Blog » Idei pentru tine si casa ta » Sabloane decorative: idei, imagini si sfaturi pentru amenajari | Homelux

SABLOANE DECORATIVE: afla de la Homelux ce sunt, cum le poti folosi si cu ce le poti asocia pentru a completa un design de interior SUPERB

In acest articol vei putea afla tot ce ai nevoie despre sabloanele decorative. Acestea sunt unul dintre cele mai bune metode de a decora peretii locuintei. Sunt usor de aplicat, poti alege modelul si unde doresti sa fie amplasat, iar atunci cand vrei sa schimbi modelul sau sa il stergi, poti face asta usor cu ajutorul unor solutii speciale.

Publicat: 16 mai 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Ce sunt sabloanele decorative pentru pereti si cum se folosesc

Sabloanele decorative pentru pereti sunt suprafete (in general de plastic) ce au decupate diverse modele. Acestea se aseaza pe suprafata peretelui unde se doreste sa fie amplasat modelul, se fixeaza sablonul cu ajutorul unei benzi adezive care sa nu lase urme pe perete si se picteaza modelul decupat din interiorul sablonului fie cu un trafalet, fie cu pensula si folosind vopsea speciala pentru pereti, astfel incat aceasta sa reziste in timp cat mai mult. Se elimina excesul de vopsea pentru ca aceasta sa nu curga odata cu aplicarea ei pe perete. Dupa ce se termina de pictat, sablonul trebuie inlaturat usor. Este important ca sablonul sa fie spalat imediat dupa ce a fost folosit pentru a nu lasa vopseaua sa se usuce si pentru a putea fi curat pentru urmatoarea utilizare. La fel se procedeaza si cu trafaletul si pensulele folosite.

Cum alegi obiectele decorative?

La fel ca toate celelalte elemente care vor exista intr-o incapere, si alegerea decoratiunilor trebuie facuta cu atentie si luand in considerare cateva aspecte. Unul dintre acestea, este, bineinteles, stilul de amenajare adoptat.

Stilurile sunt numeroase si destul de diferite, fiecare avand caracteristici distincte, deci obiectele ornamentale vor respecta directia data de acestea. La ce trebuie sa fii atent? La culori, forma si material.

Apoi, la fel de important este sa alegi decoratiuni care sunt pe placul tau, care reprezinta ceva pentru tine sau care te inspira atunci cand le privesti. Astfel, te vei simti “acasa”, in orice incapere. Este recomandat sa imbini, de exemplu, opere de arta cu poze si suveniruri din calatorii, pentru a obtine un echilibru ideal.

De asemenea, poti avea in vedere si functia principala a incaperii. Dormitorul, de obicei, va contine mai putine decoratiuni, pentru ca aceasta este camera in care te odihnesti, iar decorul trebuie sa fie unul cat mai simplu si mai ordonat.

Rolul obiectelor ornamentale este acela de a oferi caracter incaperilor si de a reflecta personalitatea ta mai mult decat orice alt element, cum ar fi mobilierul. Deci, la acest capitol, poti da frau liber imaginatiei si te poti juca cu nuante si texturi pentru a crea o imagine inedita!

 

Iata un exemplu despre cum se foloseste sablonul decorativ:

Sursa: Rachel Pereira – Shades of Blue Interiors – Youtube.com

Cu ce poti asocia sabloanele decorative ale unui perete

Sabloanele decorative exista in foarte multe variante de modele si pot fi pictate cu orice culoare doresti. De aceea, este important ca toata camera sa fie amenajata echilibrat. Sabloanele decorative vor da un anume design camerei, asa ca poti asocia diverse obiecte de mobila in acelasi stil pentru a avea un design de interior complet si superb. De exemplu, alege in functie de modelul pictat pe pereti anumite canapele, coltare, fotolii, masute de cafea, comode pentru TV sau comode pentru dormitor, biblioteci, dulapuri si asa mai departe.

Mai jos ai cateva exemple:

  • Canapele

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/canapea-model-chesterfield-picioare-lemn-profil-metalic-material-textil-sezut-din-spuma-maro-inchis-20083

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-anik-3-locuri-textil-gri-inchisgri-deschis-16974

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-condrad-3-locuri-piele-ecologica-maro-wenge-lada-depozitare-10038

  • Fotolii si masute de cafea

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/masa-90×40-cm-cadru-inox-finisaj-auriu-blat-sticla-cj9004c-18920

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/masa-100x50x40-culoare-stejar-ferrara-pal-16-mm-11650

  • Paturi

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/pat-cu-noptiere-braggia-tablie-tapitata-piele-ecologica-160×200-cm-culoare-stejar-biancobazalt-pal-leduri-incluse-11230

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/set-pat-taragona-160×200-cm-2-noptiere-incluse-albmaro-pal-18987

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/pat-dublu-matrimonial-160×200-cm-albstejar-sonoma-pal-15752

  • Comode, biblioteci, dulapuri

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/biblioteca-valentin300x41x201-cmled-in-2-puncte-inclusculoare-stejar-pamantiustejar-negrupal-11244

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/biblioteca-cu-usi-si-sertare-2569x527x1831-cm-stejar-anticalb-pal-20069

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/dulap-winnie-80x53x189-cm-gri-deschisalb-pal-11253

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/dulap80x375x180-cm2-usiculoare-sonomapal-14061

Decoratiuni si textile care completeaza sabloanele tematice

Multe modele de sabloane decorative contin elemente pe anumite teme. Unele dintre cele mai folosite sunt cele ce redau elemente specifice anotimpurilor. Acest decor poate fi completat cu diverse decoratiuni si textile ce contin aceleasi elemente sau unele din aceeasi categorie cu cele ale sablonului.

Vezi mai jos cateva exemple:

Pentru sabloanele cu decoratiuni de primavara

Simbolurile primaverii sunt frunzele verzi, florile, culorile vesele si orice transmite veselie si prospetime. Iata un exemplu de astfel de sabloane si cu ce poti sa le asociezi:

Pentru sabloanele cu decoratiuni de vara

Vara inseamna soare, caldura, mare, culori puternice, relaxare si distractie. Iata un exemplu de astfel de sabloane si cu ce poti sa le asociezi:

Pentru sabloanele cu decoratiuni de toamna

Toamna este despre melancolie, ploaie, fructe si legume si frunze caramizii. Iata un exemplu de astfel de sabloane si cu ce poti sa le asociezi:

Pentru sabloanele cu decoratiuni de iarna

Sabloanele decorative de iarna vor avea elemente ca fulgi de nea, oameni de zapada, reni si turturi. Exista si sabloane decorative de Craciun, ce contin elemente specifice acestei sarbatori, precum brazi impodobiti, cadouri si urari de sarbatori. Iata un exemplu de astfel de sabloane si cu ce poti sa le asociezi:

Sfaturi si detalii decorative pentru living

Majoritatea persoanelor isi petrec cea mai mare parte a timpului in sufragerie, iar aceasta este si incaperea in care, de obicei, sunt primiti musafirii. Asadar, decorul living-ului trebuie sa fie unul deosebit, iar amenajarea eficienta, pentru a asigura confortul tuturor celor prezenti. Pentru ca ai mai mult loc la dispozitie aici, spre deosebire de hol, gama detaliior decorative poate fi mai bogata. Totusi, specialistii recomanda sa nu exgerezi cu numarul obiectelor ornamentale, ci, mai degraba, sa alegi cateva cu un puternic impact vizual, care sa completeze frumos imaginea camerei de zi.

Alege masute decorative cu o forma iesita din comun

La acest capitol, exista doua variante pe care le poti lua in calcul. In primul caz, daca sufrageria este mai mica, poti aseza o singura masuta, cea de cafea, in fata canapelei si a fotoliilor. Alege una cu un design deosebit. In cel de-al doilea caz, in care living-ul tau are dimensiuni mai generoase, pe langa aceasta piesa de mobilier (care poate fi mai simpla), poti achizitiona una sau doua masute decorative, pe care poti aseza vaze cu flori, ghivece, fotografii sau alte obiecte de decor.

 

Inlocuieste fotoliile cu scaune tapitate

Fotoliile, chiar daca sporesc confortul intr-o incapere, sunt destul de voluminoase si pot ocupa prea mult spatiu. De aceea, o idee buna, mai ales daca ai o canapea de dimensiuni mari, este sa le inlocuiesti cu scaune tapitate. Modelele sunt comode, au un aspect superb si un rol decorativ accentuat!

 

Utilizeaza decoratiuni pretioase pentru un ambient rafinat

In continuare, vei descoperi cateva obiecte decorative ce vor atrage atentia si care pot contura frumos stilul de design interior adoptat in living. Printre acestea, se numara: sfesnice, care pot fi asezate pe semineu sau masa; vaze de flori, ce vor impresiona prin forma si culoare; boluri decorative, in care poti pune fructe sau alte bunatati.

 

Alege textile ce ofera un aer interesant sufrageriei

Articolele textile, precum draperiile, covorul ori pernele decorative contribuie semnificativ la o atmosfera calda si la un aspect interesant. Acestea pot completa restul elementelor, in ceea ce priveste nuantele si design-ul, sau pot reprezenta accente care surprind privirea si starnesc admiratia oaspetilor tai!

 

Decoratiuni Homelux pentru o amenajare moderna

Stilul modern este, poate, cel mai popular in prezent, pentru ca amenajarea nu presupune nici un buget dat peste cap, nici eforturi prea mari pentru a gasi tot ceea ce iti doresti. Mai mult decat atat, decorul contemporan este aerisit, ordonat si foarte confortabil, punandu-se mare accent pe utilitate, aspect estetic placut si un ambient primitor. Pentru ca finisajele si mobilierul au, de obicei, nuante neutre, precum alb, bej, maro sau gri, decoratiunile reprezinta pata de culoare care insenineaza atmosfera. Din acest motiv, poti alege obiecte deosebite, colorate puternic sau, din contra, in tonuri complementare cu restul decorului.

Intr-o amenajare moderna, in functie de dimensiunile camerei, poti alege mai multe obiecte, precum tablouri, vaze, rame foto, oglinzi, lumanari, mici opere de arta, insa, cu masura. Ideal este ca acestea sa se potriveasca intre ele si sa nu aglomereze vizual incaperea.

Iata ce vei gasi in oferta Homelux pentru un decor modern:

Tablouri:

Decoratiuni Homelux pentru o amenajare minimalista

Cand te gandesti la stilul minimalist, realizezi ca obiectele decorative sunt putine, dar deosebite. “Less is more” este expresia care defineste o astfel de amenajare, si de aceasta trebuie sa tii cont cand decorezi. In mod ideal, lucrurile pe care le alegi vor avea forme geometrice bine definite, vor fi confectionate din sticla, piatra, lemn sau metal (ori o combinatie), iar in ceea ce priveste culorile, acestea pot fi din spectrul inchis, cu mici accente indraznete.

Homelux iti propune:

Oglinda cu snur negru

Poze + pret → https://www.homelux.ro/oglinda-cu-snur-negru-pentru-agatare-disponibila-pe-rotund-q25cm-sau-pe-patrat-23x23cm-12557

Decoratiuni Homelux pentru o amenajare romantica

Stilul romantic este unul boem, cald, elegant. Are caracteristici specifice stilurilor clasic si vintage, iar ornamentele sunt bogate, cu linii curbe, materiale pretioase si culori din spectrul deschis. Foarte populare sunt pattern-urile florale, operele de arta si accesoriile cu o nota feminina.

Oglinda cu rama in forma de soare

Poze + pret → https://www.homelux.ro/oglinda-cu-rama-in-forma-de-floare-90×6-cm-12847

Decoratiuni Homelux pentru un decor in stil nautic

Daca iti doresti un decor nautic, obiectele ornamentale trebuie sa fie inspirate din elemente marine, specifice zonelor de pe malul marii. Sticla si ceramica sunt materialele utilizate cu precadere, iar culorile de baza sunt alb, albastru, galben, maro, turcoaz. Iata ce vei gasi in oferta Homelux:

Tablou 3 piese

Poze + pret → https://www.homelux.ro/tablou-canvas-marin-12103

Sabloanele decorative pot fi folosite oricand si este chiar distractiv si usor sa le folosesti. Nu uita sa asociezi si piesele de mobila, produsele textile si alte decoratiuni ce pot fi asociate cu modelele folosite pentru a echilibra si intregi aspectul camerei.

Surse foto/video: shutterstock.com, pinterest.com, youtube.com

Produse asociate

24,99 lei

Vezi mai multe

34,99 lei

Vezi mai multe

179,90 lei

Vezi mai multe