Blog » Amenajari » Amenajare living: + 110 poze, idei si sfaturi oferite de Homelux despre amenajarea livingului

Amenajare living: + 110 poze, idei si sfaturi oferite de Homelux despre amenajarea livingului

Vrei sa iti amenajezi livingul si nu ai nicio idee care sa ti se para potrivita sau ideala? Iata un ghid complet care sa iti fie de folos in crearea unui design unic, un living care sa emane o atmosfera calduroasa si primitoare.

Publicat: 16 octombrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

decoratiuni pentru living -perne 2

Atunci cand vine vorba despre amenajarea locuintei, alegerea mobilierului pentru baie, bucatarie si dormitor ocupa un loc central, intrucat aceste incaperi contin piese de mobila standard, fara de care o casa nu ar fi utilata complet si nu ar putea fi functionala. Livingul se pare ca este cel care implica un grad mai mare de atentie in alegerea mobilierului indicat, pentru ca acesta poate avea mai multe particularitati. In plus, camera de zi trebuie sa fie utilata corespunzator, deorece reprezinta locul cel mai accesat din locuinta fiecaruia.

Cuprins

Cum sa amenajezi un living in functie de dimensiune

Dimensiunea camerei se numara printre principalele criterii de care ar trebui sa tii cont in amenajarea acestei incaperi. Iar in functie de dimensiune, livingurile pot fi clasate in doua mari categorii: livinguri cu suprafete mari si livinguri mici.

  • Amenajarea livingurilor mici

Amenajarea unei sufragerii ce are dimensiuni reduse reprezinta o adevarata provocare, pentru ca atat mobilierul ales, cat si celelalte elemente trebuie sa indeplineasca anumite conditii precum functionalitate si confort, fara a limita spatiul de lucru sau incaperea propriu-zisa. Mobila alesa trebuie sa fie cat mai compacta si, este de preferat sa indeplineasca functii multiple de sustinere si depozitare pentru a putea profita la maximum de spatiul existent. Iata cateva idei din care te poti inspira!

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILA LIVING

  • Cum amenajezi un living de mari dimensiuni

In cazul unui living ce are o suprafata generoasa, regulile de amenajare sunt mult mai permisive. Poti opta pentru mobilierul dorit, in functie de stilul locuintei si de cel personal, fara a iti face mari griji daca acesta se va potrivi sau nu spatiului de care dispui. Tot ce trebuie sa tii cont in amenajarea unui living de dimensiuni vaste este armonizarea elementelor alese, atat a celor de mobilier, a celor functionale, cat si a celor de decor.

Un sfat important pe care este necesar sa il ai in vedere in aceasta situatie ar fi evitarea supraaglomerarii spatiului, pentru ca daca acest lucru se va intampla, disponibilitatea dimensiunii va fi anulata, iar camera de zi va parea mult mai mica decat este de fapt.

> DESCOPERA COLECTIA DE MASUTE CAFEA

  • Amenajarea livingurilor inguste

Camerele de zi ce prezinta aceasta particularitate sunt cele mai dificil de amenajat, astfel incat sa obtii un spatiu functional si confortabil in acelasi timp. Descopera cateva idei pentru a iti gasi inspiratia!

> DESCOPERA COLECTIA DE CANAPELE

Amenajarea livingului in functie de tipul de locuinta

In ceea ce priveste tipul de locuinta, amenajarea livingului se poate realiza in diverse maniere, intrucat este necesar sa se tina cont de structura arhitecturala propusa in planul de constructie intial, iar acesta este diferit in functie de tipul de constructie: casa sau apartament.

  • Livingul de casa

In general, atunci cand se realizeaza, cu ajutorul unui arhitect, planul de constructie al locuintei, orice persoana isi poate alege aspectul camerei principale din casa, in functie de forma si dimensiunea dorita. Din acest motiv, amenajarea camerei de zi ar putea sa fie la doua extreme: fie facila, intrucat daca dispui de o dimensiune generoasa a spatiului ai putea sa gasesti destul de rapid mobila ideala acestei incaperi, fie dificila pentru ca este cu atat mai greu sa creezi o armonie si o simetrie intr-un spatiu mult prea mare.

o  cu scara interioara

Lucrurile se vor complica cu atat mai mult cu cat locuinta este complexa, realizata pe un singur nivel sau avand unul sau mai multe etaje. In acest caz, amenajarea unui living cu scara interioara se va realiza intr-o maniera diferita fata de cea a unei sufragerii fara scara interioara, intrucat este necesar sa se tina cont de aceasta particularitate esentiala in alegerea mobilierului, astfel incat spatiul sa fie unul functional, aspectuos, dar care sa emane confort si opsitalitate.

o  fara scara interioara

> DESCOPERA COLECTIA DE SEMINEE

  • Livingul de apartament

Construita intr-o maniera standard, de cele mai multe ori, sufrageria unui apartament nu ar trebui sa intampine prea mari probleme in gasirea mobilei ideale pentru utilare si amenajare. Cu toate acestea, lucrurile se complica, la fel ca in cazul unei camere de zi dintr-o casa, atunci cand este necesar sa tii cont de dimensiunea si forma de care dispui pentru a alege piesele de mobilier in conformitatea cu aceste caracteristici.

> DESCOPERA COLECTIA DE COLTARE

Idei de amenajare pentru living in functie de stilul locuintei

Daca tipul de locuinta, dimensiunea livingului, forma sau utilitatea acestuia erau criterii ce iti restrictionau intr-o mai mare sau mai mica masura alegerile, stilul de amenajare se va realiza intocmai preferintelor personale. Tot ceea ce trebuie sa tii cont in acest stadiu este faptul ca ar fi ideal sa pastrezi o armonie in ceea ce priveste tematica deja stabilita pentru restul locuintei tale, pentru a nu crea un constrast nefavorabil.

Daca esti in cautarea unei idei de amenajare perfecte pentru living, in continuare iti vom prezenta cateva sugestii in conformitate cu cele mai actuale stiluri din care te poti inspira pentru a avea o camera de zi exact asa cum ti-ai dorit.

  • Living amenajat in stil modern

Modernitatea pare sa fie cuvantul cheie, descrierea cea mai succinta si de impact pe care oamenii si-o doresc pentru locuinta lor, implicit pentru aspectul sufrageriei. Ce-i drept, acest stil este preferat de o mare parte de iubitorii de frumos, intrucat este destul de simplu si la indemana de realizat si de intretinut. Crearea unui living care sa aiba aceasta tematica nu implica prea multe restrictii, deoarece poti alege paleta cromatica a peretilor, a mobilierului si a decoratiunilor in functie de gusturile personale, chiar daca aceasta alegere presupune optarea pentru nuante calde, neutre sau, dimpotriva, reci si puternice. Stilul modern reprezinta imbinarea perfecta dintre nivelul estetic deosebit si functionalitatea camerei de zi, de aceea ar trebui sa te concentrezi pentru crearea a doua zone centrale: una care sa denote confort si cealalta care sa fie utila.

> DESCOPERA COLECTIA DE TABLOURI

  • Amenajare unui living  clasic

Stilul clasic nu mai are nevoie de nicio definitie, intrucat, asa cum este sugerat din nume, reprezinta modalitatea cea mai simpla de amenajare a unei case. Atunci cand vine vorba despre mobilarea si decorarea unui living in stil clasic, orice persona ar trebui sa tina cont de 2 principii definitorii: eleganta si funtionalitate. Cele mai frecvente idei de amenajare in acest stil sunt cele care imbina confortul cu un design unic.

  • Cum sa amenajezi un living rustic

Daca esti pasionat de tot ceea ce inseamna unicitate, lucruri confectionate manual cu multa atentie, minutiozitate si implicare afectiva, daca esti de parere ca mobilierul din lemn masiv reprezinta cea mai ingenioasa metoda de amenajare, in mod sigur stilul rustic este cel care ti se potriveste cel mai bine. Poti alege pentru conturarea acestui concept un mobilier realizat din lemn masiv sau cu accente lemnoase care sa surprinda perfect tematica precum comode sau masuta de cafea, scaune si alte piese de mobilier confectionate in aceasta maniera. Daca iti doresti o incapere cu specific rustic, nu uita de culorile caracteristice acestui tip de design, asadar opteaza pentru mobilier care sa imite perfect naturaletea, sau care sa creeze o atmosfera relaxata, de poveste pe care orice pasionat al acestui stil si-o doreste. In plus, poti combina accentele lemnoase cu cele metalice sau chiar cu cele de roca, folosind piatra decorativa ca element principal de interes.

  • Idei pentru amenajarea unui living vintage

Daca ai reusit sa iti decorezi celelalte camere in stil vintage, intrucat gasirea pieselor de mobilier specifice nu a ridicat o asa mare problema, pentru decorarea livingului, lucrurile s-ar putea sa se complice putin, mai ales ca este incaperea ce prezinta un grad ridicat de interes si de functionalitate. Atmosfera anilor ’20 – ’70 poate fi redata in primul rand prin alegerea elementelor de decor specifice, de la tapetul cu diverse imprimeuri florale, la lumanari parfumate sau alte elemente care sa umple intr-o maniera armonioasa spatiul. In ceea ce priveste optiunile pentru pisele de mobilier, lemnul masiv pare sa fie varianta preferata, dar si cea mai eficienta, din mai multe puncte ce vedere. De asemenea, culoarea alba, accentele de auriu, degradeurile si chiar nuantele de maro par sa contureze perfect perioada vintage, asadar vor fi indicate pentru un mobilier rezistent si de impact, in special in ceea ce priveste corpurile stabile, destinate depozitarii. Canapeaua sau coltarul ales reprezinta un punct central de interes, intrucat selectia ar trebui sa se faca mult mai atent, acest stil fiind unul destul de dificil. Sunt preferate cele cu brate, din materiale rezistente, eventual cu diverse prin-uri pentru a se incadra in tematica impusa.

  • Amenajarea livingului in stil eclectic

Probabil, pentru multi acest stil pare greu de inteles si de adoptat, insa exista o categorie de persoane care se declara pe deplin multumiti de aceasta abordare, de imbinarea elegantei si frumusetii stilului vintage cu modernitatea, confortul si functionalitatea stilului urban. Daca iti doresti sa implementezi acest tip de design pentru camera ta de zi, este important sa iei in considerare faptul ca, pentru a nu incarca si mai mult spatiul si atmosfera, pentru a nu crea un haos indescifrabil si fara utilitate practica, livingul ar trebui sa fie unul destul de mare, in ceea ce priveste, mai ales inaltimea peretilor, si luminos. Pasionatii de agitatia urbana si, in acelasi timp, de mobilierul de epoca nu ar trebui sa isi puna prea mari problema cu privire la amenajarea spatiului, intrucat, nu exista restrictii in ceea ce priveste selectia pieselor de mobilier sau a decorului ales. Ai putea opta pentru mobila inspirate din zona vintage sau retro si ai putea miza pe originalitate prin implementarea unor elemente decorative inedite, moderne sau ai putea inversa, cu succes, optiunile. Insa, ar trebui sa tii cont de un sfat important atunci cand te decizi sa abordezi acest stil. In afara de dimensiunea camerei, cel mai benefic ar fi sa pastrezi peretii livingului intr-o culoare neutra, de preferat alb pentru a nu crea un haos total dezorganizat.

  • Cum sa amenajezi un living minimalist

Daca vei alege varianta unui trend minimalist, cu influente urbane, inspirat din cotidian si din necesitatile unui astfel de spatiu, poti opta pentru mobila-accesoriu, care sa redea intregul design sau poti, dimpotriva sa iti indrepti atentia spre piese de mobilier comune, care sa nu iasa prea tare in evidenta, urmand ca iluminarea si decorarea sa preia toate caracteristicile ideii gandite.

Tipuri personalizate de livinguri

Orice idee de amenajare reprezinta, pana la urma, exprimarea unor gusturi si preferinte proprii, individuale si diferite de la persoana la persoana. Printre cele mai populare, moderne si eficiente trucuri si idei de amenajare se numara imbracarea peretilor cu tapet, folosirea pietrei decorative, implementarea unui semineu sau alegrea altor elemente de decor care sa creeze un spatiu unic si original.

  • Cu piatra decorativa

Amenajarea interioara a livingului cu piatra decorativa pare sa fie pe placul celor care isi doresc un design deosebit si este inspirata in mare parte din stilul rustic. Un perete sau o portiune imbracata in piatra decorativa poate reprezenta un punct de interes central al camerei de zi, de aceea este important, daca se pune accent pe aceasta forma de decorare, sa fie ales un mobilier in ton cu tematica naturala. Totodata, aceasta tehnica poate fi folosita si pentru a da o forma si o structura zonei barului dintr-o sufragerie, reprezentand un element inovativ.

  • Cu tapet

Tapetul este reprezentativ in special pentru un stil vintage sau este ales de o persoana care isi doreste un aspect deosebit, diferit, care nu poate fi redat din vopsirea peretilor. Folosirea tapetului, la fel ca in cazul oricarei nuante de vopsea, implica anumite reguli pentru selectia mobilei, astfel incat sa se creeze un spatiu unitar, armonios din punct de vedere vizual si functional. Alegerea unui model sofisticat  sau intr-o culoare contrastanta va dimuna sfera de selectie in ceea ce priveste cromatica mobilierului.

> DESCOPERA COLECTIA DE TAPET

  • Cu semineu

Semineul, un element considerat in sine de natura romantica, poate fi specific atat unui stil boem, cat si unuia rustic sau chiar modern, in functie de preferintele fiecaruia. Intrucat implementarea unui semineu constitue, in sine, o zona de interes central al livingului, este de preferat sa faca pe un perete sau o portiune de perete care sa nu preia alta functie, in afara de cea estetica. Poti opta pentru construirea unui semineu cu foc natural, mai ales daca locuiesti la casa sau poti alege o sursa electrica care sa creeze senzatia de foc. Atentie, insa, intrucat, daca te decizi la montarea unui astfel de acesoriu pentru sufrageria ta, in apropierea lui nu ar trebui sa se afle corpuri de mobilier, intrucat acestea se pot deteriora, in timp, de la caldura emanata.

> DESCOPERA COLECTIA DE SEMINEE

  • Cu parchet

Parchetul este unul dintre cele mai inovative materiale de finisaj alese pentru amenajare camerei de zi, fiind usor de intretinut si curatat si pentru ca ofera un grad sporit de confort si se armonizeaza perfect din punct de vedere cromatic cu celelalte obiecte din camera. Iata cateva exemple pentru utilizarea parchetului in amenajarea sufrageriei din care te poti inspira!

> DESCOPERA COLECTIA DE PARCHET

Idei de amenajare in functie de forma livingului

Un alt criteriu pe care ar trebui sa il iei in considerare pentru amenajarea ideala a acestei camere din locuinta ta este cel al formei. In functie de planul arhitectural gandit sau de realizarea efectiva a constructiei, printre cele mai populare structuri se afla livingul in forma dreptunghiulara si cel sub forma de  patrat.

  • Living dreptunghiular

De regula, un living dreptunghiular, oricat de mic ar fi sau ar parea este mai facil de amenajat, intrucat, se vor crea 2 mari zone de interes: cea functionala si cea decorativa. Pe unul dintre peretii ce au o lungime potrivita, poti pune canapeaua sau coltarul, in functie de spatiul de care dispui, precum si ale fotolii sau corpuri de care ai nevoie, iar pe celalalt, paralel, poti adauga o biblioteca compartimentata intr-o maniera avantajoasa pentru tine, care sa ofere atat suport, cat si depozitarea eficienta. De regula, e bine sa nu utilizezi prea multe corpuri de mobilier pentru un astfel de spatiu, pentru a nu incarca si mai mult camera si pentru a o face sa para mai mica. Iar in ceea ce priveste alegrea culorilor pentru pereti si mobilier, acestea ar trebui sa nu fie contrastante.

  • Living patrat

Forma patrata este mai avantajoasa pentru un living, deoarece, in functie de suprafata de care dispui, poti imparti camera in mai multe zone de interes, in functie de necesitatile tale. Daca sufrageria ta are aceasta forma, tot ce trebuie sa tii cont in amenajarea acesteia este alegerea mobilerului si a elemntelor de decor in functie de stilul locuintei si cel personal. Atentie, insa, ca un spatiu oricat de mare si de luminos ar fi, daca este utilat si decorat intr-o maniera necorespunzatoare, poate parea mult mai mic si aglomerat.

Amenajarea in functie de functionalitatea si activitatile desfasurate in living

Conceptul de living nu descrie doar o camera destinata relaxarii sau petrecerii timpului facand diverse activitati precum cititul sau vizionatul filmelor, astfel incat ar trebui sa fie amenajata si in functie de natura activitatilor pe care o persona doreste sa le inteprinda in acest spatiu. Printre cele mai populare se numara zona de dining si zona barului.

  • Dining room

Concentrand interesul care prima dintre aceste sfere, cea a diningului, alegerea mobliei este foarte importanta, pentru ca aceasta trebuie sa se potriveasca atat ca dimensiune (astfel incat sa nu aglomereze spatiul), sa fie in ton cu stilul locuintei si a celorlalte piese de mobilier alese, dar sa indeplineasca si functiile caracteristice. In functie de numarul familiei si/sau al prietenilor care iti calca pragul casei, dimensiunea mesei si numarul scaunelor pot varia. Acest aspect se aplica si in ceea ce priveste limitele spatiale de care dispui. Chiar daca zona diningului reprezinta una dintre caracteristicile importante pentru o sufragerie, aceasta nu ar trebui sa ocupe tot spatiul incaperii.

Un alt lucru esential pentru crearea unei astfel de zone cat mai organizata si cat mai eficienta din punct de vedere functional tine de alegerea unui loc potrivit. Aceasta sectiune necesita un loc luminos, spatios, care sa transmita multa buna dispozitie si o energie pozitiva atat pentru familie, cat si pentru invitatii tai.

In ceea ce priveste alegerea mobilierului, asa cum deja am precizat, acesta trebuie sa intruneasca anumite conditii. Spre exemplu, masa trebuie sa fie realizata din materiale de calitate (de exemplu lemnul masiv sau un alt inlocuitor, pentru cei care nu agreeaza acest stil) si este de preferat sa fie extensibila, pentru cazul in care numarul de invitati creste. De asemenea, poti alege dintre o forma patrata, dreptunghiulara sau chiar rotunda, in functie de stilul si modelul preferat, insa recomandarea ar fi sa optezi pentru una fara colturi pentru ca poate oferi un spatiu mult mai mare pentru preparatele delicioase, dar creeaza si impresia unui loc mai primitor. Scaunele sunt si ele foarte importante, intrucat trebuie nu numai sa fie in ton cu celelalte corpuri de mobilier, ci este necesar sa fie confortabile, sa ofere suport si siguranta. Un scaun cu spatar indeplineste toate aceste conditii, iar pentru a permite luminii naturale sa patrunda mai bine in intreaga incapere, ar fi ideal sa optezi pentru unele ce nu au spatarul intreg. Un alt corp ce nu ar trebui sa lipseasca din aceasta zona este o comoda care sa permita atat depozitarea tacamurilor si a altor vase utilizate in timpul mesei, dar sa indeplineasca si rolul de suport, in cazul unui bufet suedez. Din acest motiv, ar trebui sa fie realizat dintr-un material rezistent, in ton cu atmosfera si designul intregii camere. Un singur lucru ar mai fi amintit in acest punct: iluminarea artificiala. Sursele de lumina sunt extrem de importante pentru intreaga sufragerie, cu atat mai mult pentru zona de dining, intrucat aceasta necesita o iluminare speciala, care sa permita desfasurarea in conditii optime ale activitatilor specifice. Totdata, poti adopta o sursa de lumina care sa permita reglarea nivelului de luminizitate, pentru acele momente dominate de romantism si intimitate.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILA DINING

  • Bar

O alta zona de interes central pentru camera de zi este cea a barului. In principal, intalnit la sufrageriile open space, barul reprezinta modul cel mai eficient care face legatura dintre bucatarie si camera de zi. De obicei, acesta este realizat din structura peretilor de rezistenta, insa necesita o amenajare si o decorare care sa il faca sa fie in ton cu restul incaperii. Pe langa blatul ce trebuie sa fie realizat din materiale de calitate, care sa indeplineasca conditiile de rezistenta, durabilitate si cele functionale, pentru a intregi atmosfera, ai putea sa adaugi scaune inalte, specifice unui astfel de spatiu, realizate din lemn, metal sau alte materiale, in functie de stilul de amenajare implementat.

> DESCOPERA COLECTIA DE MESE DE BAR

> DESCOPERA COLECTIA DE SCAUNE DE BAR

Cum sa iti amenajezi livingul in functie de culoarea peretilor

Culoarea peretilor ar trebui sa fie primul aspect de la care sa pornesti mobilarea si decorarea unui  living, pentru ca, in functie de aceasta, aspectul general al camerei poate fi total diferit. Printre cele mai utilizate culori pentru camera de zi se numara: nuantele calde, cele reci si culorile neutre. Descopera care este cel mai eficient mod de amenajarea in functie de aceasta particularitate!

  • Culorile calde

Se pare ca acestea se afla printre majoritatea preferintelor persoanelor care isi doresc sa isi decoreze si utileze livingul, deoarece transmit idea de caldura si sugereaza atmosfera primitoare, confortul. Atunci cand alegi sa iti zugravesti peretii livingului intr-o nuanta calda, trebuie sa tii cont de anumite aspecte destul de importante in alegerea pieselor de mobilier. Primul dintre ele este dat de armonia creata, iar al doilea de oferirea unei zone de contrast, care sa puna in evidenta, atat culoarea mobilerului, cat si cea a peretilor. Cea mai potrivita alegere, in acest caz, o reprezinta mobila din lemn, care isi pastreaza aspectul pentru ca poate fi inegrata, cu succes, mai multor culori, nuante si tonalitati.

  • Culorile reci

Se poate observa o preferinta destul de accentuata si pentru alegerea unor nuante mai reci, contrastante si puternice pentru vopsirea peretilor, in special cele de verde, albastru si gri. Caracteristice unui stil, mai de graba, modern sau urban de amanajare, aceste culori impun un grad de selectie al mobilerului destul de mare. Cel mai bine ar fi sa alegi o mobila simpla, din punct de vedere al desigului, nu foarte colorata sau care sa aiba o culoare neutra, dar care sa se potriveasca, totusi, nuantei peretilor. Mobilerul de culoare inchisa nu este recomandat, intrucat efectul de contrast mult prea puternic obtinut, nu face altceva decat sa aglomereze si mai mult incaperea, facand-o sa para mai mica. De asemenea, daca suprafata livingului nu este una generoasa, ar fi bine sa se evite folosirea unor culori prea puternice.

  • Nuantele neutre

Acestea reprezinta cea mai sigura optiune dintre toate, deoarece se potrivesc atat unor dimeniuni mai reduse, cat si unui spatiu generos, dar si majoritatii stilurilor de amenajare. In special, albul este cea mai folosita culoare, intrucat creaza luminozitate, iar selectia pentru mobilierul preferat este mult mai permisiva. Daca peretii livingului tau au aceaste culori, poti folosi atat mobila colorata, cat si cea care are aspectul de lemn masiv, inclusiv cea de culoare neagra.

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE SI DRAPERII

In functie de compartimentare

Compartimentarea spatiului pentru camera de zi reprezinta un alt element cheie dupa care ar trebui sa se realizeze amenajarea livingului. Desi, modelul de living simplu se bucura de popularitate in anii trecuti, intrucat era varianta cea mai aleasa de toate persoanele care isi doreau un spatiu util, functional si comod, in prezent idea unui living open space pare sa fie din ce in ce mai abordata, datorita designului unic si modului practic de a extinde atat suprafata bucatariei, cat si a sufrageriei.

  • living simplu

Acesta varianta de structurarea a locuintei este destul de permisiva, pentru ca nu trebuie sa tii cont de prea multe lucruri pentru o amenajare dorita. Insa, chiar daca este o camera ce nu are legatura directa cu celelalte compartimente ale locuintei, trebuie sa ai in vedere stilul si aspectul general ale casei atunci cand iti alegi mobilierul pentru living, intrucat ar trebui sa se regaseasca aceeasi tematica. Dimensiunea si suprafata incaperii sunt si ele puncte de vedere importante de luat in calcul.

  • living open space

In prezent, acest timp de living este cel preferat, din dorinta de a eficientiza un spatiu, de a il face functional, dar si mai primitor. Iata cateva idei din care te poti inspira pentru a crea un living open space.

Decoratiuni pentru living

Iata o lista cu cele mai importante elemente de decor ce ar putea sa insufleteasca si sa dea un aspect primitor camerei de zi. Desigur, alegerile iti apartin, in functie de preferinte, de stilul de amenajare, de dimensiune si de buget.

  • Covorul

Alegerea unui covor potrivit este si ea importanta, pentru ca trebuie sa se realizeze in functie de dimensiunea camerei, dar si de spatiul ramas liber. Iar, in ceea ce priveste modelul, acesta ar trebui sa fie in concordanta cu tematica gandita.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVOARE

  • Pernele de decor

Utilizate atat pentru un aspect interesant, cat si pentru a da un plus de confort, aceste elemente au si ele importanta lor in imaginea de ansablu. Pernele de decor  trebuie alese cu grija, in functie de modelul canapelei, de stilul de design, iar marimea lor nu trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mica. De asemenea, este important si numarul acestora, intrucat prea multe astfel de obiecte nu fac altceva decat sa incarce spatiul, sa il faca sa para mai mic.

> DESCOPERA COLECTIA DE PERNE DECORATIVE

  • Candelabrul si/sau veiozele

Si candeladrul si/sau veiozele ar trebui alese in functie de stilul de amenajare, de locul disponibil, dar si de dimensiunea camerei, in special de inaltimea acesteia, atunci cand vine vorba de candelabru. Oricine isi doreste un living inedit, insa aminteste-ti ca mai mult nu inseamna neaparat mai bine, asadar, daca ti se pare ca spatiul este si asa destul de incarcat, poti renunta la aceste elemente, oricat de luxoase, elegante si impunatoare ar parea.

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI

Iluminarea corespunzatoare pentru living

Iluminarea este la fel de importanta in living, ca in orice alta incapere din locuinta ta. In functie de tipul sufrageriei si de activitatile pe care iti doresti sa le desfasori intr-o astfel de camera, alege 2 zone de lumina, una rece si alta calda, ambientala.

Cu ce se deosebesc linvingurile frumoase de cele banale

Un living banal este o incapere ce contine o mobila oarecare sau anosta, care este decorata haotic sau chiar deloc si care, per total, nu are nicio valoare stilistica sau estetica.

La polul opus sunt livingurile frumoase, care au in componenta piese de mobila cu un design deosebit, plasate echilibrat in raport cu spatiul si care impresioneaza printr-un decor, fie simplu, fie complex.

Iata un exemplu de living frumos:

Amenajarea cu piesele de mobila Homelux pentru un living frumos

Piesele de mobila sunt, desigur, un necesar in orice incapere a locuintei. Insa, intr-un living frumos, acestea trebuie sa arate intr-un anumit fel, sa aiba un design placut care sa surprinda. Astfel de mobila o poti gasi la Homelux si iti vom arata cateva exemple din aceste piese.

Mobila frumoasa pentru confort si utilitate

Atat confortul tau, cat si depozitarea sau alte functii de utilitate sunt asigurate de mobila de living din oferta Homelux. Pe langa aceste functii, piesele de mobila de aici constituie si unul din factorii de estetica prin care iti vei amenaja livingul, astfel incat acesta sa nu fie deloc banal.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-ernest2-locurimaterial-textilgrilada-depozitare-10062

Mobila estetica pentru spatiul de lucru din living

Un spatiu de lucru in living nu este doar util, ci chiar adauga si un plus de valoare si stil incaperii. De multe ori (mai ales pentru cei ce lucreaza de acasa si nu numai), acesta parte a camerei este necesara. Desi acest spatiu este format, in general, doar dintr-un birou si un scaun, designul acestui spatiu conteaza la fel de mult ca restul livingului.

Mobila potrivita livingurilor cu zona de servire a mesei

Livingurile cu zona de servire a mesei sunt perfecte pentru vizitele din partea familiei sau prietenilor pentru ca poti folosi intreg spatiul din camera. Poti investi in seturi de masa cu scaune sau le poti lua individual, dar nu uita sa te asiguri ca acestea se potrivesc din punct de vedere estetic cu restul incaperii.

Mobilier, corpuri de iluminat si decoratiuni Homelux pentru un living superb

Daca ti-ai facut deja o idee asupra felului in care vrei sa arate living-ul tau, nu mai ramane decat sa alegi elementele potrivite prin intermediul carora sa obtii atmosfera pe care ti-o doresti. Oferta Homelux este variata, si cuprinde produse pentru cele mai populare stiluri de design interior din prezent. Descopera mai jos cateva exemple reprezentative pentru decoruri distincte, dar la fel de frumoase si confortabile!

Living in stil modern

Stilul modern in amenajarile interioare nu este apreciat doar pentru imaginea pe care o creeaza, ci si pentru utilitatea crescuta ori accesibilitate, atat in ceea ce priveste achizitionarea elementelor perfecte, cat si pretul acestora.

Este caracterizat de piese de mobilier simple, fara ornamente elaborate, de linii drepte si forme geometrice bine definite, decoratiuni putine, dar deosebite, de piese comode, nuante neutre, luminoase, accente colorate si de contraste delicate ce confera un echilibru vizual foarte placut.

Homelux recomanda:

Biblioteca moderna

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/consola-tv-jerrel180x32x42-cm2-usi2-polite-65x20x20-cm-inclusecappuccinopal-melaminat-18-mm-24973

Living in stil minimalist

Stilul minimalist are la baza expresia “Less is more”, asadar, urmeaza o tematica foarte simpla, eleganta si deoseori considerata masculina. Este ideal in spatiile mici, fiind caracterizat de mobilier practic, cu linii drepte, curate, de utilizarea materialelor precum piele, lemn, sticla, metal sau piatra, a decoratiunilor inedite si foarte putine, si de culorile neutre, mai ales din spectrul inchis.

Cei vei gasi in oferta magazinului Homelux:

Canapea extensibila Futuro din piele ecologica

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-futuro3-locuripiele-ecologicamaro-wengelada-depozitare-10065

si

Fotoliu Futuro

Poze + pret → https://www.homelux.ro/fotoliu-mozzi-futuro-piele-ecologica-maro-wenge-10153

Living in stil industrial

Pentru a-ti face o imagine clara asupra stilul industrial in amenajarile interioare, te poti gandi la o hala, la un atelier sau la un depozit vechi. Bineinteles, pornind de la decorul acestora, poti obtine o imagine deosebita a locuintei tale, deci si a living-ului tau, tinand cont, insa, de confort si o atmosfera calda si primitoare. Asadar, poti alege elemente de mobilier si decorative care isi au inspiratia in cladirile mentionate anterior, adaugand, insa, o nota moderna si personala asupra incaperii!

Urmatoarele produse Homelux sunt ideale intr-o amenajare industriala:

Canapea material textil

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-lux-family220x90x80-cmmaterial-textilculoare-gri-inchissezut-spumacadru-lemn-25025

Living in stil romantic

Daca iti doresti un living in stil romantic, trebuie sa stii ca acesta imbina elemente clasice cu cele vintage, intr-o forma delicata si cu o nota feminina. Ornamentele florale, liniile curbate, culorile pastel, materiale vaporoase, fine, precum matasea si catifeaua, sunt cateva dintre caracteristicile care nu trebuie sa lipseasca din decor. Unul dintre avantajele acestui stil este faptul ca ofera o atmosfera primitoare, relaxanta si diafana, care va fi admirata de toti cei care iti trec pragul!

Iata cateva propuneri de la Homelux pentru un living romantic:

Canapea Fleur

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-fleur132x78x73-cmculoare-roztapitat-textil-aspect-catifeapicioare-metal-auriuperna-sezut-inclusa-24839

Living in stil nautic

Stilul nautic se bazeaza pe prezenta unor decoratiuni de inspiratie marina, precum ancore, funii, pesti, etc, dar si pe existenta unor nuante din acelasi spectru: bleu, bleumarin, alb, bej, turcoaz, galben, gri deschis. De asemenea, in ceea ce priveste materialele, sunt preferate cele naturale, precum bumbacul, lemnul masiv si piatra (ceramica). Iata cum sa obtii un decor nautic cu ajutorul Homelux:

Importanta decoratiunilor in living

Asa cum a fost mentionat anterior, sufrageria este o camera cu functii multiple. In cea mai mare parte a timpului, insa, aceasta serveste ca loc pentru relaxare si incarcare cu energie pozitiva, asadar, decorul trebuie sa te calmeze, sa te inspire si sa iti sporeasca creativitatea. Pe langa finisaje, mobilier, corpuri de iluminat si textile, trebuie sa acorzi o atentie sporita si elementelor ornamentale, care infrumuseteaza si dau culoare oricarei incaperi. Decoratiunile nu trebuie sa fie numeroase, ci bine alese, in functie de stilul de design interior si de preferintele personale. Iata cateva idei de la Homelux:

 

Cum sa decorezi livingurile pentru a le maximiza frumusetea

Ce alt element sa descrie mai bine frumusetea si stilul designului interior daca nu decorul? Acesta nu reprezinta doar acele obiecte dragute puse pe rafturi, ci si luminile, produsele textile si alte elemente care imbunatatesc instantaneu aspectul livingului.

Lumini pentru o atmosfera de vis

Lumina este un factor cheie in a forma o anumita atmosfera in cadrul camerei. Luminile artificiale formeaza acest efect ce variaza in functie de pozitionarea corpurilor de iluminat, directia de difuzie a luminii si intensitatea cu care acestea luminează.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/spot-pago-41×7-cm-3xgu10-35-w-metal-alb-mat-22790

Textilele care intregesc designul livingurilor

Elementele textile, cum sunt covoarele si draperiile, au devenit aproape indispensabile. Covoarele nu sunt doar utile si confortabile, ci reprezinta si un mod de a decora podeaua camerei.

Textilele care sunt folosite pentru ferestre ajuta la reglarea luminii naturale si au rol si in infrumusetarea incaperii.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/covor-ryo-dreptunghiular-abstract-multicolor-poliester-cp00039

Decoratiunile de perete cu efect stilistic

Peretii sunt o suprafata perfecta pentru decorare. Poti face acest lucru prin aplicarea unor obiecte de mari dimensiuni (cum ar fi un tapet), unele mici (cum sunt ceasurile de perete si tablourile) sau o combinatie din acestea.

Daca vrei sa aplici un tapet, dar nu stii cum, afla informatii utile aici.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/tablou-canvas-70×100-cm-nature-bej-negru-auriu-gri-25108

3.4. Alte piese de decor

Pe langa toate piesele de decor amintite mai sus, mai exista cateva ce pot fi adaugate ca detaliu in living.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/planta-decor-13×12-cm-18670

Acesta este ghidul complet al amenajarii unui living, astfel incat orice persoana care nu a gasit inca o sursa de inspiratie sau nu are o idee sa poata gasi o varianta optima pentru da livingului sau o tusa personala, un design si un aspect inedit.

Livingul cu zona de servire a mesei

Spatiul livingului poate fi folosit si ca zona de servire a mesei. Acest lucru se practica mai ales pentru mesele in familie sau cele cu prietenii.

Bineinteles, este nevoie de piese de mobila create special pentru acest lucru, fie ca le cumperi la set sau individual. Iata mai jos cateva exemple:

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/set-lux-masa-6-scaune-olsonmasa160x80x75-cmblat-sticla-termorezistentascaun-65x61x77-cmsezut-ratan-natural-cadru-lemn-masiv-frasin-set064

Surse poze:

  • www.pinterest.com
  • www.dailymail.co.uk

Produse asociate

covor model abstract

69,90 lei

Vezi mai multe
lustra aster

349,90 lei

Vezi mai multe

999,90 lei

Vezi mai multe