Blog » Amenajari » Design interior: cum sa-ti amenajezi un dressing asa cum vezi in reviste!

Amenajarea dressingului: GHIDUL Homelux pentru o amenajare ca in REVISTE

Ai visat mereu sa ai propriul dressing, dar nu stii de unde sa incepi? Citeste articolul si vei afla tot ce trebuie sa stii despre o amenajare practica si deosebita a garderobei!

Publicat: 4 septembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & Tricks and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Dressing-ul este o incapere separata, de diferite dimensiuni, special amenajata pentru a depozita articolele vestimentare! Este o idee foarte buna pentru cei care au spatiul necesar la dispozitie si care isi doresc sa aiba intr-un singur loc toate hainele si incaltamintea.

Amenajarea dressing-ului in functie de dimensiune

Daca esti in cautarea unor idei pentru o garderoba de tip walk-in, ai ajuns in locul potrivit! Un dressing poate avea diferite dimensiuni, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie intr-o locuinta. Din fericire, in orice situatie poti amenaja eficient un loc pentru haine si pentru incaltaminte, bucurandu-te astfel de mai multa ordine si organizare in casa ta!

Dressing mic

Un dressing nu trebuie sa aiba neaparat aceeasi dimensiune precum o camera obisnuita. Tot ce trebuie sa faci pentru a obtine un rezultat asa cum iti doresti este achizitionezi mobilierul potrivit si sa te folosesti de orice loc disponibil! Astfel, dulapurile inalte, pana in tavan, cu multe spatii de depozitare sunt ideale aici. De asemenea, utilizarea standerelor pentru umerase, a politelor pentru genti si a unor cuiere montate in perete pentru incaltaminte sau alte accesorii te pot ajuta sa rezolvi problema spatiului mic. O alta idee practica este sa contruiesti in mobilier sau chiar in perete o masa de calcat, care poate fi stransa cu usurinta atunci cand nu este folosita. Nu introduce scaune sau fotolii si aseaza pe un perete o oglinda mare! Aceasta va crea impresia unei incaperi mai mari si mai aerisite.

Dressing mare

Un dressing mare iti permite o amenajare mai detaliata si accesorizarea incaperii cu alte piese de mobilier, precum canapea, fotolii, masa pentru machiaj si altele. De asemenea, aici poti pune chiar si elemente decorative, precum tablouri, poze sau chiar vaze cu flori, ce vor da un aer primitor si placut incaperii! Poti transforma acest spatiu intr-un adevarat sanctuar fashion, inspirandu-te din imaginile urmatoare:

Tipuri de dressing – cele mai practice amenajari

Exista mai multe tipuri de garderobe, in functie de locuinta (apartament ori casa) si de incaperea in care sunt amenajate (separat, in dormitor, pe hol, la mansarda sau chiar in debara). Asadar, ai mai multe optiuni populare din care poti alege. Un dressing nu reprezinta un moft, ci este un mod foarte eficient de a te folosi de diverse incaperi ale locuintei tale si de a elibera, in acelasi timp, zone pe care le poti utiliza pentru alte activitati.

Dressing in dormitor

Un dressing care se afla intr-o zona a dormitorului sau in preajma acestuia este cel mai recomandat, pentru ca accesul catre el este foarte usor de facut. Daca ai o camera separata in apropiere, aceasta reprezinta locul potrivit pentru amenajarea unei garderobe. De asemenea, daca dormitorul este indeajuns de mare, poti monta pe un perete intreg dulapuri pentru haine sau chiar bare pentru umerase, pe care le poti masca cu perdele mari. Astfel, vei avea la indemana toate articolele vestimentare si vei evita sa le lasi prin casa, la vedere.

Dressing in debara

O alta incapere foarte potrivita pentru depozitarea hainelor este debaraua, daca este ferita de umezeala si igrasie. De obicei, persoanele au tendinta de arunca aici toate lucrurile inutile, de care poate nu vor mai avea nevoie niciodata. Evita acest lucru si amenajeaza-ti un dressing cochet. Aceasta este o solutie ideala pentru cei care locuiesc in apartamente, pentru ca elibereaza astfel locul in dormitor. Chiar daca nu vei avea prea mult spatiu la dispozitie, cu siguranta vei putea monta un dulap inalt cu multiple spatii de depozitare (il poti face la comanda, pentru a se potrivit la fix cu forma si dimensiunea incaperii) de-a lungul peretilor, iar o idee foarte practica este aceea de a monta rafturi pentru incaltaminte pe usa!  

Dressing la mansarda

Daca locuiesti la casa si ai o mansarda pe care nu stii cum sa o amenajezi, ia in calcul transformarea acesteia intr-un dressing spectaculos! Este o idee foarte buna, mai ales pentru pasionatii sau pasionatele de moda care au foarte multe haine. De asemenea, pentru familiile numeroase, aceasta reprezinta o solutie foarte practica pentru eficientizarea spatiului din locuinta. In aceasta incapere, foloseste rafturi facute pe comanda, fara usi, pentru ca acestea vor crea un aspect vizual deosebit. Ai libertatea de a crea chiar si un spatiu de relaxare, prin mobilarea cu canapele, fotolii sau scaune deosebite. Poti aseza, de exemplu, si dulapuri cu sertare in milocul camerei, daca ai destul loc.

Dressing in hol

Indiferent daca locuiesti la casa sau intr-un apartament, transformarea unui hol intr-un dressing se va dovedi o alegere multumitoare! Te poti folosi chiar si de spatiul de sub scara pentru a crea un loc perfect pentru hainele tale. Nici holul de la intrare, mai ales intr-o garsoniera, nu trebuie ignorat. Acesta are potentialul de a deveni o garderoba foarte practica si eficienta!

In camera separata

Bineinteles, aceasta este visul oricarei persoane, de a avea la dispozitie o camera separata pe care o poate amenaja dupa bunul plac. Intr-adevar, un dressing separat are cateva avantaje demne de luat in seama: posibilitatea de a depozita numeroase articole vestimentare; posibilitatea de a monta o masa pentru machiaj, foarte utila, de altfel; posibilitatea de a stoca fara efort atat hainele de vara, cat si cele de iarna; o organizare aerisita a lucrurilor, pe diferite categorii.

Organizarea si compartimentarea eficienta a lucrurilor intr-un dressing

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca toate piesele de mobilier au marimea potrivita conform dimensiunii camerei sau spatiului pe care vrei sa il amenajezi. Apoi, trebuie sa te gandesti, inainte de a a face planul si de a achizitiona mobila, la tipul articolelor de imbracaminte pe care le detii. De exemplu, daca ai foarte multe rochii, sacouri, camasi, fuste si pantaloni office, este recomandat sa ai mai mult loc pentru umerase. In caz contrar, rafturile numeroase iti vor fi mai utile. Pentru o buna organizare in dressing, tine cont de urmatoarele lucruri:

  • Separa hainele de vara de cele de iarna – iti va fi mai usor sa alegi o tinuta fara sa trebuiasca sa cauti printre articolele nepotrivite sezonului
  • Pentru pantofi, poti avea un dulap vertical, separat, cu rafturi sau ii poti aseza orizonal, sub haine, intr-un spatiu de depozitare separat
  • O alta organizare a hainelor, in afara de cea pe anotimpuri, este cea pe culori. Astfel, daca ai articole asemanatoare, le poti aseza unele langa altele, pentru a vedea mai clar ce anume se potriveste cu outfit-ul pe care il ai in minte. De asemenea, este recomandat ca piesele pentru diferite activitati precum job, relaxare, sport si asa mai departe sa fie puse separat
  • Pe barele superioare, aseaza pe umerase camasi, jachete si geci, iar pe cele inferioare, pantaloni si fuste
  • In cazul in care dressingul este si pentru tine, si pentru partenera sau partenerul tau, un dulap impartit in doua zone identice sau pliate pe nevoile fiecaruia este ideal. Este indicat ca atat hainele, cat si incaltamintea sa fie separate
  • In cazul in care alegi ca lenjeria intima si sosetele sa fie depozitate in garderoba, exista doua posibilitati pentru a le organiza eficient: fie in sertarele dulapului, fie in cutii pe care le poti pune pe rafturi
  • Poti pastra un sertar sau un raft distinct pentru accesorii si bijuterii
  • Aseaza oglinda astfel incat sa poata fi utilizata eficient, fara efort. Fie pe usile dulapurilor sau pe perete, fie in locul cel mai liber si luminat al incaperii, daca aceasta are suport propriu
  • Nu uita sa achizitionezi cutii sau cosuri speciale pentru lucrurile purtate, care urmeaza sa fie spalate

Citeste si GHIDUL complet pentru COMPARTIMENTAREA DRESSINGULUI prin click aici!

Piese de mobilier si accesorii ce nu trebuie sa iti lipseasca din dressing

Functia practica a unui dressing depinde foarte mult atat de compartimentare si organizare, dar si de mobilierul existent. Asadar, poate cel mai important element, este, bineinteles, dulapul. Fie ca acesta are sau nu usi, dimensiunea trebuie sa fie ideala atat pentru spatiul disponibil, cat si pentru articolele vestimentare pe care trebuie sa le gazduiasca. Pe langa dulapul mare, poti achizitiona unul inalt, cu rafturi, ori unul special cu usi rotative, pentru incaltaminte. O masa si un scaun pentru machiaj se potrivesc foarte bine in decorul acestei camere, daca ai indeajuns de mult spatiu la dispozitie. Oglinzile nu trebuie sa lipseasca, mai ales ca te pot ajuta sa dai impresia unei incaperi mai generoase.

In afara de cele mentionate, pentru a crea o atmosfera mai primitoare si mai placuta, poti aduce in dressing un covor simplu sau cu un model complex, scaune sau fotolii comode sau chiar o banca tapitata ori o canapea! De asemenea, cateva ghivece sau vaze cu flori, dar si tablouri legate de fashion sau poze speciale contribuie masiv la personalizarea si infrumusetarea acestei zone!

Asadar, daca visezi sa ai propriul tau dressing, asa cum ai vazut numai in reviste, trebuie sa stii ca este o idee realizabila, indiferent de conditiile pe care le ai la dispozitie. Iti poti crea propriul sanctuar, un loc in care iti poti aranja cele mai dragi lucruri, exact pe placul tau!

Sursa foto: Pinterest.com

Produse asociate

1.799,00 lei

Vezi mai multe

1.849,90 lei

Vezi mai multe

1.999,00 lei

Vezi mai multe