Blog » Amenajari » Idei inspirationale pentru amenajarea unei bai moderne: +117 imagini, sfaturi si idei

Bai moderne: +117 imagini, sfaturi si idei INEDITE » GHID Homelux complet pentru amenajarea unei bai moderne

Iti doresti sa obtii o amenajare moderna pentru baia ta? Aici vei gasi solutii creative pentru un design placut, indiferent de forma sau dimensiunea incaperii. Mobilierul, accesoriile si utilitatile joaca un rol important in crearea ambiantei, in functie de stilul ales.

Publicat: 08 noiembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Baile amenajate in stil modern sunt usor de identificat, deoarece ele inspira eleganta si minimalism, punand foarte mult accent pe utilitate. In procesul de amenajare a unei bai in stil modern e nevoie sa folosesti cu imaginatie paleta de culori si sa pui mult accent pe iluminare, spre deosebire de amenajarile eclectice sau cele traditionale. Baia moderna trebuie sa atraga prin simplitatea design-ului si a decorului, purtand per ansamblu imaginea spre contemporan, folosind materiale si accesorii functionale numai cu ajutorul tehnologiei actuale. Intr-o baie moderna stau la baza materiale naturale precum lemnul luxuriant si piatra, in cea mai naturala stare, imbinate intr-un mod armonios, formand un ambient cu accente puternice. Mai departe, vei gasi un ghid complet care sa te ajute in procesul de amenajare a unei bai in stil modern, care sa se plieze pe deplin gusturilor tale, indiferent de tipul de spatiu de care dispui.

Amenajarea unei bai moderne in functie de tipul de locuinta

In era moderna, baia reprezinta un loc de relaxare, atat fizica, cat si mentala, de aceea e important sa dai frau liber imaginatiei in amenajarea acestui spatiu, atat din punct de vedere decorativ, cat si functional. Baile pot fi de mai multe tipuri si dimensiuni, in functie de tipul de locuinta. De regula, intr-un proiect de casa baia va fi gandita in dimensiuni mai mari, in conformitate cu nevoile familiei, iar in garsoniere sau apartamente de doua sau trei camere, baia va fi de dimensiuni reduse. Acest lucru depinde foarte mult de compartimentarea imobilului si de spatiul pe care acesta il ofera.

Amenajarea unei bai moderne la casa

Amenajarea unei bai intr-o casa trebuie sa fie in armonie cu restul incaperilor si sa reflecte stilul tau de viata, prin design. Daca te bucuri de o incapere mare, atunci aceasta poate sa aiba pana la trei zone functionale: zona in care se afla toaleta, zona de spa si igiena personala, unde se afla cada sau dusul si o alta zona dedicata esteticii si infrumusetarii. Toate acestea pot fi delimitate cu ajutorul unor pereti de sticla, zidarie sau cortine din diverse materiale. In cazul unei bai moderne, lemnul si piatra sunt elementele naturale de baza in amenajare, asa ca poti opta pentru pereti din piatra de diferite forme, care sa inspire naturalete si sa te induca intr-o atmosfera realistica. Incearca sa pastrezi forme simple si linii cat mai drepte, fara sa te indepartezi foarte mult de design-ul locuintei tale.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER BAIE

Amenajarea unei bai moderne de apartament

Planul de amenajare al baii in apartament rezulta, de fapt, misiunea amenajarii unei bai mici. De regula, baile din apartamentele de bloc te limiteaza ca spatiu, ele fiind concepute pentru o cat mai mare utilitate si, bazandu-se mai putin pe confort. Cu toate acestea, nu este greu sa obtii un decor modern, deoarece exista o gama larga de obiecte si accesorii care se potrivesc perfect oricarui spatiu si stilului ales de tine. Alege obiecte sanitare mai mici si pune accent pe mobila, imbinand elementele cat mai practic. Poti monta o cabina de dus cu cada, care sa nu iti fure mult spatiu si, in acelasi timp, sa iti ofere confortul de care ai nevoie. Din cauza lipsei de lumina naturala, baile apartamentelor au nevoie de surse iluminare puternice. Este indicat sa sa apelezi la lumina alba si sa montezi mai multe becuri. Cu cat incaperea este mai bine luminata, cu atat va parea mai incapatoare. Oglinzile, de asemenea, creeaza iluzia de mai mult spatiu. O oglinda impunatoare poate sa schimbe complet mediul, asa ca nu ezita sa alegi o dimensiune mai mare.

> DESCOPERA COLECTIA DE ACCESORII BAIE

Cum amenajezi baia in functie de dimensiuni?

Foarte importanta pentru amenajarea unei bai este dimensiunea acesteia. In cazul bailor mici, constrangerea spatiului este cea mai importanta, fapt care te poate limita intr-o oarecare masura atunci cand amenajezi. In cazul unei bai de dimensiuni mai mari (de casa), libertatea de amenajare este pe masura. In acest fel, deschiderea si aerisirea incaperii nu mai reprezinta doar niste senzatii date de iluzii optice, ci realitatea amenajarii data de obiectele de mobilier si de decor, ce compun intreaga incapere.

Amenajarea unei bai moderne mari

Intr-o baie mare, poti alege sa dispui obiectele sanitare total separat de zona de infrumusetare, delimitand elegant. Atunci cand dispui de mult spatiu, poti structura pentru a obtine un efect luxos minunat. Pentru o baie mare, mizeaza pe culori precum alb, negru si gri, unde petele de culoare sunt aduse numai prin elementele mici de decor. O baie in alb va veni cu accente interesante daca se va combina cu lemn deschis la culoare, pentru un design modern cu tenta maritima. Un parchet din lemn va oferi un contrast frumos cu cada, peretii si restul obiectelor sanitare.

Amestecul de materiale este binevenit intr-o baie spatioasa, cu cateva modele originale de gresie si faianta. Iar daca privelistea iti permite, poti amenaja in asa fel incat sa te poti bucura de o vedere frumoasa, din propria cada. O cada arata minunat in dreptul unei fereste mari. Indiferent de nuantele alese, o baie mare este ceea ce incanta pe oricine va cauta momente depline de relaxare.

> DESCOPERA COLECTIA DE TEXTILE BAIE

Reguli de amenajare a unei bai moderne de dimensiuni mici

Pentru a fi estetica si functionala, o baie mica trebuie amenajata dupa o serie de reguli, dat fiind spatiul limitat. Daca vei alege cu atentie finisajele si piesele de mobilier, poti imbina cu usurinta stilul practic si armonia vizuala, privind atent la modul in care fiecare element se incadreaza in spatiu. Alege o chiuveta inalta, cu picior si, daca optezi pentru cada in loc de cabina de dus, achizitioneaza o cada de dimensiuni mici. Cabina de dus este folosita, in general, in baile in care nu petreci foarte mult timp si din dorinta de a nu inghesui spatiul. Si aici ai multe variante din care sa alegi: sunt cabine de dus patrate,rotunde, dreptunghiulare sau open space. O cada pe colt poate fi o alegere foarte buna, daca nu iti doresti sa renunti la zona de relaxare. Pe piata sunt disponibile multe modele de cazi mici, foarte practice si care pot armoniza frumos incaperea. Pentru baile mici, gresia si faianta de dimensiuni reduse sunt alegerea cea mai potrivita, alaturi de peretii albi, sau in culori deschise. Albul face camera sa para mai mare si mai luminoasa, iar un efect de mozaic va crea o iluzie optica de largire a spatiului. Mozaicul poate fi creat prin imbinarea mai multor culori sau forme, in functie de preferinte, iar piatra este un material de baza atunci cand vine vorba despre stilul modern. Multe dintre apartamentele din blocurile mai vechi vin cu acest inconvenient din punct de vedere al spatiului. De aceea, baile de apartament necesita o atentie sporita in materie de design, pentru o amenajare complexa si cat mai practica in acelasi timp.

Amenajarea baii tinand cont de utilitati

Fiind spatiul in care te relaxezi si iti incarci bateriile, acesta trebuie amenajat in asa fel incat sa iti satisfaca toate exigentele si sa rezulte un spatiu util si placut. Pentru acest lucru, e nevoie sa beneficiezi de toate utilitatile si accesoriile indispensabile, in armonie cu design-ul ales. O baie moderna nu cere foarte mult efort in acest sens, bazandu-se in principal pe confort. Obiectele sanitare trebuie sa fie functionale si totodata potrivite stilul de amenajare ales.

Baia cu cada

In functie de spatiul pe care ti-l permite incaperea, cauta o cada cat mai confortabila, dar care sa nu ocupe, totusi, jumatate din spatiul baii. Cazile sunt confectionate din materiale diverse, de aceea ai o gama mai larga din care sa alegi:

  • Cada acrilica – materialul are un aspect placut, este foarte usor si accesibil ca pret. Singurul dezavantaj este faptul ca acesta se poate deteriora mai repede, in contact cu apa fierbinte si solutiile de curatare.
  • Cada din fier – este foarte durabila si are un aspect elegant, insa majoritatea modelelor de pe piata sunt aproape identice si se preteaza unui stil de amenajare retro.
  • Cada din lemn – acest gen de cada prezinta un design care poate sa innobileze si sa infrumuseteze orice fel de baie. Este durabila si ecologica in acelasi timp si se gaseste in diferite nuante de maro, in functie de preferinte.
  • Cada din marmura – este foarte rezistenta si eleganta, pretabila unei bai foarte spatioase, moderne si luxuriante

Cea mai confortabila alegere este jacuzzi-ul sau cada cu hidromasaj, insa pentru asamblarea lor in baie ai nevoie de un spatiu permisiv, intrucat sa eviti inghesuirea elementelor.

Lavoarul si accesoriile sale

Este foarte importanta sa alegi lavoarul in functie de marime. Cu cat baia este mai mare si piesele de mobilier iti permit acest lucru, alege un lavoar mai mare.

  • Forma lavoarului – pe piata se gasesc lavoare rotunde, patrate, dreptunghiulare si in forme neregulate. Daca nu vrei sa depozitezi nimic dedesubt, poti alege unul cu picior, insa exista si cele care pot fi asezate pe blat sau care permit montarea unui dulapior de depozitare.
  • Materialul – lavoarele din fonta si ceramica sunt cele mai populare, insa poti sa alegi unul din sticla sau piatra.

> DESCOPERA COLECTIA DE BATERII BAIE

Vasul de toaleta si rezervorul de apa

In functie de preferinte, poti alege sa montezi vasul de toaleta in pardoseala, sau suspendat de perete. Cele montate in pardoseala pot fi racordate oricarui tip de rezervor de apa si au o inaltime fixa. Vadele de toaleta suspendate pot fi ajustate ca inaltime, ceea ce constituie un avantaj, pentru multe persoane. Cele din a doua categorie pot functiona numai cu rezervoare incorporate in perete.

Vasul toaletei poate sa fie dreptunghiular sau oval, in functie de preferinte.

Rolul luminilor si al oglinzilor

De regula, baile necesita o iluminare corespunzatoare, cu surse de lumina puternice si multiple. Daca baia nu are o fereastra mare care sa permita patrunderea luminii naturale, atunci va fi nevoie sa montezi corpuri de iluminat in jurul oglinzii, recomandat pe ambele parti. Poti opta pentru spot-uri rotunde, patrate sau ovale, care pot fi montate atat deasupra oglinzii sau cazii, pozitionate la nivelul fetei. Daca alegi sa decorezi baia cu elemente decorative specifice, le poti evidentia cu ajutorul luminilor.

Spoturile pot fi de mare ajutor, atat din punct de vedere economic cat si estetic.Ele pot fi amplasate oriunde in baie, creand o atmosfera placuta si relaxanta. Poti opta pentru corpuri de iluminat incorporate in mobilier, care sunt o varianta excelenta pentru baile cu un design modern.

Atunci cand alegi oglinda in baie, ai grija ca aceasta sa fie piesa centrala, sa aiba o forma in ton cu stilul modern de amenajare si sa se potriveasca cu spatiul. Atat in cazul unei bai mici, cat si al uneia de dimensiuni foarte mari, oglinda trebuie sa fie suficient de mare, pentru a completa incaperea. O oglinda de dimensiuni generoase, montata intr-o baie mica, va face ca incaperea sa prinda volum si va crea iluzia optica de mai mult spatiu.

> DESCOPERA COLECTIA DE CORPURI DE ILUMINAT

> DESCOPERA COLECTIA DE OGLINZI

Masina de spalat – idei de pozitionare intr-o baie moderna

Masina de spalat este nelipsita in locuinta si, de regula, daca spatiul iti permite, aceasta poate fi montata in baie. Intr-o baie de dimensiuni mici, daca vei renunta la cada, masina de spalat poate fi pozitionata cu lejeritate acolo unde castigi extra-spatiu. O poti incorpora in corpurile de mobilier sau poti folosi suprafata ei pentru a depozita diverse lucruri, precum obiectele de ingrijire personala, suportul de prosoape sau alte accesorii de baie.

> DESCOPERA COLECTIA DE MASINI DE SPALAT RUFE

Ce finisaje alegi?

Finisajele au un rol extrem de important in formarea ambientului si contribuie consistent in sustinerea unui design armonios, aferent stilului de amenajare.

Gresia potrivita intr-o baie moderna

Gresia este cea care se va monta prima data in baie. Indiferent de culoarea sau textura acesteia, ea trebuie sa fie aderenta, incat sa nu permita alunecarea. Pentru a crea impresia de mai mult spatiu, este recomandat sa montezi gresia pe diagonala. Aceasta poate sa aiba aspect de piatra, lemn sau ceramica, in functie de preferinte. Ca si faianta, gresia poate sa fie portelanata sau glazurata, diferenta dintre ele fiind procesul de fabricare. Inainte, culoarea acesteia era data de lutul din care era confectionata, insa mai apoi a fost descoperita o varianta prin care se puteau prelucra ambele fete separat, una fiind supusa unor alte procese de ardere, la temperaturi diferite. In urma acestei proceduri, una dintre fete ramane mai lucioasa si are denumirea de glazura. Prin arderea mai indelungata, vitrifierea se propaga in intreg materialul. Gresia portelanata seama foarte bine cu marmura sau portelanul si, prin aspect, ofera eleganta incaperii. Portelanarea poate sa fie si ea de doua feluri: cea normala, unde o pelicula a placii de gresie are o culoare, iar cealalta parte este diferita si portelanarea in masa, unde cele doua parti se contopesc si rezulta exact aceeasi culoare si textura pe ambele fete ale placii.

Cum se folosesc cele doua tipuri de gresie?

In ambele variante, acestea trebuie sa arate bine si sa se contopeasca cu restul elementelor din baie, insa trebuie sa fii atent la unele aspecte atunci cand o alegi, mai exact sa tii cont de traficul din incapere si de conditiile meteo. Gresia portelanata este mai rezistenta, fiind recomandata pentru exterior sau pentru baile mari, unde exista un trafic mai intens, precum cele din mall-uri si centre comerciale. Varianta glazura este de regula mata sau cu striatii si neregularitati grunjoase. In ambele cazuri gresia arata foarte bine in orice tip de baie, insa conteaza mult compatibilitatea ei cu incaperea.

Mai exista varianta de gresie rectificata, care are un unghi curbat spre margine, formand unghiuri diferite, de 90 de grade. Rectificarea gresiei este necesara in acest caz, deoarece prin ardere dimensiunile placii se modifica, iar diferentele de marime pot fi destul de mari de la concepere pana la ardere si acest lucru e destul de dificil de mascat, atunci cand aceasta este montata. Pentru rectificare, placile de gresie de fabrica intr-o marime anume iar apoi sunt taiate.

Faianta – idei de amenjare pentru o baie moderna

Alege flisele de faianta in functie de dimensiune, textura, culoare si forma.

Poti crea modele cu ajutorul fliselor, in culori diferite si asortate. Marimea fliselor este recomandat sa fie direct proportionala cu cea a peretelui, evitand sa folosesti bucati foarte mari pentru peretii ingusti. Pentru o baie mai mica, este indicat sa folosesti placi mari, pentru a nu crea senzatia de inghesuiala. Totusi, daca vrei sa obtii un efect de marire a spatiului, poti apela la modelele in mozaic, pe unul dintre pereti.

Pentru o atmosfera armonioasa si eleganta, poti alege aceeasi culoare pentru gresie si faianta, in nunate de crem, maro sau gri. Vei obtine un aspect simplist si modern, mult mai aerisit. Daca optezi pentru o paleta de culori mai indrazneata, trebuie sa stii ca unele culori nu se preteaza oricarui tip de spatiu. Spre exemplu, baile verzi, rosii, albastre si violet vor fi mereu spatii mari, deoarece culorile intense si cele inchise incarca incaperea, dand senzatia de micsorare a spatiului. Asadar, daca nu te bucuri de o baie de dimensiuni foarte mari, mergi pe nuante simple si deschise, precum alb, bej si gri. Poti orna cu accente colorate si pete de culoare, insa fara sa exagerezi, pentru a nu incarca inutil.

De regula, baile moderne se caracterizeaza prin simplitate si unicitate, fara sa prezinte prea multe elemente sau culori.

Mozaic pentru o baie moderna

Mozaicul personalizeaza spatiul si vine cu o multime de avantaje in calitatea decorului. Mozaicul ofera culoare,spontaneitate si profunzime interiorului. In functie de materialele pe care le folosesti, el poate sa vina si cu reflexe de lumina, creand un efect interesant.

Cum alegi piesele de mobilier potrivite pentru amenajarea unei bai moderne?

Atunci cand alegi mobila pentru baie, este ideal sa te ghidezi dupa proiectul stabilit. Multi oameni aleg mobila din magazine, fara sa fie hotarati in privinta dimensiunilor pieselor de mobilier. Dupa instalarea obiectelor sanitare, dimensiunile pe care le ai in baie se pot modifica, iar instalatiile iti vor ocupa destul de mut loc. Astfel, alegere mobilierul la final, pentru a nu avea surpriza de a nu incapea mobila in baie. Masoara inca o data spatiul din baie, dupa ce a fost finisata cu placile de faianta si gresie, deoarece acestea iti vor mai lua cativa centimentri din dimensiuni. Orienteaza-te spre mobilierul suspendat, care iti va oferi mai mult spatiu a nivelul pardoselii, iar incaperea va parea mai libera si mai aerisita. Mobila suspendata este, in acelasi timp, mai greu afectata de umezeala, problema cu care foarte multa lume se confrunta-deteriorarea mobilierului din lemn, din cauza umezelii din incapere. Foarte multe persoane se intreaba ce materiale sunt cele mai potrivite pentru mobilierul din baie. In functie de bugetul pe care il ai, mobila poate sa fie din PAL sau din MDF vopsit, mat sau lacuit. Mai exista varianta de MDF infoliat, insa pretul acestuia este mai ridicat. Pentru baile luxuriante se folosesc si corpurile de mobilier din lemn, tratat in asa maniera incat sa reziste umezelii, in timp.

> DESCOPERA COLECTIA DE COVORASE DE BAIE

In cazul unei bai moderne, mobilierul poate fi ales si in functie de stil: contemporan sau industrial.

Mobilier modern in stil contemporan

Baile moderne in stil contemporan mizeaza, de regula, pe functionalitatea si o foarte buna organizare, ceea ce inseamna ca mobilierul va fi cat mai practic si simplu, usor de folosit. Arhitectii recomanda culorile neutre, modele simple de gresie si faianta, mizand foarte mult pe alb si bej. Intr-o baie contemporana se gasesc utilitati si corpuri de mobilier suspendate, pentru o mai buna utilizare a spatiului. Finisajele sunt perfecte, iar fiecare obiect este pozitionat in functie de utilitatea sa. Se poate folosi gresia tip granit, care se va incadra perfect decorului. Poti da o nota de rafinament, alegand accente aurii sau pete de culoare care sa dezvaluie rafinament. Faianta rosie si cea alba creeaza un cadru perfect pentru acest tip de amenajare, alaturi de obiecte sanitare albe si moderne, care vor oferi spatiului un aer placut. Incearca sa pastrezi o nota cat mai simpla, fara finisaje complicate, modele incarcate sau multe asimetrii. Totul trebuie gandit cat mai simplu, in linii drepte si forme bine definite.

Materialele trebuie sa aiba un spect natural. Spre exemplu, daca folosesti lemn, el trebuie sa fie cat mai apropiat de aspectul sau autentic. Toate spatiile din baie trebuie sa fie cat mai simple si libere, deoarece pentru stilul contemporan acesta este un lucru de baza.

Mobilier modern in stil industrial

Amenajarea baii in stil insdustrial necesita foarte multa atentie la detalii. Este o mare diferenta intre cele doua stiluri moderne: primul este simplist si se bazeaza pe forme exacte, cat mai putine culori si obiecte, iar al doilea prezinta instalatii la vedere, finisaje cat mai inchise la culoare, chiar negre si etalarea traseelor acestora, oferind un aspect cu totul si cu totul inedit. Industrialul este foarte la moda, ofera o nota urbana si este, totodata, unul dintre cele mai pretentioase stiluri de amenajare. Rigid la prima vedere, stilul industrial este provocator si plin de creativitate, prezentand elemente strict industriale combinate cu obiecte si accesorii moderne, cat mai futuriste.

Suprafetele reci si dure, precum cele din beton, metal sau piatra sunt specifice acestui stil de amenajare. Structurile si instalatiile lasate la vedere sunt elemente specifice si reprezinta cele mai noi tendinte in materie de design. Poti da peretilor un aspect nefinisat si opteaza pentru instalatii sanitare din cupru. Toate acestea vor compune un cadru rebel si ordonat in acelasi timp, lucruri care definesc perfect stilul modern industrial.

Ce accesorii nu trebuie sa lipseasca dintr-o baie amenajata in stil modern?

Accesoriile pentru baie sunt foarte importante, iar acestea trebuie alese in functie de utilitatea lor. Acest lucru le ofera intaietate celor indispensabile, precum accesorile toaletei si ale lavoarului. Alese cu atentie, aceste accesorii vor completa cu mare succes intreaga amenajare a incaperii.

Accesorii pentru lavoar si toaleta

Cele mai importante accesorii care nu trebuie sa lipseasca din baie sunt:

-suportul pentru hartie igienica si cel pentru prosoape

-rafturile pentru produsele de ingrijire

-suportul pentru pahare (atasat lavoarului)

-accesoriile pentru dus (atasabile cabinei de dus sau cazii)

-suport pentru sapun

In functie de mobilierul ales, poti opta pentru elemente din metal, lemn sau piatra. Cele din piatra arata foarte bine intr-un spatiu amenajat in stil modern, usor luxuriant, iar culorile trebuie sa fie unele neutre, completand celelalte elemente aflate in incapere. Este necesar sa fii atent la detalii precum rama oglinzii, culoarea manerelor de la dulapuri sau culorile gresiei si faiantei, pentru a asorta toate aceste accesorii intr-un mod potrivit. Chiar si cele mai mici detalii pot schimba calitatea decorului intr-o doza foarte mare, daca nu sunt in armonie cu restul obiectelor.

Accesorii de decor

Cand vine vorba despre accesorii decorative, te poti orienta catre covoare, lumanari parfumate, draperii si alte mici elemente care servesc relaxarii. Deoarece baia este o incapere care necesita o iluminare buna, este indicat sa alegi draperii deschise la culoare sau opace, care sa permita patrunderea luminii naturale. Daca acest lucru nu impiedica senzatia de intimitate, atunci poti sa renunti complet la perdele sau draperii, mai ales daca te bucuri de o priveliste frumoasa din interiorul baii. De regula, baile mici au ferestre de dimensiuni reduse, asa ca nu va fi nevoie sa apelezi la astfel de accesorii.

> DESCOPERA COLECTIA DE SETURI ACCESORII BAIE

Obiectele decorative nu trebuie sa lipseasca din baie, ele avand un rol foarte important in crearea unei atmosfere calduroase. Alege lumanari parfumate in aromele tale preferate si asorteaza culorile acestora cu mobila si design-ul ales.

Bai moderne in functie de culori

Culorile care predomina in incaperile casei tale pot spune multe despre personalitatea ta. Acest lucru se aplica si in cazul baii, care, decorata in nuantele potrivite, poate exprima foarte bine o personalitatea indrazneata si energica, sau un stil de viata elegant si pasional.

Baie rosie

Daca iti place culoarea rosie si simti ca te reprezinta, iata cate idei potrivite pentru decorul baii:

Baie verde

Modern, contemporan sau minimalist, verdele poate varia in mai multe nuante, iar design-ul obtinut este dat de intensitatea culorii. Pentru baie, sunt foarte multe optiuni, in functie de stilul pe care ti-l doresti si spatiul de care beneficiezi. Pentru un decor curajos, poti alege sa accentuezi cu negru sau nuante de verde aprins.

Baie bej

Bejul este o varianta foarte sigura, pentru orice stil de amenajare a baii. Este o baza foarte buna care pune in valoare amenajarile moderne, in diferite accente si texturi. Facand parte din paleta de culori neutre, este usor de asortat cu orice tip de mobilier.

Baie albastra

Albastrul este o culoare destul de des intalnita in bai, acesta fiind o pata de culoare cu un efect spectaculos, daca nuanta este cea potrivita dimensiunilor si stilului incaperii. Fiind o culoare placuta care inspira multa relaxare, va arata excelent cu o iluminare corecta.

Baie neagra

In amenajarea baii, detaliile si insertiile cu negru pot fi detaliile care fac diferenta intre o amenajare reusita si una cu adevarat iesita din comun. Cu siguranta, negrul cere o incapere spatioasa, fiind o culoare eleganta si gratioasa. Este des intalnit in amenajarile interioare contemporane si moderne, in incaperi cochete.

Baie alb-negru

Pentru combinatia nonculorilor, variantele de design si amenajare sunt nenumarate. Baia poate sa fie jumatate alba, jumatate neagra, cele doua culori alternate sau una dintre culori folosite numai pentru pereti sau numai pentru accesorii. Iata cetava idei creative:

Baie mov / violet

Culoarea violet sau mov este o culoare eleganta, regala si care inspira mult calm si relaxare. Nu este o culoare naturala, fiind intensa si rece, insa mai calda decat albastrul. De regula, violetul se potriveste cel mai bine suprafetelor mari.

Bai portocalie

Pentru dimineti energizante, decoreaza-ti baia intr-o culoare plina de viata. Portocaliul este culoarea care contribuie consistent la o stare de bine si iti da mai multa pofta de viata. Iar cand vine vorba despre amenajarea baii, cu siguranta este o nuanta care va avantaja foarte mult incaperea.

Baie galbena

Pentru a te bucura de o incapere insorita si vesela, amenajeaza-ti baia in nuante de galben. Aceasta este o culoare puternica, plina de energie si pozitivitate.

Baie colorata – combinatii de culori

Daca iti plac culorile vesele, cu siguranta te-ai gandit sa le folosesti in amenajarea baii tale. Nu exista nicio incapere mai potrivita pentru o combinatie de culori vibrante. Poti apela la diverse modele de mozaic sau invioreaza incaperea cu ajutorul mobilierului colorat.

Amenajarea baii pentru persoane cu dizabilitati

Fiind una dintre cele mai exigente amenajari din locuinta, baia este destinata utilizarii de catre toate persoanele, inclusiv varstnicii sau persoanele cu handicap. Dimensiunile incaperii vor fi, de regula, mai mari si spatiul optim si cat mai usor de utilizat, fara sa fie incarcat cu piese de mobilier inutile. In acest caz, echiparea unei bai in acest sens creeaza o functionalitatea maxima si ofera confortul necesar persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, o amenajare de genul acesta necesita unele elemente destinate utilizarii in acest sens.

Toaleta si lavoarul

Nivelul lavoarului trebuie ajustat la o alta inaltime fata de pardoseala, pentru ca accesul sa fie cat mai comod. Aproape de chiuveta sau chiar deasupra ei, se poate instala un raft comod, care sa puna la dispozitie toate obiectele necesare ingriirii.

Toaletele pentru persoanele cu dizabilitati sunt montate la o atitudine diferita, avand suficient spatiu pe laterale.

Accesorii speciale

Exista suporturi speciale pentru sustinere, care se monteaza langa vasul de toaleta si la dus, pentru o utilizare mai usoara a acestora. In cazul persoanelor care se deplaseaza in scaun cu rotile, este indicat ca oglinda sa fie usor inclinata, iar iluminarea sa fie cat mai buna.

Amenajarea baii pentru copii

Vrei sa le oferi ce e mai bun copiilor tai, tocmai de aceea, iti doresti sa amenajezi fiecare loc din loccuinta si in functie de nevoile lor, atat pentru a avea dreptul la intimitate, cat si pentru a crea un mediu distractiv si interesant pentru ei. Ultimele tendinte in materie de design interior pentru bai moderne, vizeaza si nevoile si interesele celor mici si vin cu metode de amenajare placute, motive de decor interesante si piese de mobilier colorate si usor de utilizat.

Iata cateva idei inspirationale despre cum poti amenaja baia celor mici:

Daca vei oferi atentie tuturor acestor detalii, vei obtine o amenajare moderna perfecta, in ambianta cu stilul tau de viata. Indiferent de dimensiunile incaperii, aceasta poate primi un design aparte, intr-o atmosfera placuta si confortabila.

Produse asociate

49,99 lei

Vezi mai multe

10,99 lei

Vezi mai multe

14,99 lei

Vezi mai multe