Blog » Idei pentru tine si casa ta » Flori de primavara in ghiveci: Cele mai bune sfaturi si idei de la Homelux

Flori de primavara in ghiveci: Cele mai bune sfaturi si idei de la Homelux

Se apropie primavara si te gandesti cu ce flori sa iti armonizezi locuinta? Pe langa acest lucru, trebuie sa ai in vedere si alegerea unor ghivece potrivite. Probabil nu stiai, insa, acest tip de vas nu este doar de decor, ci trebuie sa indeplineasca o serie lunga de aspecte. Cu ajutorul acestui articol, vei afla cum sa alegi modelul perfect pentru floarea ta.

Publicat: 15 martie 2020
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Instant, in momentul in care spui „primavara”, mintea iti fuge la cele mai frumoase flori. Din acest motiv, se apropie momentul sa adaugi colectiei tale unele noi, precum: zambilele, narcisele, brandusele sau lalelele. Pentru a te bucura o perioada cat mai lunga de timp de ele, este necesar ca acestea sa aiba parte o atentie corespunzatoare. In cazul in care esti incepator in acest domeniu, cu ajutorul articolului de mai jos vei afla cum sa ai grija de minunatiile tale. Pe langa ritualul de ingrijire, planta ta trebuie sa aiba parte si de un ghiveci potrivit nevoilor sale.

Ce flori se planteaza primavara si tipul de ghiveci potrivit

Chiar daca te limitezi la plantarea florilor in ghiveci si nu te poti pune intr-o gradina mare, acest lucru nu iti va da prea mari batai de cap, atat timp cat faci lucrurile ca la carte. 

Primavara este un moment prielnic pentru a te apuca de sadirea celor mai frumoase plante. Probabil ca ai aflat pana acum ca exista anumite perioade pe an cand poti incepe acest proces, iar din acest motiv, este necesar sa te informezi care sunt florile potrivite de plantat in acest anotimp. Cu ajutorul acestora, iti vei transforma locuinta intr-un loc primitor, parfumat, dar si plin de culoare si armonie.  

Inainte de a incepe operatiunea, trebuie sa te inarmezi cu niste ghivece potrivite plantelor tale. Din ce in ce mai multe persoane subestimeaza puterea unuia ales corespunzator. Acesta nu este doar un simplu vas, ci te va ajuta sa te bucuri de floarea ta pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Branduse

Brandusele se enumera in randul celor mai frumoase flori de primavara, acestea putand fi plantate atat in gradina, cat si in ghiveci. Sunt plante ce se inmultesc prin intermediul bulbilor si se ingrijesc foarte usor. 

Pentru sadirea unor astfel de flori vei avea nevoie de un pamant plin de substante nutritive. Nu uita, solul pentru gradina si cel pentru plantele in ghiveci este diferit. Din acest motiv, trebuie sa ai mare grija in momentul alegerii lui. Odata ce ai trecut de acest pas, trebuie sa te orientezi asupra unui vas potrivit. In primul rand, acesta trebuie sa corespunda cu dimensiunea plantei. Astfel, cu cat iti doresti ca ea sa fie mai mare, cu atat acesta trebuie sa fie mai spatios. Poti incerca unul cu orificii in partea de jos, lucru ce va ajuta la aerisirea corespunzatoare a pamantului. 

Poze si detalii→ https://www.homelux.ro/ghiveci-dantelat23-ltratat-uvturcoazpolipropilena-22217

> DESCOPERA COLECTIA DE GHIVECE SI JARDINIERE

Zambile

In randul celor mai frumoase flori de primavara se enumera si zambilele. O astfel de planta iti poate insenina intreaga incapere, avand in vedere culorile frumoase pe care le poate avea. 

Bulbul contine absolut toate elementele necesare dezvoltarii, iar din acest motiv, zambila este o floare extrem de usor de plantat. Pentru acest proces vei avea nevoie doar de un sol bun, tuberculul, apa si un ghiveci potrivit. Nu este nevoie sa adaugi alti nutrienti pentru dezvoltarea radacinii, ca in cazul altor plante. Pe aceasta o poti creste in orice mediu, atat afara, in gradina, cat si in casa. 

In cazul unei zambile crescuta in vas, avantajul este simplu, te vei putea bucura de o astfel de floare in orice perioada a anului, fie iarna, fie vara. In cazul in care nu stiai, aceasta planta are, totusi, nevoie de 12 saptamani de frig pe an, pentru a putea reinflori. Cum poti face acest lucru? In momentul in care iei bulbii, ii poti tine in frigider, acoperiti de hartie. Incearca sa ii auzi saptamanal, dar nu in exces. In momentul sadirii, incearca sa alegi un suport ce le poate sustine greutatea si ai in vedere ca se dezvolta destul de mult. 

Poze si detalii→ https://www.homelux.ro/ghiveci-ceramica125x125x12-cm3-protectii-antiderapante-pe-partea-inferioaradisponibil-in-3-variante-24794

Lalele

Lalelele sunt flori admirate de toate doamnele si domnisoarele, atat in buchet, cat si in ghiveci. Pentru a te putea bucura de o astfel de planta, vei avea nevoie de un vas cu orificii in partea de jos. Alege un sol de buna calitate in care vei planta bulbii, acestia fiind acoperiti in pamant. 

Pentru ingrijirea acestora, este necesar sa stea la intuneric, in beci, de exemplu, la o temperatura scazuta, de pana in 8 grade. Trebuie udati in mod abundent, iar sub ghiveci nu trebuie sa fie prezenta farfuria. Incearca sa verifici periodic pamantul. In cazul in care acesta este umed, nu este nevoie de apa, dar, daca observi ca s-a uscat, nu ezita sa pui in practica o noua udare. 

In momentul in care observi ca radacinile si-au facut aparitia, vasul trebuie mutat intr-un loc mult mai calduros. De acum incepe numaratoarea inversa, iar in aproximativ 2-3 saptamani, lalelele isi vor face aparitia. Dupa ce acestea au crescut, le poti muta intr-un nou ghiveci, ceva mai spatios. Poti face acest lucru fara griji, deoarece florile tale nu vor avea de suferit. 

Narcise

Si narcisele au nevoie de o perioada ceva mai rece in dezvoltarea lor. In cazul in care consideri ca frigiderul nu este potrivit pentru cultivarea plantelor tale, le poti creste intr-un ghiveci ceva mai spatios, pe care-l vei lasa afara iarna, acoperit cat mai bine. Aceasta perioada este considerata drept „fortare”, iar o astfel de planta are nevoie de asta. 

Narcisele sunt flori ce trebuie tinute la rece timp de 13-14 saptamani, iar dupa 3 saptamani, vine momentul in care vor sta la caldura. Abia dupa asta te vei putea mira de o minunatie de planta. Daca iti doresti sa te bucuri de un astfel de cadou chiar de 1 martie, iti poti calcula din timp cand trebuie sa te apuci de acest proces. 

Exista si un mic truc: in cazul in care alegi sa pastrezi bulbii in frigider, sa nu ai niciodata mere in prezenta lor, deoarece vor inhiba dezvoltarea. Exista si o alta varianta, din ce in ce mai cunoscuta de oameni. Te poti bucura de niste narcise deosebite, fara perioada de fortare la rece, si direct in pietris. In acest fel, daca nu doresti sa pui in practica ideea de mai sus si nu ai o pivnita unde sa iti depozitezi florile, aceasta varianta este potrivita pentru tine. 

Poze si detalii→ https://www.homelux.ro/ghiveci-ceramica12x12x11-cm3-picioare-cu-protectie-andiderapantanegru-albmodel-4-2479204

> DESCOPERA COLECTIA DE ACCESORII GHIVECE

Sfaturi pentru ingrijirea florilor de primavara in ghiveci

Plantele in apartament te vor ajuta atat pentru decorarea spatiului, cat si pentru oxigenarea locuintei. Pentru a te putea bucura de ele un timp cat mai lung, este nevoie sa ai in vedere cateva sfaturi. 

In primul rand, plantele trebuie ingrijite diferit in functie de sezon. In cazul in care nu te vei ocupa in mod corespunzator de acestea, se vor ofili cu prima ocazie. In al doilea rand, apa este absolut necesara pentru dezvoltarea si supravietuirea acestora. Niciodata nu trebuie sa faci exces, deoarece acest lucru nu va ajuta, ba dimpotriva. 

Pe timpul primaverii, este indicat ca plantele tale sa aiba parte de o hidratare ceva mai speciala, adica de anumite substante necesare dezvoltarii. Probabil ai observat ca, vara, florile tale sunt ceva mai „triste”, avand in vedere temperaturile crescute. Ce poti face tu in aceasta situatie? Trebuie sa fie ferite de soare. Incearca sa le muti din fata ferestrelor, pentru a nu ajunge razele solare aproape de ele. Cauta un loc la umbra si putin mai racoros. In aceasta perioada trebuie udate mai des, indicat este o data pe zi. 

Nu le hidrata nici cu apa prea rece, nici prea calda, deoarece acest lucru poate duce la ofilirea lor. In momentul in care toamna isi va face aparitia, poti reduce cantitatea de apa. Pe langa asta, le poti aduce langa fereastra, odata ce soarele puternic nu isi mai face prezenta. Niciodata, dar niciodata, nu schimba pamantul toamna. Acest lucru nu este benefic. 

O alta perioada in care plantele tale au nevoie de o ingrijire ceva mai migaloasa este iarna, moment in care temperaturile scad amenintator. Incearca sa eviti frigul, deoarece acest lucru le va dauna. Tine florile cat mai aproape de fereastra, pentru a beneficia de lumina. Incearca sa verifici atat frunzele, cat si solul saptamanal, pentru a nu-si face aparitia insectele. 

In mod normal, primavara se schimba pamantul, iar in cazul plantelor ceva mai tinere, acest lucru se poate face la 6 luni sau 1 an, iar odata cu inaintarea in evolutia ei, chiar si la 2-3 ani. Alege cat mai bine ghiveciul, deoarece acest lucru va ajuta foarte mult la dezvoltarea acesteia. Incearca sa te orientezi asupra unuia potrivit dimensiunii florii, pentru a avea suficient loc. Radacinile acesteia se intind si nu trebuie sa fie constranse de un spatiu mult prea mic. Pe langa acest lucru, ea trebuie sa ajunga cu usurinta la apa. Incearca sa pastrezi intotdeauna pamantul curat, deoarece pot aparea tot felul de insecte nedorite, ce vor afecta in mod negativ planta ta. Alege intotdeauna cu grija nutrientii pentru sol, iar in acest fel, nu te vei confrunta cu probleme. 

 > DESCOPERA COLECTIA DE UNELTE DE GRADINARIT

Trucuri pentru plantarea florilor de primavara

Iubesti sa petreci timpul printre flori si iti doresti sa te bucuri de acest sentiment chiar si in apartamentul tau? Acest lucru este posibil cu ajutorul plantelor in ghiveci. 

Lucrurile sunt destul de simple. Bulbii se planteaza, in general, toamna, moment mult mai prielnic pentru dezvoltarea acestora. Majoritatea florilor nu sunt pretentioase in privinta solului, asa ca nu vei intampina probleme. In primul rand, acestea trebuie sadite in pamant si, implicit, un ghiveci mai spatios. 

In momentul plantarii, bulbii trebuie pusi cu radacina in partea de jos si udati in mod regulat. Cand ii iei, incearca sa ii alegi cat mai bine, astfel incat sa nu aiba zone uscate. Acestia trebuie pozitionati cu o distanta de aproximativ 5 cm intre ei. 

Niciodata sa nu achizitionezi tuberculi incoltiti sau mult prea mici. Incearca sa te orientezi asupra unora cat mai mari, deoarece vor avea o inflorire mult mai abundenta. 

Cum iti dai seama ca un bulb este bun? Acesta trebuie sa fie cat mai tare si lipsit de parti mult prea moi. De exemplu, in cazul in care vrei sa plantezi Lacramioare, alege ca perioada sa fie toamna. Alege unii cat mai tari si mari, in acelasi timp. Pamantul trebuie sa fie de o calitate cat mai buna, iar ghiveciul – unul spatios. Poti apela si la diversi nutrienti ce vor ajuta la dezvoltarea mai rapida a plantei. 

Trebuie sa ai in vedere un lucru, lacramioara se adapteaza ceva mai greu. Nu va accepta un sol ce retine apa si nici un spatiu mult prea luminat. Cauta o zona ceva mai umbroasa in locuinta ta. La sfarsit, te vei putea bucura de o floare extrem de frumoasa. 

> DESCOPERA COLECTIA DE ACCESORII DE GRADINARIT

Florile sunt iubite de absolut toata lumea, iar pe langa frumusetea ce o ofera, aerul din locuinta ta o sa fie si el mult mai curat. In acest sens, nu sta pe ganduri cand vine vorba de plantarea unor sminte de plante in ghiveci. Pasii sunt extrem de usori, iar cu ajutorul acestui articol te vei descurca de minune si nu vei intampina probleme.

sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com

Produse asociate

69,90 lei

Vezi mai multe

69,90 lei

Vezi mai multe

59,90 lei

Vezi mai multe