Blog » Amenajari » BIROU MODERN: idei practice si modele pentru copii & tineret – Homelux

BIROU MODERN: cum sa ai un spatiu de lucru in stil actual – idei de la Homelux

Spatiul de lucru este unul dintre cele mai importante zone ce trebuie amenajate, indiferent daca este vorba de locul de munca sau de biroul de acasa. Spatiul de lucru poate inseamna si un simplu un colt al unei incaperi in care iti poti desfasura si alte activitati ce nu se refera la un loc de munca, asa cum sunt, de exemplul, desenatul, scrisul, lucrul pe computer si asa mai departe. Indiferent de ce inseamna pentru tine spatiul de lucru, il poti amenaja intr-un stil actual pentru a-l face cat mai atractiv si confortabil. Afla de la Homelux cum poti face aceasta transformare!

Publicat: 8 iulie 2019
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Fie ca ai biroul acasa, fie ca nu, ai nevoie de un spatiu in care sa poti lucra, indiferent ce inseamna acel lucru. Chiar daca pare comod sa lucrezi din pat sau de pe canapea, acest lucru nu este deloc benefic nici pentru concentrare si nici pentru coloana. Spatiile de lucru sunt special concepute cu piese de mobila care sa te ajute in acest sens. De exemplu, scaunele de birou iti mentin o pozitie corecta pentru a-ti sustine coloana, dar si restul corpului, iar mesele si dulapurile de birou ajuta la economisirea spatiului si la a oferi suport de depozitare. Au trecut vremurile cand biroul era acel spatiu anost, cu teancuri de hartie pe masa si cu un design neplacut. Acum sunt folosite birourile moderne, ce nu au doar un design mult mai placut, ci sunt si mai utile din punct de vedere al economisirii spatiului si al depozitarii. Afla din acest articol cum arata un spatiu de lucru in stil actual.

Cum arata camerele de birouri moderne? 

Spatiile de lucru moderne nu sunt foarte mari, ci se incearca economisirea spatiului pe cat de mult posibil, insa trebuie sa fie suficient de mare, incat sa se poata depozita tot ce este necesar si sa fie comod. Acest spatiu are, drept obiecte centrale, mobila pentru birou, cum sunt mesele de birou, scaunele de birou si dulapurile de birou

Asa cum s-a mentionat deja, spatiile de lucru moderne au un design actual, ceea ce nu trebuie sa insemne neaparat forme atipice, ci si culori sau combinatii de culori, altele folosite decat clasicele nuante de maro si negru. Scaunele nu mai sunt unele obisnuite, ci unele speciale, confortabile si reglabile, mai ales daca se vor petrece aici cateva ore bune de lucru.

Nu mai exista o aglomerare de obiecte si dosare sau hartii dispuse haotic pe masa de birou, ci sunt depozitate in dulapuri si sertare pentru a economisi spatiul si pentru a nu exista o dezordine ce strica aspectul spatiului. 

Spatiul de lucru trebuie sa aiba cat mai multe surse de lumina naturala, insemnand cat mai multe ferestre prezente in acest spatiu. Nu uita, insa, de faptul ca sursa de lumina ar trebui sa conduca lumina catre ecranul laptopului din spatele tau sau dintr-o parte, deoarece o lumina care intra in incapere din spatele ecranului nu numai ca oboseste ochii, dar si face mult mai greu de vazut ecranul. Nu trebuie, insa, ca lumina naturala sa fie foarte puternica, ci poate fi controlata cu diverse modele de perdele sau draperii. Incearca, asadar, sa iti pozitionezi spatiul de lucru in locul in care beneficiezi de acest tip de lumina. Atunci cand vine vorba de folosirea luminii artificiale, este recomandat sa nu o folosesti pe cea calda (galbena), deoarece va contrasta cu lumina rece (albastra sau alba) a ecranului, in cazul in care folosesti unul. De asemenea, lumina calda este mai putin puternica decat cea naturala, fiind o lumina folosita pentru a crea ambianta. Daca lumina din incapere este una calda, este suficient sa apelezi la o veioza cu lumina alba sau albastra pentru a-ti ajuta vederea.

Pe langa acestea, un spatiu de lucru modern inseamna si personalizarea acestuia cu diverse obiecte caracteristice sau personale, insa nu se recomanda o exagerare a acestora.

Modele de birouri moderne pentru toate varstele 

Birourile nu sunt folosite doar de angajati, ci si de adolescenti si copii pentru a face diverse activitati prin care isi petrec timpul liber sau pentru a-si face diverse teme pentru scoala. Chiar si adultii, daca nu lucreaza de acasa pentru munca, au nevoie de un spatiu in care sa isi desfasoare alte activitati care nu se pot face de pe canapea, de exemplu. Gasesti mai jos modele de birouri moderne pentru toate varstele.

Modele birouri moderne pentru copii

Chiar si copii au nevoie de un loc in care sa deseneze sau sa lucreze, altul in afara spatiului de joaca. Este un bun exercitiu pentru a-i invata cum sa fie mai organizati si cum sa faca diferenta dintre cele doua tipuri de spatii.

Iata cateva exemple:

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/set-birou-pentru-copii-cu-scaunreglabil-pe-inaltimenaturmdfmetal-11257

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/birou-copii-155x70x75-cm-ciresgalbenalb-20102

Modele de birouri pentru tineret si adulti in stil modern

Pentru tineri si adulti, spatiul de lucru actual este alcatuit dintr-un birou modern alb, gri, maro sau diverse combinatii de culori diferite de cele inchise folosite in trecut. Fiind vorba despre mai multe ore in care se lucreaza la birou, sunt recomandate scaunele speciale pentru spatiul de lucru si, pentru ca, in general, este nevoie si de diverse documente si alte obiecte, se poate folosi un dulap pentru birou in care acestea sa fie depozitate.

Poti vedea mai jos exemple din fiecare categorie:

  • Masa pentru birou

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/birou-3-sertare-etajere120x60x76-cmculoare-sonomaalbpal-14053

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/birou-amalfi-140x60x75-cm-18558

Birourile moderne pe colt sunt modele de birouri menite sa se incadreze perfect pe colturile camerei in care va fi amenajat spatiul de lucru. Aceste modele de birouri sunt eficiente in a eficientiza si economi spatiul.

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/birou-amalfi-h3p1414140x140x105-cmculoare-artarmfcsticla-18568

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/scaun-directorial-negru-tapitat-piele-ecologica-18937

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/scaun-directorial-gri-tapitat-textil-11296

Cum iti poti amplasa biroul acasa?

Spatiul de lucru de acasa poate fi amplasat in doua tipuri de camere: living si dormitor. Totusi, se recomanda livingul, deoarece dormitorul ar trebui sa fie folosit doar pentru relaxare si dormit, camera de living fiind spatiul unde petreci cea mai mare parte din zi facand diverse activitati. 

Incearca sa aplici si specificatiile referitoare la lumina prezentate in primul punct al acestui articol pentru mai multa comoditate.

Biroul poate fi amplasat atat paralel cu peretii, oriunde exista loc pentru acesta, cat si pe colt, delimitand si mai mult vizual spatiul de lucru.

Incearca sa faci in asa fel incat spatiul de lucru sa fie cat se poate de compact, adica toate piesele de mobila ce il alcatuiesc sa fie dispuse cat mai apropiat, pentru a se vedea clar delimitarea acestuia si fara sa se amestece cu elementele specifice incaperii, cum ar fi canapeaua, avand alte roluri, unele diferite de cele pentru un spatiu de lucru.

Idei moderne de decorare a camerei  de birou 

Un spatiu de lucru actual este unul personalizat cu diferite decoratiuni care sa infrumuseeze spatiul si sa il faca mai personal. Poti folosi, de exemplu, cateva fotografii, plante in ghiveci, diferite modele de ceasuri, tablouri sau alte obiecte care sunt pe placul tau. Nu exagera, insa, deoarece spatiul de lucru nu trebuie incarcat. poti alege intre 3 si 5 elemente de acest gen.

Iata cum poti avea un spatiu de lucru modern. Aplica ideile Homelux daca iti doresti aceasta transformare si daca ti-ai propus sa treci de la biroul clasic la biroul modern. 

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com

Produse asociate

64,99 lei

Vezi mai multe

SCAUN BIROU DIRECTORIAL, ROTATIV, SEZUT TEXTIL, CULOARE NEGRU

249,90 lei

Vezi mai multe

419,90 lei

Vezi mai multe