Blog » Design » Living modern: +57 imagini si idei practice oferite de Homelux pentru un living armonios

Living modern: +57 imagini si idei practice oferite de Homelux pentru un living armonios

Livingul este una dintre cele mai importante incaperi ale locuintei. Aici, au loc tot felul de activitati diferite, de aceea un decor ideal trebuie sa faca fata cu brio tuturor cerintelor. Descopera cum stilul de amenajare modern te poate ajuta sa-ti indeplinesti viziunea asupra sufrageriei tale!

Publicat: 22 noiembrie 2018
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Indiferent de cum il numesti, sufragerie, camera de zi sau camera de familie, livingul este incaperea in care petreci timpul liber alaturi de familie si de prietenii apropiati, asa ca acesta trebuie sa reflecte in totalitate preferintele tale, si sa fie un loc cu o atmosfera calda si primitoare! Daca esti fan al stilului modern de amenajare interioara, vei afla mai jos cum sa imbini utilul cu placutul si cum sa te bucuri de un decor asa cum ai visat!

Livinguri moderne – caracteristici

Desi simplitatea este ceea ce defineste cel mai bine stilul de design interior modern, acest lucru nu inseamna ca in sufrageria ta trebuie sa existe doar o canapea si o masa. Mai degraba, felul in care sunt imbinate elementele trebuie sa fie unul natural, care urmeaza un plan bine pus la punct ce cuprinde toate caracteristicile esentiale. Asadar, o amenajare moderna a livingului iti va oferi:

  •        Confort

Sufrageria este incaperea in care petreci cea mai mare parte din timpul liber. Atunci cand cauti relaxare si destindere, trebuie intotdeauna sa o gasesti in livingul tau. Stilul modern pune foarte mare accent pe aceasta caracteristica, oferindu-ti tot ce ai nevoie pentru a te bucura de liniste si un grad de confort sporit!

  •        Ordine

Fiind o amenajare simplista, care urmeaza linii drepte, curate, forme geometrice si care implica lipsa decoratiunilor inutile, ce aglomereaza vizual spatiul, livingul tau va fi tot timpul ordonat si aerisit. Asadar, nu vei pierde timp pretios zilnic strangand din drumul tau diverse lucruri si iti va fi foarte usor sa faci si sa intretii curatenia!

  •        Inspiratie

Stilul modern nu ofera o atmosfera apasatoare, ci una care iti permite sa te relaxezi si sa visezi cu ochii deschisi. Desi decorul poate fi catalogat drept simplu, acest lucru nu inseamna ca este plictisitor. Dimpotriva, prin plasarea inteligenta a unor elemente complementare, vei obtine o asociere interesanta, care te va inspira la fiecare pas!

Elemente nelipsite dintr-un living modern

Pentru a te bucura de toate caracteristicile stilului modern, trebuie sa faci alegerile corecte in ceea ce priveste livingul tau. Totul, de la pardoseala si pereti, pana la mobilier si elementele decorative, trebuie sa urmeze o tema comuna si sa creeze un ansamblu complet. Iata de ce anume trebuie sa tii cont:

  • Mobilier

Piesele de mobilier trebuie sa fie simple, cu linii drepte si finisaje fine. Ca material, poti alege palul melaminat simplu sau lucios, in functie de preferinte. Un astfel de mobiler este usor de gasit si foarte accesibil ca pret. Canapeaua este, de obicei, de dimensiuni medii sau mari, cu perne moi sau dintr-o singura bucata. Este important sa o alegi tinand cont de comoditatea pe care o ofera si de forma pe care o are. In functie de locul in care o vei amplasa, poti alege un coltar sau o canapea de centru. Intr-un living modern, toate piesele de mobilier au renuntat la greutatea specifica lemnului masiv si au un aspect practic, asadar, poti renunta la biblioteca clasica, iar in locul ei, sa achizitionezi polite pentru pereti si rafturi joase, ce pot fi asezate pe pardoseala ori suspendate. Televizorul, de exemplu, poate fi asezat pe un astfel de raft sau instalat, prin intermediul unui suport, direct pe perete. Nu trebuie sa renunti la masuta pentru cafea, care poate fi confectionata din acelasi material precum restul mobilei sau dintr-o combinatie de sticla cu metal, pentru un aer foarte modern. O alta idee inedita este sculptarea rafturilor direct in perete, care te ajuta sa economisesti spatiu si sa ai un decor foarte interesant! De obicei, in sufrageriile amenajate modern nu lipsesc fotoliile, pe care le poti achizitiona in acelasi set cu canapeaua!

  • Finisaje

In ceea ce priveste finisajele, acestea sunt si ele, la randul lor, simple si cat mai practice. Pentru pereti, este indeajuns sa alegi o culoare deschisa, placuta, iar pardoseala poate fi acoperita cu parchet laminat, care este accesibil ca pret si usor de intretinut. Intr-un decor modern, poti alege ca unul dintre pereti sa fie intr-o culoare contrastanta (accent), dar numai daca incaperea este spatioasa, in caz contrar, vei aglomera inutil imaginea. Ornamentele decorative nu se regasesc nici pe pereti, nici pe piesele de mobilier, nici pe alte elemente din living.

  • Corpuri de iluminat

O sufragerie moderna trebuie sa fie foarte luminoasa, asa ca este recomandat sa permiti cat mai mult luminii naturale sa intre in incapere. De asemenea, ar trebui sa ai in living cel putin doua sau trei de surse de lumina artificiala: cea principala, pe tavan, si cele secundare, care pot consta intr-o lampa cu picior inalt si veioze cu abajur simplu. Pentru tavan, poti alege o lustra moderna sau montarea mai multor spoturi, pe care le poti aprinde alternativ.

  • Decoratiuni

Numarul obiectelor decorative dintr-o sufragerie moderna este mic, insa nu inseamna ca aceasta este lipsita de frumusete ori personalitate. Din contra, accentul se pune mai ales pe decoratiunile cu un aspect deosebit si pe cele care au o insemnatate aparte pentru tine. Cel mai adesea, atat pe rafturi, cat si pe masuta de cafea pot fi observate rame cu fotografii speciale, mici corpuri de iluminat, ghivece ori vaze cu flori, lumanari sau obiecte de arta. De asemenea, in general, exista un covor subtire, asezat in centrul sufrageriei, perne decorative pe canapea si tablouri deosebite pe pereti.

Paleta de culori potrivita pentru un living modern

Tonurile si nuantele folosite sunt importante in orice fel de amenajare, pentru a crea o atmosfera cat mai autentica. Din fericire, la acest capitol, ai libertatea de a alege ce este pe placul tau. Culorile alese trebuie sa fie relaxante, sa iti aduca liniste si inspiratie, asa ca modul in care le imbini trebuie sa fie planificat cu atentie. Intr-o sufragerie moderna, cel mai frecvent, se regasesc:

  • Tonuri neutre

In mare, intr-o amenajare moderna sunt folosite tonurile neutre. Peretii, pardoseala, piesele de mobilier sunt, in general, in nuante placute, de pe a caror suprafata se poate reflecta foarte bine lumina. Peretii albi, parchetul laminat deschis la culoare, in nuante de bej sau maro deschis, canapeaua si fotoliile gri, albe sau crem sunt foarte des intalnite.

  • Asocierea de non culori alb-negru

Pentru un efect mai puternic, se poate face o combinatie de alb cu negru, sau nuante asemanatoare acestora. De exemplu, peretii albi sunt cei mai recomandati, iar piesele de mobilier pot fi alese in nuante de gri petrol ori albastru bleumarin sau chiar negru (biblioteca, rafturi, masuta de cafea).

  • Accente

Accentele de culoare sunt cele care ofera personalitate sufrageriei intr-o amenajare moderna. Fie ca este vorba de canapea, fotolii, draperii, sau decoratiuni, nuantele aprinse de rosu, galben, verde, albastru, etc. vor inveseli orice spatiu! Nu te feri sa le folosesti!

Cum amenajezi un living modern in functie de locuinta?

Poate exista o diferenta in modul in care aranjezi elementele, in functie de tipul de locuinta, mai ales ca marimea camerei poate fi diferita de la casa la apartament. Desi trasaturile cele mai importante raman aceleasi, este bine sa stii ce optiuni ai la dispozitie pentru a-ti crea un living modern oriunde locuiesti:

  • Living modern in apartament

Caracteristicile stilului modern sunt ideale pentru apartamentele din blocuri. Pentru ca mobila este usoara, simpla, iar atmosfera nu este foarte incarcata, acesta se poate adapta, cu usurinta, oricarei dimensiuni a spatiului. Asadar, chiar daca stai intr-un apartament de doua, trei sau patru camere, poti amenaja modern sufrageria, fara probleme! In afara de modelul clasic de living, si anume, intr-o incapere separata, exista si o alta optiune, foarte populara in prezent: livingul open space!

Asa cum spune si numele, acest spatiu este deschis catre bucatarie, formand o incapere destul de generoasa, insa fara a se pierde delimitarea. Separarea nu mai are loc prin intermediul unui perete ci, mai degraba, prin felul in care este asezata mobila. Asadar, in locul peretelui, poti aseza o masa de dining, o insula specifica bucatariei sau chiar un bar! Ce trebuie sa stii: pentru ca totul sa arate foarte bine, pastreaza tema moderna si in bucatarie. De asemenea, in acest caz, este foarte important sa ai un sistem de aerisire puternic, pentru ca mirosul de mancare sa nu patrunda foarte mult in sufagerie. Instalarea unei hote de calitate si existenta unui geam direct in exterior vor rezolva aceasta problema! Aseaza televizorul pe peretele opus bucatariei si indreapta canapeaua si fotoliile catre el. Astfel, te vei bucura de si mai mult spatiu, chiar daca initial, aveai putin loc la dispozitie.

In cazul in care vrei ca sufrageria ta moderna sa poate fi transformata, la nevoie, intr-o camera de oaspeti, achizitioneaza-ti de la inceput o canapea extensibila, cu doua sau trei locuri. Nu trebuie apoi decat sa muti masuta de cafea si vei obtine un dormitor confortabil pentru oaspetii tai!

  • Living modern la casa

Si aici te poti bucura de o atmosfera mai spatioasa si mai aerisita, creand o incapere mai deschisa, insa nu neaparat cu bucataria, ci si cu dining room-ul sau holul, de exemplu! Poti renunta, astfel, la pereti sau, pentru a avea parte de si mai multa lumina, ii poti inlocui pe cei din exterior cu geamuri mari! La fel ca in cazul unui living deschis in apartament, asigura-te ca pastrezi aceeasi tema daca alegi sa unesti diferite incaperi!

Avantajele amenajarii moderne in sufragerie

O amenajare moderna, atat in sufagerie, cat si in celelalte camere ale locuintei tale vine cu cateva avantaje evidente, bine de luat in seama! Printre acestea, se numara:

  •        Disponibilitatea celor necesare

Pentru ca stilul modern este unul contemporan si se afla printre cele mai populare la ora actuala, este foarte usor sa gasesti mobilier, decoratiuni, corpuri de iluminat si accesorii potrivite. Asadar, selectarea si achizitionarea celor ideale pentru tine nu iti va da batai de cap!

  •        Pretul accesibil

Materialele folosite nu doar ca sunt usor de gasit, ci au si preturi foarte accesibile, pentru toate buzunarele! Indiferent de bugetul pe care il ai la dispozitie, vei reusi sa iti amenajezi sufrageria si restul locuintei asa cum visezi!

  •        Mai mult spatiu

Pentru ca decorul modern nu contine piese din lemn masiv, care ocupa foarte mult spatiu, ci piese usoare, foarte practice, te vei bucura de mai mult spatiu, chiar si intr-un living de mici dimensiuni. De asemenea, lipsa obiectelor inutile va contribui la o imagine ordonata, armonioasa, lucru care te iti va ajuta psihicul sa se relaxeze rapid si usor!

  •        Personalizarea incaperii

In general, stilul de design interior trebuie ales dupa propriile preferinte. O amenajare moderna iti permite sa introduci elemente decorative care poarta amprenta ta, de la suveniruri deosebite pe care le colectionezi din calatoriile tale, pana la plantele preferate si obiecte hand-made, cu incarcatura sentimentala.

  •        O atmosfera primitoare si calda

Un living modern va face fata situatiilor diverse: fie ca vrei sa te relaxezi citind o carte in confortul canapelei, fie ca urmaresti un serial sau un film alaturi de o persoana speciala, fie ca strangi toata gasca de prieteni pentru a va petrece timp de calitate impreuna, jucand jocuri de societate sau discutand alaturi de un pahar de vin!

  •        Facilitatea de a intretine ordinea si curatenia

Din start, formele geometrice, bine definite, specifice stilului modern vor avea un impact vizual foarte placut si ordonat. Apoi, curatenia va fi foarte usor de facut, pentru ca in drumul tau nu vor exista lucruri inutile si vei avea destula libertate de miscare printre piesele de mobilier. De asemenea, materialele folosite, precum parchetul laminat, palul melaminat, sticla si metalul sunt foarte usor de curatat si de intretinut! Mobila este usoara, asa ca poate fi data la o parte cu usurinta pentru a ajunge si in cele mai ferite colturi. Praful nu va fi inamicul tau, pentru ca te poti asigura, periodic, ca nu exista in sufrageria ta!

  •        Posibilitatea ca livingul sa fie usor transformat intr-o camera de oaspeti

Spre deosebire de mobilierul de epoca sau de cel din lemn masiv, specific altor stiluri de design interior, cel contemporan este multifunctional si poate servi mai multor scopuri. Asadar, achizitionand o canapea moderna, extensibila, iti vei putea gazdui rudele si prietenii apropiati atunci cand vin in vizita!

Poze cu modele de livinguri moderne din care sa te inspiri

Pentru a-ti face o idee mai clara asupra felului in care arata un living modern, dar si pentru a gasi inspiratia pe care o cauti, arunca o privire pe imaginile de mai jos si vezi ce tip de amenajare moderna se potriveste cel mai bine cu gusturile tale:

Surse foto: Pinterest.com; Elledecor.co; jrotherham.co; thespruce.com; homedit.com; gardennya.com; fallhomedecor.org; wander.am; radiologyforums.com; home-designing.com; architecturaldigest.com.

Produse asociate

coltar extensibil

1399,00 lei

Vezi mai multe
canapea

834,90 lei

Vezi mai multe

249,90 lei

Vezi mai multe