Blog » Idei pentru tine si casa ta » Interioare de lux: Propunerile si sugestiile Homelux!

Interioare de lux: Propunerile si sugestiile Homelux pentru amenajarea unei locuintei deosebite

Atunci cand iti achizitionezi casa la care ai visat intotdeauna, este normal sa iti doresti sa o amenajezi cat mai frumos si confortabil. Daca ai un buget generos la dispozitie si vrei ca decorul sa fie unul extraordinar, poti lua in considerare un design luxos, care va impresiona orice persoana care iti trece pragul! Homelux iti ofera sfaturi si idei pe care le poti pune in aplicare pentru rezultate uimitoare, dar si sugestii de produse pe care le poti integra, cu succes, intr-o imagine de lux a locuintei tale!

Publicat: 10 mai 2019
Categorii: Design, Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Care sunt calitatile interioarelor de lux?

Pentru a fi considerata de lux, o amenajare trebuie sa cuprinda elemente deosebite, atat din punct de vedere al formei, cat si al materialelor utilizate.

Spatiul trebuie sa exprime eleganta, rafinament si bun gust. Un decor luxos contine piese cu un design deosebit, insa plasarea lor trebuie sa fie facuta cu atentie, pentru a se evita un ambient prea incarcat, sufocant si vulgar. Asadar, subtilitatea este inca o caracteristica pe care o au amenajarile de acest fel.

Cele mai elegante stiluri de design interior, dar si cel mai des utilizate in amenajarile de lux, sunt stilul clasic si stilul minimalist. Trasaturile definitorii ale acestora sunt foarte diferite, insa ambele pot exprima noblete, dar si lux.

Stilul clasic, cu ale lui ornamamente aurite, forme rotunjite, finisaje deosebite si materiale de inalta calitate, rezistente, este cunoscut ca fiind adoptat, inca din vremuri indepartate, in case sau imobile ce apartin celor avuti. Candelabrele somptuoase, cu numeroase cristale care reflecta directia luminii nu pot lipsi dintr-un decor de acest fel, nici podelele din marmura ori lemn masiv, al caror pret nu este deloc unul ieftin. Se poate spune ca accentul intr-o amenajare clasica era pus pe opulenta, astfel ca cel mai bine se potrivea in incaperile de dimensiuni generoase, cu ferestre mari si tavan inalt. In prezent, camerele locuintelor, chiar si cele la curte, nu se mai construiesc astfel, iar aspectul estetic al acestora este, practic, o reinterpretare a curentului clasic, pastrand cele mai importante trasaturi in combinatie cu elemente contemporane.

Minimalismul se afla la polul opus, fiind un stil derivat din cel modern. Suprafetele bogat ornamentate lipsesc cu desavarsire, iar in locul lor, exista suprafete lucioase, plane, unghiuri drepte, forme ale pieselor de mobilier si ale altor elemente, mai degraba, abstracte si inedite decat rotunjite. Paleta de culori poate varia in functie de preferinte. Insa, de obicei, nu sunt folosite mai multe de doua sau trei nuante in amenajare, pentru a fi pastrata ideea de ordine si simplitate.

Trasaturile comune ale acestor doua stiluri, extrem de distincte ca imagine, sunt: materialele de calitate, texturile elegante, atmosfera rafinata.

Alegerea unuia dintre ele tine de preferintele personale, dar si de spatiul pe care il ai la dispozitie. De exemplu, intr-un apartament, se potriveste foarte bine o amenajare minimalista de lux, pentru ca ofera o imagine impresionanta, dar si libertate de miscare.

Amenajari interioare de lux – Poze si sugestii

Daca visezi la o amenajare interioara de lux, insa nu stii cum sa obtii un rezultat perfect, din toate punctele de vedere, te poti inspira din pozele de mai jos. Acestea contin atat dormitoare, cat si living-uri luxoase, ce apartin mai multor stiluri de design.

  • Amenajare living de lux

Un living de lux nu va atrage doar priviri admirative din partea musafirilor tai, ci si o atmosfera deosebita resimtita de cei care locuiesc in casa.

In sufragerie, poti alege piese de mobilier, precum canapea, fotolii, masute de cafea, dar si decoratiuni speciale, confectionate din materiale calitative, cu un aspect estetic unic.

Ce nu trebuie sa lipseasca: finisajele atent executate, corpurile de iluminat si articolele textile in ton cu stilul de amenajare adoptat.

  • Amenajare dormitor de lux

Dormitorul nu trebuie sa fie prea aglomerat in detalii ornamentale, pentru a facilita o odihna satisfacatoare si pentru a se evita un ambient sufocant. Confortul trebuie sa fie pe primul loc, asadar, majoritatea paturilor din amenajarile interioare de lux sunt incapatoare si au saltele extrem de comode. Aspectul tabliilor de pat poate reprezenta un element decorativ accentuat, impreuna cu draperiile, corpurile de iluminat si restul pieselor de mobilier (dulap, noptiere, comode).

Produse Homelux pentru amenajari interioare luxoase

Oferta Homelux contine o gama foarte variata de produse, printre care se numara si articole deosebite, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al design-ului, ideale pentru amenajarile interioare de lux.

Iata ce poti achizitiona pentru a introduce intr-un decor unic si inedit al locuintei tale:

Set pat si noptiere Kirchberg

Poze + pret → https://www.homelux.ro/set-pat-kirchberg-180×200-cm-2-noptiere-incluse-albmaro-pal-18996

Canapea Alex

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-alex-3-locuri-material-textil-gri-lada-depozitare-16970

Biblioteca

Poze + pret → https://www.homelux.ro/biblioteca-maio217x41x1942-cmculoare-stejar-sonomaalbpal-20070

Poze + pret → https://www.homelux.ro/biblioteca-cu-usi-si-sertare-2569x527x1831-cm-stejar-anticalb-pal-20069

Asadar, daca iti doresti o amenajare interioara de lux, trebuie sa alegi elemente cu un nivel calitativ ridicat, cu un aspect elegant, care sa contribuie la un decor rafinat. Verifica selectia Homelux pentru mai multe articole deosebite!

Sursa foto: www.shutterstock.com; www.pinterest.com

Produse asociate

549,90 lei

Vezi mai multe

499,90 lei

Vezi mai multe

164,90 lei

Vezi mai multe