Blog » Idei pentru tine si casa ta » Compartimentarea dressing-ului: Idei si sfaturi practice de la Homelux

Compartimentarea dressing-ului: Idei si sfaturi de la Homelux care te vor ajuta iti organizezi ideal garderoba!

Atunci cand auzi expresia “compartimentarea dressing-ului”, te poti gandi la doua lucruri, si anume: felul in care sunt delimitate si impartite rafturile unui dulap si felul in care sunt aranjate hainele pentru a avea un acces facil la ele. In acest articol, vei descoperi sfaturi si solutii pentru ambele situatii, astfel incat sa obtii o garderoba bine organizata, ordonata, asigurandu-te ca ai tot timpul la indemana articolele vestimentare de care ai nevoie!

Publicat: 13 mai 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Compartimentare dressing in functie de articolele vestimentare

Daca inainte, pentru a avea un spatiu pe care sa il numeste “dressing”, nu doar un simplu dulap pentru haine, era nevoie sa iti comanzi special piesele de mobilier, in prezent, exista pe piata modele care pot satisface chiar si cele mai riguroase asteptari. Indiferent ca alegi sa iti achizitionezi un singur dulap de mari dimensiuni sau sa cumperi doua, pentru fiecare membru al unui cuplu, trebuie sa tii cont de doua aspecte foarte importante. Primul este marimea, pentru a-ti crea un spatiu, fie in dormitor, fie intr-o incapere separata, aerisit si ordonat, ce iti ofera libertate de miscare. Al doilea este legat de felul in care sunt impartite spatiile de depozitare din interiorul acestuia.

Cea mai inspirata idee este sa tii cont de garderoba ta atunci cand esti in cautarea unui dressing perfect. In alegere, este bine sa iei in considerare ce fel de haine ai, cate haine ai si ce alte lucruri iti mai doresti sa depozitezi in dulap.

Iata cateva exemple:

Dressing pentru garderoba office si eleganta

Chiar daca ai gasit un dulap care arata extraordinar, nu va fi foarte practic daca articolele vestimentare pe care le detii nu isi gasesc locul acolo. In cazul in care ai multe camasi, sacouri, rochii, costume si alte piese office sau elegante, ai nevoie de un dressing cu spatiu generos pentru umerase, pentru a evita sifonarea hainelor.

Dressing pentru garderoba casual

Daca majoritatea hainelor tale apartin stilului casual, adica blugi, tricouri, pulovere, etc. poti renunta la un spatiu pentru umerase mare in favoare rafturilor numeroase. In acest fel, vei avea mai mult spatiu pentru cele necesare. In plus, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la deformarea articolelor vestimentare, pentru ca nu este cazul.

Dressing pentru garderoba mixta

Bineinteles, exista si situatii in care poti avea aproximativ acelasi numar de articole vestimentare din stiluri diferite, caz in care vei avea nevoie de un dulap cu compartimentare mixta, care sa contina atat rafturi, cat si bare pentru umerase si, de ce nu, spatii pentru incaltaminte.

Idei pentru compartimentarea dressing-ului

In acest paragraf, gasesti cateva idei pentru compartimentarea dressing-ului, mai exact, a articolelor vestimentare, astfel incat sa te bucuri de un dulap organizat si ordonat. Avantaje? Nu vei mai cauta fara succes un tricou care sa se potriveasca cu pantalonii tai preferati, nu vei fi nevoit sa “sapi” printre pulovere si jachete pentru a-ti gasi un maiou si iti va fi mult mai usor sa alegi o pereche de pantaloni care sa se asorteze cu restul tinutei. Bonus: fie ca iti planuiesti un outfit pentru o iesire in oras, fie ca te-ai trezit tarziu si trebuie sa alegi rapid o tinuta potrivita pentru birou, fie ca te apuci de bagajul pentru vacanta, vei avea la indemana exact hainele de care ai nevoie!

Compartimentarea dressing-ului pe categorii

Aceasta este, poate, cea mai raspandita metoda de aranjare a hainelor in dressing. Ce inseamna, mai exact? Ca fiecare categorie vestimentara va avea un spatiu bine delimitat in dulap si ca pe fiecare raft, sau pe un spatiu separat pe bara de umerase, vei aseza articole dintr-o singura categorie: blugi, tricouri, camasi, jachete, etc.

Compartimentarea dressing-ului pe sezon

Si aici este vorba despre o delimitare, insa de data aceasta, se va face pe sezon. Adica hainele mai groase pot fi asezate pe rafturi mai inalte, in timpul verii, pentru a avea acces mai usor la cele potrivite anotimpului, si invers.

Compartimentarea dressing-ului pe culori

Daca pui mare pret pe imaginea ta si iti place ca hainele tale sa se asorteze, intotdeauna, intre ele, poti lua in considerare organizarea dressing-ului in functie de culori. Iti va fi mult mai usor, astfel, sa observi care articole se potrivesc intre ele, in special daca ai mai multe piese asemanatoare, la care difera foarte putin nuanta.

Dulapuri si dressing-uri Homelux cu o compartimentare ideala

Desi foarte multe persoane viseaza la o incapere separata doar pentru haine (in special cele pasionate de moda), in realitate, exista putini oameni care locuiesc intr-o casa indeajuns de incapatoare astfel incat sa renunte la un spatiu distinct pentru a-si amenaja un dressing room. Din fericire, dulapurile Homelux pot fi integrate cu succes in decorul dormitorului, chiar si al holului, iar oferta este variata, deci poti alege ce model este mai potrivit pentru tine, tinand cont de criteriile mentionate anterior.

Dulapul Kolding este ideal pentru un cuplu ce detine haine din spectrul office ori elegant, avand un spatiu generos pentru agatarea umeraselor, dar si sertare pentru lenjeria intima sau alte articole.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/dulap-kolding-232x214x57-cm-albmaro-pal-19005

Dulapul Taragona are un aspect modern si, datorita usilor glisante, poate fi asezat chiar si in incaperi de mici dimensiuni.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/dulap-taragona-271x210x62-cm-albmaro-pal-18993

Dressing-ul Belinzona are, de asemenea, foarte mult spatiu pentru umerase si, pentru ca dimensiunea sa este generoasa, poate fi folosit de doua persoane si poate gazdui si cutii de depozitare pentru alte accesorii.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/dulap-belinzona-226x210x62-cm-maroalb-pal-19011

In cazul in care preferi un dulap cu rafturi, pentru modelele Taragona si Belinzona ai posibilitatea sa achizitionezi seturi de polite, pe care le poti monta cum iti doresti, in functie de nevoile pe care le ai!

Poze + pret → https://www.homelux.ro/set-3-polite-pentru-dulap-taragonabelizona-226x210x62-cm-gri-18991

Persoanele care isi doresc un dulap single sau care nu au foarte mult spatiu la dispozitie pot alege din oferta Homelux intre:

Poze + pret → https://www.homelux.ro/dulap120x525x191-cm3-usi-cu-oglindaculoare-wengeastrapal-14048

In categoria de dulapuri si dressing-uri de la Homelux, vei descoperi piese de mobilier de dimensiuni diferite, din aceeasi gama, ce pot fi utilizate impreuna ori separat.

Sfat: dupa preferinte, poti achizitiona un dressing mare, cu spatiu pentru umerase si cu rafturi sau doua dulapuri mai mici, fiecare cu rolul sau. Acest lucru depinde de locul in camera de care dispui pentru instalarea dressing-ului, dar si de forma incaperii.

Ce trebuie sa stii despre compartimentarea dressing-ului referitor la dimensiuni?

Atunci cand esti in cautarea dressing-ului perfect, indiferent de incaperea in care va fi amplasat, trebuie sa ai in vedere cateva criterii si masuratori foarte importante, pentru a nu avea supriza neplacuta ca produsul achizitionat este inutil sau nepotrivit.

Astfel, din punct de vedere al dimensiunilor, trebuie sa faci urmatoarele lucruri:

  • Masoara distanta dintre podea si tavan, distanta din perete in perete (sau latimea spatiului in care vrei sa asezi dulapul) si distanta dintre locul in care planuiesti sa fie montat sifonierul si alte obiecte de mobilier (de exemplu, pat). Cea din urma este la fel de importanta ca primele doua masuratori, pentru a decide daca ai nevoie de un dressing cu usi glisante sau unul cu usi ce se deschid in exterior
  • Esentiale sunt si dimensiunile din interiorul piesei de mobilier, pentru ca hainele tale sa poata fi usor de accesat, dar si ordonate corespunzator. Asadar, pentru fuste, camasi si pantaloni, adica pentru articolele care sunt asezate pe bara de umerase, este suficienta o inaltime de aproximativ 115 cm. Rafturile trebuie sa fie adanci, pentru ca toate hainele sa aiba loc, insa, daca acestea depasesc 50 cm, poti intampina probleme in a ajunge la piesele vestimentare din spate. Deci, este bine sa tii cont de aceste valori inainte de a cumpara un sifonier.

Asadar, compartimentarea dressing-ului, dar si organizarea corecta a acestuia iti vor aduce doar beneficii! Tine cont de sugestiile din acest articol pentru a face cele mai bune alegeri pentru locuinta ta!

Sursa foto: www.pinterest.com; www.shutterstock.com

Produse asociate

899,90 lei

Vezi mai multe

1.049,00 lei

Vezi mai multe

699,90 lei

Vezi mai multe