Blog » Amenajari » Holuri moderne: Homelux iti prezinta +63 poze si idei practice

Holuri moderne: Homelux iti prezinta +63 poze si idei practice

Atunci cand calci pragul unei locuinte, prima impresie este cea care conteaza, fiind ca o carte de vizita a familiei. Fiind, de regula, prima incapere cu care iei contact atunci cand intri in casa, holul cere o amenajare cat mai corecta, pentru a oferi o impresie buna, inca de la inceput. Fiind atat un spatiu plin de utilitate, holul de la intrare trebuie sa primeasca cu caldura, oferind un decor cat mai placut, dar si practic.

Daca iti doresti o amenajare moderna pentru holul casei, eleganta trebuie sa domine in intreg spatiul, sa fie o incapere cat mai functionala si atragatoare, vorbind de la sine despre intreaga locuinta.

Nu exista un set de reguli foarte stricte cu privire la amenajarea acestei incaperi, insa pentru a obtine un decor placut, holul trebuie sa primeasca o nota personala, in armonie cu stilul de viata al familiei.

Publicat: 6 decembrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Importanta unei amenajari corecte a holului de la intrare

Amenajarea intregii locuinte este o misiune destul de dificila, implicand multa meticulozitate, mai ales daca se doreste obtinerea unui design corect pentru fiecare incapere, in functie de utilizarea acesteia. De cele mai multe ori, amenajarea holului este tratata cu neglijenta, deoarece proprietarii acorda mai multa atentie altor incaperi, la capitolul amenajare. Pe nedrept, holul este ignorat, fiind plasat pe ultimul loc atunci cand vine vorba de design interior.

Holul este acela care defineste, la prima vedere, intreg design-ul casei. Fiind locul in care iti intampini musafirii, aceasta incapere ofera un indiciu valoros legat de restul locuintei, de aceea crearea unui decor de poveste nu ar trebui sa fie numai o optiune. Indiferent daca este vorba despre un hol mic de apartament sau o incapere de dimensiuni mari, in interiorul unei case, aceasta incapere merita o atentie sporita in amenajare.

Imagini cu modele de amenajari pentru holuri moderne

Stilul modern este in stransa legatura cu o amenajare contemporana, cat mai simpla. Stilurile actuale, ce domina in trend-ul amenajarilor interioare sunt cu o tenta minimalista, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a alege intre stilurile moderne predominante, precum cel industrial, contemporan sau scandinav. Acest lucru il decizi in functie de preferintele si nevoile tale si ale familiei, cat si in functie de design-ul celorlalte incaperi.

Amenajarea unui hol modern in apartament

De cele mai multe ori, incaperile unui apartament la bloc sunt mult mai limitate ca spatiu fata de cele regasite la casa. Astfel, finisajele, culorile peretilor, mobilierul si obiectele de decor trebuie alese si dispuse dupa cateva reguli simple, menite sa ii ofere incaperii mai mult spatiu, din punct de vedere vizual. De aceea, in cazul unui hol in apartament, este indicat sa alegi culori deschise pentru pereti, care sa confere volum si sa creeze o atmosfera calda, placuta si primitoare. Nuantele de gri nu ar trebui sa lipseasca din stilul modern, insa le poti inlocui sau accentua cu nuante mai vesele, precum ocru, caramiziu, turcoaz sau galben, pentru mai multa caldura si lejeritate in ambient.

Mobilierul trebuie ales cu grija, in asa fel incat sa beneficiezi de mai multe spatii de depozitare, fara sa incarci spatiul cu diverse lucruri si obiecte personale. In cazul holurilor mici, este recomandat mobilierul minimalist, simplu, in linii drepte si cu cat mai mult loc pentru depozitarea hainelor, pantofilor si altor obiecte indispensabile.

Corpurile de mobilier suspendate, precum pantofarul si cuierul pentru haine sunt o alegere potrivita care nu ocupa spatiu si, in acelasi timp, iti ofera confort in doar cativa metri patrati.

Ce caracteristici are un hol primitor?

In primul rand, ar trebui sa privesti amenajarea holului de la intrare asa cum o privesti si pe cea din restul incaperilor. Adica, cu la fel de multa seriozitate si implicare, pentru ca decorul final sa fie exact pe gusturile tale. Daca in dormitor, sufragerie, bucatarie te-ai straduit sa obtii un cadru practic, dar si deosebit din punct de vedere estetic, trebuie sa urmezi aceleasi principii si in cazul holului.

Iata cum ar trebui sa fie un hol ideal:

  • Reprezentativ pentru intreaga locuinta

Cu alte cuvinte, acesta trebuie sa se incadreze in acelasi stil de design interior precum restul locuintei, ceea ce confera o imagine de ansamblu armonioasa. Mai exact, daca incaperile urmeaza o tematica moderna, nu mobila si decora holul cu elemente din lemn masiv, ce au ornamente incastrate, specifice curentului clasic. Achizitioneaza piese ce se potrivesc atat paletei de culori aleasa pentru finisaje (podea, pereti, tavan), cat si stilului predominant.

  • Practic

Holul nu este o incapere in care petreci prea mult timp, insa este important ca piesele de mobilier ce se regasesc aici sa aiba un rol practic, si anume, cel de depozitare temporara a articolelor vestimentare pe care le utilizezi frecvent pentru exterior, dar si a obiectelor precum chei, scrisori, facturi, si asa mai departe. Asadar, sunt necesare elemente (dulapuri, rafturi, suporturi) ce indeplinesc acest rol cu eficacitate!

  • Ospitalier

Atunci cand mergi in vizita la o persoana, nu te simti in largul tau daca esti intampinat, imediat ce se deschide usa de la intrare, de haos si dezordine, de intuneric sau de murdarie. Deci, asigura-te ca nimeni nu va putea descrie holul locuintei tale intr-un fel asemanator!

Piese de mobilier Homelux pentru amenajarea ideala a holului

Daca esti in plin proces de amenajare a locuintei si urmeaza sa faci o lista cu lucrurile necesare pentru aceasta incapere, trebuie sa consulti oferta Homelux, in care vei gasi numeroase piese de mobilier pentru hol la un excelent raport calitate-pret! Prin intermediul acestora, vei obtine o atmosfera calda si primitoare, de care te vei bucura atat tu, cat si membrii familiei sau oaspetii tai!

Vezi recomandarile in functie de cele mai apreciate stiluri de design interior:

Hol in stil modern

Stilul modern este caracterizat de simplitate si bun gust, de mobilier cu linii drepte, bine definite, decoratiuni ce infrumuseteaza si adauga personalitate incaperii, de o paleta de culori neutra, cu mici accente indraznete si de un grad inalt de functionalitate al tuturor elementelor existente. Asadar, se renunta la tot ce este inutil, la tot ce nu are un rol practic sau estetic potrivit in acest spatiu, obtinandu-se, astfel, o imagine ordonata si aerisita!

Cuier cu oglinda si spatii depozitare

Poze + pret → https://www.homelux.ro/cuier-hol-cu-oglinda90x335x201-cm3-pieseculoare-sonomapal-14007

Hol in stil minimalist

Pe principiul “less is more”, mobilierul pentru hol poate fi unul foarte simplist, care acopera nevoia de depozitare a obiectelor, dar care te ajuta sa si economisesti foarte mult loc, mai ales daca incaperea are dimensiuni reduse. Culorile fac parte, in general, din spectrul inchis, insa nu este o regula de la care nu te poti abate. Si asocierile contrastante, precum alb-negru, sunt foarte potrivite intr-un decor minimalist, formand o imagine eleganta, specifica stilului.

Pantofar Adali

Poze + pret →https://www.homelux.ro/pantofar-adali80x35x190-cm2-usi11-rafturialb-luciospal-24526

Hol in stil romantic

O amenajare in stil romantic are accente clasice, precum mobilier cu aspect de lemn masiv, pardoseli deosebite, si se bazeaza pe asocieri de culori calde, de nuante pastel. Este bogat in decoratiuni cu pattern-uri diverse si se poate spune ca ofera o atmosfera diafana, calda, cu un aer feminin.

Dulap MDF

Poze + pret → https://www.homelux.ro/dulap-firenze78x38x201-cm2-usiculoare-albmdf-20898

Holuri moderne pentru casa

Holul unei case prezinta, de cele mai multe ori, dimensiuni mai mari decat holurile apartamentelor dintr-un bloc. In primul rand, cand proiectezi o casa, ai posibilitatea sa optezi pentru incaperi mai spatioase, care sa iti ofere confortul de care ai nevoie. Cum apartamentele la bloc sunt concepute pentru utilitate si mai putin pentru confort sporit, ele vor avea spatii mult mai mici decat cele ale unei case.

In procesul de amenajare a holului de la intrare, daca dimensiunile sunt mult mai indulgente, atunci poti sa alegi dintr-o gama mai larga de piese de mobilier, culori si texturi, fara sa fii conditionat de reguli de design impuse unor dimensiuni reduse. Astfel, holul casei poate fi decorat in culori mai inchise, finisaje mai indraznete si, desigur, o mobila cu corpuri mai mari, ceea ce avantajeaza o depozitare mai usoara a lucrurilor personale.

Reguli de baza in amenajarea unui hol

Holul este, de obicei, un spatiu unde lumina naturala patrunde mai greu. De aceea, iluminatul trebuie sa fie unul potrivit, corpurile de iluminat sa fie asezate in unghiurile perfecte, pentru a avantaja spatiul, parchetul sa fie in ton cu celelalte elemente din incapere iar mobilierul sa nu aglomereze, sa fie cat mai practic si perfect asezat. Este indicat ca spatiile de depozitare, precum rafturile, suportul pentru incaltaminte, cuierul si alte elemente din aceasta gama sa nu fie dispuse in locuri care deranjeaza vizual sau incurca, ci sa faciliteze accesul spre celelalte incaperi, fara sa aglomereze.

Pentru incaperile mici trebuie sa alegi culori deschise si, in cazul unui hol amenajat modern, poti opta chiar pentru alb simplu. Accentele de culoare pot fi date cu ajutorul altor nuante folosite pe un perete de accent. De preferat, aceasta nuante contrastanta sa se regaseasca si in alte incaperi din locuinta, pentru un ambient armonios in intreaga casa.

Culorile precum alb, gri, bej sau crem maresc considerabil campul vizual si pot fi inveselite cu ajutorul unor linii de culoare mai intense, pentru un efect placut si interesant. Pentru holurile mari poti sa folosesti si culori mai inchise, care ofera cateva avantaje, precum ascunderea defectelor peretilor, daca este cazul. Folosite cu simt de raspundere, culorile inchise si intense pot oferi un design extrem de placut unei incaperi, mai ales in cazul unei camere mobilate cu gust, fara exces de elemente decorative sau textile.

Holul trebuie mobilat numai cu cele necesare, fara sa aglomerezi intreg spatiul. Ceea ce ai nevoie este: o etajera, cuierul, pantofarul , suportul pentru chei si, daca spatiul iti permite, poti amplasa un fotoliu, o canapea mica sau un spatiu unde musafirii si cei poftiti in casa sa se poata aseza, cat timp se descalta si isi aseaza hainele de exterior.

Simplitatea trebuie sa primeze, deoarece holul este o incapere care trebuie sa confere o utilitate corecta, lasand o impresie buna de la primul contact vizual.

Iluminarea corecta este extrem de importanta, insa sunt interzise lustrele cu brate mari sau pandantivele. E recomandat sa folosesti elemente de iluminat potrivite unei incaperi mici, precum lampile laterale, felinarele amplasate pe pereti, lampile din fier forjat, iar pentru marirea campului vizual, te poti folosi de oglinzi, pe care sa le amplasezi pe usa, pe un perete lateral, in cadrul cuierului sau chiar pe tavan.

In amenajarea moderna, evita lemnul nefinisat sau elementele care tind sa caracterizeze un stil clasic sau rustic si opteaza pentru materiale precum piatra, metalul, lemnul in culori mate, linii drepte si simple.

Amenajarea holului in functie de forma

Pentru a obtine o amenajare corecta, este foarte important sa tii cont de cativa factori esentiali in orice proiect de design interior: dimensiunile si forma camerei. In cazul unui hol, acesta are, de regula, aceleasi forme specifice: patrat, dreptunghiular, lung si ingust, spatios si lat, sau foarte mic. Pentru fiecare particularitate, exista un set de reguli si trucuri care te pot ajuta in crearea unui design placut si interesant, avantajand cat mai bine caracteristicile spatiului.

Amenajarea unui hol lung si ingust

Holurile de acest gen dau cele mai multe batai de cap atunci cand vine vorba de amenajarea lor, deoarece ofera mult prea putin spatiu de desfasurare, iar in lungime nu ai foarte multe optiuni de decorare sau mobilare, deoarece trebuie sa pastrezi pasajul de trecere. Cu toate acestea, designerii au descoperit cateva metode prin care poti avantaja chiar si acest spatiu, care obisnuieste sa ridice probleme. Daca latimea holului nu este foarte mica, opteaza pentru un dressing ingust, unde sa depozitezi toate cele nesare sau chiar garderoba, daca vrei sa renunti la dressing-ul din dormitor. In orice caz, hainele din sezoanele trecute, incaltamintea, lenjeriile de pat, prosoapele si alte lucruri necesare casei pot fi depozitate in dressing-ul din hol, pentru a castiga mai mult spatiu in alte incaperi.

Daca dimensiunile holului nu iti permit prea multe, te poti limita la un cuier vertical modern, in ton cu incaperea sau chiar unu orizontal, montat pe un perete diferit de cel cu usa de la intrare. Aplica cateva oglinzi mari pe usile dressing-ului, usa de la intrare sau pe ambii pereti, pentru a crea o iluzie optica, largind considerabil intreg campul vizual.

Amenajarea holului patrat

In functie de dimensiunile lui, holul patrat aduce o multime de avantaje in amenajare. In primul rand, ofera libertate de miscare si folosirea unor piese de decor, fara sa ocupi din spatiul util. Un hol patrat poate fi amenajat in mai multe moduri, deoarece ofera suficient spatiu pentru fiecare corp de mobilier in parte si nu este atat de sensibil atunci cand vine vorba amplasarea acestora.

Poti mobila cu o bancuta cu perne, un cuier vertical sau orizontal, in functie de preferinte, pantofar incorporat sau separat, etajat, pentru mai mult spatiu dedicat lucrurilor personale. Amplaseaza piesele de mobilier si cele de decor de o parte si de alta a holului, lasand un culoar de trecere pe mijloc si lasa spatiu intre corpurile de mobilier, pentru a putea avea  acces usor, la fiecare dintre ele.

In cazul in care holul patrat este mic, poti opta cu succes pentru oglinzi laterale, care sa incadreze intreg spatiul si sa ofere senzatia de marire si continuitate.

Amenajarea unui hol lung si lat

Daca spatiul de la intrarea locuintei este unul amplu, poti profita la maxim de acest lucru, alegand piese de mobilier direct proportionale cu spatiul in sine. In cazul unui hol lung si lat, adica spatios atat in lungime, cat si in latime, opteaza pentru un dulap dreptunghiular pe unul din pereti, cuier orizontal suspendat, un covor pe dimensiunile culoarului, toate acestea dispuse conform spatiului. Un dressing pana in tavan te poate salva de sarcina amenajarii altor spatii destinate depozitarii, dedicate hainelor sau pantofilor.

Te poti folosi de spatiul ramas pentru a amplasa o bancuta confortabila, care poate fi folosit ca loc de asteptare pentru musafiri sau loc de relaxare atunci cand ajungi acasa. Daca holul are dimensiunile suficient de mari, iti poti permite sa amenajezi o zona cu o masuta de cafea si doua scaune, fotolii sau canapea.

Alegerea zugravelii pentru un hol modern

Atunci cand ai un proiect de amenajare a holului, primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este zugraveala, respectiv culorile peretilor. Culorile peretilor si textilelor sunt extrem de importante, deoarece acestea au puterea de a seta aspectul fiecarei incaperi, nu numai a holului, adica incaperea de tranzit.

Indiferent de paleta de culori aleasa sau tapetul pentru care optezi, este necesar sa tii cont si de aspectul celorlalte camere din locuinta, atunci cand decizi cromatica holului. Este indicat sa optezi pentru tonuri pamantii, neutre, alb sau gri, mai ales in scopul unei amenajari moderne. Fiecare stil in parte are propriile conditii, mai ales cand vine vorba de culori si texturi. Un tot unitar ce rezulta un aspect placut este foarte important pentru orice tip de locuinta, in fiecare incapere in parte. Asadar, si in cazul holului de la intrare, trebuie sa adaugi piese de mobilier si decor specifice stilului ales si sa contrastezi corect.

Pentru un hol mic, este recomandat sa alegi nuante mai deschise, care sa lumineze si sa aeriseasca incaperea. Daca vrei sa creezi o atmosfera cat mai calda, orienteaza-te mai mult spre tonuri prietenoase si calde, precum galbenul deschis, oranj, violet sau roz.

Tapetul este si el o alternativa foarte buna si, in acelasi timp, durabila. Ales corect, el poate reprezenta cheia unei amenajari placute si poate anima incaperea, in avantajul unui design interesant. Nu uita sa tii cont de toate caracteristicile spatiului atunci cand alegi tipul de tapet care urmeaza sa fie aplicat pe perete si nu exagera cu imprimeuri excentrice, deoarece risti sa incarci inutil.

Cum alegi mobilierul pentru holul de la intrare

Inainte de toate, atunci cand alegi mobilierul pentru hol trebuie sa tii cont de configuratia pe care o prezinta spatiul respectiv. De exemplu, mobilierul pentru holul de apartament va avea dimensiuni mai mici decat cel al unei case cu intrare foarte spatioasa. Daca forma holului iti permite acest lucru, poti amenaja cu un dressing de dimensiuni mai mari, care sa te ajute in depozitarea lucrurilor, alaturi de care poti monta acele elemente utile, indispensabile spatiului. Daca optezi pentru un dressing mare, monteaza usi glisante, care nu se deschid spre exterior, pentru a beneficia mai bine de intreg spatiul si pentru a nu incomoda.

In cazul unui hol incapator, divanul si fotoliile sunt elemente absolut necesare, care nu trebuie sa lipseasca nicidecum. Indiferent daca optezi pentru o amenajare in stil industrial, contemporan sau minimalist, simplu, poti alege un divan potrivit si textile asortate, care sa sublinieze intentia de modenizare a spatiului. Aceste elemente vor oferi un confort sporit si, in acelasi timp, va intretine o atmosfera eleganta si stilata.

Pantofarul este un element esential acestei incaperi, potrivit atat pentru holurile mici, cat si pentru cele de dimensiuni mai generoase. Este foarte util pentru depozitarea pantofilor, iar un design inspirat ii poate oferi o valoare mult mai mare decat cea de piesa de mobilier utilitara. El poate deveni cu usurinta  o piesa de rezistenta in holul locuintei tale.

Cuierul, precum pantofarul, este un element care nu trebuie sa lipseasca. Indiferent de modelul pe care urmeaza sa il alegi, el trebuie sa se potriveasca cu intreg design-ul. Optiunile sunt nenumarate, asadar, ai de unde sa alegi.

O comoda utilata cu sertare este o alegere foarte buna pentru cei care au mai multe lucruri de depozitat sau in cazul unui dressing in hol. Aici poti pastra posetele, esarfele sau alte accesorii pe care sa le ai mereu la indemana. Daca spatiul iti permite, poti monta cateva polite sau un raft care sa expuna elementele favorite de design, piese de decor, accesorii, etc.

Decoratiunile in hol: sunt sau nu importante?

Fiind o incapere de mici dimensiuni, decoratiunile in exces nu sunt recomandate, pentru ca vor contribui la o atmosfera sufocanta, aglomerata. Insa, alese cu grija, in functie de stilul de design, de nuantele existente in hol, de dimensiunea camerei, si tinand cont de amplasarea lor, obiectele ornamentale pot insufleti aerul din vestibul. In plus, nu doar aspectul estetic va fi imbunatatit, ci si caracterul camerei!

Asadar, se poate spune ca decoratiunile sunt importante, chiar si in hol, iar in continuare, vei gasi cateva exemple din oferta Homelux, pe care le poti lua in considerare pentru o amenajare cu personalitate!

Ceas de perete

Poze + pret → https://www.homelux.ro/ceas-de-perete-owen-d-57-cm-rama-metal-negru-alb-25556

Corpuri de iluminat de la Homelux pentru hol

Un hol primitor trebuie sa fie luminos, chiar daca nu exista ferestre spre exterior in camera (in special, in cazul apartamentelor si garsonierelor). Asadar, trebuie sa te asiguri ca te ocupi de acest aspect, alegand corpuri de iluminat potrivite pentru aceasta incapere. Specialistii in design interior recomanda montarea a doua surse de iluminat, cel putin, una principala, in tavan, si alta secundara, precum o veioza sau o lampa. In acest fel, atmosfera va fi calda, ospitaliera, si vei avea tot timpul senzatia de confort. In plus, va creste si gradul de utilitate al holului!

Iata ce corpuri de iluminat potrivite pentru hol vei regasi in oferta magazinului Homelux:

In magazine vei gasi o multime de variante de mobila, obiecte decorative si utilitati specifice acestei incaperi. Tot ce ai nevoie este putina imaginatie si permiterea stilului personal in amenajare. Tinand cont de cateva aspecte importante legate de design-ul interior, cu siguranta ai sanse foarte mari sa obtii o amenajare potrivita si in armonie atat cu preferintele tale, cat si cu nevoile si stilul de viata al intregii familii.

Produse asociate

369,90 lei

Vezi mai multe

PANTOFAR CU SUPORT PALARIE 50X25X171 CM, CULOARE SONOMA, PAL

419,90 lei

Vezi mai multe

199,90 lei

Vezi mai multe