Blog » Amenajari » Dormitoare moderne: Homelux iti ofera +130 sfaturi, idei creative si poze pentru amenajarea unui dormitor modern

Dormitoare moderne: Homelux iti ofera +130 sfaturi, idei creative si poze pentru amenajarea unui dormitor modern

Esti in cautarea unei idei inspirationale pentru amenajarea dormitorului in stil modern? Iata un ghid complet cu sfaturi si sugestii pentru a iti fi de folos in crearea unui design inedit.

Publicat: 20 noiembrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

perne pentru un dormitor modern 3

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta, asadar acesta trebuie amenajat si decorat conform celor mai inalte standarde. Desi preferintele personale sunt cele care primeaza, sunt mult mai multe criterii de care ar trebui sa tii cont, astfel incat sa obtii un rezultat pe masura asteptarilor.

Cuprins

Cum sa amenajezi un dormitor modern in functie de categoria de varsta

Atunci cand iti doresti sa amenajezi un dormitor in stil modern, trebuie sa tii cont si de varsta persoanei care il va ocupa, pentru a te putea plia exact pe cerintele si nevoile acesteia. In functie de aceasta caracteristica, specialistii in arta amenajarii si a decorarii interioare, au identificat mai multe tipologii de dormitoare:

  • Dormitoare moderne pentru tineret

Tinerii simt nevoia sa fie inconjurati de creativitate, de un spatiu care sa le stimuleze inventivitatea si imaginatia. Chiar si dormitorul lor ar trebui sa intruneasca si sa respecte aceste caracteristici esentiale, astfel incat sa fie un loc ideal pentru tineri. Iata cateva idei de amenajarea a unui dormitor modern pentru tineret!

  • Amenajarea unui dormitor modern pentru adulti (matrimonial)

In ceea ce priveste amenajarea unui dormitor matrimonial in stil modern, lucrurile stau putin diferit fata de cel pentru tineret. In acest caz, functionalitatea si confortul ar trebui sa fie sporite, astfel incat cei doi parteneri sa aiba parte de intimitate.

  • Idei pentru amenajarea unui dormitor modern pentru copii

Atunci cand vine vorba despre amenajarea unui dormitor modern pentru copii, lucrurile se pot complica, intrucat trebuie sa tii cont de sexul copilului, de varsta acestuia, dar si de preferintele personale ale sale. Cu atat mai greu va fi in situatia in care trebuie sa amenajezi un dormitor pentru 2 copii, de sexe diferite.

Amenajarea unui dormitor modern in functie de timpul de locuinta

Un alt criteriu esential pe care ar trebui sa il ai in vedere este tipul de locuinta, pentru ca in functie de aceasta caracteristica, cateva aspecte precum: dimensiunea, proportionarea si aspectul celorlalte camere poti fi diferite.

  • Dormitoare moderne de apartament

In mod normal, apartementele fie ele de 2 sau 3 camere, sunt construite dupa un tipar standard din punct de vedere al pozitionarii si al suprafetei, ceea ce inseamna, ca in majoritatea cazurilor dormitoarele au o forma patrata, prestabilita, rareori dreptungiulara. Din punct de vedere al suprafetei, acestea, de cele mai multe ori au o dimensiune standard, medie, ceea ce inseamna ca procesul de amenajare poate fi uneori destul de dificil. Descopera in cele ce urmeaza cateva surse de inspiratie pentru amenajarea unui dormitor modern de apartament!

  • Cum amenajezi un dormitor de garsoniera

Cand locuiesti intr-o garsoniera, trebuie sa stii cum sa profiti de fiecare spatiu, de fiecare coltisor. Mai ales atunci cand garsoniera este nedecomandata, dormitorul si bucataria se vor contopi, chiar daca sunt delimitate de materialele de finisaj. Nu doar atentia in ceea ce priveste amenajarea si decorarea vor conta in acest caz, ci si modalitatea in care alegi sa intretii locuinta.

  • Dormitoare moderne la casa

Lucrurile stau cu totul diferit in momentul in care alegi sa te muti la casa sau sa iti construiesti una, intrucat, in aproape toate cazurile, dimensiunile dormitoarelor vor fi mai generoase decat cele ale apatamentelor. Acesta este un motiv in plus pentru care poti sa amenajezi in stil modern o astfel de locuinta, fara sa ai prea mari restrictii.

o   Dormitoare moderne la mansarda

Este foarte intalnit acest concept in special la casele cu etaj sau cu mansarda. Acest tip de dormitoare sunt foarte cochete, insa din cauza gradului redus de disponibiliatate al suprafatei  si de modul in care sunt construiti peretii, ar trebui sa tii cont de anumite detalii si aspecte in amenajare, astfel in cat sa profiti de intregul spatiu. Iata cateva idei din care te poti inspira!

Idei de amenajarea a dormitoarelor moderne in functie de culoare

Nu poti avea un dormitor de vis fara macar o pata de culoare. Este adevarat ca se pot folosi doar obiecte si alte elemente de amenajare in aceeasi culoare, insa nu va arata estetic, ci, din contra, va irita foarte tare ochii privitorului si va avea un aspect eluziv. Cea mai buna solutie este sa folosesti cel putin doua sau trei culori in cromatica prezenta in camera. O culoare va fi cea principala, pe care o vor avea majoritatea elementelor de design, iar celelalte culori reprezinta accente cromatice si au rolul de a infrumuseta si aerisi aspectul incaperii. Accentele nu trebuie alese la intamplare, ci trebuie selectionate pornind de la culoarea predominanta si in functie de cateva reguli simple de cromatica.

Daca nu te-ai hotarat ce culoare ai vrea sa aiba peretii dormitorului tau, poti afla lucruri utile de aici.

Reguli de cromatica

Atunci cand alegem accentele de culoare (indiferent daca acest lucru este necesar pentru amenajari interioare, design vestimentar sau altele), pentru a nu face greseli, poti tine cont de cateva reguli de cromatica general valabile. Aceste combinatii ofera un aspect estetic, fresh si, pur si simplu, de vis.

Pentru a nu gresi modul in care combini culorile, poti sa te folosesti de roata culorilor si de regulile de mixare a culorilor care deriva de aici.

Reguli-de-cromatică Homelux

Poti alege orice combinatie prezentata in schema pentru efecte vizuale deosebite.

Cateva reguli simple sunt:

  • culori complementare: alege culorile opuse una fata de cealalta;
  • culori vecine: foloseste culorile din stanga si din dreapta culorii predominante;
  • diferite nuante de culoare: poti folosi o varietate de nuante ale aceleiasi culori;
  • metoda triunghiului: alege culorile care formeaza un triunghi in schema culorilor;
  • schema Y: daca vrei sa folosesti doar trei culori si sa nu urmezi metoda triunghiului sau a culorilor vecine, alege sa combini culoarea predominanta cu nuantele din stanga si dreapta celei complementare.

Bineinteles, culorile neutre se pot combina cu cele puternice si invers.

Culoarea unui dormitor este un criteriu ce trebuie ales in primul rand dupa preferinta personala, dar tinand cont si de anumite aspecte precum dimensiunea. Asigura-te ca faci alegerile potrivite (atat pentru paleta cromatica a peretilor, cat si pentru culoarea/culorile mobilierului), ghidandu-te dupa urmatoarele indicatii:

  • Dormitor modern alb

Albul este potrivit atat unui spatiu mare, cat mai ales unuia mic, intrucat ii ofera luminozitate si il face sa para mai mare. Chiar daca se poate dovedi a fi greu de intretinut, aceasta culoare este una dintre cele mai potrivite stilului modern de amenajare si creeaza ideea de spatiu echilibrat din punct de vedere vizual.

  • Dormitor modern wenge

La fel ca in cazul dormitorului de culoare alba, acest ton este potrivit atat pentru dormitoarele de mici dimensiuni, cat si pentru cele de dimensiuni generoase, in ceea ce priveste alegerea mobilierului. In prezent, mobila wenge pentru dormitor este cea mai apreciata si cea mai cautata.

  • Dormitor modern bej/crem

Aceste doua culori sunt ideale pentru a intari ideea unui spatiu primitor, cu o atmosfera si o ambianta calda, iar in cazul dormitoarelor ce au o suprafata mica sunt destul de usor de integrat. Daca optezi pentru o nuanta mai pastelata, mai deschisa pentru pereti, ai putea sa alegi una mai contrastanta pentru mobila (eventual un maro), astfel incat sa creezi o imagine armonioasa a intregii camere.

  • Dormitor modern in nuante metalizate de gri

Pentru crearea unui stil modern cu influente industriale sau minimaliste, aceasta nuanta este una dintre cele mai potrivite. Atentie insa, intrucat nu avantajeaza un spatiu de mici dimensiuni.

  • Tonuri de albastru pentru dormitoarele moderne

O alta culoare specifica stilului modern de amenajare este albastrul, cu diferitele sale tonalitati. In functie de spatiul de care dispui, alege nuanta pentru mobila sau pentru pereti care sa se potriveasca acestei caracteristici, fara a reduce din efectul vizual armonios si fara a creea ideea unui spatiu mic, aglomerat.

  • Dormitoare moderne in nuante rosiatice (rosu, portocaliu)

Aceste tonuri sunt potrivite pentru o persoana creativa si energica, insa poate reprezenta si o optiune ideala pentru amenajarea si decorarea unui dormitor matrimonial. Trebuie sa acorzi mare atentie, insa, intrucat culorile puternice, contrastante creeaza, de obicei iluzia unui spatiu mai mic.

  • Dormitoare moderne in nuante de verde inchis

Asemenea nuantelor de gri metalizat, si verdele inchis este o culoare potrivita pentru un dormitor modern de mari dimensiuni.

  • Dormitor modern in nuante de mov

Movul este destul de prezent in tehnicile si ideile de amenajare ale designerilor de interior, fiind o culoare ce ofera multiple posibilitati, in functie de tonalitatea aleasa.

  • Dormitoare moderne colorate/multicolore

Sunt potrivite persoanelor creative ce beneficiaza de un spatiu generos al dormitorului, astfel incat sa poata reda inventivitatea de care dau dovada, decorand intr-o maniera inedita camera personala.

Cum sa amenajezi un dormitor in functie de dimensiune

Dimensiunea, suprafata unei camere este un factor important de influenta al deciziilor. Cu atat mai mult, in cazul unui dormitor, trebuie sa ai grija ca spatiu de care dispui sa nu fie aglomerat si sa nu isi piarda din functionalitate. Exista 3 categorii esentiale de dormitoare, iar in functie de tipul acestora prioritarile si necesitatile sunt, de cele mai multe ori, total diferite.

  • Dormitoare moderne mici

Dormitoarele mici reprezinta o adevarata provocare in ceea ce priveste amenajarea, chiar si pentru cei mai iscusiti designeri de interior, intrucat trebuie sa tii cont de anumite criterii esentiale, astfel incat sa creezi un spatiu functional, armonios din punct de vedere vizual si deloc aglomerat. Iata cateva trucuri si sfaturi pentru a amenaja intr-o maniera cat mai corecta si eficienta un dormitor modern de mici dimensiuni:

Sfatul 1: O prima sugestie, ar fi sa vopsesti si sa decorezi peretii in culori cat mai deschise, alb sau nuante pale, calde, pentru a aduce un plus de luminozitate si pentru a crea iluziua unui spatiu mai mare.

Sfatul 2: in ceea ce priveste mobilierul, cel mai bine ar fi sa iti faci unul pe comanda, astfel incat sa te asiguri ca se potriveste intocmai dimensiunilor camerei tale. Daca totusi isi doresti sa achizitionezi un mobilier gata facut, ar trebui sa fii atent la masuratori. De asemenea, opteaza pentru culori nu foarte contrastante cu cea a peretilor, pentru un design simplu, dar cochet.

Sfatul 3: Nu aglomera spatiul cu prea multe elemente de decor, alege-le doar pe acelea pe care le consideri esentiate pentru a spori confortul, pentru a infrumuseta si personaliza dormitorul.

Sfatul 4: Te poti folosi de oglinzi pentru a induce ideea unei camere mai mari si mai luminoase, asadar, daca optezi pentru un dulap sau un dressing de mari dimensiuni, ai grija ca acesta sa aiba oglinzi pe toata suprafata usilor.

  • Dormitoare moderne mari

Dormitoarele de mari dimensiuni amenajate in stil modern nu ar trebui sa ridice prea mari probleme, intrucat spatiul este suficient pentru a crea un design unic, inedit, asa cum iti doresti tu. Ai grija insa, sa nu exagerezi cu dimensiunea mobilierului, in special cea a patului, in ideea de a beneficia de un plus de confort. Totdata, nu exagera nici cu decoratiunile, pentru a nu aglomera si incarca spatiul din punct de vedere vizual si functional. Iata cateva imagini din care te poti inspira!

  • Dormitoare lungi si inguste

O adevarata provocare, insa, o reprezinta amenajarea in stil modern a unui dormitor lung si ingust. Avand la dispozitie un astfel de spatiu, trebuie sa acorzi foarte mare atentie fiecarui detaliu, chiar si a celor care pot parea neinsemnate. Cel mai bine, in acest caz, ar fi sa alegi o canapea extensibila in detrimentului unui pat, pentru a te bucura de un spatiu suplimentar.  De asemenea, in acest caz, ai putea sa optezi pentru pozitionarea paralela a mobile pe peretii care permit si ofera acest lucru. Descopera o serie de imagini care s-ar putea sa iti fie de folos!

Idei de amenajare a unui dormitor in functie de sexul persoanei

Sexul persoanei este un alt criteriu semnificativ pe care ar trebui sa il iei in considerare atunci cand doresti sa amenajezi un dormitor, mai ales unul pentru copii si adolescenti, astel incat sa satisfaci cele mai exigente gusturi si dorinte.

  • Dormitoare moderne pentru fete

In general, pentru amenajarea dormitoarelor pentru fete, se folosesc culori calde, pale, care sa transmita veselie, tinerete si jovialitate. De asemenea, mobilierul si elementele de decor trebuiesc adaptate la stilul de viata al persoanei respective, la nevoile si dorintele acesteia. Iata cateva poze din care te poti inspira!

  • Dormitoare moderne pentru baieti

Pe de alta parte, in ceea ce priveste amenajarea unui dormitor modern pentru baieti, lucrurile pot sta cu totul diferit, fata de specificatiile pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand amenajezi o camera pentru fete. De obicei, se folosesc culori mai inchise, nuante de albastru sau gri si elemente de decor care sa aiba si functionalitate.

  • Cum sa amenajezi un dormitor pentru fata si baiat

Lucrurile se complica in momentul in care trebuie sa creezi un design ideal pentru doua persoane de sex diferit. Daca in cazul amenajarii unui dormitor pentru fete sau pentru baieti lucrurile erau cat de cat simple si diferentiate, in acest caz cel mai bine ar fi sa optezi fie pentru elemente neutre, fie, daca iti permite spatiul sa creezi cate un spatiu pentru fiecare. Atentie insa, intrucat intregul dormitor ar trebui sa fie unitar, armonizat ca un tot unitar. Descopera in cele ce urmeaza o serie de fotografii din care te poti inspira!

Amenajarea unui dormitor modern in functie de tipul de material de finisaj ales

Daca iti doresti un dormitor modern, personalizat cu mult bun gust, ar trebui sa iesi putin din tipare clasice. In continuare vei putea descoperi 3 modalitati inedite pe care le poti folosi pentru amenajarea unui dormitor modern primitor, inedit, demn de revistele si site-urile de specialitate.

  • Dormitoare moderne din /cu lemn

In mod paradoxal, desi lemnul pare potrivit mai mult pentru un stil rustic sau vintage decat pentru stilul modern, acest material poate fi folosit cu succes si pentru amenajarea unui dormitor modern. Iata cateva idei din care te poti inspira pentru a crea un design unic!

  • Dormitor modern cu mozaic

Mozaicul este un alt element de finisaj surprinzator pentru amenajarea unui dormitor modern, insa poti folosi acest material pentru a obtine un design si un decor unic, inedit. Vei gasi in continuare cateva surse de inspiratie, pentru cazul in care iti doresti sa iti amenajezi dormitorul in aceasta maniera.

  • Dormitor modern cu tapet

De asemenea, tapetul poate fi o idee destul de buna pentru amenajarea dormitorului tau, astfel incat sa obtii un efect unic. Iata cum!

Cum sa amenajezi dormitorul in functie de tematica

Pentru un efect mai complex si placut, alege si alt tip de detaliu care iti maximizeaza infatisarea dormitorului de vis.

Indiferent de gusturi, exista elemente pentru fiecare tematica pe care doresti sa o incorporezi in acest spatiu. Fie ca iti plac pufurile, formele abstracte, decorurile de tip text sau orice alta tematica, Homelux iti ofera o varietate de produse cu care iti poti infrumuseta cu adevarat dormitorul si sa il transformi in unul DE VIS.

  • Pufuri

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/perna-decorativa-brenda-45×45-cm-aspect-blana-cu-fermoar-ivory-2539501

Mobilierul standard pentru un dormitor modern functional

Oricare ar fi maniera in care iti doresti sa amenajezi si oricare ar fi imaginea de ansamblu obtinuta, nu trebuie sa uiti ca orice dormitor, fie el si modern, trebuie sa aiba cateva elemente standard care sa ii confere functionalitate.

Patul – este cel mai important corp de mobila dintr-un dormitor. Acesta trebuie ales in functie de suprafata dormitorului si de caracteristicile pe care doresti sa le aiba pentru a spori confortul. Intr-un dormitor mic, poti inlocui patul cu o canapea extensibila sau poti realiza intreaga amenajare in jurul acestuia.

Foarte multe persoane prefera un pat mai mare, in speranta ca acesta le va oferi o calitate mai crescuta a somnului. Insa, acest lucru nu este intotdeauna valabil. Mai degraba, odata cu alegerea piesei de mobilier, trebuie aleasa si o saltea potrivita, nici prea moale, nici prea rigida, care ofera suportul necesar corpului in timpul noptii. Apoi, poate fi luat in considerare aspectul estetic, pentru a lua cea mai buna decizie pentru tine.

  • Dressingul/dulapul – in cazul in care dormitorul nu este prevazut cu un spatiu suplimentar delimitat pentru depozitarea garderobei, este necesar sa nu omiti acest aspect. In functie de dimensiunile suprafetei camerei, de proportia stabilita si de necesitatile tale, alege un dulap cat mai bine compartimentat care sa iti ofere posibilitati multiple de depozitare. De asemenea, pentru a castiga un plus de spatiu, poti alege un dressing care are usi glisante.
  • Comoda (masa de televizor) –  Comoda este un dulapior mai mic, cu sertare, in care poti aseza lenjeria intima sau alte articole care nu isi gasesc locul in alta parte. De asemenea, pe ea poti pune televizorul sau decoratiuni care vor inveseli atmosfera dormitorului!In mod normal, televizorul ar trebui sa fie pozitionat in living pentru a nu influenta sau altera calitatea somnului, insa majoritatea romanilor prefera sa se relaxeze, inainte sa adoarma, privind la televizor. Atunci cand cauti ocomoda sau o masa de televizor ar trebui sa te ghidezi dupa una care poate sa ofere un spatiu in plus de depozitare, pentru a eficientiza functionalitatea dormitorului. In plus, aceasta ar trebui sa fie proportionata in functie de dimensiunea camerei si de celelalte corpuri de mobilier, astfel incat sa creezi un dormitor modern functional.

Noptierele – in majoritatea situatiilor, mobilierul standard pentru dormitor este prevazut cu noptiere, care se pozitioneaza la extremitatile patului. Acestea confera un plus de eleganta si un spatiu extra de depozitare.

Noptierele sunt piese de mobilier mici, cateodata neglijate cand vine vorba despre amenajarea dormitorului, insa au un rol semnificativ in crearea unui decor functional, practic si frumos. Le poti achizitiona odata cu patul, facand parte dintr-un set, sau separat. Este bine, totusi, ca modelele sa se potriveasca intre ele, pentru a nu provoca un disconfort vizual.

Altele

Cele mentionate pana acum sunt piesele de care depinde utilitatea si confortul in orice dormitor. Insa, daca ai la dispozitie o camera mai mare, poti adauga si alte elemente, pentru a obtine un decor mai deosebit. Printre acestea, se numara:

Un fotoliu pe care te poti relaxa citind cartea ta preferata

O masuta pe care poti aseza o vaza cu flori sau o veioza ce emana lumina ambientala, difuza.

Iluminarea dintr-un dormitor modern

In ceea ce priveste iluminarea dormitorului, lucrurile nu sunt atat de complicate ca in restul camerelor, unde trebuia sa tii cont de zonele functionale, adoptand astfel o lumina care sa iti permita sa desfasori anumite activitati. Pentru un dormitor modern, poti folosi o lumina calda, a carei intensitate sa o poti seta dupa bunul plan, in functie de dispozitia de moment. De asemenea, te poti folosi de veioze , ce delimiteaza patul pentru un plus de eleganta adus spatiului si pentru o iluminare propice.

Felul in care cade lumina in dormitor influenteaza semnificativ aspectul acestuia. Mai mult decat atat, corpurile de iluminat reprezinta accesorii cu un puternic rol decorativ, ce completeaza design-ul de interior ales pentru incapere. La Homelux, ai de ales intre o multitudine de produse deosebite, fiecare avand caracteristici diferite pentru a se potrivi in orice decor! Descopera in continuare care sunt cele mai potrivite pentru dormitor:

Plafoniere

Nu poti da gres cu instalarea unei plafoniere simple pentru un dormitor modern sau una cu un aspect mai complex, cu insertii pretioase, daca vrei un decor mai elegant.

Plafoniera Alba

Poze + pret → https://www.homelux.ro/plafoniera-alba-4-brate-6544-4xe27-30x30x17-cm-60-w-wenge-10732

Pendule

Pendulele au un aspect interesant si inedit, oferind lumina pe o suprafata mai mica, insa acest lucru nu deranjeaza in dormitor. Poti monta doua sau trei astfel de corpuri de iluminat de-a lungul tavanului, pentru un efect deosebit.

Pendul Konza

Poze + pret → https://www.homelux.ro/pendul-mare-konza-111-1xe27-21×90-cm-60-w-rosu-10650

Lustra si candelabre

Acestea se potrivesc cel mai bine intr-un dormitor amenajat clasic, pentru ca adauga o nota de eleganta ambientului. Este bine sa tii cont de dimensiunile incaperii atunci cand le alegi, pentru ca imaginea de ansamblu sa fie proportionala.

Lustra Andrea

Poze + pret → https://www.homelux.ro/lustra-andrea-clas-3-brate-14003-3xe27-30x30x60-cm-60-w-crem-23106

Aplice si veioze

Aplicele si veiozele intra in categoria corpurilor de iluminat secundare. Acestea sunt responsabile cu emanatul unei lumini difuze, intime, de care este nevoie inainte de a adormi.

Aplicele se monteaza pe perete, in general, in lateralele patului. Veiozele se pot aseza pe noptiera, in cazul in care preferi aceasta varianta. Ambele sunt eficiente si iti ofera o lumina calda, care te va ajuta sa te bucuri de o carte buna inainte de somn! La Homelux vei gasi modele deosebite, cu un design superb, precum:

Aplica Moon

Poze + pret → https://www.homelux.ro/aplica-moon-31x25x27-cm-e27-40-w-metalsticla-auriualb-21911

Accesorii si decoratiuni moderne pentru un dormitor

Elementele de decor joaca un rol important intr-un dormitor, pentru a induce sentimentul de familiaritate, de spatiu primitor, comod si chochet. In plus, prin alegerea accesoriilor iti poti pune amprenta personala asupra imaginii de ansamblu a dormitorului tau. Iata, asadar, cateva decoratiuni ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un dormitor modern:

  • Pernele si pledurile  – aceste 2 decoruri ( pernele si/sau pledurile sunt extrem de importante).
  • Covorul

    In oferta Homelux, vei descoperi foarte multe modele de covoare de mari sau mici dimensiuni, ideale pentru dormitor. Acestea contribuie atat la confortul termic din aceasta incapere, cat si la un decor remarcabil. Daca fondul este unul neutru, poti achizitiona un covor colorat, cu un pattern interesant. In cazul in care consideri ca dormitorul tau este indeajuns de colorat, alege produse in nuante neutre.

     

Perne si pilote

La acest capitol, trebuie sa ai la fel de multa grija precum in alegerea saltelei de pat potrivite. Pernele pot avea un impact pozitiv ori negativ asupra felului in care dormi, dar mai ales asupra coloanei vertebrale, pe termen lung. Pilota, la fel ca in cazul lenjeriei de pat, poate fi inlocuita in functie de sezon pentru a nu provoca disconfort termic.

Perna matlasata hipoalergenica

Poze + pret → https://www.homelux.ro/perna-matlasata-hipoalergenica-medicinala-material-husa-microfibra-umplutura-poliester-alb-cp22486

Paturi si pleduri

Acestea pot fi folosite atat pentru a tine de cald in noptile friguroase, cat si pentru a inveseli decorul. Rolul lor este dublu, de aceea, paturile si pledurile nu trebuie sa iti lipseasca dintr-un dormitor complet si frumos!

Poze + pret → https://www.homelux.ro/patura-coral-cu-aspect-fleece-125×150-cm-poliester-atracit-26023

Perdelele si draperiile sau jaluzelele Jaluzele, perdele sau draperii, toate acestea sunt importante pentru crearea atmosferei, dar si pentru protejarea mobilierului si a peretilor impotriva razelor violente de soare.

Lenjerii de pat

In mod ideal, ar trebui sa ai cel putin 3 seturi de lenjerii pentru fiecare sezon. O particularitate a acestor articole este ca exista modele diferite care ofera comoditatea potrivita in functie de anotimp si de temperaturi. Materialele mai groase, mai moi sunt perfecte pentru iarna, iar cele matasoase, fine, ofera un confort termic sporit vara.

Culorile trebuie alese avand in vedere stilul de design ales pentru dormitor, dar si tinand cont de efectul pe care nuantele il au asupra psihicului (cele mai populare sunt nuantele deschise, pastel).

Lenjerie de pat Ranforce Blanche Mint

Poze + pret → https://www.homelux.ro/set-husa-pilota-200×220-cm-2-fete-perna-50×70-cm-acasa-100-bumbac-alb-galben-gri-25850

 

  • Tablouri – Pentru a aduce un plus de eleganta, dar si pentru a conferi personalitate dormitorului tau, alege tablouri care sa te reprezinte sau care sa se potriveasca stilului de amenajare.
  • Alte decoratiuni

Cum poti maximiza spatiul din dormitorul tau?

Chiar daca locuiesti la bloc si ai un dormitor mic, ori stai la casa, insa aceasta incapere are dimensiuni reduse, nu inseamna ca nu poti avea o amenajare frumoasa, in care sa te simti confortabil si in siguranta. Poti apela la cateva trucuri utile, care te vor ajuta sa te bucuri de spatiu si de o atmosfera aerisita.

Iata care sunt acestea:

  • Alege un pat cu spatii de depozitare sau cu noptiere suspendate incluse
  • Alege un dulap cu spatii de depozitare multiple
  • Alege decoratiuni putine, dar de efect. Cele care pot fi puse pe pereti sunt ideale, pentru ca nu ocupa loc, insa creeaza o atmosfera superba!
  • Oglinzile sunt elemente foarte bune ce creeaza iluzia de spatiu mai mare, asa ca foloseste-le cu incredere si in dormitor!

Cum sporesti confortul in dormitorul tau?

Asa cum a fost mentionat la inceputul articolului, confortul este o trasatura definitorie pentru un dormitor ideal. Cel mai simplu mod prin care poti sa obtine o amenajare foarte comoda este sa alegi piese de mobilier de calitate, texturi placute pentru lenjeria de pat, covor, draperii sau perdele, culori linistitoare atat pentru finisaje, cat si pentru decoratiuni (nuante neutre, nuante pastel, bleu, verde, lila, galben) si sa apelezi la aromaterapie pentru un ambient asa cum ai visat!

Ce face un dormitor sa fie „de vis”?

Un dormitor de vis porneste de la structura unui dormitor normal, insa care se diferentiaza de acesta prin faptul ca maximizeaza doua componente esentiale: utilitate si aspect.

Utilitate

In primul rand, un dormitor trebuie sa fie util. Asta inseamna ca aici trebuie sa regasesti toate articolele de mobilier care sa iti serveasca scopurilor acestei camere.

Mai jos ai exemple ale pieselor de mobila Homelux care sunt esentiale unui dormitor.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/pat-catifea-cu-depozitare-karim-tablie-inclusa-somiera-cu-sistem-hidraulic-de-ridicare-231x201x103-160×200-cm-culoare-gri-pal-set073

Ce face un dormitor sa fie „de vis”?

Un dormitor de vis porneste de la structura unui dormitor normal, insa care se diferentiaza de acesta prin faptul ca maximizeaza doua componente esentiale: utilitate si aspect.

Aspect

Aspectul este celalalt element important al incaperii si, de multe ori, cel care face diferenta dintre un dormitor simplu si unul de vis. Indiferent de preferinte, aspectul trebuie sa fie unul echilibrat, atractiv și confortabil, asa cum sunt exemplele urmatoare:

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/dormitor-morelapat-168x214x86-160×200-cmtablie-tapitata-piele-ecologica2-noptiere-45x35x43-cmdulap-usi-glisante-si-oglinda-200x605x201-cmsonomaalbpal-16-mm-23242

Asemanarile si diferentele unui dormitor de vis pentru adult si pentru copil

Dormitorul pentru o persoana adulta si cel pentru copil are elemente asemanatoare, insa si diferentiatoare. Desi ambele camere au nevoie de aproape aceleasi piese de mobilier, diferentele apar atat la nivelul structurii pieselor in sine, cat si la faptul ca fiecare tip de dormitor are nevoie de unele obiecte de mobila specifice.

Pentru fiecare dintre cele doua mari tipuri de dormitoare, afla ce produse din oferta Homelux te ajuta sa le amenajezi.

Dormitorul de vis pentru adult – obiecte specifice

Este alcatuit, in general, dintr-un pat pentru doua persoane, noptiera, dulap incapator, poate fi decorat cu obiecte rafinate, elegante, se pot adauga o masa pentru machiaj sau alte obiecte ce nu ar putea sau trebui sa fie adaugate in dormitorul pentru copil. Totusi, pentru a fi unul de vis, componentele dormitorului trebuie să arate stilat.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/dormitor-daco-pat-1642x2058x83-160×200-cm2-noptiere-40x33x35-cmdulap-180x55x200-cm4-polite2-bare-umeraseculoare-sonomagrafitpal-16-mm-13997

Dormitorul de vis pentru copil – obiecte specifice

Dormitorul pentru copil va contine obiecte specifice varstei acestuia. De exemplu, pentru bebelusi vor fi necesare o masa de infasat, un pat cu grilaje, un scaun tip leagan, lampa de veghe etc. Pentru copiii de varste mai mari, dormitorul va fi amenajat cu un alt tip de pat, un set de birou pentru copii, taburet și așa mai departe. Aceasta camera este considerata de cei mici ca fiind de vis daca va fi decorat cu motive foarte vesele si daca vor gasi aici multe jucarii.

Piese de mobilier de la Homelux pentru un dormitor modern

In afara de finisajele specifice, cum ar fi peretii vopsiti in culori deschise si nuante neutre sau podeaua acoperita cu parchet laminat, urmatorul element care da tonul unei amenajari moderne este mobilierul. Caracteristicile acestuia cuprind, printre altele, materiale usoare, linii drepte, forme geometrice, suprafete finisate atent, utilitate crescuta si un design placut.

Spre deosebire de alte stiluri cu o istorie mai veche, piesele de mobilier contemporane nu sunt decorate cu ornamente sculptate in lemn si nici nu au picioare curbate. Aceste lucruri le confera o dimensiune mai redusa, dar si o greutate mai mica. Astfel, sunt considerate a fi mult mai practice, din mai multe puncte de vedere: usurinta cu care poate fi curatata o incapere moderna, libertatea mai mare de miscare si un spatiu mai ordonat si mai aerisit.

In ceea ce priveste culorile mobilierului, sunt preferate nuantele luminoase, precum alb, bej, cafeniu, gri, in combinatie cu maro sau chiar negru. Primele insa, sunt cele predominante.

Spatiile de depozitare sunt numeroase, ceea ce ajuta la pastrarea ordinii, pentru ca fiecare lucru poate fi asezat la locul sau, imediat dupa utilizare.

Confortul nu lipseste dintr-o amenajare moderna, fiind una dintre trasaturile de baza ale acestui stil.

Iata cateva exemple de produse din oferta Homelux ce cuprind toate caracteristicile mobilierului pentru un dormitor modern:

Paturi

Pat cu noptiere Braggia

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/pat-matrimonial-cu-depozitare-liam-tablie-inclusa-somiera-cu-sistem-hidraulic-de-ridicare-220x190x128-160×200-cm-culoare-turcoaz-pal-set076

Dulapuri, noptiere si comode

Comoda culoare sonoma

Poze + pret → https://www.homelux.ro/comoda80x435x76-cm3-sertareculoare-sonomapal-14041

Ce decoratiuni Homelux poti utiliza pentru un dormitor in stil modern?

Decoratiunile sunt foarte importante intr-o amenajare moderna, chiar daca acestea nu trebuie sa fie numeroase. In schimb, ai ocazia de a-ti pune la incercare imaginatia si creativitatea, pentru a obtine o atmosfera vesela si incantatoare.

Si obiectele ornamentale trebuie sa faca parte din spectrul contemporan, pentru a exista o armonie vizuala placuta.

Este recomandat sa privesti acest capitol ca fiind ocazia ideala de a obtine cateva contraste inedite, din punct de vedere cromatic. Iata propunerile Homelux:

Tablou “Home sweet home”

Poze + pret → https://www.homelux.ro/tablou-cu-imagini-1f-12136

Dulap cu oglinda pentru bijuterii

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/dulap-cu-oglinda-pentru-bijuterii-tk02-alb-10584

Covoare si articole textile de la Homelux ideale pentru un dormitor modern

Dormitorul este incaperea in care te odihnesti, in care te relaxezi, asa ca toate elementele, inclusiv cele textile, trebuie sa imbie la destindere si confort.

Intr-un decor modern, sunt acceptate texturile fine, delicate, si pattern-urile diverse. Te poti juca cu nuante si modele diferite, ce vor completa superb restul amenajarii. In general, la acest capitol, intra lenjeria de pat, cuverturile, pernele decorative, perdelele, draperiile si covoarele.

Vezi care sunt cele mai apreciate articole textile pentru o amenajare moderna de la Homelux:

Ce corpuri de iluminat de la Homelux se potrivesc intr-un dormitor decorat modern?

Un capitol foarte important, care nu trebuie neglijat, este cel al corpurilor de iluminat. In orice tip de amenajare, lumina dintr-o incapere contribuie foarte mult la o atmosfera intima, linistita si calma.

Cand vine vorba despre dormitor, in special, alegerea trebuie facuta cu foarte multa grija. In caz contrar, efectul va fi unul neplacut, care va interfera cu nivelul de odihna de care ar trebui sa te bucuri aici.

Corpurile de iluminat dintr-un decor modern respecta aceleasi caracteristici precum restul elementelor existente: simplitate, utilitate, design placut. Specialistii recomanda sa ai cel putin doua surse de lumina, una principala si una secundara, pentru a controla nivelul intensitatii in functie de activitatea desfasurata.

In oferta Homelux vei gasi:

Acestea sunt cele mai utile sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand doresti sa iti amenajezi dormitorul in stil modern. Nu uita ca dimensiunea este cel mai important criteriu, asadar, pliaza-ti optiunile si alegerile in functie de acesta!

Surse foto:

  • www.pinterest.com
  • www.dailymail.co.uk
  • www.media.architecturaldigest.com

Produse asociate

comoda 6 sertare

399,90 lei

Vezi mai multe

69,99 lei

Vezi mai multe
draperie

89,99 lei

Vezi mai multe