Blog » Idei pentru tine si casa ta » Casa in stil mediteranean: cum sa oferi un aer PROASPAT locuintei | Homelux

Casa in stil mediteranean: cum sa oferi un aer PROASPAT locuintei tale cu produsele Homelux

Stilul mediteranean este perfect pentru persoanele care iubesc natura si care isi doresc un aer relaxat, prietenos si de vacanta in casele lor. Acest stil de amenajare interioara este unul vesel, cu multe accesorii, modele, texturi si culori pentru a transforma spatiul unui imobil intr-o locuinta cu un aspect de vis.

Publicat: 23 aprilie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Care sunt caracteristicile caselor in stil mediteranean

Stilul mediteranean nu este un stil nou de amenajare, insa este unul care intotdeauna va fi apreciat si atractiv. Cui nu ii place acea atmosfera vesele, prietenoasa si relaxanta a zonelor mediteranene? Cu siguranta auzi cat de mult adora lumea sa mearga in vacate in Grecia, Italia si Spania. Acest lucru se datoreaza si atmosferei relaxante de care se bucura in aceste zone frumoase. Aerul de vacanta nu trebuie sa se termine si nici nu trebuie sa te deplasezi ca sa te bucuri de asta doar pentru o perioada scurta de timp. Poti aduce toate aceste destinatii chiar la tine acasa si poti schimba stilul exact atunci cand vrei tu.

Casele mediteraneene folosesc acest stil de amenajare pentru ca acesta ofera o stare de bine, de relaxare si veselie oricarei persoane. Este foarte important sa lasi cat mai multa lumina, sa folosesti culorilor care au legatura cu natura, materiale precum lemnul, piatra, metal, cupru si asa mai departe. Accente foarte folosite ale acestui stil mai sunt si elementele care prezinta curburi, oglinzi, mozaic, obiecte de decor traditional sau incarcate cu diferite modele.   

Caracteristicile stilului mediteranean de amenajare

Ca orice stil, si cel mediteranean are propriile caracteristici, tocmai pentru ca oricine sa stie pe ce trebuie sa puna accent pentru a folosi elementele specifice acestui tip de design. Ca sa fie aplicate, trebuie sa cunosti aceste caracteristici. Iata care sunt acestea:

  • culori vibrante si cat mai aproape de cele din natura (albastru, verde, bej, crem, alb, galben, rosu, oranj, maro etc.);
  • folosirea produselor pentru amenajare ce au legatura cu elementele naturale (cum ar fi florile si marea);
  • nu exista limite in decorarea cu diferite modele si texturi;
  • se pot folosi elemente rustice;
  • amenajarea poate fi facuta din obiecte naturale (lemn, piatra, plante, cupru, metal etc.);
  • folosirea pieselor de mobila masive;
  • se utilizeaza adesea oglinzile, accesoriile de perete, candelabrele si aplicele, farfurii sau boluri decorative si alte astfel de accente care sa aduca aerul traditional din zona mediteraneana.

Acestea sunt cele mai importante trasaturi ale stilului mediteranean pentru amenajarile interioare. Folosind cat mai multe din ele, vei crea un efect cat mai apropiat al imobilelor din acele zone. Este important sa stii ca stilul mediteranean, desi pare unul rustic, poate fi interpretat si cu accente moderne.  

Produsele Homelux pentru amenajarea in stilul mediteranean

  • Living in stil mediteranean

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-hugo-3-locuri-material-textil-albastru-lada-depozitare-10092

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/lustra-magic-clasic-3-brate-antic-18534

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/set-2-tavi-servire-40x28x45-cm-mdf-20044

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/farfurie-decorativa-forma-frunza-auriu-30-cm-19949

Stilul mediteranean in amenajarea gradinii

Daca ai bucuria de a avea o gradina si vrei sa o amenajezi in acelasi stil mediteranean asa cum ai facut cu interiorul locuintei, ai aici cateva idei despre ce inseamna acest mod de amenajare si in cadrul gradinii. O gradina mediteraneana este una ce combina modernismul cu simplitatea. Aceasta se caracterizeaza prin folosirea pavajelor, ornamentelor sau chiar zidurilor din piatra, prin amenajarea unui spatiu destinat relaxarii format din mese si scaune, adaugarea unei surse de apa (cum ar fi o fantana), utilizarea culorilor neutre si deschise de pardosea ori pavaj, existenta diversitatii de tipuri si culori de plante, stilizarea tufelor si a gardului viu in diferite forme. Obiectele care se vor regasi aici pot fi fabricate din lemn sau metal pentru o mai buna trimitere la acest stil.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/set-terasa-aluminiu-alcor-masa-canapea-2-locuri-2-fotolii-perne-incluse-bejalbastru-cadru-cappuccino-19779

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/set-masa-4-scaune-terasa-sena-maro-19781

Dupa cum ai observat, stilul mediteranean de amenajare este unul destul de usor de realizat, mai ales cu ajutorul ideilor si produselor de la Homelux. Daca te-a atras acest tip de design, incepe transformarea locuintei tale si ofera-i un aspect proaspat si vesel!

Sursa foto: shutterstock.com

Produse asociate

69,99 lei

Vezi mai multe

499,90 lei

Vezi mai multe

69,99 lei

Vezi mai multe