Blog » Idei pentru tine si casa ta » Culori living: +120 poze si idei de combinatii de culori care pot insufleti living-ul casei tale | Homelux

Culori living: Homelux iti ofera +120 poze si idei de combinatii de culori care pot insufleti living-ul casei tale

Culoarea ocupa un rol extrem important in amenajarea living-ului, incaperea in care trebuie sa domine o ambianta cu adevarat placuta. Daca vrei sa te inspiri pentru alegerea culorilor in amenajarea camerei de zi, acest articol scris de Homelux te va ajuta sa faci alegerea potrivita, in armonie cu stilul ales.

Publicat: 14 octombrie 2018
Categorii: Design and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Culoarea este privita astazi ca o parte intrinseca a fiecarui moment pe care il traiesti cu ochii deschisi. Tocmai de aceea, este necesar sa intelegi modul in care aceasta este perceputa de ochiul uman, folosind cateva principii utile. O cromatica corecta si potrivita a spatiului te poate ajuta sa transformi o simpla paleta de culori intr-un interior de mare succes. Camera de zi este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante spatii din intreaga casa. Acesta este locul in care iti petreci serile alaturi de familie si unde iti primesti musafirii, asa ca, el trebuie sa reflecte in totalitate personalitatea ta. Indiferent daca optezi pentru o vibratie interesanta, o cromatica pastelata sau una relaxanta, living-ul trebuie sa fie o incapere unica si primitoare. O modalitate foarte simpla pentru a personaliza cat mai original aceasta incapere, este sa adaugi un strat de vopsea in culorile preferate, specifice stilului ales. Culorile reprezinta un element vizual versatil, care joaca un rol extrem de important in crearea ambientului si contribuie, intr-o mare masura la design-ul incaperii. Lasa-te inspirat de ideile de mai jos si transforma-ti living-ul in zona de interes a casei tale.

Alegerea lavabilei-combinatii armonioase de culori pentru living

Alegerea culorii pentru lavabila este primul pas in decorararea si amenajarea unei incaperi. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai gasit combinatiile corecte de culori, care vor face aceasta incapere sa arate armonios, sa inspire eleganta si modernism. Pentru amenajarea living-ului, vei gasi mai jos cateva idei care te vor inspira cu privire la alegerea paletei de culori ideala pentru camera de zi. Deoarece ai nevoie de un echilibru estetic, trebuie sa stii cum sa combini culorile, astfel incat acestea sa se potriveasca atat cu stilul de amenajare, cat si cu tipul de incapere.

culoare living alba

  • Albastru vibrant si roz

Pentru un aer dramatic si plin de eleganta, rozul alaturi de o culoare inchisa, precum albastrul indigo, vor creea cu usurinta un peisaj picant. Poti realiza cateva contraste cu ajutorul pieselor de mobilier si accesoriilor, alegand o nuanta inchisa pentru lavabila. In combinatie, aceste doua culori vor anima design-ul intr-un mod subtil, creand o atmosfera intima si romantica. In cazul unui living de dimensiuni mai mici, este indicat ca lavabila sa aiba o culoare mai deschisa, precum roz pal, iar in camerele de dimensiuni foarte mari poti alege lavabila in culoarea albastru-indigo sau grizonat. Ca si in cazul culorilor pentru peretii din dormitor, living-ul este una dintre incaperile ce trebuie sa se bucure de o atentie sporita atunci cand vine vorba de amenajare, pentru a obtine un ambient cat mai placut.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILA LIVING

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILA DORMITOR

  • Portocaliu si albastru

Cand folosesti culori reci si tari in amenajare, este bine sa le alaturi unei culori calde. Portocaliul este o culoare complementara care are suficient de multa forta pentru a deveni un bun accent. Portocaliul ocru, mustar sau oranjul caisa, individualizeaza si creeaza armonie, pe un fundal de albastru. Daca vrei sa completezi schema cromatica, foloseste culori neutre in materie de mobilier si textile, in crem, gri sau bej, pentru a oferi odihna ochiului.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

  • Un living pastelat, in culori calde

Culorile calde pot fi alaturate cu usurinta in decorarea unei incaperi, indiferent de stilul de amenajare ales. Pastelurile energizeaza incapere si scot in evidenta elementele care fac interiorul mult mai primitor. Pentru a obtine efectul dorit, trebuie sa tii cont de tipul de incapere si sa alegi cu atente nuanta, fie ea calda sau rece. Pentru un ambient placut si relaxant, sunt recomandate pastelurile calde, alaturate unor usoare accente de culoare in culori reci, dar deschise. Culorile deschise vor face camera sa para mai mare, insa acest lucru nu inseamna ca acestea sunt singurele variante pentru varuirea unui living de dimensiuni mai mici. Intr-o camera foarte mare, albul poate accentua elementele arhitecturale si poate influenta pozitiv, insa este bine sa jonglezi si cu alte culori, folosindu-te de piese de mobilier si textile.

  • Galben si violet/albastru

Culorile indraznete si contrastante pot creea o imagine sofisticata impreuna, insa ele trebuie pastrate departe de nuantele primare. Daca iti doresti sa compui o camera de zi plina de vibratie si dramatism, totodata, trebuie sa combini aceste culori cu mare atentie, alegand nuantele potrivite. Un galben-canar, aprins si luminos, merge perfect si in contexte mai reci, cu inclinatii spre gri. Foloseste un violet inchis sau gri-violet pentru pereti, iar galbenul sa fie o completare puternica, prin mobilier si decoratiuni.

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI

Aceasta combinatie de culori completeaza un stil luxuriant si pretentios, iar utilizate impreuna, creeaza contraste deosebit placute si dinamice.

  • Living alb/negru

Negrul reprezinta una dintre cele mai curajoase culori in amenajare. Daca ai ferestre foarte mari in living, atunci poti vopsi peretii si in negru, daca o incapere inchisa la culoare iti ofera confort. Camera trebuie sa fie cufundata de lumina , altfel spatiul va parea mult mai mic, ceea ce reprezinta un dezavantaj foarte mare in randul incaperilor de dimensiuni medii sau mici. Poti sa vezi aici cum alegi tipul de lumina potrivita spatiilor din locuinta. Un living alb-negru poate fi o perspectiva moderna, cu un look monocromatic interesant. Amenajarea living-ului intr-un duo cromatic este una eleganta si pretentioasa, insa foarte sensibila. Aceasta combinatie cromatica este mai greu de intretinut, mai ales in cazul unei familii cu copii, deoarece orice pata sau urma de murdearie va iesi imediat in evidenta, printre cele doua nuante. Cu toate acestea, foarte multi oameni aleg albul si negrul ca tablou cromatic, in amenajarile interioare.

Negrul se foloseste, in principal, in design-ul industrial, insa se poate integra foarte bine si in alte stiluri, daca ramane la stadiul de accent, sau pentru a contura unele elemente arhitecturale.

  • Culorile unui living room Feng-Shui

Culorile din incapere pot influenta starea de spirit si energia. Ele te pot linisti sau te pot face mai irascibil, generand inhibitie sau accelerand apetitul si pofta de viata. De aceea, este foarte important sa le alegi in functie de tipul de incapere si activitatile pe care le vei desfasura acolo. Amenajarea living-ului nu este o sarcina atat de usoara, iar potrivit regulilor feng-shui, culorile peretilor, mobilierului, textilelor si decoratiunilor interioare trebuie alese cu foarte mare atentie, pentru a genera o energie pozitiva. Opteaza pentru culorile bogate si saturate, cat mai revigorante. Evita sa incarci foarte mult incaperea, deoarece un numar mare de piese de mobilier si o gama diversificata de culori nepotrivite pot face incaperea sa para mai intunecata si inghesuita. Pentru a evita dezordinea cromatica, nu neglija compatibilitatea culorilor si alege nuante care se potrivesc cu stilul de amenajare. Scopul decorarii Feng-Shui este acela de a aduce liniste si prosperitate in incapere. Pentru asta, e nevoie sa respecti o serie de reguli in materie de culori.

Nuantele alese pentru peretii living-ului depind foarte mult de pozitionarea camerei. Daca living-ul tau se afla in centrul locuintei, este recomandat sa folosesti nuante de portocaliu si maro. Dupa principiile feng-shui, ele simbolizeaza prosperitatea. Aceste doua culori se vor imbina armonios si vor intretine o atmosfera calda, intr-un ambient clasic si elegant.

Avand in vedere pozitionarea camerei, daca living-ul se afla spre vest, poti vopsi peretii in alb, pentru a spori creativitatea. Albul are rolul de a lumina incaperea si de a creea iluzia de mai mult spatiu. Un living cu peretii albi si contraste de culori vii, deschise, ofera o stare de bine si stimuleaza imaginatia. Este un design potrivit pentru familiile tinere care opteaza pentru un design modern, minimalist sau boho-chic.

Coloreaza podeaua – idei de culori pentru parchetul din living

Inainte de a alege pardoseala, trebuie sa tii cont, in primul rand, de spatiul in care ea va fi instalata. In cazul camerei de zi, cea mai buna alegere o vei face daca vei tine cont de dimensiunile camerei si de cantitatea de lumina naturala care patrunde in incapere. Astfel, vei putea face cea mai buna alegere. Parchetul din lemn deschis la culoare va largi spatiul, iar cel inchis sau mediu la culoare, va oferi o nota de eleganta interiorului. O podea intr-o culoare naturala se va imbina perfect cu mobilierul din lemn si va fi, pe parcurs, un element complementar, in functie de schimbarile pe care vrei sa le faci in locuinta.

> DESCOPERA MODELELE DE PARCHET

  • Living cu parchet deschis la culoare

Atunci cand alegi parchetul, culoarea peretilor este foarte importanta. O diferenta foarte mica de ton-uri este suficienta pentru a pastra armonia si ordinea din punct de vedere cromatic. Podelele din lemn deschis la culoare, chiar alb, creeaza o atmosfera aerisita, iar un parchet intr-o nunata deschisa, precum bej, gri deschis sau crem va lumina considerabil intreaga camera. Culoarea peretilor joaca si ea un rol foarte important in alegerea parchetului potrivit. Daca nu optezi pentru niste contraste mai puternice, atunci evita sa montezi un parchet mult mai inchis sau mai deschis fata de culorile acestora. Designerii recomanda o diferenta de maxim doua tonuri intre aceste elemente.

Culoarea parchetului tine de gustul fiecaruia insa, nu uita ca atunci cand o alegi trebuie sa tii cont si de traficul din incapere. In cazul unui living, care este o camera intens circulata, este bine sa alegi o pardoseala mai deschisa la culoare, deoarece aceasta mascheaza mult mai bine semnele de deteriorare in timp.

Cum alegi culorile potrivite pentru textile?

Atat finisajele cat si textilele sunt, fara indoiala, la fel de importante in amenajarea perfecta a living-ului. Toate acestea au puterea de a schimba radical ambientul, iar daca sunt alese corect, acestea pot intretine cu succes un design placut. Accesoriile textile precum canapeaua, covorul si draperiile te pot ajuta sa schimbi radical imaginea living-ului. Vrei un living placut si energizant? Atunci alege culori indraznete, deschise si vii. Daca optezi pentru un design modern si minimalist, atunci poti alege accesorii in nuante cuminti de bej, crem, albastru si gri.

  • Alegerea culorii pentru canapea

Atunci cand cumperi mobila pentru living, canapeaua reprezinta cea mai importanta alegere. Tocmai de aceea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect, pentru a te putea bucura de impactul pozitiv pe care aceasta il poate avea asupra intregii incaperi. O canapea aspectuoasa poate sa fie tapitata cu piele, pentru un aspect luxos si extravagant, sau intr-o tesatura fina, simpla sau colorata, potrivita stilului de amenajare ales. Designerii de interior recomanda canapelele care se potrivesc cu nuanta peretilor, astfel incat sa se creeze o imagine vizuala placuta ochiului, pentru a accentua aspectul estetic al intregii incaperi.

> DESCOPERA COLECTIA DE CANAPELE

culoare canapea turcoaz 1

Canapea deschisa sau inchisa la culoare?

Dupa ce ai decis daca iti doresti ca aceasta piesa de mobilier sa accentueze prin culori puternice, sau sa completeze designul, in culori neutre, urmeaza sa decizi daca aceasta va fi intr-un ton deschis sau inchis. Desigur, acesta decizie va fi influentata de factori diversi, precum utilizarea ei, paleta cromatica a incaperii sau stilul de amenajare. Daca pardoseala din incapere este inchisa la culoare, atunci va trebui sa alegi o canapea in culori deschise. In caz contrar, va trebui sa o scoti in evidenta cu ajutorul altor accesorii textile, auxiliare. O canapea cu o tapitetie inchisa la culoare, cu cadrul sau picioarele din lemn deschis, va lasa un spatiu intre podea si sofa, ceea ce te va ajuta sa delimitezi, fara sa deranjeze vizual. Inainte sa alegi canapeaua potrivita, trebuie sa te gandesti exact ce culoare va avea. Intr-un living in culori neutre, precum bej si crem, o canapea crem va intretine o atmosfera plictisitoare vizual. Astfel, pentru peretii in nuante neutre, alege textile colorate, care sa creeze contrast. Daca inschimb, peretii sunt inchisi la culoare, nuanta canapelei trebuie sa fie una de mijloc, incat sa nu incarce si sa nu deranjeze in toata combinatia cromatica.

Alege culorile inchise si puternice, pentru mai multa eleganta!

  • Alegerea culorii pentru draperii

Perdelele si draperiile, pe langa rolul lor de a pastra intimitatea in locuinta, ele completeaza spatiul unei camere. Daca vrei ca ele sa se contopeasca armonios cu design-ul, culorile draperiilor trebuie sa tina cont neaparat de culorile intregii incaperi. Asadar, nuantele alese pentru pereti si mobila, te pot inspira pentru cum urmeaza sa decorezi ferestrele. Mai intai, e nevoie sa stii ca peretele cu fereastra trebuie sa ramana cat mai liber, pentru a creea iluzia de mai mult spatiu in incapere. Pentru camerele de dimensiuni mai mici, este recomandat sa alegi perdele cu o textura cat mai fina, semi-transparente, in culori deschise, iar draperiile trebuie sa se asorteze cu perdele, mergand pe nuante simple si neutre. Pentru spatiile mai mari, poti alege si draperii in culori mai inchise, precum maro inchis, negru, violet sau gri.

Materialele draperiilor trebuie sa fie in ton cu cele alese pentru perdele, in nuante apropiate, pentru crearea unui contrast placut. Daca vrei un aer mai intim, atunci alege draperii din bumbac sau un material fin si moale. Designerii recomanda pentru aceasta incapere o paleta de culori deschise pentru draperii si perdele, cu o baza de alb. Daca ai ferestre mari, atunci poti opta pentru perdele mai scurte, care sa acopere numai o parte din fereastra, pentru a lasa sa se vada privelistea.

Alege perdele si draperii deschise la culoare,precum alb sau bej, pentru o atmosfera aerisita si relaxanta:

Draperiile inchise la culoare sunt potrivite pentru incaperile foarte mari, cu un design modern, intr-un stil de amenajare industrial sau contemporan. Daca ai ales culori inchise si sobre pentru peretii camerei, atunci trebuie sa decorezi ferestrele in tonuri asortate. Pentru un living in nuante de verde, albastru, roz sau portocaliu, opteaza pentru draperii in una din aceste culori. Modelele florale, paternele, dungile verticale si cele orizontale pot anima incaperea, completand o compozitie armonioasa. Verdele inchis si albastrul indigo sau cel grizonat sunt culorile care se potrivesc cel mai bine pentru draperii, intr-o incapere colorata și plina de personalitate.

Iata cateva modele de draperii in culori inchise, pentru un ambient intim:

  • Alegerea culorii pentru covor

Daca ai terminat de aranjat living-ul si ai reusit sa gasesti un echilibru perfect intre toate elementele de finisaj si mobilier, va trebui sa alegi un covor care sa se potriveasca perfect atat cu nevoile tale, cat si cu design-ul incaperii. Alegerea covorului perfect nu este o sarcina atat de grea, insa e nevoie sa tii cont de cateva lucruri care te vor ajuta sa iei alegerea potrivita. In primul rand, trebuie sa stii ca un covor nu trebuie sa iti ocupe foarte mult spatiu din incapere, precum o mocheta. Covoarele au si rol decorativ iar cu ajutorul lor poti sa accentuezi anumite locuri din camera, unde se afla principalele zone de activitate. Un criteriu extrem de important in alegerea covorului potrivit este dimensiunea spatiului liber, la nivelul pardoselii. Cu cat dimensiunile spatiului liber sunt mai mici, cu atat mai mult trebuie sa eviti sa asterni un covor in culori foarte pronuntate, stridente. Pentru a nu da gresi, asorteaza covorul cu restul textilelor si cu elementele decorative din living, precum pernutele, tablourile sau corpurile de iluminat. Daca textilele din incapere sunt, in principal, multicolore, atunci asorteaza culoarea covorului cu una din nuantele regasite in paleta de culori. Evita covoarele colorate sau imprimate, cu forme geometrice sau modele florale, in cazul in care canapeaua si draperiile sunt si ele foarte colorate si animate. In caz contrar, risti sa incarci spatiul foarte mult, ceea ce va deranja vizual.

Pentru ca totul sa fie perfect, nu uita sa tii cont de stilul de amenajare al incaperii. Textura, culorile si imprimeurile alese joaca un rol extrem de important in definirea stilului.

Ce culoare sa aiba mobilierul?

Odata ce ai stabilit ce ambianta vrei sa ii oferi living-ului tau, misiunea de a alege mobilierul potrivit nu ar trebui sa fie una foarte dificila. Pe langa acest aspect, trebuie sa tii cont de cateva elemente importante in alegerea mobilierului pentru living, cum ar fi dimensiunile camerei, ferestrelor si cantitatea de lumina naturala predominanta. Lumina din incapere joaca si ea un rol foarte important, deoarece, in functie de cantitatea acesteaia, culorile peretilor sau textilelor, pot sa prinda o nuanta la care nu te astepti. Daca lumina din camera este naturala, specialistii recomanda sa alegi culori pamantii si tonuri luminoase pentru piesele de mobilier, cu mici accente de verde sau albastru smarald. Daca vei alege un mobilier deschis la culoare, in nuante neutre, poti adauga o pata de culoare cu ajutorul unei masute pastelate, care sa inveseleasca intreg spatiul. Te atrag culorile mai puternice? Tine cont de faptul ca ele pot deveni usor obositoare, asa ca se recomanda folosirea lor pe suprafete cat mai mici, in elementele de decor sau accesoriile textile, precum pernutele decorative. Pentru un decor minimalist, mobilierul trebuie sa fie in linii cat mai simple, in culori naturale, iar pentru un stil mai chic, usor vintage, romantic sau retro-modern, poti apela si la elemente in culori mai jucause.

  • In functie de nuanta peretilor

Daca peretii living-ului tau au nuante de accent, atunci este recomandat sa alegi o culoare deschisa pentru mobilier, respectiv alb, bej, crem sau maro deschis. Daca, inschimb, peretii sunt colorati in nuante foarte deschise, pale sau neutre, poti opta pentru un mobilier din lemn masiv, inchis la culoare. Mobila neagra este potrivita pentru un living a carui pereti prezinta culori deschise, cu accente de gri. In cazul in care alegi mobilierul negru, trebuie sa te asiguri ca in incapere intra suficienta lumina naturala. Astfel, nu risti sa obtii un efect de micsorare a spatiului.

  • In functie de stilul de amenajare

Mobilierul ales contureaza cel mai bine stilul de amenajare preferat de tine. Nu uita ca living-ul trebuie sa rezoneze perfect cu restul casei, indiferent daca acesta este open space sau spatiu inchis. Asa cum culorile peretilor influenteaza atmosfera din incapere, la fel si mobilierul, joaca un rol extrem de important in definirea ambientului. Pentru un stil de amenajare vintage, alege mobila alba sau gri deschis, cu insertii si modele pretentioase, tapitata in modele florale. Un stil modern cere piese de mobilier in linii simple, culori naturale si un design cat mai practic, iar un accent minimalist, contemporan, trebuie sa aduca utilitate si simplitate, pastrand textura naturala a lemnului. Vrei sa iti amenajezi living-ul intr-un stil industrial? In cazul acesta, mobilierul va acapara o parte cât mai mică din incapere si va fi reprezentat de insertiile metalice, precum scaunele cu picioare din cupru, masutele de cafea metalice, din sticla sau din lemn. Culorile predominante vor fi cele inspirate din natura, fara accente foarte puternice.

Mobilier in stil vintage

Mobilier in stil modern-contemporan

Mobilier in stil industrial

Cum alegi culorile in living, in functie de dimensiunea camerei?

Asa cum luminozitatea poate fi influentata de culorile alese pentru peretii din camera, în aceiași măsură si dimensiunea este afectata, vizual, de paleta cromatica. Astfel, pentru a obtine o amenajare placuta, este necesar sa tii cont de dimensiunea camerei atunci cand alegi culoarea peretilor, mobilei sau pardoselii. Pana la cele mai mici detalii, ele trebuie sa se completeze armonios si sa induca o stare de bine, fara sa oboseasca privirea. In functie de dimensiunile incaperii, poti alege culori mai deschise, nuante pastelate si aromate, sau culori cu accente, intense si elegante. Indiferent ca este vorba despre finisaje, elemente arhitecturale precum: usile, tocurile sau lambriurile, este important ca ele sa fie privite ca pe un intreg si sa se potriveasca intre ele, alcatuind un ansamblu placut.

  • Living mic

Multa lume se loveste de dificultati in amenajarea camerei de zi, tocmai din cauza dimensiunilor reduse ale acesteia. Pentru un living mic, alege culori deschise si luminoase, precum nuantele de roz fanat, crem ,gri, bej, piersica sau alb. Pentru o incapere cu personalitate, galbenul lamai si verdele sunt culori cu un caracter diafan, care insufletesc interiorul si creeaza o atmosfera ferica. Amestecand cu nuante de violet, poti obtine o amenajare perfecta pentru momentele de relaxare. Astfel, un living de dimensiuni mici cere finete in culori si un contrast usor, revigorant.

Daca vrei sa adaugi o pata de culoare, poti vopsi unul din pereti intr-o nuanta mai inchisa, dar vesela, precum albastru-verzui, caramiziu-oranj, albastru-cenusiu, turcoaz sau culori pamantii. Nu incarca living-ul, ci limiteaza-te la numai cateva piese de mobilier si decor simple, care sa ofere cat mai multa utilitate. Pentru incaperile mici, specialistii recomanda un mobilier deschis la culoare, alaturi de o pardoseala in nuante de maro deschis sau gri. Nu incarca la nivelul pardoselii, deoarece acest lucru poate inghesui si mai mult camera, facand-o sa pana mai mica.

  • Living de dimensiuni mari

O incapere spatioasa este un avantaj enorm in procesul de amenajare, deoarece ofera o varietate de posibilitati, atat la nivel de paleta cromatica, cat si in mobilare si decorare. Aici, poti alege culori mai indraznete, inchise sau chiar sumbre, atata timp cat lumina naturala exista intr-o cantitate suficient de mare. In cazul camerelor de dimensiuni generoase, culorile zmeurii, intense si varietatea de texturi sunt elemente care joaca un rol foarte important in redarea unei atmosfere calduroase, fara sa influenteze spatiul, vizual. Un living spatios suporta usor o amenajare vintage, clasica sau moderna, fara sa conditioneze la capitolul cromatica. Poti sa ii dai un plus de valoare incaperii, alegand lavabila intr-o culoare inchisa, pentru un ambient romantic si boem, sau culori naturale, pamantii. Pentru pardoseala, poti opta pentru un parchet din lemn deschis la culoare, daca lumina naturala nu patrunde cu usurinta in incapere sau, parchetul inchis la culoare, maro sau negru, in cazul in care camera este foarte bine luminata, iar ferestrele sunt de dimensiuni mari. Accentele de albastru-verzui, caramiziu si verde inchis sau fuchsia fac parte din categoria nuantelor zmeurii energizante.

De cele mai multe ori, intr-o camera de dimensiuni mici exista o singura zona de relaxare si de socializare, insa, in cazul unui living mare, poti delimita anumite zone, aranjand intregul mobilier intr-un mod cat mai corespunzator. In functie de spatiul de care beneficiezi, poti creea o zona de relaxare, unde sa asezi canapeaua cu masuta de cafea, o zona pentru media, pentru jocuri si zona de carti, unde se poate monta o biblioteca. Desi, de regula, camerele foarte mici sunt cele care dau batai de cap la capitolul amenajarii, un living de dimensiuni generoase vine, la randul sau, cu provocari pe masura. Cu cat o camera este mai bine si mai corect luminata, cu atat ea va parea mai mare. De aceea, e indicat sa optezi pentru culori mai inchise, care nu vor reflecta lumina, in special in cazul mobilierului si pardoselii. Alege culori neutre si calde pentru pereti, care au rol de a creea un contrast cu mobila si de a creste impactul vizual.

> DESCOPERA COLECTIA DE BIBLIOTECI

Decoratiunile camerei de zi – accente de culoare

Fiind camera in care petreci cel mai mult timp impreuna cu cei dragi, living-ul trebuie sa se bucure de accente pe decoratiuni, pentru a constitui un spatiu armonios. Decide care este stilul de design pe care vrei sa il adopti, dupa care poti alege maniera de decorare, in functie de culorile finisajelor si ale mobilierului. Daca te atrage atat caldura unui stil rustic sau vintage, cat si liniile moderne ale unui stil minimalist, nu iti fie teama sa combini decoratiuni specifice ambelor stiluri de amenajare. In acest fel, vei avea un living placut tie, unde sa te simti bine si sa ai parte de momente calduroase, intr-un ambient potrivit. De aceea, elementele decorative si accesoriile care au rolul de a infrumuseta incaperea, trebuie sa primeasca o atentie deosebita.

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI

  • Nuante de turcoaz in living-ul tau

Tucoaz-ul este o culoare vie, intensa si energizanta, care face orice incapere sa prinda viata. Arata proaspat in combinatie cu tonuri mai estompate, putand fi contrastat de un bleu-cenusiu deschis si de un accent neasteptat de zmeuriu. Aceasta poate fi o imbinare uluitoare de nuante deschise si inchise. Pentru un living cu aer usor frantuzesc, alege culori pale pentru decoratiuni si unele mai intense pentru micile elemente, care vor defini contrastul creat.

  • Culori de inspiratie istorica pentru un living rafinat

Iata o paleta foarte atragatoare, care se potriveste de minune intr-un living luxos si senzual. Nuantele irezistibile de caramel, ciocolata calda si castaniu vor fi insufletite de alte doua tonuri de violet. Pentru decoratiuni, foloseste materiale de buna calitate, velur sau catifea, in aceste culori intense cu un aer seducator. Interiorul va fi cu mult insufletit cu ajutorul decoratiunilor luxoase, cu suprafete mate, ce ofera un efect usor estompant. Poti decora mobilierul cu perne decorative si elemente in texturi fine, o oglinda mare si cateva accesorii  din sticla. Ciocolatiul este ideal pentru piesele masive, asa ca, daca inca nu ai ales intreg mobilierul, poti opta pentru un cuier, o rama de tablou sau un suport de reviste din lemn masiv, intr-o nunanta splendida de ciocolata.

  • Acvamarinul deshis – inviorator si proaspat

Acvamarinul este una dintre nuantele luminoase si vii, potrivite pentru o incapere destinata relaxarii si socializarii. Asadar, living-ul tau poate sa aiba un efect puternic in aceasta nuanta de verde care reflecta lumina cu intensitate. Combina cu nuante contrastante ale unor culori mai inchise, cat mai stralucitoare, pentru un aer linistit si contemplativ. Alege aceasta selectie tonica de culori, care sunt menite sa aduca buna dispozitie in casa ta. Poti folosi un alb stralucitor pentru un plus de luminozitate, iar la nivel de decoratiuni, solutia ideala este sa te bazezi pe texturi puternice, precum lemnul sau piatra. Utilizeaza lampi decorative colorate, pentru un plus de farmec. Aceasta paleta cromatica se preteaza atat unui stil de amenajare vintage sau clasic, cat si unui decor chic, modern si jucaus. Movul intens este o culoare puternica ce se potriveste foarte bine pentru usi sau tocuri de usi, boluri de ceramica, pietre decorative, etc. Nuantele de verde crud pot fi alaturate in aceasta compozitie indrazneata, folosit pentru accesorii precum suporturi, lumanari sau decoratiuni din sticla, pentru o nota de veselie.

  • Indigoul- o nuanta straveche

Fiind o culoare folosita inca din timpuri stravechi, indigoul isi are originile in Orientul Indepartat, fiind folosit intotdeauna pentru conotatii exotice. desi pare o culoare sobra si cu lipsa de exprimare, aceasta nuanta de albastru poate sa reprezinte o componenta a design-ului interior modern, completand perfect un ambient aparte. Utilizeaza un albastru mai deschis, precum bleu-cenusiu pentru tapiterie sau perne decorative si incearca sa folosesti cat mai multe materiale naturale, fara luciu. Opteaza pentru decoratiuni in culori pe baza de pigmenti naturali,precum argila rosie, pentru vase, modelaje sau elemente decorative de perete. Galbenul merge perfect cu aceste nuante puternice si are puterea de a reda un contrast placut si armonios. Utilizeaza-l in ramele pentru fotografii, rama oglinzii sau chiar plinte. Alege sfesnice, rame de tablouri sau mici decoratiuni aurii, care sa reflecte un aer luxuriant.

Surse foto:
www.pinterest.com
www.kaboompics.com

Produse asociate

canapea extensibila

599,90 lei

Vezi mai multe
coltar extensibil

COLTAR EXTENSIBIL AUSTIN, 3 LOCURI, MATERIAL TEXTIL/PIELE ECOLOGICA, MARO/CREM, LADA DEPOZITARE

1.999,00 lei

Vezi mai multe
taburete 3 picioare

99,90 lei

Vezi mai multe