Blog » Amenajari » Feng Shui pentru casa: Homelux iti spune ce principii ai de urmat pentru ca orice colt al casei sa iti aduca prosperitate

Feng Shui pentru casa: ce principii ai de urmat pentru ca orice colt al casei sa iti aduca prosperitate

Amenajeaza-ti o locuinta incarcata cu energii pozitive, echilibru si prosperitate, 100% conform principiilor si regulilor Feng-Shui!

Publicat: 19 octombrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Feng-shui este o metoda de echilibrare, de creare a armoniei in jurul tau, in mediul in care traiesti. Numele de Feng-Shui vine din cultura chineza si inseamna vant si apa. Vantul si apa sunt asociate, in aceasta cultura, cu prosperitate, liniste si sanatate. Cu ajutorul Feng-Shui poti studia energiile ce te inconjoara si, aplicand cateva reguli simple, poti aduce un plus de liniste si relaxare in locuinta ta. In urmatoarele randuri vei afla cum poti sa transformi spatiul in care traiesti pentru a atrage norocul si prosperitatea, cum te poti folosi de materialele din jur pentru a te bucura de toate efectele benefice ale unei amenajari Feng-Shui.

Ce inseamna o amenajare feng-shui in casa?

O locuinta in care ai sentimentul ca nu reusesti sa te relaxezi suficient de bine dupa o zi lunga si incarcata poate sa fie amenajata dupa regulile Feng-Shui, modeland o legatura a interiorului cu mediul exterior, cu natura ce te inconjoara. Daca vrei sa iti amenajezi casa conform acestor reguli, trebuie sa studiezi cu atentie aceasta stiinta straveche, pentru a obtine o amenajare cat mai echilibrata, cu rolul de a incarca locul cu energii pozitive.

Ce inseamna o amenajare feng-shui in casa1-min

Orientarea casei dupa principiile feng-shui

Stilul Feng-Shui nu este neaparat numai un stil de viata, dar si un moft. De aceea, vei gasi nenumarate proiecte de case care respecta regulile de orientare Feng-Shui, planuri care sa corespunda perfect acestor principii. O casa orientata corect va fi mereu pe axa nord-sud, indiferent de dimensiunile acesteia, sau ale incaperilor din interior. Nu uita cat de esential este sa folosesti materiale naturale, in forma lor, precum lemnul si piatra.

Orientarea ferestrelor este si ea importanta, iar dimensiunile acestora pot dicta nivelul de energie pozitiva din locuinta. Alege ferestre maricare sa permita patrunderea luminii naturale. Peretele camerei de zi va fi mereu orientat spre sub, iar dormitorul spre partea de nord.

Temperatura locuintei se va mentine mereu in balanta, de aceea este recomandat ca acoperisul sa aiba o inclinatie de 42 de grade. In felul acesta, va acumula o cantitate echilibrata de energie solara.

Respectand aceste principii de orientare a unei case Feng-Shui, iti poti asigura un stil de viata practic, mai multa utilitate si confort!

Reguli feng-shui de casa noua

La construirea sau cumpararea unei noi case, nu trebuie sa fii atent numai la pret si calitate, ci si la linistea, echilibrul si stabilitatea pe care le poate aduce. Tinand cont de acest lucru, evaluarea casei se va face intotdeauna de la exterior la interior. Formele exterioare ale casei, terenului sau anexelor pot sa influenteze intr-un mod negativ sau pozitiv atat gradul de utilitate, cat si ambientul pe care il compun.

  • feng shui si zona banilor in casa

Arta Feng-Shui spune ca poti atrage bogatia in casa ta, influentand energiile unor aspecte importante ale vietii. Simbolurile Feng-Shui te pot ajuta in acest sens si, aplicand cateva metode simple, poti imbuntati energiile caminului, atragand sanatatea, succesul sau bogatia.

Casa Feng-Shui este impartita in noua parti, respectiv noua zone aferente aspectelor vietii, alese de cei care locuiesc acolo. Daca intrarea in casa se face pe usa principala, atunci zona banilor va fi in stanga usii. Asta inseamna ca, incaperea respectiva este responsabila de avutia familiei. Principiile Feng-Shui spun ca, acolo, usa trebuie pastrata mereu curata si ingrijita iar elementele de apa sunt benefice, odata aduse acolo. Asadar, ai grija ca in camera unde se afla zona banilor sa aiba cel putin un element de apa si sa detina cateva culori de baza, asociate cu avutia si abundenta. Acestea sunt: rosu, verde, albastru si purpuriu. creeaza un mic sanctuar, folosind cristale, betisoare parfumate si elemente de apa, pentru a atrage prosperitatea si bogatia in caminul tau.

feng shui si zona banilor in casa1-min

  • forma terenului

Terenul cu forma patrata poate aduce echilibru si stabilitate, fiind ideal pentru construirea unei locuinte. Aici, te folosi de toate elementele naturii in toate cele patru colturi, in echilibru. O forma dreptunghiulara este, de asemenea, o alegere foarte buna. Atata timp cat terenul nu este mult prea ingust, aici se poate gasi oricand stabilitatea.

  • dispunerea utilitatilor in casa

Pentru a aduce armonia in casa ta, trebuie sa tii cont de cateva reguli de amenajare si de dispunere a lucrurilor si utilitatilor in locuinta. Conform artei Feng-Shui, locurile prin care energiile pozitive isi fac loc in caminul tau sunt intrarea in casa si ferestrele. Este foarte important ca acestea sa nu fie incarcate cu diverse obiecte si lucruri inutile, ci sa fie cat mai curate, deschise si mari, pentru a putea patrunde lumina naturala si pentru a se crea o legatura cu exteriorul, cu natura.

Usa de la intrarea casei si holul sunt spatii prin care energiile isi fac loc in casa ta, asadar, aceste spatii trebuie tratate cu atentie si decorate cu obiecte ce au un aport energetic cat mai pozitiv. Acesta pot fi: un tablou, o planta, tapetul, o statueta, etc. Pentru mai mult noroc si prosperitate, cei care respecta cu strictete aceasta stiinta, isi agata mereu un snur rosu la intrarea in casa.

Specialistii in Feng-Shui recomanda eliberarea locuintei de obiecte inutile, lucruri vechi sau cele care nu mai sunt folosite. Pastrarea lor nu face decat sa ajute la stocarea energiilor negative. Renuntand la toate lucrurile vechi ce fura din spatiul locuintei, vei obtine o perspectiva mult mai folositoare pentru amenajarea casei tale intr-un mod cat mai corect, dupa principiile artei Feng-Shui.

dispunerea utilitatilor in casa-min

O amenajare feng-shui a interiorului

Maestrii Feng-Shui spun ca cel mai important element dintr-o locuinta este echilibrul. Obtinerea unui echilibru perfect in amenajarea casei poate fi obtinut printr-o paleta de culori potrivita, tinand cont ca in fiecare incapere sa existe forme diverse si culori ce reprezinta natura, precum si materiale naturale. Poti folosi in decorarea casei nu numai finisaje din lemn sau piatra, dar si alte elemente decorative ce au rolul de a crea o legatura mult mai stransa cu natura.

  • culori benefice pentru o incapere feng-shui

In ceea ce priveste culorile, specialistii recomanda folosirea pastelurilor si culorilor deschise, precum tonurile de crem, bej si portocaliu. In arta Feng-Shui-ului, unele culori sunt asociate cu negativitatea, cu dezordinea si haosul. De aceea, este bine ca anumite culori sa le eviti atunci cand amenajezi locuinta. Albastrul inchis este o culoare ce instaleaza imediat apatia si scade din energie, rozul agita si provoaca iritabilitate iar rosul simbolizeaza pasiunea si creste starea de nervozitate.

Pentru interiorul locuintei tale alege culori deschise, naturale, care sa provoace o stare de bine si sa ofere energie.

  • aranjarea mobilei

In primul rand, aranjarea mobilei dupa regulile Feng-Shui trebuie sa fie facuta abia dupa ce camera a fost golita complet. Apoi, poti incepe prin a dispune piesele de mobilier un functie de marimea acestora. Mai intai se vor aseza patul, sifonierul, canapeaua si comoda pentru TV. Apoi se vor amplasa noptierele si celelalte piese auxiliare care prezinta utilitate in spatiul respectiv. Daca atunci cand intri in incapere te lovesti de diverse obiecte sau trebuie sa le ocolesti, inseamna ca sunt prea multe si e nevoie sa le reorganizezi mai bine. Atunci cand obiectele sunt prea inghesuite, se creeaza un disconfort ce scade nivelul de energie pozitiva din spatiu.

Nu este indicata amplasarea oglinzilor in dormitor, deoarece ele vor da senzatia ca acolo sunt mai multe persoane, iar dupa principiile Feng-Shui, se spune ca astfel risti invitarea unei a treia persoane in viata de familie sau in cuplu. Patul se va lipi intotdeauna de unul din pereti si este recomandat ca acesta sa aiba o tablie. Somnul va fi unul mult mai de calitate daca vei tine cont de aceste cateva reguli esentiale. Pentru amenajarea spatiului de dormit intr-o maniera cat mai potrivita unui somn linistit, descopera aici cateva sfaturi utile.

  • obiecte si elemente feng-shui pentru casa

Dupa cum s-a mentionat si mai sus, regulile si principiile Feng-Shui tin, in mare parte, de conexiunea cu natura. De aceea, este important sa aduci in amenajarea casei tale elemente ale naturii, precum pamantul sau apa. Un acvariu cu pesti va incalzi atmosfera casei si va aduce liniste si prosperitate. Pentru cei care se bucura de un spatiu de dimensiuni permisive, pot opta pentru o fantana Feng-Shui in apropierea casei, pe terasa sau chiar in interior.

Este foarte important sa ai plante in casa, iar plantele verzi sunt cele care aerisesc atmosfera si aduc un plus de relaxare in incapere. Pune plantele inclusiv in baie si bucatarie, alegand specii care sunt usor de ingrijit si se potrivesc conditiilor din locul respectiv.

Pentru un plus in decor, poti aduce in locuinta ta simboluri si elemente ce definesc arta Feng-Shui. Fiecare persoana in parte are un simbol anume, inspirat din zodiacul chinezesc. In cazul in care alegi o statueta, un tablou sau un simbol care te defineste, amplaseaza-l undeva la inaltime, cat mai in centrul incaperii. Poti alege obiecte-simbol confectionate din materiale naturale precum piatra sau lemnul.

Modele de interioare casa in stil feng-shui

Pentru o cat mai buna functionare a principiilor Feng-Shui este extrem de important ca incaperile din casa sa fie mereu curate si aerisite, fara a fi incarcate de obiecte diverse, haine, produse de ingrijire, etc. Un interior feng-shui este un interior calmant din punct de vedere vizual, relaxant, care iti da o stare de bine atunci cand calci pragul casei.

Creeaza o oaza de relaxare si dobandeste echilibrul casei iluminand corect incaperile, lasand lumina naturala sa patrunda prin intermediul ferestrelor. Asadar, evita sa aglomerezi geamul cu perdele si draperii care opresc lumina. Interioarele in stil Feng-Shui abordeaza culori calde, primitoare, o cantitate echilibrata de mobilier si elemente naturale, care dau viata incaperilor.

Idei si trucuri feng-shui pentru casa ta

Amenajarea dupa regulile Feng-Shui este o metoda foarte buna de a restitui echilibrul din locuinta. De aceea, poti aplica cateva idei utile ce te vor scapa de elementele care cauzeaza nervozitate, stres si indispozitie.

Descopera, mai departe, cateva idei si trucuri cu ajutorul carora sa obtii o amenajare Feng-Shui, benefica tie si celor dragi din familie.

Primul pas este sa scapi de lucrurile pe care nu le folosesti, mai exact cele inutile care ocupa spatiul din locuinta, fara sa aiba vreun rol. Obiectele invechite, aparatura pe care nu o mai folosesti, piesele de mobilier vechi pe care nu ti le mai doresti. Toate acestea au puterea de a absorbi energia pozitiva si puterea ta de concentrare. Dupa ce ai eliminat lucrurile de care nu mai ai nevoie, poti incepe sa folosesti paleta de culori in avantajul tau! Pentru a alege cele mai potrivite culori in interiorul casei tale, schiteaza o harta energetica a caminului, ce ilustreaza 8 arii diferite, avand simboluri pentru diferite componente ale vietii tale. Nu uita ca nuantele alese trebuie sa se potriveasca cu amenajarea si stilul incaperii, pentru a te bucura de un ambient cat mai placut, benefic pentru activitatile tale de zi cu zi.

Un alt lucru important este atentia la detalii. Aici, conteaza si calitatea luminii pe care incaperea o primeste, dar si miresmele folosite pentru a intretine o atmosfera relaxanta, un ambient cat mai placut. Detaliile fac diferenta de fiecare data, iar tu ai puterea de a decide care sunt schimbarile pe care le vei face, pentru a simti cat mai bine efectele pozitive pe care o amenajarea Feng-Shui le poate aduce.

Surse foto:

www.pixlr.ro
www.unsplash.com
www.bigstockphoto.com

Produse asociate

tablou canvas

49,99 lei

Vezi mai multe

29,99 lei

Vezi mai multe

4,99 lei

Vezi mai multe