Blog » Idei pentru tine si casa ta » Culori casa pentru exterior: +80 poze si GHIDUL Homelux pentru a alege cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei!

Culori casa pentru exterior: +80 poze si GHIDUL Homelux pentru a alege cele mai potrivite culori pentru exteriorul casei!

Nu stii ce combinatie de culori sa alegi pentru exteriorul casei tale? Aici descoperi cele mai frumoase modele si poze din care te poti inspira, pentru a lua o decizie de care sa fii pe deplin multumit!

Publicat: 26 noiembrie 2018
Categorii: Tips & Tricks and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Pentru a te bucura de locuinta ta pe deplin, aceasta trebuie sa arate exact asa cum iti doresti, atat pe interior, cat si pe exterior. De aceea, este foarte important sa alegi cu grija culorile pentru peretii casei, iar acest articol iti va oferi sugestii si idei din care poti sa te inspiri!

De ce trebuie sa tii cont in alegerea culorilor de exterior pentru casa?

Indiferent daca abia ai terminat constructia casei si montarea acoperisului ori iti doresti o renovare completa la exterior, culorile alese pentru peretii locuintei tale sunt cele care vor avea un impact foarte mare asupra imaginii de ansamblu.

Alegerea facuta poate pune frumos in valoare stilul arhitectural al casei si reflecta preferintele si gusturile proprietarului.

Exista mai multi factori de care trebuie sa tii cont atunci cand esti in cautarea nuantelor ideale pentru fatada casei, si anume:

  • Zona in care este situata – pentru ca atat nuantele deschise, cat si cele inchise au si o functie termica, este recomandat sa tii cont de locatie (zona montana, oras, malul marii, etc.) cand planuiesti sa vopsesti peretii exteriori
  • Culorile acoperisului, ale usii de la intrare si ale tencuielii exterioare – pentru a crea un ansamblu placut
  • Stilul de arhitectura
  • Modificarea in timp a nuantelor – razele soarelui vor decolora peretii pe parcursul anilor, iar poluarea poate avea efectul contrar, adica sa intunece aspectul exterior al locuintei

Daca un numar relativ mic de persoane iti vor vedea interiorul casei, cand vine vorba despre exterior, trebuie sa te gandesti ca va fi foarte vizibil atat pentru tine, cat si pentru vecini sau trecatori. Mai ales daca ai si o gradina, alcatuind un plan bine pus la punct, inca de la inceput, care sa contina atat elementele arhitecturale, cat si paleta de culori, vei obtine un loc ce starneste admiratia tuturor, dar si un adevarat sanctuar in care sa iti petreci timpul liber cu placere!

Specialistii recomanda sa te gandesti la o schema de culori inca din faza de proiect a casei sau cat mai devreme cand este vorba despre o renovare, pentru a fi sigur ca dorintele tale se vor potrivi cu restul elementelor ce alcatuiesc peisajul locuintei.

Cele mai populare culori pentru exteriorul casei

Asa cum este de asteptat, exista cateva culori, in diferite nuante, care sunt foarte populare pentru peretii exteriori ai locuintelor.

In continuare, vei descoperi care sunt acestea, care sunt caracteristicile lor si, astfel, vei putea face cele mai potrivite alegeri pentru caminul tau!

Retine! Pentru exteriorul casei, alege vopsea speciala, de calitate, cu o rezistenta sporita in timp!

  • Culori casa exterior gri

Griul este o culoare neutra si se afla in topul preferintelor, mai ales in zonele urbane. In general, nuantele de gri sunt ieftine, dar si rezistente (avand o stabilitate mare in timp) si foarte usor de intretinut, ceea ce reprezinta avantaje demne de luat in seama.

Pe peretii vopsiti gri, mai ales in nuante mai intunecate, nu se observa atat de usor petele si urmele, asa ca, daca locuiesti in oras, unde poluarea si praful exista in cantitati mari, poti alege linistit un astfel de finisaj.

  • Culori casa exterior rosu

Casele rosii sau brun roscat sunt specifice zonelor montane, pentru ca aceste culori creeaza un contrast superb cu zapada, pe timpul iernii, si se completeaza ideal cu verdele natural primavara si vara. Ele creeaza o imagine idilica, asa ca sunt preferate de multi proprietari de cabane sau de case construite intr-un stil arhitectural rustic, dar nu numai.

Bineinteles, nuantele de rosu pot fi utilizate si in orase, doar ca trebuie evitata supraaglomerarea vizuala, in special daca spatiul din jurul casei este mic. Pentru ca, in timp, in bataia razelor de soare, peretii se pot decolora, este indicat sa aplici initial o culoare intensa, care se va domoli treptat.

  • Culori casa exterior albastru

Casele cu exteriorul albastru sunt intalnite mai ales in zona litorala, pentru ca se potrivesc foarte bine in peisaj. Bleu, albastru intens ori turcoaz sunt nuante ce inveselesc si confera un aer fresh. In general, acestea sunt asociate cu albul (pe un substrat alb sau alaturate albului) pentru un efect mai puternic. In plus, este cunoscut faptul ca albastrul este o culoare specifica a temelor maritice sau a celor mediteraneene, asa ca sunt ideale pe malul apei!

  • Culori casa exterior alb

Albul este ales deseori pentru casele elegante, somptuoase, din centrul orasului, insa trebuie sa stii ca este o culoare greu de intretinut, care, cu timpul, devine mai intunecata. Se potriveste in special cladirilor cu un stil arhitectural colonial si celor din zone foarte insorite si calduroase. Respingand razele soarelui, ofera un confort termic ideal in zilele in care temperaturile sunt crescute.

  • Culori casa exterior maro

Tot pentru zonele muntoase se utilizeaza foarte mult culoare maro, in diferite nuante, pentru peretii exteriori. In special, cabanele din lemn, lacuite, au aceasta culoare, pentru un aspect cat mai autentic si natural. Este usor de intretinut, iar petele cauzate de noroi sau ploaie sunt imperceptibile.

  • Culori casa exterior roz

Rozul pal arata minunat in zonele urbane, iar aspectul matuit si innegrit pe care il capata cu timpul nu face decat sa adauge un plus de stil, mai ales daca peretii sunt din caramida.

  • Culori casa exterior negru

Negrul este foarte potrivit pentru zonele mai reci, pentru ca atrage razele soarelui si pastreaza caldura pentru mai mult timp. In trecut, cladirile ce necesitau mai mult efort pentru a se incalzi in timpul iernii erau vopsite in negru. Astazi, acesta reprezinta o alegere eleganta, inedita, care are totodata un efect termic opus nuantelor deschise.

Alege dintre cele mai inspirate combinatii de culori la exteriorul casei

In prezent, exteriorul locuintelor nu o are intotdeauna o culoare uniforma, ci sunt utilizate combinatii placute din punct de vedere cromatic pentru pereti. Acestea pot fi alese in functie de design-ul interior sau de tematica decorului din interior, pentru a pastra aceeasi linie.

Ai optiunea de a apela la o culoare dominanta, de fundal, cu mici accente in nuante complementare ori sa asociezi culori analogice, care ofera o armonie deosebita.

Mai jos, vei afla care sunt cele mai interesante, dar si cele mai recomandate modele de culori pentru exterior din punct de vedere cromatic:

  • Culori casa exterior alb si albastru

Asa cum a fost mentionat anterior, aceasta combinatie este foarte utilizata pe cladirile de pe litoral si din zonele din apropierea marii sau a oceanului, alegand ca nuanta dominanta sa fie albul, iar accentele bleu, albastre sau turcoaz.

  • Culori casa exterior galben si maro

Aceasta este o asociere calda, naturala, care reprezinta confortul si o atmosfera primitoare. Si aici ai libertatea de a alege diverse nuante, incepand de la bej cu maro inchis, pana la galben pal si un maro sters.

  • Culori casa exterior visiniu si bej

Combinatia dintre visiniu si bej este una foarte placuta, eleganta si poate fi utilizata in orice zona. Nuantele se scot foarte bine in evidenta una pe cealalta si reprezinta o alegere inspirata pentru orice tip de casa!

  • Culori casa exterior gri si alb

Pentru cei care isi doresc un aspect simplu, dar frumos al casei, asocierea griului cu alb este cea mai potrivita solutie. In general, se foloseste prima ca si culoare dominanta, iar accentele albe sunt ferestrele, usa de la intrare si marginile acoperisului.

  • Culori casa exterior gri si maro

Peretii gri cu insertii de lemn natural arata foarte bine, asa ca, daca iti surade acest model de combinatie pentru culorile de exterior, nu sta pe ganduri!

  • Culori casa exterior alb si negru

Modelele de case ale caror fatada cuprinde asocierea de alb si negru au un impact vizual deosebit, elegant si rafinat!

  • Culori casa exterior verde cu alb ori nuante de verde

O alta culoare populara este verdele, ce se foloseste, in general, in combinatie cu albul sau cu alte nuante ale sale.

Alegerea culorilor si a vopselei pentru exteriorul casei tale este una subiectiva, care reflecta in totalitate preferintele personale, insa, pentru a lua cea mai inspirata decizie, este indicat sa tii cont de sfaturile specialistilor!

Surse foto: hgtv.com; pinterest.com; consumerreports.org; sherwin-wiliams.com; roundecor.com; southernliving.com; motion-space.com; upsidetosmartside.com; homedit.com; homebunch.com; studio-mcgee.com; trulia.com; architecturaldigest.com; dezeen.com; homestratosphere.com; touristtube.com; houzz.com; pexels.com; teentrends.club.

Produse asociate

decoratiuni casa

12,99 lei

Vezi mai multe

299,90 lei

Vezi mai multe
narcise artificiale

24,99 lei

Vezi mai multe