Blog » Amenajari » Idei de terase moderne de la HOMELUX – Amenajari la intrarea in casa sau pe acoperis

Idei de terase moderne de la HOMELUX – Amenajari la intrarea in casa sau pe acoperis

Vrei sa te bucuri de aer curat, de gradina luxurianta, de ciripitul pasarelelor si te gandesti ca ar fi bine sa iti construiesti o terasa frumoasa, moderna, eleganta, de care sa te bucuri alaturi de cei dragi? Daca asta iti doresti, atunci ar fi bine sa faci putina cercetare, sa tii cont de ideile specialistilor si sa ai initiativa sa alegi ce ti se potriveste. 

Publicat: 20 mai 2021
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Terasa este un spatiu care trebuie sa aduca relaxare si stare buna proprietarului, asa ca proiectul de amenajare va fi unul bine pus la punct, cu atentie la cele mai mici detalii, astfel incat rezultatul obtinut sa ofere posibilitatea relaxarii intr-un confort deplin. Alegerea locului potrivit pentru a ridica terasa poate fi destul de dificila, mai ales cand nu exista o suprafata generoasa. Acest aspect ar trebui sa faca un proprietar sa se gandeasca sa abordeze proiectul dintr-un alt punct de vedere decat cel clasic (terasa realizata in gradina, in curte). 

In articolul de mai jos vei descoperi cateva criterii de care sa tii cont in derularea proiectului si vei afla idei interesante, demne de pus in practica, despre cum sa construiesti o terasa la intrarea in casa sau pe acoperis.

Criterii de amenajare a unei terase moderne

Terasa este spatiul exterior atat de iubit mai ales in perioada verii, atunci cand razele soarelui infierbanta pamantul, cand verdele naturii invita la petrecerea unui timp liber de calitate si cand apa calda a piscinei atrage ca un magnet. Pentru a reusi sa ridice o terasa moderna, perfecta pentru nevoile tuturor membrilor familiei, proprietarul ar face bine sa aiba in vedere cateva criterii:

  • Suprafata gradinii sau a curtii exterioare trebuie calculata cu atentie pentru a nu regreta mai tarziu. Doar in acest fel va sti exact daca va avea loc suficient sa amplaseze mobilierul, gratarul, obiectele de decor;
  • Functionalitatea este esentiala, asa ca este nevoie ca terasa sa raspunda cu adevarat stilului de viata al familiei. Daca este vorba despre o familiei cu copii, atunci spatiul acesta trebuie sa raspunda si necesitatilor celor mici;
  • Podeaua va fi construita dintr-un material deosebit din punct de vedere estetic si rezistent in timp (lemn sau piatra naturala).

Amenajarea unei terase moderne la intrarea in casa sau pe acoperis

Cea mai populara amenajare a unei terase este cea ridicata in curtea casei, mai ales acolo unde suprafata de teren este suficienta si permite punerea in practica a tot felul de idei creative. Exista, insa, proprietari care sunt interesati si de altfel de proiecte, unele mai complicate, de exemplu terasele construite la intrarea in casa sau cele amenajate pe acoperis. De regula, ele devin optiuni pentru ca locuintele nu au o curte exterioara generoasa. 

Terasa conceputa ca extindere a spatiului interior permite persoanelor sa se conecteze cu natura, chiar si in perioadele cand soarele straluceste arzator sau cand ploua si ninge. Un mic hol face legatura intre iesirea locuintei si noua camera, existand un perete comun intre cele doua constructii. Pentru a realiza eficient acest proiect, trebuie sa se ia in considerare urmatoarele lucruri:

  • Construirea unei pardosele rezistente si frumoase. Cele mai folosite materiale sunt: betonul, lemnul, placile ceramice, piatra naturala. Pardoseala trebuie sa suporte greutatea pieselor de mobilier si a trecerea timpului;
  • Terasa se poate inchide total cu geamuri sau se poate opta pentru spatiul deschis, dotand zonele dintre pilonii de sustinere cu protectie impotriva insectelor pentru a petrece un timp de calitate, chiar si dupa lasarea serii;
  • Se poate opta pentru mobilierul de exterior (canapele, coltare, mese, scaune, sezlonguri) sau pentru piese de interior, mai ales daca terasa este inchisa. Indiferent de materialul din care sunt confectionate, piesele trebuie sa fie confortabile, sa permita asezarea tuturor membrilor familiei si sa imbie la distractie. 

O alta idee foarte interesanta este amenajarea unei terase pe acoperisul casei. Ea poate fi construita mai ales in zona urbana, de cei care nu au gradina sau curte, dar se bucura de balcon sau de o iesire pe acoperisul cladirii in care locuiesc. Pentru a finaliza cu rezultate optime acest proiect trebuie sa se aiba in vedere cateva chestiuni:

  • Se va face cercetare cu privire la structura de rezistenta, la accesul la apa, energia electrica si conditiile meteo;
  • Daca acoperisul este rezistent, atunci se va amenaja o mini gradina, un colt verde. Se recomanda placarea cu granit si folosirea unor sisteme de irigare cu picurare pentru plantele verzi;
  • Mobilierul usor trebuie sa fie una dintre optiuni, tocmai pentru ca se va tine cont permanent de structura de rezistenta a cladirii. De real ajutor sunt piesele de mobilier fabricate din aluminiu pentru ca sunt rezistente la socuri, pot fi lasate in aer liber, fara sa se deterioreze, au un look modern, ideal pentru a crea o terasa in acest stil, sunt simple si foarte utile.

In concluzie, indiferent de zona in care locuieste proprietarul, in mediul rural sau urban, la curte sau la bloc, amenajarea unei terase se impune de la sine inteles pentru ca este ideala pentru conectarea la natura, pentru distractie si relaxare alaturi de cei dragi. 

Surse foto:

homelux.ro

shutterstock.com

ro.pinterest.com