Blog » Amenajari » Amenajarea casei la tara: Sfaturile Homelux pentru o transformare moderna

Amenajarea casei la tara: Cum sa transformi o locuinta la tara intr-una moderna – Sfaturile Homelux

Daca ai mostenit o proprietate la tara, care nu este tocmai recent construita, sau daca ai cumparat un imobil vechi cu intentia de a-l transforma intr-o casa de vacanta, trebuie sa iei in considerare modernizarea si amenajarea astfel incat sa devina un loc practic si frumos in care sa iti petreci timpul! Desi casele batranesti au farmecul lor, cele mai multe persoane prefera un decor contemporan, care este, intr-adevar mai ordonat, mai eficient si mai spatios. Descopera sfaturile Homelux care te vor ajuta sa obtii rezultate uimitoare!

Publicat: 5 mai 2019
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Sfaturi pentru o amenajare moderna a casei de la tara

Demolarea si ridicarea unei case de la 0, pe terenul din mediul rural, poate fi mult mai costisitoare decat renovarea imobilului deja existent. Bineinteles, acest lucru este posibil doar daca structura locuintei este una rezistenta, in caz contrar, nu are rost sa investesti in modernizarea casei.

Casele de la tara au, in general, dimensiuni reduse, insa acest lucru nu inseamna ca nu pot fi amenajate frumos, pentru a-ti oferi tot confortul de care ai nevoie.

Poti avea parte de o atmosfera calda si pitoreasca daca alegi sa imbini elemente ale stilurilor rustic si contemporan, dar se potrivesc, de asemenea, si influente din stilul vintage, atat in interior, cat si in exterior.

Pana sa incepi, insa, renovarea la nivelul incaperilor, este bine sa:

  • Verifici si sa modernizezi instalatiile si sistemele de utilitati
  • Repari gardul curtii
  • Verifici cu mare atentie acoperisul si sa il repari, daca este cazul
  • Refaci finisajele exterioare, izolezi si sa consolidezi structura casei

De asemenea, trebuie sa iti indrepti atentia si spre curte si gradina, pentru a crea un spatiu curat si practic, ideal pentru a petrece timp in aer liber pe parcursul sezonului cald. Amenajarea exteriorului se poate face dupa ce ai terminat cu locuinta, pentru ca oricum se va face dezordine in timpul renovarii si afara.

In ceea ce priveste interiorul casei, primele actiuni ar trebui sa vizeze podelele si peretii. Parchetul laminat reprezinta o solutie foarte accesibila ca pret, dar ideala si din punct de vedere al aspectului si al usurintei cu care poate fi intretinut. Poti vopsi peretii in culori deschise, care iti permit mai multe variante de decorare, in functie de preferinte.

Pentru a pastra un aer traditional, introdu elemente precum grinzi de lemn, un perete acoperit cu piatra, sobe de teracota sau din fonta, articole textile cu motive traditionale sau geometrice, colorate, confectionate din materiale cat mai naturale, cum sunt bumbacul sau inul.

Cand vine vorba despre mobilier, il poti reconditiona pe cel existent, daca acesta este intr-o stare buna. Daca nu, o canapea mai moderna, pe care asezi un pled deosebit se va potrivi la fix in decor! Un sfat este sa achizitionezi piese noi, care sunt confectionate dupa un model din trecut, ce ofera un aer vintage incaperilor. De asemenea, in sufragerie, poti aseza o masuta de cafea si fotolii confortabile, dar si rafturi pe care poti pune obiecte decorative.

Bucataria este inima casei, mai ales intr-o amenajare la tara, deci in aceasta incapere trebuie sa tii cont atat de un grad de utilitate crescut, cat si de un decor placut si primitor. Alege o masa cu 4 ori 6 locuri, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, si scaune din lemn, cu aspect traditional. Nu uita de draperii scurte la ferestre si de decoratiuni precum farfurii si castroane din lut, cupru sau aluminiu, ceasuri retro si poze de familie! In plus, covoarele nu trebuie sa lipseasca, din nicio camera, pentru ca asigura un confort termic sporit, dar si o imagine rustica!

Amenajarea unei case batranesti in vederea modernizarii nu inseamna ca trebuie sa utilizezi doar piese contemporane pentru a obtine rezultate spectaculoase. In plus, nu trebuie sa te limitezi nici la un singur stil de design, ci poti face o combinatie de bun gust pentru a te bucura de un decor vesel, colorat, care sa iti dea sentimentul de “acasa”.

Un fundal neutru, in nuante de alb, bej, crem iti da posibilitatea sa introduci mobilier, decoratiuni si textile colorate, cu modele diverse. Acestea nu trebuie sa se asorteze perfect intre ele, ci sa formeze impreuna un ansamblu placut. Pentru ca acest lucru sa se intample, selecteaza atent elementele si pozitionarea lor si utilizeaza print-urile si culorile in mod echilibrat!

Amenajarea casei de tip vagon

Casele de tip vagon sunt des intalnite in mediul rural, mai ales in curtile lungi si inguste. O astfel de constructie are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Printre avantaje, trebuie mentionate economisirea spatiului si posibilitatea de a organiza un loc in exterior, fie el si de mici dimensiuni, pentru relaxare.

Principalele dezavantaje sunt lipsa intimitatii, pentru ca trecerea catre camerele comune (baie, bucatarie) se face prin dormitoare, si ingreunarea unei amenajari eficiente, care sa permita libertate de miscare in interior.

In cazul in care nu ai posibilitatea de a construi un hol, pentru a face locuinta decomandata, este bine sa apelezi la ajutorul unui specialist in design-ul de interior, care te va ajuta sa alegi mobilierul potrivit pentru a maximiza spatiul.

In general, este bine sa permiti luminii naturale sa intre cat mai mult in fiecare incapere, sa folosesti culori deschise pentru a crea iluzia de spatiu mai generos si sa mobilezi pe verticala, cat mai mult posibil. De asemenea, este indicat ca intreaga locuinta sa fie tratata ca un “tot”, in ceea ce priveste decorarea, pentru a se evita segmentara prea agresiva a incaperilor.

Produse Homelux ideale pentru amenajarea casei

La Homelux, gasesti numeroase produse pe care le poti utiliza in amenajarea unei case la tara, cu scopul de a o face mai frumoasa, dar si mai practica. Prin intermediul acestora, poti aduce un aer modern in locuinta, pastrand, insa, farmecul caselor din mediul rural.

Mobilier pentru interior

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-hotel-2-locuri-material-textil-crem-10068

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-conrad-3-locuri-material-textil-albastru-lada-depozitare-10037

Poze + pret → https://www.homelux.ro/scaun-evenimente-napoleon-40x43x90-cm-alb-19768

Poze + pret → https://www.homelux.ro/scaun-bergere-galben-cadru-metalic-sezut-tapitat-piele-ecologica-om023-10554

Poze + pret → https://www.homelux.ro/raft-perete-3-polite-11300

Poze + pret → https://www.homelux.ro/raft-depozitare-metal-20x15x53-cm-19973

Poze + pret → https://www.homelux.ro/consola-tv-200x46x50-cm-profil-metalic-pal-melaminat-marogri-20084

Poze + pret → https://www.homelux.ro/ceas-de-perete-88cm-din-mdf-cadran-tip-hartie-veche-cu-numere-metalice-3d-12893

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/ceas-de-perete-metalic-cu-litere-romane-culoare-negru-57x4cm-12839

Poze + pret → https://www.homelux.ro/bol-rotund-din-lemn-de-mango-25x25x10cm-12684

Poze + pret → https://www.homelux.ro/vas-decorativ-cu-manere-aluminiu-finisaj-dur-12635

In concluzie, modernizarea si amenajarea unei locuinte la tara nu sunt usor de facut, insa cu rabdare si bun gust, se pot obtine rezultate uimitoare! Pentru a pastra farmecul rural si amintirile familiei cat mai vii, adopta un decor constituit dintr-o combinatie de elemente rustice, retro si moderne!

Sursa foto: www.shutterstockcom; www.pinterest.com

Produse asociate

299,90 lei

Vezi mai multe

499,90 lei

Vezi mai multe

119,90 lei

Vezi mai multe