Blog » Amenajari » Decoratiuni Rustice: Idei pentru Interior & Exterior – Homelux

DECORATIUNI RUSTICE: idei de decorare a interiorului si exteriorului in stil rustic marca Homelux

 Iti doresti un aer rustic in locuinta? Homelux ti-a pregatit acest articol dedicat decoratiunilor rustice, care te vor ajuta sa iti transformi locuinta. Aici vei gasi idei si produse special pentru acest stil de amenajare.

Publicat: 20 octombrie 2019
Categorii: Amenajari, Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarile in stilul rustic raman unele dintre cele mai iubite. 

Ce inseamna stilul rustic si prin ce se caracterizeaza? 

Stilul rustic se defineste prin simplitate, atmosfera calduroasa, confort, primitoare si accente ce aduce aminte de natura. Aranjamente, decoratiunile rustice handmade sau achizitionate, textilele, dar si piesele de mobilier sunt realizate din materiale precum lemn, tesaturi, pietre sau metale. Culorile folosite sunt reprezentative pentru natura, cele mai folosite fiind maro, verde, albastru, galben,bej, alb si asa mai departe. Culorile puternice nu sunt prezente in acest tip de amenajare.

Avantajul stilului rustic este faptul ca poate fi combinat si cu elementele ce apartin altor stiluri, insa nu in proportii mari. Acesta a pornit ca un stil de amenajare folosit in casele vechi sau cabane, lucrul care mai este inca foarte prezent in zona de munte. 

Exemple de decoratiuni rustice interioare

In ceea ce priveste interiorul unei locuinte in stil rustic, dupa cum ai aflat de mai sus, mobilierul si alte elemente de amenajare trebuie sa fie fabricate din lemn sau metale.  

Decorurile rustice pot sa fie fabricate din cele doua tipuri de materiale si, in plus, din pietre sau tesaturi. 

Decoratiunile interioare pentru casele rustice sunt obiecte care aduc aminte de natura. Fie ca sunt tablouri, fie farfurii sau boluri decorative (ce reprezinta decoratiuni rustice perfecte pentru bucatarie), ceasuri de perete, sfesnice sau alte elemente de decor, pentru ca acestea se incadreze in stilul rustic, trebuie sa fie (sau macar sa para a fi facute) de materialele mentionate anterior, iar culorile sa nu fie puternice. In general, peretii, tavanul si podeaua unei locuinte rustice sunt realizate din lemn sau piatra, insa, daca nu este cazul casei sau apartamentului tau, poti folosi tapet cu modele ce seamana cu aceste materiale. 

Mai jos vei gasi exemple ale tipurilor de camere din locuinta decorate in stilul rustic.

  • Living decorat in stil rustic

  • Dormitor cu accente rustice

  • Decoratiuni folosite pentru o bucatarie rustica

  • Baie rustica decorata

Cum se realizeaza un decor rustic pentru exterior?  

Exteriorul casei, indeosebi gradina si terasa, reprezinta puncte cheie ce merita decorate in stilul rustic. Acest lucru il poti face nu numai pentru a da un aer cat mai natural si primitor exteriorului casei, ci si pentru a completa cu succes designul interior ce face parte din acest stil.

Desi ambele sunt spatii de exterior, gradina si terasa prezinta cateva diferente in ceea ce priveste decorul. Citeste mai jos idei despre amenajarea in stil rustic al acestor spatii.

  • Decoratiuni rustice de gradina

Decoratiunile pentru gradini rustice pot fi realizate chiar de tine, daca esti o persoana priceputa, sau cumparate. O gradina rustica are multe din elementele componente realizate din lemn, cum ar fi poarta, gardul sau un leagan.    

Decoratiunile rustice din lemn pentru gradina pot fi considerate chiar si ghivece sculptate in buturugi. Cele din piatra pot fi chiar aleile ce fac legatura cu intrarea in casa. O idee buna este, de exemplu, asezarea unor pietre mari decorative imprejurul gradinii sau a gardurilor foarte mici din punct de vedere al inaltimii chiar intre diferite sectiuni ale gradinii. In plus, se pot folosi si pitici de gradina sau sculpturi din piatra sau lemn. 

  • Decoratiuni pentru terase rustice

Amenajarea teraselor in stil rustic merg pe aceleasi principii precum cele folosite in designul de interior. Aici, insa, se folosesc mai putine elemente si piese de mobila, mai ales daca terasa are dimensiuni mici. In mod general, o terasa contine o masa si scaune, fotolii sau chiar canapele, adica un minim de confort pentru momentele cand se doreste relaxarea in afara locuintei. Decorarea poate include in acest spatiu buturugi pe post de masuta sau taburete, lumanari in suporturi de lemn sau metal, ghivece cu flori, perne decorative, fete de masa si ghirlande de becuri sau abajururi.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/abajur-sferic-hartie-verde-d40x37-cm-nx0016-19833

Ai vazut, asadar, cum poti decora destul de usor in stilul rustic. Chiar daca deja poate ai amenajat locuinta in aceasta maniera, poti mereu sa mai adaugi o mica decoratiune care sa iti infrumuseteze casa sau apartamentul. 

Surse poze: shutterstock.com, pinterest.com, homelux.ro

Produse asociate

149,00 lei

Vezi mai multe

499,00 lei

Vezi mai multe

29,90 lei

Vezi mai multe