Blog » Amenajari » Amenajari interioare case: Homelux iti ofera +137 poze, sfaturi si idei

Amenajari interioare case: Homelux iti ofera +137 poze, sfaturi si idei pentru o amenajare corecta

Fiecare locuinta reflecta personalitatea si stilul de viata al fiecarei familii in parte. Vrei sa obtii cea mai potrivita amenajare pentru casa ta? In acest articol vei descoperi cheia unei amenajari de succes, in ambianta cu fiecare tip de locuinta in parte.

Publicat: 09 noiembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Decorarea interiorului poate fi o sarcina plina de provocari. Se spune ca locuinta ta iti reflecta mereu personalitatea, iar alegerea unui design potrivit pentru locuinta poate depinde de mai multi factori, precum gusturile personale, bugetul de care dispui si modul in care vrei sa utilizezi incaperile. O mare provocare pe care o prezinta design-ul interior este alegerea acelor elemente care au puterea de a creea un tot unitar. Astfel, piesele de mobilier si decoratiunile trebuie alese cu atentie, incat sa denote bun gust, sa se potriveasca stilului arhitectural, preferintelor familiei si, in acelasi timp, sa fie cat mai utile. In timp, s-au dezvoltat mai multe stiluri de design interior, influentate, in special, de curente locale si culturale. Multe dintre acestea sunt folosite si astazi in amenajarea interioarelor, fiind foarte utile si adaptabile mai multor stiluri arhitecturale sau tipuri de locuinte. Acest articol iti va fi ca un ghid in procesul de amenajare a locuintei tale, pentru obtinerea unui ambient placut.

Sfaturi pentru amenajarea interioara a unei case mici

Un spatiu mic este, cu siguranta, o provocare destul de mare careia trebuie sa ii raspunzi intr-un mod cat mai organizat. Astfel, la final, poti obtine un design placut si util, fara sa afectezi proportiile. Cu ajutorul unor trucuri de design, orice spatiu mic poate sa fie unul confortabil si, mai mult de atat, isi poate extinde vizual dimensiunile, daca este mobilat si decorat corect. Chiar daca te simti constrans de acest aspect si esti prins in capcana unor incaperi foarte mici, trebuie sa stii ca, folosindu-te de o serie de reguli, poti pacali foarte usor, chiar si un ochi vigilent. Casele de dimensiuni mici pot avea incaperi spatioase, care iti permit o mobilare moderna, sau in orice stil ales si preferat de tine. Desi foarte multa lume considera acest lucru un dezavantaj si o piedica in demersul amenajarii spatiului, locuintele mai mici sunt extrem de confortabile si, daca sunt gandite asa cum trebuie, in functie de nevoiel familiei, poti amenaja exact dupa bunul plac, fara ca incaperile sa fie afectate. Cand pasesti intr-o casa, prima impresie conteaza mult. Cromatica, finisajele, texturile si decoratiunile joaca un rol extrem de important in compunerea unui cadru placut. Asadar, indiferent daca este vorba despre o locuinta foarte mica sau una de mari dimensiuni, este necesar sa acorzi o mate atentie acestor lucruri, dependente unul de altul.

O casa cu poveste

Unii designeri spun ca, una din cheile amenajarii unei locuinte este povestea pe care aceasta o spune. Stabilirea unei teme s-ar putea sa te ajute foarte mult, deoarece vei sti deja ce materiale sa cumperi, ce culori sa aiba mobilierul si care sunt obiectele care s-ar preta cel mai bine in spatiul respectiv. Gasirea unei povesti, a unei teme pentru locuinta poate rezulta un interior prietenos si confortabil, plin de istorie si de vibratie, intr-un intreg coerent. Intre interior si exterior, trebuie sa existe mereu o armonie.

Atunci cand pasesti pe poarta unei case, ea trebuie sa exprime inca de la prima vedere, o traire. In cazul locuintei personale, unde iti petreci o mare parte din timp alaturi de familie si cei dragi, unde au loc cele mai frumoase momente si, de ce nu, unde iti concretizezi munca, ea trebuie sa fie prietenoasa si sa poarte in spate o poveste, o imagine calda.

Locuintele mici sunt perfecte pentru astfel de amenajari, deoarece sunt intime si placute, iar suprafetele pot fi usor decorate, fara sa necesite mult mobilier, un numar mai mare de texturi sau o multitudine de obiecte decorative. Daca proiectul casei tale prezinta incaperi micute, foloseste-te de un stil aparte si de o tema interesanta, pentru a evidentia frumusetea sptiului si pentru a creea un confort familial placut, care sa te indemne sa ii calci pragul cat mai des.

Iata mai jos cateva case inspirate din stilurile grecesti, maritime, rustice, boho-chic sau retro, cu o amenajare in tema.

Un decor in nuante naturale

Daca iti doresti o locuinta luminoasa, ale carei incaperi te lasa sa respiri, inspirand calm si relaxare, atunci este indicat sa folosesti numai nuante deschise, cat mai naturale. Culorile deschise dau senzatia de mai mult spatiu, fiind des folosite in amenajarile interioare pentru spatii mici si foarte mici, creand iluzia vizuala de extindere a dimensiunilor. Nu este tocmai usor sa obtii un interior cuminte, placut si elegant, fara sa ai contraste, asa ca va trebui sa te folosesti foarte mult de texturi. Daca vei amenaja in nuante calde si primitoare, poti amplifica foarte mult luminozitatea spatiului, folosindu-te, totodata, de texturi fine si opace. Cu toate ca, regulile dictate de ultimele tendinte in design de interior incurajeaza folosirea unei palete cromatice cat mai variante, culorile care deriva din alb sunt cele mai frumoase si naturale, benefice unei amenajari corecte, simple si elegante. De aceea, foarte multi proprietari de case aleg sa amenajeze in nuante neutre, care sa inspire si sa pastreze un spatiu aerisit. Cu o cromatica deschisa, inspirata din natura, nu ai cum sa dai gres in amenajarea spatiilor, indiferent de tipul de incapere.

Alegerea finisajelor pentru o casa mica

Stii care este secretul amenajarii corecte a unei case mici? Cantitatea de lumina, care poate sa decida intreg ambientul. Un interior mic amenajat cu bun gust nu va fi niciodata complet fara lumina naturala si peisajul catre exterior. Asadar, atunci cand amenajezi o casa de dimensiuni mici, incearca sa faci loc luminii, adica sa nu incarci ferestrele si sa nu creezi contraste mari, care nu vor face decat sa minimalizeze intreaga incapere. Living-ul open space este cea mai buna varianta pentru casele mici, care nu se bucura de o bucatarie de dimensiuni mari, spatioasa. Un living deschis catre spatiul de gatit, va da senzatia de mai multa lumina si, astfel, ambele incaperi vor avea de castigat. Bucataria va parea mai mare si mai aerisita, iar living-ul va fi cuprins de mai multa lumina.

Proiectele caselor mici cu etaj prezinta living-ul si bucataria la parter, iar dormitoarele vor fi, de regula, situate la nivelul superior. In aceasta maniera, te poti folosi de intregul parter pentru a-l transforma intr-o singura incapere mare, delimitand spatiul de gatit de cel de ralaxare, printr-un perete fals sau cu ajutorul finisajelor. Alege parchet in nuante diferite pentru bucatarie si living, lasa suprafetele peretilor cat mai albe si alege un mobilier in culori neutre, contrastand cu ajutorul decoratiunilor interioare.

Intr-o casa mica totul trebuie sa fie foarte bine organizat, pentru a evita aglomerarea, castigand suficient spatiu pentru intreaga familie. In ton cu peisajul interior natural, foloseste piese de mobilier din lemn maro deschis, gri sau alb, din materiale moderne. Finisajele au puterea de a scoate un spatiu mic din rutina si ii pot da un aer elegant, armonizand intreg planul.

In functie de constructie, pot fi implementate o serie de trucuri, care vor face ca locuinta sa para mai mare. Designerii recomanda finisaje in culori deschise, suprafete cat mai lucioase sau vitrate, care au rolul de a reflecta lumina si de a crea senzatia de spatialitate. Culorile vii inveselesc incaperea, insa trebuie sa ai grija ca acestea sa se potriveasca intre ele. Chiar daca vei alege alte culori pentru lavabila, pastreaza tavanul alb. Acest lucru te va ajuta sa inalti vizual camera si sa para mai aerisita.

O alta modalitate prin care poti oferi un plus de personalitate casei tale, este sa folosesti un tapet cu model pe unul din pereti. Alegand modelul potrivit, tapetul poate sa schimbe complet decorul, contopind elementele prezente in spatiu, intr-o compozitie armonioasa.

Trucuri pentru a castiga mai mult spatiu

Problema spatiului este cea cu care se confrunta multi proprietari, insa si designeri care intocmesc planul de amenajare, conditionati de dimensiunile mici. Mereu in cautarea solutiilor de optimizare a spatiului de mici dimensiuni, specialistii au descoperit o serie de trucuri menite sa te ajute sa amenajezi spatiul cat mai inteligent, maximizand pe cat posibil.

Nu incarca cu mobilier – Atunci cand iti cumperi mobila in casa, incearca sa nu iei piese de mobilier de umplutura, ci alege numai elementele cu adevarat utile. De asemenea, este indicat sa nu achizitionezi toate corpurile de mobilier de la bun inceput, ci sa lasi loc si pentru eventuale schimbari sau idei care iti vor veni pe parcurs. Alege, de fiecare data, solutiile de amenajare care prezinta simetrie, de fiecare data. O incapere amenajata dupa regulile simple ale simetriei este cu mult mai practica si vizibil mai spatioasa. In amenajarea interioasa, simetria este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont si care reprezinta un truc foarte util, atunci cand vrei sa largesti spectrul vizual.

Aranjeaza obiectele pe verticala – Secretul este sa alegi mobilierul inalt, cu rafturi pentru depozitare. Te poti folosi de intreg spatiul dintre pardoseala si tavan, montand rafturi, etajere si console de dimensiuni diferite, grupandu-le in ansambluri simetrice sau asimetrice. Daca peretii casei tale sunt albi, atunci alege si mobila etajata in aceeasi culoare. Camera va avea o cu totul si cu totul alta imagine si va parea cu mult mai spatioasa.

Folosesti o paleta restransa de culori – Este indicat sa folosesti o singura culoare, jucandu-te numai cu tonurile de accent. Nu exagera cu detaliile. Ele trebuie sa fie cat mai simple, aproape neobservabile, insa fara sa lipseasa din spatiu. Incearca sa mentii o paleta monocroma, care sa nu incarce incaperile si foloseste mereu culori deschise, neutre, iar cele pastelate sau intense pastreaza-le pentru obiecte de decor.

Nu uita ca oglinzile sunt elemente esentiale in amenajarea spatiilor mici, asa ca nu ezita sa le folosesti atat in living, cat si in dormitor. Ele pot fi montate pe perete, tavan, la sol sau, de ce nu, ca decoratiuni.

Amenajarea unei case vechi-decoruri de poveste

De cele mai multe ori, o casa este cel mai important lucru material pe care o familie il poate detine. Astfel, familiile trebuie sa se hotarasca ce anume isi doresc mai mult de la acea locuinta, care sun principalele nevoi si, desigur, sa stabileasca bugetul in care trebuie sa se incadreze. Ei bine, bugetul poate sa reprezinte un impediment, comparat cu dorintele si pretentiile fiecarui proprietar in parte. Asadar, multi tineri aleg sa se mute intr-o casa veche, pe care sa o renoveze si sa o adapteze mai apoi propriilor nevoi. Pentru alti cumparatori, locatia reprezinta un lucru extrem de important. Iar in acest caz, ei vor investi oricat de mult in locatie, indiferent de starea locuintei, indiferent de cheltuielile necesare pentru renovarea sau chiar reconstruirea acesteia. Daca iti cumperi o casa la oras, va trebui sa alegi, cel mai probabil, intre apartamente si case construite in ansambluri rezidentiale, departe de centrul orasului, asta pentru a-ti asigura un minim de confort.

Pentru cei care aleg sa cumpere o casa mai veche, in mediul rural apropiat de oras, exista solutii optime si variante pentru amenajarea casei vechi, menite sa o transforme intr-un spatiu modern, adaptat perfect stilului de viata ales. Renovarea unei case vechi nu este o misiune atat de grea precum pare.

Daca vei tine cont de anumite aspecte si vei folosi materialele si finisajele potrivite, rezultatul poate sa fie unul satisfacator. Mai departe, vei gasi cateva idei de amenajare pentru case vechi, in diferite stiluri.

Elemente si decoratiuni interioare pentru case rustice, din lemn

Casele rustice ridicate in zona cu peisaj frumos, langa padure sau in preajma unui lac, completeaza perfect un peisaj idilic si relaxant. Mediul rural este asociat adesea linistea, aerul curat si un stil de viata cat mai sanatos, iar conditiile functionale pot fi inbunatatite cu usurinta, daca materialele folosite si finisajele primesc o atentie deosebita.  Secretul pentru o amenajare rustica consta in cercetare si in grija de a pastra arhitectura si elementele reprezentative acestui stil, cu o abordare contemporana. Interiorul trebuie sa pastreze cu strictete elementele specifice stilului rustic, cu o mobila robusta si materiale naturale, usor finisate.

Atunci cand amenajezi o casa in stil rustic, trebuie sa tii cont de toate trasaturile stilului si sa le implementezi nu numai in functie de preferinte, ci si de zona in care este construita casa. Caldura lemnului si textura caramizii sau a pietrei sunt numai cateva dintre principalele elemente importante, iar barnele decorative si obiectele din incaperi trebuie sa reflecte cu usurinta amenajarea propusa, specifica stilului rustic.

Intr-o locuinta in stil rustic, finisajele trebuie sa fie, obligatoriu, materiale naturale, aproape neprelucrate sau prelucrate intr-o maniera cat mai simpla. Suprafetele lucioase nu isi au locul aici, ele fiind inlocuite pe deplin cu piatra, caramida si lemnul, de diferite feluri. Daca vrei sa amenajezi living-ul casei tale in aceasta maniera, insa iti doresti totodata un decor luxuriant, poti utiliza un semineu, care va juca si rolul de element de decor. Covoarele care imita blanurile naturale si materialele textile dense pot completa armonios design-ul. Iata o serie de amenajari interioare in stil rustic, cu elemente de decor si piese de mobilier specifice:

Casa de la tara, transformata intr-o locuinta moderna

Casele din mediul rural inca mai reusesc sa pastreze elemente specifice zonei, precum texturi naturale, prezenta sobelor de teracota, fonta, tamplariile facute din lemn si motive vibrante. Cei care isi doresc sa renoveze si sa modernizeze,totodata, locuintele de la tara, se pot inspira din tendintele actuale si conceptele moderne, folosind tapiterii si textile reprezentative locului. Conteaza, foarte mult, ceea ce vrei sa obtii prin aceasta modernizare a locuintei. Daca vrei sa te bazezi pe un confort sporit, electrocasnice si dotari moderne si o amenajare interioara adaptata in privinta decorului, vei gasi materiale noi si moderne, pentru finisaje care imita cu succes un stil rustic si vechi. Daca, insa, vrei sa modernizezi locuinta, renuntand la motivele traditionale si la inclinatiile stilului vechi, rustic, atunci poti inlocui mobila si accesoriile cu unele moderne, cat mai practice, insa in armonie cu arhitectura si modelul casei. Combinatiile de mobila si decoratiuni clasice, care nu abunda deloc in motive traditionale, pot spori confortul casei tale, transformand-o intr-o locuinta moderna si simpla.

Citeste si GHIDUL complet pentru TRANSFORMAREA CASEI DE LA TARA INTR-UNA MODERNA prin click aici!

Cum amenajezi locuinta, in functie de stilul ales?

Stilul in care alegi sa iti amenajezi locuinta reflecta cu intensitate personalitatea ta sau stilul de viata al familiei. Tinand cont de diversitatea lor, uneori este greu sa iei decizia cea mai buna, pentru ca finisajele, mobilierul si elementele alese sa creeze un tot unitar. Fiecare stil in parte, este dat de cromatica folosita, armonia cu care se imbina texturile si maniera de amenajare, care poate sa fie una simpla, definita de linii drepte, sau sofisticata, cu finisaje detaliate si decoratiuni interioare in nuante puternice. Poti alege un singur stil de amenajare pentru intreaga locuinta, sau poti folosi mai multe mixuri intre tendintele tale preferate.

Stilurile de amenajare reprezinta intreg design-ul interior, care este o stiinta a decorarii. Pentru un efect estetic cat mai placut, specialistii au jonglat, de-a lungul timpului, cu mai multe tipuri de materiale si texturi, pentru crearea unui ambient cat mai potrivit, in functie de tipul de locuinta sau modul in care sunt utilizate incaperile. Astazi, poti alege intre mai multe stiluri si combinatii cromatice, pentru a obtine un decor intocmai gusturilor tale. Principalele stiluri de amenajare sunt: modern, industrial, clasic si vintage. Ele pot primi note luxuriante, contemporane si minimaliste, tendinte scandinave sau specifice anumitor zone.

Amenajarea unei case moderne

Daca vrei sa amenajezi modern locuinta, in primul rand, trebuie sa cunosti diferenta dintre stilul modern si cel contemporan. In orice caz, acestea doua nu trebuie confundate, fiecare fiind caracterizate de elemente si forme diferite. Intr-o amenajare contemporana se gasesc forme laconice, in geometrii foarte simple. In acest caz, accentul cade mai mult pe accesorii care atrag privirile prin textura si culoarea lor, forma sau dimensiunea. Stilul modern este compus numai din linii drepte si forme foarte simple, putine decoratiuni si suprafete plane. Spatiul va fi aerisit, culorile unele neutre iar tesaturile isi vor face rar aparitia. Asadar, pardoseala trebuie aleasa incat sa completeze decorul, in culori cat mai simple, precum parchetul din lemn inchis la culoare, gri sau cires. Constrastul este dat de mobilier si finisaje, fara sa se puna mult accent pe detalii.

Stilul industrial- amenajare cu un caracter puternic

Acest stil este unul care poate fi obtinut prin mixul mai multor stiluri, imprumutand elemente atat traditinale, cat si inovatoare. Acest stil este potrivit atat pentru case, cat si pentru apartamente, pub-uri, cafenele sau restaurante. Daca iti place lemnul masiv, fierul, caramida si materialele brute, nefinisate, le poti combina intr-o varietate de moduri, in obtinerea unui abient in stil industrial. Desi unele materiale des folosite in aceasta maniera de amenajare pot incarca spatiul de cele mai multe ori, conteaza foarte mult textura si nuantele folosite. Industrialul este, precum si denumirea sa, inspirat din fabrici si remarcat prin folosirea caracterului mecanic, la nivel de piese de mobilier si accesorii. Acest stil este recomandat pentru amenajarea spatiilor de dimensiuni mari, insa poate fi adaptat si unei case sau apartament de dimensiuni mai mici, daca elementele sunt alese corect, iar spatiul util este folosit la maxim.

Amenajari interioare pentru case clasice si elegante

In timp, stilurile au evoluat si s-au rafinat, fiecare in parte, in functie de inclinatie. Astfel, ele s-au impartit in mai multe categorii, iar principalele delimitari se fac intre stilul clasic si cel modern. Stilul clasic reprezinta un interior rafinat, plin de ornamente si detalii elegante, modele pe mobilier, decoratiuni si accesorii, imprimeuri si texturi diverse. Incaperile pot fi decorate cu elemente sofisticate in nuante de auriu sau, dupa preferinte, decorate cu elemente vegetale. Mobilierul clasic compune o atmosfera intensa, cu o personalitate cat mai pronuntata. Mobila va fi realizata din lemn masiv, in forme cat mai simetrice si bine aranjate, formand un echilibru. De cele mai multe roi, mobila este pozitionata in jurul unui punct de interes, precum un semineu montat in living.

Amenajare vintage, de inspiratie istorica

Stilul vintage poate sa fie, fara indoiala, unul dintre cele mai elegante si rafinate stiluri de amenajare. Cu siguranta, o astfel de abordare cere un spatiu generos, alaturi de materiale si texturi de calitate, imbinate cat mai armonios. In stilul vintage, paleta de culori se va rezuma la doar doua sau trei nuante, iar incaperile vor fi vopsite in culori neutre, naturale si deschise. Tapetul, ca forma de decor, este foarte des intalnit si are rolul de a anima incaperea si de a completa prin eleganta. Acest stil este preferate, de cele mai multe ori, de catre persoanele sociabile si romantice, fiind un stil care permite cu usurinta integrarea unor elemente de decor pastrate de mult timp, vechi si reprezentative celor care tind spre un stil de viata conservator. Dincolo de toate implicatiile legate de emotia pe care o transmite, stilul romantic este, totodata, o amenajare calda, prietenoasa si foarte eleganta.

Intr-o incapere amenajata in stil vintage,poti opta pentru modele florale, atat pentru tapet cat si pentru tapiteria canapelei sau textilele din incapere. Pentru podele se va alege un parchet deschis la cuoare, in cazul incaperilor de dimensiuni mai mici, sau o pardoseala inchisa la culoare, pentru spatii mai mari, care primesc suficienta lumina naturala. La capitolul accesorii, in stilul vintage totul este permis! Poti folosi un cufar vechi in loc de masuta sau noptiera, sau lucruri si obiecte vechi pe care sa le reconditionezi sau sa le dai o noua viata. Abordeaza acest tip de amenajare jucandu-te cu nuantele, fara sa incarci incaperile. Decoratiunile trebuie sa fie alese cu bun gust, pentru a se armoniza cu restul elementelor din locuinta.

Amenajari inspirate din interioarele caselor americane

Ce inseamna stilul american in amenajarile interioare? Ei bine, acesta are mai multe perioade, asadar, mai multe variante inspirationale. In mare, stilul american cel mai cunoscut are la baza mobila clasica, in combinatii de culori. Puterea de evolutie a acestui stil sta in cromatica mobilierui mai ales si mai putin in obiectele decorative sau finisajele peretilor si pardoselii. Fiind un stil sofisticat, mai neobisnui, indraznet si elegant, nu vor lipsi piesele clasice, in nuante roiale si indraznete. Per total, definitia acestui stil poate fi data si de stilul eclectic. Este caracterizat prin living-uri foarte spatioase, impartite in zone de activitati: zona de relaxare-cu canapele de piele sau texturi fine, zona de dinning- cu masa din lemn masiv si scaune tapitate in modele variate si zona de biblioteca (birou), unde se regasesc adesea elemente decorative cu inclinatie vintage, carti, accesorii,etc. Cand vine vorba de camera de relaxare, adica dormitorul, stilul american se caracterizeaza prin mobilierul tapitat. Patul cu tablie mare, tapitata in textile precum catifeaua , este piesa de rezistenta iar dressing-ul mare, din lemn, cu mai multe spatii de depozitare, serveste design-ului intr-un mod discret. El poate fi gasit in incapere sub forma unei anexe, de dimensiuni generoase sau, daca spatiul nu permite, este montat inafara dormitorului, pe hol. In amenajarea interioara in stil american, bucataria, holul si living-ul formeaza un tot unitar, ca fiind o singura incapere, delimitata numai prin textile sau finisaje.

Amenajari interioare pentru case simple si economice

Nu cu totii au bugete nelimitate atunci cand vine vorba de amenajare. Proiectele de case cat mai simple si economice sunt varianta cea mai des adoptata de catre familiile tinere, care isi doresc o locuinta moderna, utila si placuta. Atunci cand vrei sa amenajezi sau sa imbunatatesti aspectul interior al casei tale, nu este neaparata nevoie sa iti dai peste cap toate finantele. Pentru a obtine o amenajare simpla, te poti inspira din minimalism, apeland la nunate neutre, naturale si piese de mobilier simple, in linii drepte. Astfel, atmosfera aerisita si relaxanta va fi data de elementele ce tin de finisaje, mobila si pardoseala. Foloseste lemnul, piatra si sticla, insa evita suprafetele lucioase. Fiecare corp trebuie sa aiba o utilitate individuala, iar spatiul de depozitare trebuie sa fie prezent in fiecare incapere in parte, cu rolul de a lipsi camera de obiecte care aglomereaza si incarca inutil, din punct de vedere vizual. Apeleaza la forme simple, o geometrie aranjata si o paleta cromatica neutra, cu accente usoare, pentru un efect contrastant. Mobilierul simplu, practic minimalist si functional,nu ar trebui sa iti ocupe mult loc din incaperi. Aparatura si electrocasnicele pot fi inglobate in mobilier, totul fiind la indemana si la vedere. Pentru un aspect aerisit,  trebuie sa ii acorzi mare atentie calitatii materialelor si sa delimitezi cat mai corect spatiul.

Opteaza pentru lemn din salcam, fag, inox sau sticla si mobila cu o textura foarte usor lucioasa, plata, care da impresia de finisat foarte atent realizat.

Amenajarea casei de vacanta

Daca te gandesti la achizitionarea casei de vacanta sau deja te bucuri de un loc cu peisaje frumoase, unde sa iti petreci timpul liber si concediile alaturi de cei dragi, probabil te gandesti cum ai putea sa o amenajezi cat mai frumos, pentru a-ti oferi un confort sporit, intr-un ambient placut.

Amenajarea casei de vacanta la munte

O casa de vacanta situata la munte, unde relieful impune un anumit stil arhitectural, tocmai din pricina conditiilor vremii si temperaturilor mai scazute. In cazul acesta, amenajarile interioare ale caselor de vacanta situate in zone montane, adopta pentru interioare un stil rustic, specific zonei, aducand in evidenta motivele populare. Cu toate acestea, unele case de vacanta sau cabane de la munte imprumuta si tendinte moderne, adaptand finisajele, mobilierul si elementele decorative, un stil de viata modern. Rolul casei de vacanta este acela de a creea o poveste a locului si de a sustine, prin imagine, obiceiurile specifice zonei unde este situata. O semnatura autentica a caselor de vacanta situate la munte este semineul. Este o piesa de baza in interior, deoarece are un rol atat utilitar, cat si estetic. Poti folosi obiecte vintage si rustice, care sa incalzeasca decorul, iar pardoseala va fi mereu din lemn, creand senzatia de vechi. Acoperita cu textile in motive complexe, orientale, in culori vii si variate, pardoseala poate deveni elementul care anima intreg spatiul.

Poti opta pentru canapele din piele maro inchis, roscat sau negru si orneaza peretii cu obiecte masive. Daca vrei un look mai transant, poti chiar sa ornezi cu animale impaiate.

Casa de vacanta la mare

O casa situata la malul marii, se incadreaza intr-un alt registru decorativ. Spre deosebire de casele din zone montane, aici accesoriile sunt mult mai fine, iar intreg decorul emana prospetime. Nu orna intreaga casa cu obiecte decorative precum scoici si tablouri in nuante de albastru, aglomerand inutil. Poti apela subtil la cateva lucruri cu influente oceanice, insa axeaza-te mai mult pe lumina naturala, culorile deschise si texturi opace si nu incerca foarte mult sa asortezi fiecare element. Mobileaza minimalist, cat mai practic si evita aglomerarea la sol, pentru a nu incarca pardoseala.

Alege si nuante precum roz, portocaliu, verde sau violet pentru accesorii decorative.

Cand vine vorba de o casa la mare, unde sa iti petreci vacantele, este bine sa iei in considerare folosirea spatiului la maxim. Cel mai mult timp il vei petrecere in aer liber, asa ca este mai util sa investesti in toate cele care tin de confortul sezonier si mai putin in mobilier interior scump, sau cu multiple corpuri. Apeleaza numai la piese de mobilier care se preteaza nevoii tale, cea de a depozita hainele si lucrurile personale pentru o perioada de timp. Daca dormitorul va imparti spatiul cu locul de relaxare, nu este o problema. Mai mult, vei castiga un plus de spatiu, cu incaperi mult mai luminoase.

Idei de amenajare pentru diferite incaperi din casa

Atunci cand alegi stilul de amenajare, il adaptezi fiecarei incaperi in parte, in functie de utilitatea ei. Fiecare spatiu din locuinta are o intrebuintare, asa ca e necesar sa acorzi o mare atentie elementelor specifice si indispensabile fiecarei camere. Cum fiecare incapere din casa trebuie tratata intr-o alta maniera, e bine sa te gandesti cum anume vei proceda, pentru a-i evidentia functiunea. Cu toate acestea, incaperile trebuie sa fie legate prin stil, pastrand aceleasi tendinte in intreaga locuinta. Foloseste-ti imaginatia, combina elementele si stilurile, insa tine cont de faptul ca o amenajare foarte reusita este un rezultat al coerentei.

Amenajarea dormitorului

Fara indoiala, dormitorul este cea mai importanta incapere din locuinta. De ce? Pentru ca aici au loc momentele de relaxare, iar pentru a avea un somn sanatos si odihnitor, amenajarea lui necesita o atentie deosebita. Alege un design care sa iti inspire siguranta si confort, amenajat intocmai stilului tau personal. Nu te-ai hotarat ce stil sa abordezi in amenajarea dormitorului? Stilul modern, in tendintele de astazi, imbine mai multe stiluri, imprumutand elemente specifice atat din amenajarile retro, cat si din industrial. Nu este obligatoriu sa folosesti culori neutre pentru a contribui la momentele tale de relaxare, ci poti apela si la o paleta de nuante vibrante, pentru un ambient intim si captivant vizual. Culorile pot fi combinate cu o serie de anunte de accent, care sa mai puna o amprenta de culoare spatiului. Contopirea mai multor stiluri, precum cel clasic, contemporan, minimalist sau retro se numara printre ultimele tendinte in materie de design interior. Astfel, vei avea ocazia sa satisfaci si sa combini mai multe gusturi, plus ca locuinta ta isi va pastra farmecul, mereu functionala.  Pentru spatiile mai mici, cele mai potrivite sunt dormitoarele functionale, care cuprind nu numai spatiul de dormit si de depozitare intr-un pat, ci servesc si pe post de birou sau dressing. Ele isi pot pastra utilitatea foarte mult timp, fara sa deranjeze sau sa aglomereze incaperea.

Dormitoarele cat mai ordonate, cu mobila putina si corpuri masive sunt foarte la moda si rezulta un stil minimalist. Paturile tapitate ii ofera dormitorului un aspect fabulos si sunt potrivite atat pentru o amenajare moderna, cat si pentru un stil vintage sau retro.

Cand alegi culoare peretilor, trebuie neaparat sa ai in vedere cantitatea de lumina naturala care patrunde in incapere. Daca preferi un dormitor mai intim, intunecat si in culori intense, poti renunta la o parte din lumina, cu ajutorul peretilor in culori inchise, obiecte decorative cu accent si textile groase, din materiale luxuriante. Albul in dormitor creeaza senzatia de liniste si poate fi combinat cu nuante neutre, usor pastelate sau chiar tonuri intense, atata timp cat incaperea va ramane spatioasa si aerisita. Negrul, albastrul indigo, vernil si  ciocolatiu sunt culori pe care nu multe persoane le-ar alege, atunci cand amenajeaza dormitorul. Afla, insa, ca ele pot oferi un aer intim si masculin, o atmosfera luxoasa si nu deranjeaza vizual, daca nu sunt folosite in abundenta. Poti crea contraste interesante ,folosindu-te numai de tesaturi si obiecte de decor, daca preferi sa mergi pe nuante neutre sau alb si gri.

Amenajarea perfecta a unui living

Ambientul din intreaga locuinta depinde, intr-o mare masura, de povestea pe care o are de spun living-ul. Fiind considerat sufletul casei, el trebuie sa fie animat, personalizat si sa creeze un plus de confort, potrivit nevoilor intregii familii. Daca spatiul iti permite, aici poti desfasura jocuri de societate, poti vedea filme, se poate folosi si ca spatiu de dinning si, obligatoriu, spatiul de relaxare trebuie sa fie cat mai potrivit. Asfel, piesa de baza va fi o canapea comoda, care sa gazduiasca toti membrii. Pana atunci, asigura-te ca sufrageria ta este o incapere aerisita, relaxanta si placuta. Pentru a obtine o amenajare cat mai buna, este necesar ca inainte sa demarezi acest proces, sa ai un plan bine organizat. Altfel, daca vei achizitiona mobila haotic, doar de dragul de a o avea, s-ar putea sa incarci foarte mult spatiul si acesta sa devina obositor, mai putin util si aglomerat. Desigur, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont in procesul de amenajare a living-ului. Nu uita sa evaluezi cat mai corect spatiul de care dispui si aseaza astfel si mobilierul. Nu uita ca invitatii trebuie sa aiba o diversitate a socializarii atunci cand vin in vizita, asa ca asigura-te ca pastrezi un spatiu optim , unde oamenii sa stea si sa poarte discutii, fara sa fie nevoiti sa se ridice de pe canapea pentru a se vedea intre ei. De aceea, cea mai comuna abordare este cea a canapeleu in forma de L, care este foarte incapatoare si potrivita nu numai spatiilor de dimensiuni mari, cat si celor mai restranse. In plus, o canapea de acest gen, extensibila, este perfecta pentru momentele in care iti primesti musafirii peste noapte. Defineste stilul in care iti doresti sa amenajezi si tine cont de elementele specifice acestuia, prin forme, culori, texturi si imprimeuri.

Cum amenajezi bucataria cat mai practic?

Bucataria este una dintre cele mai speciale incaperi. Ea mai este numita si ,,inima casei,, deoarece este un spatiu special. Aici incepi ziua impreuna cu familia, cu o cafea gustoasa si, tot aici, au loc cina si experimentele gastronomice delicioase. La casa, bucatariile sunt cu mult mai spatioase decat cele de la bloc, care au fost proiectate in scop utilitar, fara sa se tina cont de gradul de confort. Astfel, daca locuiesti la casa, te poti bucura de orice tip de amenajare, chiar si cea cu insula, in cazul in care incaperea prezinta dimensiuni mai generoase. Foarte multe persoane care nu au mult spatiu in bucatarie apeleaza la amenajarea open space, deoarece creeaza senzatia de marire a spatiului si incurajeaza o atmosfera simpla si aerisita. Un alt avantaj al spatiilor open-space este faptul ca ai o libertate mult mai mare atunci cand vine vorba de amenajare. Unicul dezavantaj ar putea fi, eventual, mirosul de mancare care se poate imprima in tesaturile din living si astfel poate deveni cu deranjant, atunci cand se extinde in intreaga casa. In cazul acesta, o hota profesionala, de o calitate foarte buna, va contribui pozitiv. De regula, bucatariile sunt amenajate si proiectate in forma de U sau de L, in functie de cat de mult vrei sa iti eficientizezi spatiul. Alege un mobilier dintr-un material rezistent la umiditate si la temperaturi mai ridicate, alaturi de finisaje potrivite tipului de incapere precum faianta, gresia sau parchetul striat, cel care nu retine murdarie si este usor de curatat. Pentru bucatarie, cele mai recomandate culori sunt cele neutre, pre cum alb, bej, gri sau, pentru incaperile amenajate intr-un stil modern, elementele metalice sau piatra pot oferi un mare plus design-ului.

Amenajarea unei bai ca la spa

In era moderna, baia este mai mult decat un loc unde scapam de murdarie si atat. Astazi, baia a devenit un loc de relaxare, asadar trebuie sa dai frau liber imaginatiei si sa te folosesti de mai multe materiale si accesorii care pot sa iti transforme baia intr-un loc relaxant, pentru a-ti face sederea cat mai placuta posibil. Este foarte important sa ai grija la partea tehnica, deoarece, oricat de frumos si cu bun gust ar fi decorata baia, o teava sparta sau scurgerile pot provoca probleme destul de mari. In functie de dorintele fiecarei familii, baile pot fi de mai multe feluri si dimensiuni. De regula, baile familiale sunt cere care cuprind mai multe zone: zona de curatenie corporala, unde se afla si lavoarul, cabina de dus sau cada si zona de infrumusetare, destinata in mod special femeilor. Toate aceste zone pot fi delimitate intre ele prin pereti falsi din sticla.

Este ideal ca atunci cand intocmesti planul casei tale, sa decizi si cate persoane se vor folosi de baie si ce obiecte sanitare vor fi necesare. Astfel, poti obtine de la inceput suficient spatiu. Pentru un ambient ca la spa, baia trebuie sa fie spatioasa si aerisita, fara sa inghesui toate elementele. O baie atat de spatioasa ar trebui sa contina si cada, dar si cabina de dus, lavoar dublu, bideu, wc si, de ce nu, un jacuzzi. Pentru un efect luxuriant, poti folosi marmura in loc de gresie sau faianta, insa acest lucru tine de gusturile fiecaruia.

Foloseste materiale de cea mai buna calitate la partea de apa si canalizare. Majoritatea instalatiei va fi ingropata in pereti, iar daca  materialele folosite vor fi de o slaba calitate, ele se pot defecta extrem de usor, in interiorul peretilor si sapei. Indiferent de materialul folosit pentru design si instalatii, este foarte important ca baia ta sa te relaxeze si sa inspire un aer placut, pentru momentele in care vrei sa te eliberezi de stres.

Pentru a-ti amenaja baia intocmai celei de la spa, pentru un plus de relaxare, inlocuieste gresia cu lemnul, opteaza pentru forme mai ovale, adu natura in amenajare si creeaza mai multe spatii destinate depozitarii, pentru a nu lasa la vedere obiectele personale. O baie spa este aerisita, foarte ordonata si ambientala.

Care sunt calitatile interioarelor de lux?

Pentru a fi considerata de lux, o amenajare trebuie sa cuprinda elemente deosebite, atat din punct de vedere al formei, cat si al materialelor utilizate.

Spatiul trebuie sa exprime eleganta, rafinament si bun gust. Un decor luxos contine piese cu un design deosebit, insa plasarea lor trebuie sa fie facuta cu atentie, pentru a se evita un ambient prea incarcat, sufocant si vulgar. Asadar, subtilitatea este inca o caracteristica pe care o au amenajarile de acest fel.

Cele mai elegante stiluri de design interior, dar si cel mai des utilizate in amenajarile de lux, sunt stilul clasic si stilul minimalist. Trasaturile definitorii ale acestora sunt foarte diferite, insa ambele pot exprima noblete, dar si lux.

Stilul clasic, cu ale lui ornamamente aurite, forme rotunjite, finisaje deosebite si materiale de inalta calitate, rezistente, este cunoscut ca fiind adoptat, inca din vremuri indepartate, in case sau imobile ce apartin celor avuti. Candelabrele somptuoase, cu numeroase cristale care reflecta directia luminii nu pot lipsi dintr-un decor de acest fel, nici podelele din marmura ori lemn masiv, al caror pret nu este deloc unul ieftin. Se poate spune ca accentul intr-o amenajare clasica era pus pe opulenta, astfel ca cel mai bine se potrivea in incaperile de dimensiuni generoase, cu ferestre mari si tavan inalt. In prezent, camerele locuintelor, chiar si cele la curte, nu se mai construiesc astfel, iar aspectul estetic al acestora este, practic, o reinterpretare a curentului clasic, pastrand cele mai importante trasaturi in combinatie cu elemente contemporane.

Minimalismul se afla la polul opus, fiind un stil derivat din cel modern. Suprafetele bogat ornamentate lipsesc cu desavarsire, iar in locul lor, exista suprafete lucioase, plane, unghiuri drepte, forme ale pieselor de mobilier si ale altor elemente, mai degraba, abstracte si inedite decat rotunjite. Paleta de culori poate varia in functie de preferinte. Insa, de obicei, nu sunt folosite mai multe de doua sau trei nuante in amenajare, pentru a fi pastrata ideea de ordine si simplitate.

Trasaturile comune ale acestor doua stiluri, extrem de distincte ca imagine, sunt: materialele de calitate, texturile elegante, atmosfera rafinata.

Alegerea unuia dintre ele tine de preferintele personale, dar si de spatiul pe care il ai la dispozitie. De exemplu, intr-un apartament, se potriveste foarte bine o amenajare minimalista de lux, pentru ca ofera o imagine impresionanta, dar si libertate de miscare.

Cum alegi corpurile de iluminat pentru casa ta?

Atunci cand esti in cautarea corpurilor de iluminat pentru locuinta, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte importante. Astfel, vei lua decizia corecta, pe care nu o vei regreta niciodata. Acestea sunt:

  • Functia incaperii

Fiecare camera din casa are un anumit rol. Dormitorul este pentru odihna, sufrageria pentru relaxare si pentru primirea musafirilor, bucataria pentru a pregati masa si pentru a manca, biroul pentru studiu sau munca, iar baia pentru igiena. Corpurile de iluminat trebuie, intai de toate, sa-si indeplineasca functia practica, in conformitate cu nevoile din fiecare incapere. De exemplu, in bucatarie si baie, acestea trebuie sa reziste la umezeala si la temperaturi mai ridicate. In living, vei avea nevoie atat de lumina puternica, dar si difuza, depinzand de ocazie si de activitatea desfasurata. Asadar, acesta este primul aspect la care trebuie sa te gandesti inainte de a adauga vreun produs in cosul de cumparaturi.

  • Stilul de design

Design-ul interior ofera o anumita directie pentru toate elementele dintr-o incapere, inclusiv pentru corpurile de iluminat. Nu poti monta un candelabru cu aspect pretios intr-o amenajare moderna, asa cum nu poti alege niciun pendul din metal pentru un decor clasic sau romantic.

  • Dimensiunea camerei si accesul la lumina naturala

Intr-o incapere mare, vei avea nevoie de mai multe corpuri de iluminat, mai ales daca ferestrele nu au dimensiuni generoase sau lumina naturala nu patrunde pe tot parcursul zilei. In general, in astfel de situatii, poti sa alegi articole cu mai multe brate ori spoturi, care reprezinta o alternativa potrivita daca ai impresia ca alte produse vor incarca inutil decorul.

Corpuri pentru iluminatul principal de la Homelux

La acest capitol, se poate vorbi despre produsele care sunt montate pe tavan, ce nu lipsesc din nicio locuinta. Ele reprezinta cea mai puternica sursa de lumina intr-o camera, deci trebuie sa le acorzi o atentie speciala. In continuare, poti vedea exemple din gama Homelux, pentru cele mai populare stiluri de design interior!

Stil clasic

Pentru o amenajare in stil clasic, sunt preferate candelabrele si lustrele cu un aspect grandios sau cele mai discrete, dar elegante, precum:

Lustra Berta

Stil modern

Stilul modern se defineste prin simplitate, utilitate si bun gust. Acest lucru este valabil si in cazul corpurilor de iluminat potrivite pentru incaperile amenajate in acest fel. Persoanele care isi doresc un decor inedit pot alege lustre, pendule sau chiar candelabre dintr-o combinatie de metal si sticla, cu design contemporan.

Pendul Buffa

Stil minimalist

Acesta este derivat din stilul modern, diferentele majore constand in lipsa detaliilor de pe suprafete si existenta formelor geometrice ce pot fi observate la toate elementele din decor. Iata ce vei gasi in oferta Homelux:

Pendul Ricco

Poze + pret → https://www.homelux.ro/pendul-ricco-mare-341-3xe27-45×75-cm-60-w-alb-10660

Stil romantic

Stilul romantic poate fi obtinut printr-o combinatie de elemente clasice si vintage, cu o nota feminina si eleganta. Liniile curbe, materialele pretioase si culorile pastel sunt cateva dintre caracteristicile acestui stil. In ceea ce priveste corpurile de iluminat, lustrele si candelabrele sunt preferate, asa ca modelele ce urmeaza se potrivesc, cu siguranta, in decorul casei tale!

Lustra Aster

Poze + pret → https://www.homelux.ro/lustra-aster-3-brate-13233-3xe27-60×92-cm-60-w-antic-10748

Stil industrial

Intr-o amenajare industriala, corpurile de iluminat sunt de inspiratie retro, confectionate din metal si sticla si, in general, becurile nu sunt ascunse dupa abajur. Pentru ca decorul contine elemente nefinisate, in forma cat mai bruta, aceeasi linie trebuie urmata si cand vine vorba despre aceste produse. Pentru un efect inedit in locuinta, alege dintre:

Spot triplu Bente

Poze + pret → https://www.homelux.ro/spot-triplu-bente-cu-led-3xgu10-4w-metal-ruginiu-10648

Corpuri pentru iluminatul secundar de la Homelux

Iluminatul secundar, la fel de util in orice camera, se refera la produsele optionale care emana lumina localizat. Mai exact, la veioze si lampi, ce pot fi asezate pe noptiera, pe masa, pe birou si chiar pe perete, in cazul aplicelor.

Acestea sunt folosite, in special, in doua situatii: cand este necesara mai multa lumina, iar corpurile montate pe tavan nu fac fata sau cand se doreste un ambient mai intim. Este recomandat sa achizitionezi aceste produse pentru dormitor, sufragerie si birou.

In oferta Homelux, vei regasi numeroase articole de acest fel, pe care le poti introduce cu succes in orice decor!

Veioza Luxor

Poze + pret → https://www.homelux.ro/veioza-luxor-d-20-cm-h-26-cm-e14-40-w-auriunegru-15760

Decorarea spatiului din jurul casei

Spatiul din jurul casei face parte din tot acest intreg, contribuind cu mult la starea de spirit creeata. Terasa si gradina sunt zone in care familia isi petrece timp pretios alaturi de cei dragi, zone destinate relaxarii si miscarii. Daca te bucuri de o casa cu o curte, atunci esti unul dintre norocosi, deoarece poti amenaja in fel si chip, exact dupa bunul plac si dupa nevoile familiei. Curtea este un loc minunat, unde te poti relaxa in timpul tau liber. Atunci, probabil, esti in cautare de idei pentru a o infrumuseta si pentru a o personaliza intr-un mod cat mai frumos. Pietrisul este o metoda extrem de buna pentru a-i aduce curtii si gradinii tale un plus de culoare. Mai mult de atat, este usor de intretinut si are un aspect estetic placut.  Nu numai curtea reprezinta un punct de interes pentru casa, ci si terasa. Da, terasa este locul unde te poti bucura de caldura de afara, intr-un ambient placut si comod. Ai terasa ta acasa, asa ca, investeste cele mai bune idei in amenajarea ei, pentru un plus de confort.

Inspiratie pentru amenajarea terasei

Este destul de greu sa iti imaginezi o casa frumos amenajata, fara o terasa pe masura. Acesta este spatiul unde ai posibilitatea sa mai petreci ceva timp in aer liber si sa te bucuri cat mai des de natura. Fie ca ai o terasa in prelungire casei, fie ca vrei sa o amenajezi undeva aproape de gradina, cu ajutorul mobilierului special pentru exterior, ai sanse mari sa obtii un rezultat extraodinar, numai cu putina imaginatie. Cand vine vorba de amenajarea si aranjarea terasei, poti aborda atatea stiluri si idei, incat, probabil, iti este foarte greu sa te hotarasti. Ca si in interior, culorile joaca un rol foarte important, iar materialele folosite pot influenta ambientul.

Podeaua terasei poate sa fie placata cu orice tip de material, de la piata la pardoseala din lemn, in functie de stilul casei tale. Una din variante mai este si gresia de exterior, insa aceasta e putin mai costisitoare si, foarte greu, vei gasi un model interesant, cu gust, care chiar sa iti placa. Modelele de gresi exterioara sunt mai limitate, asa ca mai bine alegi parchetul special conceput pentru exterior sau trafic intens, usor de intretinut. Pe langa piesele de mobilier speciale pentru terasa, te poti folosi de multe obiecte decorative si tehnici care iti vor infrumuseta cu mult spatiul preferat. Poti folosi ghivece de flori colorate, pentru a anima peisajul in aproperea casei.

Amenajarea spatiului verde – gradina

Amenajarea spatiului verde din jurul case, respectiv a gradinii, este o arta aducatoare de satisfactii, pasionanta si relaxanta. Orice ai fi crezut pana acum, trebuie sa stii ca o amenajare frumoasa a gradinii poate fi la indemana oricui, insa e nevoie sa tii cont de cateva aspecte importante. Trebuie sa stii ce inseamna gradina pentru tine si ce rol va ocupa aceasta in viata familiei. Astfel, alege un proiect armonios, care sa raspunda nevoilor si dorintelor fiecarui membru. Gradinile pot fi de mai multe tipuri, in functie de stilul de amenajare.Gradina frantuzeaza este clasica si eleganta, pentru orice tip de locuinta, pe cand gradina englezeasca evoca un peisaj cat mai natural si neprelucrat. Gradina japoneza imbina mai multe materiale, forme si culori, pentru a oferi o stare de armonie. O gradina mediteraneana imbina intr-un mod foarte frumos mai multe elemente arhitecturale, cu o explozie extraordinara de flori, iar daca iti place sa te simti ca in natura, poti amenaja o fantana sau o mlastina, unde sa plantezi flori specifice.

Decoratiuni pentru gradina si terasa

In amenajarea unui spatiu atat de atragator, trebuie sa iti pui amprenta personala in procesul de decorare. Precum interiorul locuintei, terasa si gradina reflecta, si ele, personalitate si modul tau de viata. Terasa trebuie amenajata in armonie cu design-ul interior al casei. In caz contrar, risti sa creeze o discrepanta intre interior si exterior, care va obosi ochiul si nu va intretine atmosfera potrivita. Tine cont de faptul ca, terasa are nevoie de zone de umbra, atat cat are nevoie de zone cu soare. Asadar, poti folosi umbrele pe care sa le asezi in jurul masutelor, sau un set de canapele si fotolii, deasupra carora sa creezi o zona umbrita, legand panze si textile impermeabile.

Poti crea un colt intim, cat mai confortabil, prin amplasarea unor ghivece cu flori si ornamente specifice exteriorului. Plantele foarte mari, verzi, dau o ambianta luxurianta si creeaza senzatia de umbra, animand totodata intreg decorul. Nu uita de paturile moi si calduroase pentru zilele reci, lumanarile parfumate si pernele decorative, care au rolul de a completa amenajarea.

In intreg procesul de amenajare este important sa te folosesti de diverse stiluri, pentru a contura preferintele tale si pentru a obtine un ambient in armonie cu nevoile si dorintele intregii familii.

Surse foto:

www.pinterest.com

www.unsplash.com

Produse asociate

1.799,00 lei

Vezi mai multe

249,90 lei

Vezi mai multe

399,90 lei

Vezi mai multe