Blog » Amenajari » Amenajarea terasei la casa: +93 poze si idei creative de la Homelux

Amenajarea terasei la casa: +93 poze si idei creative pentru amenajare de la Homelux

Este greu sa iti imaginezi o casa fara terasa, fara un spatiu in care sa iti petreci serile de vara in aer liber, alaturi de prieteni si familie. Terasa trebuie construita in armonie cu design-ul casei si sa fie un spatiu adaptat perfect nevoilor tale, atat pentru vara cat si pentru anotimpul rece. In functie de spatiul pe care poti sa il dedici amenajarii terasei, te poti gandi la activitatile pe care ti-ar placea sa le desfasori aici si cum sa iti creezi un plus de confort. Cu zona de relaxare, cu bacute, luxuriante, cu balansoar sau mobilier simplu, o terasa este alegerea ideala care ii va aduce un plus locuintei tale si modului in care iti petreci timpul acasa.

Publicat: 8 decembrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarea terasei – idei si sugestii

Daca ai o casa cu terasa, indiferent daca aceasta este pozitionata in spatele locuintei sau in curtea din fata, cu siguranta ideile de decorare si amenajare a acesui spatiu iti vor prinde foarte bine in procesul de renovare, constructie sau amenajare al terasei. Pentru a obtine un spatiu placut, care sa serveasca nevoilor familiei, trebuie sa tii cont de cateva reguli de amenajare. Iar daca nu apelezi la o persoana specializata in domeniu, care sa te ajute cu alegerea materialelor, pieselor decorative si amplasarea mobilierului potrivit, te poti inspira din acest articol, care iti aduce cateva sugestii utile pe care le poti aplica in proiectul tau.

> DESCOPERA COLECTIA TERASA SI GRADINA

Amenajarea terasei exterioare a casei

Daca terasa nu a fost proiectata de la inceput si vrei sa realizezi o constructie ca prelungire a casei tale, trebuie sa decizi in primul rand locul in care vrei sa o amplasezi si sa stabilesti dimensiunile pe care vrei sa le aiba terasa. In functie de preferintele tale, ea poate sa fie amplasata intr-un loc cu umbra, care sa adaposteasca in zilele toride de vara sau poate sa fie proiectata intr-un loc in care soarele are acces in mare parte a zilei, daca vrei sa te bucuri de o zona insorita si incalzita mai mult timp. Desigur, pe perioada anotimpului rece poti monta incalzitoare, pentru a te bucura de spatiu pe tot parcursul anului. De asemenea, spatiul poate beneficia de un sistem de inchidere, prin care sa protejezi zona de vant, ploaie si zapada. In felul acesta, terasa poate beneficia de ventilatie naturala si, in acelasi timp, sa fie  un loc calduros si primitor.

Bugetul pe care il ai la dispozitie poate sa decida maniera in care urmeza sa amenajezi, asadar va trebui sa stabilesti de la bun inceput care este investitia maxima pe care ai fi dispus sa o faci. Spre exemplu, o terasa foarte mare are nevoie de o catitate mai mare de materiale, deci costurile vor creste consistent in acest caz. Iata cateva poze cu amenajari de terase exterioare, in prelungirea casei:

Amenajarea unei terase acoperite

Daca alegi sa construiesti un acoperis pentru terasa ta, inseamna ca vrei sa bucuri de acest proiect minunat indiferent de vreme sau anotimp. Avantajul unei terase acoperite este unul imens, deoarece acest lucru va proteja spatiul impotriva conditiilor meteo mai putin favorabile si, implicit, va fi mult mai usor de intretinut. Nu uita ca trebuie sa asiguri o circulare buna a aerului, pentru ca terasa sa nu devina un spatiu inchis si sufocant, mai ales pe timp de vara. Alege mobila si corpurile de iluminat pentru terasa potrivita nevoilor tale si, totodata, care sa se incadreze in decorul propus.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER TERASA

> DESCOPERA COLECTIA DE CORPURI ILUMINAT EXTERIOR

Poti alege dintre mai multe materiale cu care sa construiesti un acoperis pentru terasa. Iar daca bugetul tau nu este unul foarte mic, poti sa apelezi la acoperisul retractabil, pentru a te putea bucura cat mai mult de vremea frumoasa si, in acelasi timp, sa te adapostesti de zilele friguroase si ploioase.

Pentru o amenajare interesanta, poti oferi un plus decorului construind un acoperis din bambus sau trestie, care te va transpune direct pe plajele insorite, oferind un ambient relaxant.

Atunci cand construiesti acoperisul trebuie sa tii cont si de rezistenta materialelor in timp. Un acoperis construit din lemn va rezista mai bine intemperiilor si va asigura o protectie mult mai buna.

Cum amenajezi o terasa pe bloc

In cazul in care ai optat pentru un apartament la ultimul etaj, unde ai deschidere la terasa de pe bloc, atunci esti un norocos care se poate bucura de o jungla urbana, in mijlocul orasului. Asadar, trebuie sa apreciez acest enorm avantaj de a avea o terasa de mari dimensiuni, chiar pe acoperisul blocului. Pasul cel mai important este acela de a transforma acest spatiu intr-o oaza de liniste, cautand sa aduci aici un ambient placut. Poti planta flori direct pe pardoseala, cu ajutorul unu strat special peste care se va pune pamantul pregatit pentru plantat sau poti amplasa ghivece mari cu flori de diferite specii. Atunci cand alegi plantele pentru terasa, tine cont de cat de rezistente sunt acestea si alege-le pe cele care se dezvolta cat mai armonios in spatiul liber, in exterior.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER BALCON

De asemenea, pardoseala pe care o alegi pentru terasa este un lucru foarte important. Nu uita ca aceasta trebuie sa reziste tuturor schimbarilor de vreme, inclusiv iarna, in timpul inghetului. Poti alege sa montezi placi din lemn compozit, care este un material de curand aparut pe piata si care se foloseste intensiv pentru spatiile exterioare. Acesta imita foarte bine lemnul, insa este mult mai eficient si mai rezistent in timp.

Intr-un oras, este o sansa extrem de deosebita sa beneficiezi de o terasa, mai ales daca locuiesti la bloc. Asadar, amenajeaz-o intocmai dorintelor tale si adapteaz-o stilului personal, pentru ca timpul petrecut aici sa fie o adevarata placere. In orasele mari si aglomerate, oamenii stiu cum sa aprecieze natura si beneficiile pe care aceasta le poate aduce in viata ta de zi cu zi. De aceea, din ce in ce mai multe familii opteaza pentru amenajarea unei terase, indiferent de spatiu, transformandu-l intr-o zona verde destinata relaxarii, care sa aiba un efect pozitiv asupra celor care isi petrec timpul aici, care sa aduca recreere si odihna.

Amenajarea unei terase in functie de stil si functionalitate

Atunci cand incepi proiectul de amenajare al terasei, este impedium necesar sa stabilesti de la bun inceput cum iti vei petrece timpul acolo, cat de circulat va fi spatiul si ce activitati se vor desfasura. De asemenea, design-ul intregii locuinte trebuie sa fie in armonie cu decorul terasei. Asadar, primul pas este sa alegi stilul in care vrei sa amenajezi si maniera de decor potrivita spatiului si functionalitatii acestuia. Mobilierul, utilitatile, materialele folosite si elementele de decor creeaza in totalitate ambientul.

> DESCOPERA COLECTIA DE DECORATIUNI

Amenajarea unei terase moderne

O amenajare moderna cere un mix de texturi variate si note de minimalism, intr-un decor ce urmareste o paleta simpla de culori si un mobilier modern, asemanator cu cel de interior, cu un sistem de iluminare potrivit, fotolii si canapele comode, spatii de relaxare si de luat masa, confectionate din lemn sau metal.

> DESCOPERA COLECTIA DE CANAPELE

> DESCOPERA COLECTIA DE FOTOLII

> DESCOPERA SETURILE DE MOBILIER TERASA

Daca te-ai hotarat sa iti amenajezi terasa intr-un stil modern, ai nevoie ca spatiul ales de tine sa reflecte foarte bine curentele actuale in materie de design si sa imbine eficient utilitatea cu elementele moderniste.

Nimic nu se potriveste mai bine stilului modern si celui contemporan, decat simplitatea, eleganta si contrastele de culori vii si vibrante, intr-o maniera futurista. O amenajare moderna nu inseamna neaparat aceeasi culoare peste tot si aceleasi texturi simple. Aici te poti juca cu formele, imprumutand chiar si elemente din celelalte stiluri de amenajare, pentru a obtine un design interesant.

Daca vei alege piese de mobilier moderne sau industriale, atunci lucrurile pot sa devina foarte captivante in tot acest decor. Nu are sens sa incarci inutil, ci sa alegi o mobila simpla, practica, cu o geometrie asimetrica, forme nedefinite si chiar si elemente industriale. Pentru un plus de personalitate, poti apela chiar si la piese specifice stilului retro sau country-chic, cu elemente din fier forjat.

O amenajare moderna poate sa fie cu usurinta definita de un stil cat mai relaxat, cu accesorii supradimensionate, culori vii, paravane anti-vant din materiale textile, panze si perne decorative etc.

Criterii de amenajare a unei terase moderne

Terasa este spatiul exterior atat de iubit mai ales in perioada verii, atunci cand razele soarelui infierbanta pamantul, cand verdele naturii invita la petrecerea unui timp liber de calitate si cand apa calda a piscinei atrage ca un magnet. Pentru a reusi sa ridice o terasa moderna, perfecta pentru nevoile tuturor membrilor familiei, proprietarul ar face bine sa aiba in vedere cateva criterii:

  • Suprafata gradinii sau a curtii exterioare trebuie calculata cu atentie pentru a nu regreta mai tarziu. Doar in acest fel va sti exact daca va avea loc suficient sa amplaseze mobilierul, gratarul, obiectele de decor;
  • Functionalitatea este esentiala, asa ca este nevoie ca terasa sa raspunda cu adevarat stilului de viata al familiei. Daca este vorba despre o familiei cu copii, atunci spatiul acesta trebuie sa raspunda si necesitatilor celor mici;
  • Podeaua va fi construita dintr-un material deosebit din punct de vedere estetic si rezistent in timp (lemn sau piatra naturala).

Amenajarea unei terase moderne la intrarea in casa sau pe acoperis

Cea mai populara amenajare a unei terase este cea ridicata in curtea casei, mai ales acolo unde suprafata de teren este suficienta si permite punerea in practica a tot felul de idei creative. Exista, insa, proprietari care sunt interesati si de altfel de proiecte, unele mai complicate, de exemplu terasele construite la intrarea in casa sau cele amenajate pe acoperis. De regula, ele devin optiuni pentru ca locuintele nu au o curte exterioara generoasa.

Terasa conceputa ca extindere a spatiului interior permite persoanelor sa se conecteze cu natura, chiar si in perioadele cand soarele straluceste arzator sau cand ploua si ninge. Un mic hol face legatura intre iesirea locuintei si noua camera, existand un perete comun intre cele doua constructii. Pentru a realiza eficient acest proiect, trebuie sa se ia in considerare urmatoarele lucruri:

  • Construirea unei pardosele rezistente si frumoase. Cele mai folosite materiale sunt: betonul, lemnul, placile ceramice, piatra naturala. Pardoseala trebuie sa suporte greutatea pieselor de mobilier si a trecerea timpului;
  • Terasa se poate inchide total cu geamuri sau se poate opta pentru spatiul deschis, dotand zonele dintre pilonii de sustinere cu protectie impotriva insectelor pentru a petrece un timp de calitate, chiar si dupa lasarea serii;
  • Se poate opta pentru mobilierul de exterior (canapele, coltare, mese, scaune, sezlonguri) sau pentru piese de interior, mai ales daca terasa este inchisa. Indiferent de materialul din care sunt confectionate, piesele trebuie sa fie confortabile, sa permita asezarea tuturor membrilor familiei si sa imbie la distractie.

O alta idee foarte interesanta este amenajarea unei terase pe acoperisul casei. Ea poate fi construita mai ales in zona urbana, de cei care nu au gradina sau curte, dar se bucura de balcon sau de o iesire pe acoperisul cladirii in care locuiesc. Pentru a finaliza cu rezultate optime acest proiect trebuie sa se aiba in vedere cateva chestiuni:

  • Se va face cercetare cu privire la structura de rezistenta, la accesul la apa, energia electrica si conditiile meteo;
  • Daca acoperisul este rezistent, atunci se va amenaja o mini gradina, un colt verde. Se recomanda placarea cu granit si folosirea unor sisteme de irigare cu picurare pentru plantele verzi;
  • Mobilierul usor trebuie sa fie una dintre optiuni, tocmai pentru ca se va tine cont permanent de structura de rezistenta a cladirii. De real ajutor sunt piesele de mobilier fabricate din aluminiu pentru ca sunt rezistente la socuri, pot fi lasate in aer liber, fara sa se deterioreze, au un look modern, ideal pentru a crea o terasa in acest stil, sunt simple si foarte utile.

Criterii de care trebuie sa tii cont pentru amenajarea terasei de la etaj

Astfel, cum se poate observa, exista mai multe criterii de care trebuie sa se tina cont in amenajarea terasei la etaj, dintre acestea evidentiindu-se urmatoarele:

  • Dimensiunea spatiului. Daca este vorba despre unul mic, atunci trebuie sa se gandeasca amenajarea intr-un mod cat mai practic. Va fi nevoie de cateva elemente de decor, de cateva piese de mobilier si de niste ghivece cu plante inalte, pentru a nu aglomera inutil;
  • Stilul de amenajare. Majoritatea doreste, in primul rand, armonie intre toate incaperile casei si, astfel, este nevoie de alegerea unui stil care sa se potriveasca intregului. De exemplu, daca in locuinta stilul de amenajare este modern, atunci si terasa ar trebui sa fie la fel. In schimb, daca este decorata rustic, atunci terasa de la etaj se va mula pe aceste caracteristici;
  • Scopul construiriii acestui loc. Un sfat bun este sa se tina cont de stilul de viata al familiei. Daca vrea sa aiba doar un loc pentru servit cafeaua sau ceaiul, alaturi de prieteni sau rude, daca isi doreste un loc de joaca pentru cei mici sau poate o gradina deosebita, de mici dimensiuni, dar plina de flori si plante exotice etc.;
  • Tipul de podea. Este un criteriu de tinut seama, pentru ca materialul din care este construita aceasta trebuie neaparat sa reziste in timp, sa faca fata cu brio intemperiilor (in caz ca nu este vorba despre o terasa acoperita). De regula, cele mai populare optiuni sunt lemnul si piatra naturala;
  • Autorizatia de constructie. Legea spune clar ca se pot face lucrari doar daca acestea nu aduc modificari structurii de rezistenta si aspectului arhitectural, asa ca este important ca inainte de a demara proiectul sa se consulte in aceasta privinta un specialist.

Stiluri de amenajare a terasei la etaj

Armonia intre interiorul si exteriorul locuintei se va regasi in proiect. Culorile, texturile, materialele vor fi combinate intr-un mod perfect. Exista diferite stiluri de amenajare a terasei de la etaj, dintre acestea remarcandu-se cel modern si cel rustic.

Terasa la etaj moderna trebuie sa cuprinda cateva elemente speciale:

  • imbinarea designului cu functionalitatea;
  • alegerea unor culori neutre combinate cu nuante vii si a modelelor futuriste;
  • piese de mobilier simple, pratice, cu accente industriale chiar;
  • accesorii supradimensionate;
  • perne decorative;
  • paravane antivant din materiale textile diverse.

Terasa la etaj in stil rustic este mai simplu de amenajat si nu presupune o investitie uriasa. Astfel, ea se bazeaza pe utilizarea unor materiale naturale, care amintesc cumva de o cabana sau de casa bunicilor, ca de exemplu lemn, piatra naturala, piatra de rau. De asemenea, pentru a arata totul rustic trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele elemente:

  • o banca veche reconditionata;
  • dulapul vechi, proaspat vopsit, dar pastrand patina timpului, ca loc de depozitare;
  • obiecte de decor cu aspect nefinisat;
  • flori multicolore, plante agatatoare;
  • decoratiuni cu motive folclorice;
  • cateva felinare.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont in amenajarea terasei la etaj

Un astfel de proiect este usor de pus in practica daca se va tine cont de sfatul specialistilor, in asa fel incat rezultatele sa fie deosebite:

  • Cei care vor sa se bucure de terasa de la etaj si pe timpul iernii trebuie sa ia in considerare inchiderea spatiului;
  • Piatra naturala este una dintre cele mai bune alegeri de amenajare a pardoselii, pentru ca imprima un look elegant si luxos;
  • Pentru a crea o terasa rustica deosebita, este nevoie de plantarea unor flori colorate intens;
  • Pentru a crea un efect spectaculos, este bine sa se aseze pe terasa ghivece de diferite dimensiuni, amplasate pe jos sau agatate de tavan;
  • Lumina aduce un farmec deosebit, asa ca trebuie montate cateva corpuri de iluminat cu spoturi sau beculete agatate de un fir;
  • Terasa poate sa aiba si un acoperis frumos, care sa protejeze de razele soarelui. El poate fi construit din trestie si bambus pentru a imprima un aer mediteraneean si pentru a asigura o buna circulatie a aerului sau din lemn pentru o protectie mai buna contra intemperiilor. Nu sunt de evitat nici pavilioanele sau umbrarele, foarte bune in astfel de situatii.

Pardoseala in amenajarea terasei de la etaj

Pardoseala terasei de la etaj trebuie sa fie frumoasa, sa atraga atentia si sa creeze o atmosfera romantica, rustica, moderna, industriala sau orice alt stil ar prefera proprietarul. Exista mai multe materiale utilizate in construirea podelei pentru terasa de la etaj, care sa fie rezistente la socuri, la intemperiile naturii, cu un grad de rugozitate adecvat, in asa fel incat sa impiedice alunecarea.

Cateva exemple in acest sens sunt cele de mai jos:

  • placi din gresie portelanata (material antiderapant, rezistent, dar are conductivitate termica scazuta);
  • teracota (ofera izolare termica, este antiderapanta si antimuschi, rezistenta la impact, dar se ingalbeneste de-a lungul anilor);
  • ceramica italiana de cea mai buna calitate;
  • rasina (material versatil, extrem de igienic);
  • beton (maleabil, rezistent, protejeaza de mucegai, ulei si grasimi);
  • lemnul (trebuie tratat cu uleiuri speciale, cel putin o data pe an).

Pardoseala terasei trebuie sa aiba o panta minima pentru a elimina fluxul de apa de ploaie si de zapada.

Mobilierul necesar pentru amenajarea terasei la etaj

Din fericire, pe Internet exista o multime de poze cu imagini de terase la etaj realizate de tot felul de proprietari de apartamente la bloc sau de case cu terase construite pe acoperis sau la unul dintre etaje, astfel incat se poate descoperi prin aceasta diversitate si multitudine de idei ceea ce este pe placul oricui, chiar si a celei mai exigente persoane.

Piesele de mobilier raman cheia unei amenajari reusite, dintre acestea putand fi mentionate:

  • canapeaua si fotoliile confortabile;
  • masuta de cafea;
  • balansoarul;
  • umbrarul;
  • hamac.

Obiecte de decor pentru terasa de la etaj

Elementele decorative sunt cele care dau farmec spatiului, dar si personalitate, asa ca trebuie sa fie alese cu atentie, tinand cont de faptul ca terasa este amenajata la etaj sau pe acoperisul locuintei:

  • Ghivecele cu flori multicolore si parfumate nu pot lipsi de pe terasa;
  • Pernele decorative aduc un plus de confort mobilierului si infrumuseteaza spatiul cu succes;
  • Felinarele aduc luminozitatea de care este nevoie pe timp de noapte;
  • Plantele agatatoare ridica nivelul de vegetatie deasupra ochilor, pentru a masca discret o priveliste monotona sau dezolanta a peisajului urban din apropierea locuintei;
  • Se poate opta foarte usor si pentru perdele de exterior delicate, frumos colorate, care sa ascunda intrarea pe terasa si sa creeze impresia ca de la etaj proprietarul a iesit intr-un colt de natura real.

Terasa rustica – elemente de decor

Intreg decorul unei terase rustice se bazeaza pe utilizarea doar a materialelor naturale, in combinatie cu elemente decorative traditionale, care sa te duca cu gandul la atmosfera oferita de o casa la tara sau o cabanuta la munte, in inima naturii. Pentru o amenajare rustica nu ai nevoie de un buget imens si nici nu trebuie sa investesti enorm in materiale si elemente decorative. Tot ce trebuie sa faci este sa te inspiri din natura si, de ce nu, chiar sa folosesti unele elemente pe care le gasesti in jur, fara sa mai dai banii pe ele. De exemplu, o buturuga poate fi transformata in scaun sau masuta de cafea, pe cand o banca veche se poate vopsi si folosi in amenajarea terasei.

Secretul stilului rustic sunt lemnul, piatra plantele care nu au cum sa lipseasca dintr-un astfel de decor. Alege decoratiuni cu un aspect cat mai nefinisat, iar pentru a-i oferi mai multa culoare terasei tale rustice, planteaza flori in culori vii, precum cele pe care le gasesti in gradina bunicii si apeleaza la decoratiuni cu motive inspiratie din folclor, colorate si brodate.

Pentru sursele de iluminare, alege lustre din lemn in combinatie cu fier forjat, din lemn neprelucrat sau chiar coarne de cerb, potrivite unui peisaj montan. Poti monta pe pereti cateva felinare, care vor creea o atmosfera interesanta si relaxanta, transformand terasa ta intr-un loc placut si primitor.

Amenajarea unei terase mici

Daca spatiul este acela care te-a oprit din a incepe acest proiect de amenajare a terasei, atunci trebuie sa stii ca nu ai nevoie de un spatiu enorm pentru a crea o zona de relaxare frumos amenajata. Asadar, dimensiunile de care beneficiezi nu te vor limita in optiunile de design. In cazul unei terase de mici dimensiuni, secretul este sa alegi piese de mobilier cat mai compacte, care sa iti ofere maximul de confort. O masuta de cafea alaturi de o canapea comoda de exterior, care sa nu ocupe prea mult spatiu, sunt piese de mobilier care nu trebuie sa lipseasca din amenajare. Alege corpuri suspendate care sa nu iti ocupe spatiul la nivel de pardoseala. Astfel, poti castiga mai mult spatiu pentru plante, decoratiuni sau alte utilitati.

Completeaza intreg design-ul cu un covor in culori vii, care sa dea senzatia de spatialitate si alege surse de iluminare suspendate, care sa creeze ambientul intim si relaxant.

Alegerea materialelor pentru amenajarea terasei

Este important ca, daca amenajezi terasa in exterior, sa alegi materiale durabile in timp, astfel incat sa obtii o terasa rezistenta, indiferent de anotimp. Terasa trebuie sa fie un sanctuar de liniste si un spatiu multifunctional, de care sa beneficiezi atat vara, cat si iarna, fara ca materialele folosite pentru finisaje sa se deterioreze in timp sau la schimbarile bruste de vreme. Asadar, trebuie sa acorzi o atentie speciala acestui aspect, pentru ca decorul sa fie unul potrivit, usor de intretinut si rezistent.

Cum alegi pardoseala potrivita pentru terasa

Daca vrei sa folosesti in mare parte lemn pentru amenajarea terasei, este necesar sa fii foarte atent la cum acoperi pardoseala, astfel incat zapada si ploile abundente sa nu afecteze aspectul acesteia. Pentru a nu fi nevoie sa intervii cu reparatii si renovari in fiecare an, este indicat sa apelezi la lemnul de eucalipt, care este cel mai potrivit pentru pardoseala terasei exterioare. Design-ul pe care il prezinta acest lemn faciliteaza scurgerea apei, fara ca textura sa fie afectata.

Daca vrei sa amenajezi terasa intr-un stil rustic, alege podeaua din piatra, care ofera un aspect foarte placut exteriorului. Piatra nu necesita intretinere si va rezista extrem de bine in timp. Poti alege mai multe modele si culori, precum piatra neuniforma, cea colorata, in nuante de gri sau maroniu, in functie de preferintele tale.

Gresia speciala pentru exterior este si ea o varianta foarte buna pentru amenajarea terasei. Aici sunt disponibile o multime de variante, care imita caramida, lemnul, granitul sau piatra, deloc costisitoare si foarte usor de intretinut.

Ce mobila sa alegi pentru terasa din curte?

Pe langa finisaje si decoratiuni, mobilierul pentru terasa este cel care ofera mai mult farmec si personalitate spatiului de relaxare. Cu siguranta, mobila pe care o alegi pentru terasa este cea care marcheaza cel mai bine caracterul spatiului in sine. Asadar, iata ce piese de mobilier nu trebuie sa iti lipseasca din amenajare:

Canapeaua si fotoliile

Alege o canapea comodasi spatioasa, care sa poata gazdui intreaga familie in serile calde vara. Pe langa canapea, poti aseza cateva fotolii asortate sau un leagan care sa animeze atmosfera. Acest detaliu poate sa aduca un mare plus de confort si, totodata, sa contribuie la infrumusetarea terasei tale.

O masuta pentru cafea

Indiferent daca amenajezi un spatiu de luat cina, cu o masa mare si scaune, este absolut necesar ca pe terasa ta sa se afle si o masuta special destinata cafelei de dimineata, dispusa in spatiul destinat relaxarii. Aici poti apela si la decoratiuni specifice, precum suportul pentru ibric, accesorii de masa, o lampa sau un felinar, pernute decorative si plantele tale preferate. Este imperium necesar sa te bucuri de acest coltisor minunat, in fiecare dimineata.

Spatiul de depozitare

Chiar daca nu este vorba despre living sau dormitor, terasa are si ea nevoie de spatii pentru depozitare. Aici poti sa tii revistele tale preferate, carti pentru citit, fructe si obiecte pentru decor. Rafturile metalice si cele din lemn de bambus sunt foarte potrivite pentru terasa, mai ales pentru rezistenta lor.

Idei de amenajare si produse Homelux pentru o terasa la curte

O terasa este locul ideal in care iti poti petrece timpul liber atunci cand esti acasa, in care te poti bucura de vizita celor dragi, rude sau prieteni, si in care te poti destinde dupa o zi grea de munca. Poate fi folosita de la mijlocul primaverii, pana toamna tarziu, daca vremea iti permite. De asemenea, este ideala daca iubesti natura, dar nu ai ocazia sa calatoresti in mijlocul acesteia foarte des.

Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a amenaja o terasa placuta, frumoasa, in propria curte. Exista, totusi cateva aspecte la care trebuie sa fii atent, pentru ca rezultatul sa fie unul confortabil, practic si durabil. Iata care sunt acestea:

  • Podeaua

O terasa este separata de restul curtii sau al gradinii, asa ca podeaua acesteia trebuie construita diferit. Exista mai multe solutii eficiente pentru pardoseala, printre care se numara: gresia de exterior, placile de lemn ori pietris/nisip. Prima este foarte rezistenta si usor de intretinut. Placajul din lemn ofera un aspect deosebit, dar pentru a fi durabil, placile trebuie tratate corespunzator impotriva umezelii. Pietrisul este o varianta ieftina, usor de suplimentat si de inlocuit, transforma atmosfera intr-una foarte relaxata, insa poate ingreuna deplasarea sau pozitionare mobilierului de exterior. Alegerea trebuie facuta in functie de preferintele personale si de cum iti doresti sa arate rezultatul final!

  • Acoperisul

Desi pe terasa trebuie sa se pastreze tematica de “aer liber”, este indicat sa existe o parte superioara care poate proteja impotriva ploii si a vantului. Poti alege intre un acoperis retractabil sau unul confectionat din bambus sau trestie. In cazul in care terasa este alipita casei, problema este rezolvata prin prelungirea acoperisului de la aceasta.

  • Mobilier

La acest capitol, trebuie sa iei in considerare tipul de activitati pe care doresti sa le desfasori in acest spatiu. Mai exact, daca vrei ca terasa sa fie un dining room in aer liber, poti alege un set din masa si scaune pentru terasa sau, in cazul in care doresti o atmosfera mai relaxata, poti achizitiona un set format din canapea, fotolii si masuta pentru exterior.

Produsele din magazinul Homelux sunt confectionate din materiale rezistente si durabile, ideale pentru pozitionarea lor in aer liber. Iata cateva exemple:

Poze + pret → https://www.homelux.ro/set-masa-cu-6-scaune-jardinverdealbcadru-metalblat-sticla-securizata-5-mm-19920

Bineinteles, poti cumpara si separat lucrurile ce iti sunt necesare. Astfel, poti alege modele de scaune sau mese pentru terasa care sunt pe placul tau si care se potrivesc nevoilor tale!

Poze + pret → https://www.homelux.ro/masa-arizona80x75-cmmaroaspect-ratan-24655

  • Accesorii

Din decorul unei terase la curte nu trebuie sa lipseasca un gratar pe care poti pregati cele mai delicioase preparate, ideale pentru a fi servite la petrecerile cu gasca de prieteni! Nu uita nici de accesoriile pentru gratar, pe care poti achizitiona in set de la Homelux.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/gratar-rotund-cu-roti43-cmcapac-inclusnegrurosumetal-24676

 

  • Iluminatul

Cel mai eficient mod in care poti ilumina, pe timpul serii, terasa si gradina este prin intermediul lampilor solare, care sunt foarte economice, eficiente si durabile! Sistemul de care dispun utilizeaza energia solara, captata pe timpul zilei, pentru a lumina seara si pentru a oferi o atmosfera intima si placuta pe terasa casei!

Le gasesti in selectia Homelux, sub diferite forme si modele:

Poze + pret → https://www.homelux.ro/aplica-solara-led-pentru-terasagradina-senzor-de-miscare-20x10x28-cm-montaj-perete-felinar-negru-plastic-19943

 

Obiecte decorative pentru amenajarea unei terase cu stil

Pe langa mobilier, terasa are nevoie de decoratiuni pentru a deveni un spatiu cat mai primitor. Un element decorativ cu bun gust poate sa ii aduca un mare beneficiu spatiului si il poate aduce cu mult mai aproape de stilul tau personal. Exista o multime de accesorii destinate sa infrumuseteze terasa exterioara, oferindu-i un stil aparte, cu totul special.

Pernele decorative sunt o solute excelenta pentru a infrumuseta orice spatiu. Pe terasa, insa, ele sunt o necesitate in a dobandi mai mult confort si originalitate. Fiind foate ieftine, ele pot fi alegerea cea mai buna la nivel de decoratiuni.

Florile in ghiveci sunt si ele elemente de decor ce nu trebuie sa lipseasca din spatiul de relaxare. Precum o gradina, terasa reprezinta o oaza de liniste, iar plantele sunt completarea perfecta pentru a aduce natura mai aproape de tine. Plantele verzi de dimensiuni mari ofera un aspect exotic si pot scoate din anonimat orice spatiu, indiferent de simplitatea sau complexitatea lui. Alege plantele care sunt mai usor de intretinut si care rezista la climatul specific zonei in care locuiesti.

Plantele agatatoare ofera un aspect interesant spatiului si iti pot face terasa sa arate intocmai ca o gradina infloritoare. Poti amplasa ghivece suspendate, pentru a aduce un plus de farmec si, in acelasi timp, pentru a salva mai mult spatiu.

Felinarele, lampile, covoarele colorate, accesoriile din paie si lemn, suporturi pentru plante sau reviste pot fi folosite cu succes in decorarea terasei tale, in functie de stilul in care ai ales sa amenajezi.

Poze inspirationale cu modele de terase inedit amenajate

Inainte de a incepe demersul amenajarilor, cu siguranta ai aruncat o privire prin reistele de design, pentru a gasi surse de inspiratie care sa te ajute sa transformi intreg spatiul in unul inedit. Este indicat ca atunci cand pornesti la drum, sa ai stabilite cateva aspecte importante, precum stilul de amenajare, materialele de care ai nevoie si piesele de mobilier necesare. Chiar daca stii foarte bine ce iti doresti si ai un plan bine stabilit in minte, nu ezita sa te inspiri si sa cauti elemente noi si interesante, care sa ii aduca un plus de valoare oazei tale de liniste.

Asadar, iata cateva poze cu amenajari inedite, in diferite stiluri, care sa te inspire in proiectul tau:

Surse foto:

  • pinterest.com
  • unsplash.com
  • pixabay.com

Produse asociate

3.999,00 lei

Vezi mai multe

469,90 lei

Vezi mai multe

59,99 lei

Vezi mai multe