Blog » Idei pentru tine si casa ta » Biroul scolarului: Cum sa-i asiguri copilului tau un spatiu de studii adecvat – Homelux
Biroul scolarului: Cum sa-i asiguri copilului tau un spatiu de studii adecvat – Homelux
Sfaturi practice pentru a face alegerea corecta in materie de o piesa de mobilier atat de necesara copilului tau: biroul scolar.
Publicat: 2 decembrie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta
Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Doar tu stii cate griji poate avea un parinte de elev! Este perioada acumularilor, cand copilul tau invata mereu cate ceva nou si incearca sa isi aseze informatiile in sertarele propriei minti. Si cata nevoie are de atentia ta, pentru ca, nu-i asa, trebuie sa-i indrepti greselile si sa-i stapanesti pornirile. Si chiar daca educatia o primeste acum la scoala, aprofundarea cunostintelor o va face intotdeauna acasa. Iar confortul din spatiul de studiu nu este doar un moft. Din contra. Desi pare un concept abstract, nevoia de a te simti in largul tau atunci cand inveti este cat se poate de concreta.
De fapt, de aici incepe totul: copilul tau trebuie sa se bucure de ambientul propriei camere. Si ce il poate atrage mai mult acum, cand e un scolar cu acte in regula, decat un birou modern, care sa corespunda necesitatii cerintelor actuale?
Pentru ca alegerea unui astfel de mobilier nu este atat de usoara precum pare, iata, in continuare, cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand te hotarasti sa-i oferi copilului tau un spatiu educational pe masura.
Cuprins
Dimensiunea biroului pentru copilul tau
Ofera-i un spatiu generos, in care sa se simta in largul lui. Totusi, nu exagera! Biroul de scolar este pentru teme, nu-i ingadui sa-l transforme intr-un loc de joaca. Copilul trebuie sa faca diferenta intre timpul dedicat studiului si cel pentru activitati de recreere. Ai grija sa se incadreze foarte bine in camera si sa nu manance prea mult din spatiu.
Unde asezi biroul scolarului
Daca ai un copil dreptaci, lumina ferestrei trebuie sa vina din stanga atunci cand scrie. In caz contrar, umbrele de pe caietul cu teme ii pot ingreuna acestuia vederea. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, incearca sa asezi biroul cat mai departe de pat. Nimic nu trebuie sa-l perturbe in timpul studiului.
Totodata, aseaza biroul paralel cu un perete, chiar lipit de acesta, si nu uita de alte piese de mobila care pot ajuta la depozitarea cartilor, caietelor si altor materiale folositoare. Ar fi indicat ca pozitionarea sa fie facuta cat mai departe de usa camerei.
Functionalitatea biroului pentru scolari – Numarul sertarelor si locurile pentru gadgeturi
Modelele de birouri ale copiilor scolari trebuie sa dispuna de sertarele clasice, dar si de un raft, asezat sub placajul principal, in care sa-si puna obiectele care i se par folositoare. Sertarul de dedesubt va fi destinat obiectelor mai mici. Stiloul, creioanele colorate, penarul, ascutitoarea si guma de sters trebuie sa fie mereu la indemana. Sertarul cel mare, pozitionat mai jos, este pentru manualele scolare si alte carti de citit sau de desen, dar si caietele.
Fie ca esti de acord, fie nu, copilului tau ii va trebui, cel mai probabil, macar un laptop, daca nu cumva si o tableta. Ajuta-l sa organizeze bine spatiul de deasupra. Gadgeturile trebuie sa fie ordonate si sa nu fie in pericol sa cada. Cele mobile pot sa stea, eventual, intr-o tavita transparenta, de plastic. Daca, insa, i-ai achizitionat copilului tau un PC, asigura-te ca acesta are un compartiment special. Sub nicio forma nu-l aseza pe jos, pentru ca va aspira tot praful din camera si se va strica!
Scaunul biroului pentru copiii scolari
Cand vine vorba despre scaunul biroului, in niciun caz nu trebuie sa te iei unul oarecare. Gandeste-te ca va fi locul favorit al copilului si ca va petrece multe ore in el. Si mai ales acum, cand este in crestere, trebuie sa ai grija la coloana lui vertebrala. Asa ca are nevoie de un model ergonomic, care sa permita ajustarea inaltimii sezutului. Mai mult, unghiul de inclinare al spatarului trebuie sa fie si el reglabil.
Așadar, un scaun de birou cu multe opțiuni de ajustare, dar si un material calitativ si un design ce are grija de coloana este ceva ce nu trebuie sa nu lipseasca din spatiu de studiu din camera unui elev. Astfel de alegeri ii afecteaza confortul si starea fizica, asa ca informeaza-te inainte sa iei o decizie.
Accesoriile nelipsite de pe biroul oricarui scolar
Orarul trebuie sa stea la vedere. El va sta la loc de cinste pe biroul oricarui scolar. Nu strica, pentru aerisire, un ventilator, mai ales pe timp de vara. De asemenea, o lampa de birou este aproape obligatorie. Nu uita ca lumina trebuie sa vina din partea opusa mainii de scris, asa ca ar fi mai bine sa i-o asezi tu si, pe parcurs, sa-i mai corectezi pozitia in functie de orientarea corpului.
Ai reusit sa-i faci copilului tau o camera de vis! Vei observa cat de bine se va simti in biroul lui de scolar si cat de mult se mandreste cu el. I-ai oferit si confort, dar i-ai dat si o responsabilitate. De acum, va trebui sa aiba grija sa fie mereu curat si de primitor ca prima oara. Si ori de cate ori va fi dezordonat, reorganizati-l impreuna! Va fi fericit sa iei parte alaturi de el la o astfel de activitate si se va simti ca un om mare.
Surse foto: shutterstock.com, pixabay.com