Blog » Amenajari » Amenajarea unei bai de 3 mp: +90 de poze si un GHID cu idei si sfaturi de la Homelux

Amenajarea unei bai de 3 mp: +90 de poze si un GHID cu idei si sfaturi pentru maximizarea spatiului

Ai nevoie de sfaturi si idei pentru amenajarea unei bai de 3 mp? Pentru a profita de tot spatiul utilizabil, inspira-te din acest articol si creeaza-ti un design unicat, amenajandu-ti baia de 3 mp in functie de nevoile si preferintele tale!

Publicat: 28 martie 2019
Categorii: AmenajariTips & Tricks

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Cauti idei si sfaturi pentru amenajarea unei bai de doar 3 mp? Consideri ca ai nevoie de mai mult spatiu? Baia este una dintre incaperile principale ale unei locuinte, aceasta trebuind sa fie foarte bine organizata, in mod special daca nu are o arie folosibila foarte mare. In functie de rolul, accesoriile, corpurile sanitare si paleta cromatica, poti crea un design unicat, perfect pentru nevoile tale. Achizitioneaza produse de o calitate inalta, investind in amenajarea baii tale de 3 mp, astfel incat aceasta sa nu necesite interventii constante si costisitoare!

In cazul amenajarii unei bai de 3 mp principale este nevoie de instalarea si organizarea tuturor corpurilor sanitare si a accesoriilor standard. Astfel, in imaginea de ansamblu a acestei incaperi trebuie integrate nu doar chiuveta si toaleta, ci si o cada sau o cabina de dus, alaturi de corpuri de mobilier pentru depozitarea produselor de igiena.

  • Baie secundara (baie de serviciu)

Daca este cazul amenajarii unei bai secundare de 3 mp, exista cateva directii pe care le poti avea la baza design-ului. Astfel, o prima varianta este sa alegi cuplarea camerei la reteaua de apa si canalizare (daca exista aceasta posibilitate), avand astfel o chiuveta si o toaleta, ori o masina de spalat, ca piese principale.

O a doua varianta este transformarea camerei in spatiu de depozitare, special amenajat astfel incat sa incapa ori doar masina de spalat, ori masa de calcat sau aspiratorul, construind, montand, pe pereti, rafturi sau dulapuri inalte, care sa “gazduiasca” toate rezervele si produsele pentru curatat si realizare a mentenantei.

 • Amenajare baie de 3mp – Accesorii si corpuri sanitare – Sfaturi si Idei pentru organizare

  • Cum sa alegi chiuveta potrivita

Amenajarea unei bai de 3 mp nu este usor de realizat, datorita faptului ca fiecare element regasit in incapere trebuie ales foarte bine, astfel incat sa se integreze perfect in spatiul utilizabil pe care il are camera. Astfel, atunci cand trebuie sa alegi chiuveta, pentru a nu fi nevoit sa alegi modelele cu dimensiuni foarte mici, cauta-le pe cele a caror design nu include picior (poti opta pentru cele cu dulap, “masca”). In acest fel, vei economisi mult spatiu sub acest corp sanitar, lasandu-l gol sau putandu-l folosi pentru a pastra produse pentru curatenie, ori igiena personala.

  • Cabina de dus sau cada?

In cazul amenajarii unei bai de 3 mp, deseori cada nu este recomandata, deoarece ocupa spatiu care poate fi folosit cu un alt scop, cea mai buna alegere fiind achizitionarea unei cabine de dus. Cu toate acestea, daca spre exemplu, masina de spalat nu urmeaza sa fie inclusa in imaginea de ansamblu a baii, o cada cu dimensiuni medii este o alegere perfecta, in mod special pentru relaxarea dupa o zi plina, stresanta, la locul de munca.

Daca nu consideri ca ai suficient loc pentru o cabina clasica, exista posibilitatea de a-ti face o cabina “open-space”. Ai grija in acest caz, ca scurgerea sa fie foarte buna, incercand sa iti delimitezi podeaua pentru a nu ramane apa pe jos, ca sa nu patrunda pe sub usa, in restul imobilului.

  • Toaleta

Pentru o incapere care are o suprafata utilizabila mica, precum o baie de 3 mp, toaletele recomandate sunt cele al caror vas de apa este montat in perete. Astfel, se poate castiga mai mult spatiu, creandu-se un design modern, simplu si usor de intretinut.

  • Masina de spalat

Majoritatea persoanelor integreaza masina de spalat in baie, insa aceasta varianta nu este obligatorie. In functie de dimensiunile si numarul elementelor din aceasta incapere, dar si de forma si spatiul utilizabil, masina de spalat poate fi integrata sau nu, in amenajarea baii tale de 3 mp.

  • Depozitarea si organizarea produselor de igiena

In cazul incaperilor de dimensiuni mici, este recomandat sa alegi fie depozitarea produselor de igiena personala in spatii special create, care sa fie mai inalte (mai putin late), fie sa pastrezi majoritatea lor intr-o alta camera. Spre exemplu, in cabina de dus poti avea cateva policioare doar pentru sapun, sampon, balsam, gel, iar la baza oglinzii, o policioara pentru periile de par si cateva produse de machiaj. In masca chiuvetei (daca are un astfel de design), poti depozita halatele si papucii de baie sau rezervele (prosoape, hartie igienica, etc.). Incearca sa nu aglomerezi imaginea de ansamblu, fiind cat se poate de organizat.

 • Iluminarea unei bai de 3 mp

Cand iti construiesti un plan pentru a reamenaja locuinta, ai nevoie de idei si pasi prin care sa realizezi acest proiect complex. In cazul amenajarii unei bai de 3 mp, si nu numai, trebuie sa iei in considerare si iluminarea incaperii. Datorita faptului ca suprafata folosibila nu este foarte mare, ai nevoie de un corp de iluminat tip plafoniera, dimensiunile fiind extinse pe orizontala, nu pe verticala. Este indicat ca in orice incapere, in mod special intr-o baie de 3 mp, sa fie folosita lumina alba, rece.

 • Recomandari pentru alegerea paletei cromatice

  • Amenajarea baie 3mp alba

  • Amenajare baie 3 mp neagra

  • Amenajare baie 3mp rosie

  • Amenajare baie 3mp orange

  • Amenajare baie 3mp verde

  • Amenajare baie 3mp albastra

Surse foto:
www.viveyopal.co
www.blogspot.com
www.pinimg.com

Produse asociate

organizator make up

14,99 lei

Vezi mai multe

SET PERIE SI SUPORT HARTIE IGIENICA, DIN METAL, 22X10,5X79CM

129,90 lei

Vezi mai multe

64,99 lei

Vezi mai multe