului din bucatarie, indiferent de dimensiunile si forma acesteia.

Bar

Un bar este perfect pentru o bucatarie tip open-space, acesta delimitand elegant perimetrul dintre camere, avand totodata rolul de fi folosit ca bufet suplimentar.

Insula

Insula este deseori intalnita in bucatariile patrate si spatioase, aceasta aditie necesitand un perimetru special pe care sa fie amplasata. Cu toate acestea, o astfel de achizitie nu are doar rolul unui bufet sau a unui dulap, ea fiind un spatiu de depozitare perfect pentru pasionatii artei culinare.

Amenajari ale bucatariei in functie de forma pe care vrei sa o aiba pozitionarea pieselor de mobilier

Amenajari ale bucatariei in functie de forma pe care vrei sa o aiba pozitionarea pieselor de mobilier este de cele mai multe, ori data de constructia arhitecturala. Cele doua au ca scop utilizarea cat mai eficienta a spatiului pe care il ai la dispozitie, in functie de dimensiunile, stilul si posibilitatea practica de a-ti realiza design-ul dorit.

In forma de „L”

In forma de „U”

Amenajeaza-ti bucataria in functie de preferintele estetice pe care le ai, axandu-te pe produse de calitate si achizitionarea unor dotari utile. Mentine constant curatenia, pentru a-ti proteja sanatatea, investind in confort, fara a face sacrificii care te pot impiedica sa te bucuri de preparate deosebite. Chiar daca arta culinara se numara printre hobby-urile tale sau nu, bucataria este o camera foarte importanta a locuintei tale, ea trebuind sa se integreze in stilul si design-ul pe care restul imobilului il are.

Adauga o pata de culoare bucatariei tale

Trebuie sa stii ca specialistii in design interior recomanda sa adaugi si un strop de culoare in bucataria ta. Cele mai apreciate astfel de incaperi sunt realizate in jurul nuantelor de alb, negru, gri, crem sau antracit, ceea ce este perfect normal. Astfel de variante nu se pot demoda odata cu trecerea timpului. Totusi, trebuie sa stii ca nu vei da gres cu o bucatarie colorata. In acest sens, o idee inspirata pentru bucatarii moderne ar fi sa adaugi obiecte decorative sau obiecte de mobilier viu colorate. De exemplu, poti opta pentru un set masa cu scaune bucatarie cu imprimeu colorat si picioare metalice sau pentru diferite decoratiuni, precum un ceas de perete sau diferite tablouri cu imagini captivante.

> SETURI MASA SI SCAUNE BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI

> DESCOPERA COLECTIA DE CEASURI

> DESCOPERA COLECTIA DE TABLOURI

Iata recomandarea Homelux pentru articolele potrivite unui spatiu cu accente colorate:

Set masa extensibila cu 4 scaune, multicolor, cadru metalic, sezut tapitat

Opteaza pentru elemente metalice

Atunci cand vine vorba de obiecte metalice, ne gandim, in mod evident, la stilul industrial. Foarte apreciat de designerii din intreaga lume, acest stil de amenajare aduce un plus de modernism in orice incapere. Astfel, poti integra foarte usor doua scaune de bucatarie cu picioare din fier si corpuri de iluminat in stil industrial. In acest sens, poti alege un pendul sau o lustra suspendata.

> DESCOPERA COLECTIA DE SCAUNE BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE MESE BUCATARIE

> DESCOPERA COLECTIA DE CORPURI ILUMINAT

Iata recomandarea Homelux pentru articolele potrivite stilului industrial:

Pendul din metal, 40×22 cm, 1XE27, 60 W – WH-2050

Alege combinatia dintre rustic si modern 

Liniile moderne se impletesc excelent cu nuantele naturale de lemn. De aceea, poti opta pentru o mobila de bucatarie in nuante inchise de gri sau antracit, contrastate cu scaune si riflaje de lemn. Pentru spatiile cu dimensiuni reduse, specialistii in design interior recomanda seturi cu masa si scaune pliante, o varianta foarte practica. De altfel, poti adauga si cateva ustensile bucatarie din lemn, pe care sa nu le ascunzi in rafturi, ci sa le lasi la vedere. Acest lucru va contribui atat la partea estetica, cat si la partea practica, in sensul ca iti va fi mult mai usor sa ai acces la ele atunci cand gatesti.

Iata recomandarea Homelux prentru combinatia dintre rustic si modern:

Scaun pliant Nature

Achizitioneaza accesorii de bucatarie jucause

Si daca tot vorbim despre accesorii bucatarie, o idee excelenta ar fi sa optezi pentru recipiente simple din sticla, combinate cu cele din metal cu diferite imprimeuri sau texte personalizate. Chiar si ustensilele pentru gatit pot aduce un aer modern in incapere. Aici poti alege modele in nuante pastelate, pecum roz pudra sau verde menta.

> DESCOPERA COLECTIA DE VESELA SI TACAMURI

> DESCOPERA COLECTIA DE USTENSILE GATIT

Iata recomandarea Homeluex pentru accesorii de bucatarie:

Set 7 piese cu cutii metalice, multicolor, summer

Opteaza pentru rafturi suspendate 

Ceea ce in urma cu cativa ani nu parea deloc o incantare din punct de vedere vizual, astazi a devenit un detaliu de accent folosit in aproape orice proiect de amenajare. Rafturile suspendate sunt foarte apreciate de designerii de interior, iar in bucatarie exista numeroase modalitati prin care le poti folosi. De exemplu, ai putea aseza pe ele diverse articole, precum: pahare cristal , cani cafea, plante decorative sau chiar borcane cu diferite condimente. In plus, rafturile suspendate in nuante naturale de lemn pot completa perfect o mobile de bucatarie intr-o singura culoare, iar cel mai bun exemplu in acest sens este combinatia dintre alb si stejar.

Iata recomandarea Homelux pentru bucatariile moderne:

Scaun Cria alb, polipropilena

Inlocuieste manerele vechi 

Daca iti doresti sa dai un mic refresh bucatariei tale, aducand un aer modern spatiului, atunci poti opta pentru manere mobila noi. O astfel de solutie nu este deloc scumpa si, de asemenea, iti ofera posibilitatea de a te ocupa singur de montaj.

Iata recomandarea Homelux pentru bucatarii cu manere moderne:

Set bucatarie modulara Brista, 290cm, gri, pal/mdf

Adauga un strop de naturalete 

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont in amenajarea unui spatiu modern este naturaletea. Plantele decorative joaca un rol deosebit de important din acest punct de vedere, iar daca nu vrei sa apelezi la plante naturale, poti adauga cateva plante artificiale. Oricare ar fi preferintele tale, trebuie sa stii ca o astfel de alegere se potriveste de minune mai ales in bucatariile cu accente discrete de lemn.

> DESCOPERA COLECTIA DE PLANTE ARTIFICIALE

> DESCOPERA COLECTIA DE GHIVECE

Iata recomandarea Homelux pentru bucatarii cu accente naturale:

Planta decor in ghiveci ceramic, 9.5×9.5×15 cm, alb/gri, disponibila in 6 variante

Surse foto:

www.pexels.com

www.unsplash.com

www.pinterest.com

www.scenetherapy.com

www.dailymail.co.uk

www.manomenas.lt

www.atlantasaints.com

www.mulestable.net

www.recous.com

www.media.architecturaldigest.com

www.centralazdining.com

www.virginiakitchenandbath.com

www.media.improvenet.craftjack.io

www.hips.hearstapps.com

www.adelaideoutdoorkitchens.com.au

www.whitecaneroad.com

www.yourkidscloset.com

www.impressiveinteriordesign.com

www.atlantasaints.com

www.drbillywilbanks.com

www.comchezmaman.fr

Produse asociate

949,00 lei

Vezi mai multe

269,00 lei

Vezi mai multe

399,00 lei

Vezi mai multe

Categorii asociate

Categorii populare