Blog » Amenajari » Modele de perdele si draperii frumoase: Homelux iti pune la dispozitie +129 poze, sfaturi si idei

Modele de perdele si draperii frumoase: Homelux iti pune la dispozitie +129 poze, sfaturi si idei pentru locuinta ta. Gaseste-ti AICI inspiratia!

Perdelele si draperiile sunt elemente ale unei amenajari interioare complete, care pot schimba intregul aspect al unei camere. De aceea, atunci cand le alegi, trebuie sa tii cont de cateva criterii, pentru ca rezultatul final, si anume, felul in care arata incaperea, sa fie exact asa cum ai visat!

Publicat: 9 decembrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Cum alegi cele mai potrivite modele de perdele si draperii?

Prezenta perdelelor si a draperiilor intr-o incapere ofera o atmosfera primitoare, calda si, prin intermediul acestora, poti obtine efecte vizuale foarte placute si chiar inedite! O regula simpla, respectata de toti designerii de interior, spune ca elementele textile trebuie sa se asorteze, la alegere, cu: piese de mobilier, tapiterie, pereti, covoare sau cuverturi si, bineinteles, tematica decorului. Mai jos, vei descoperi care sunt principalele criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand esti in cautarea modelelor ideale, ce iti vor fi de mare ajutor pentru ca decizia finala sa fie cea mai buna pentru tine!

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

In functie de incapere

Design-ul acestor elemente textile difera de la incapere la incapere. Motivul este simplu: rolul pe care il joaca se schimba in functie de camera si de scopul acesteia. Asadar, iata cum sa alegi cele mai deosebite modele pentru living, bucatarie, dormitor si camera copilului:

    • Living

Sufrageria este o camera multifunctionala, in care iti petreceri majoritatea timpului liber. In general, aici poti urmari serialele preferate, poti citi o carte, iti poti primi musafirii si poti lua masa. Din acest motiv, intregul decor se bazeaza pe o combinatie intre util si frumos, iar perdelele si draperiile trebuie sa urmeze aceeasi tematica.

Pentru a obtine o atmosfera vesela si luminoasa, este recomandat sa achizitionezi modele de perdele care permit luminii naturale sa intre in camera, pentru cat mai mult timp. Materialele fluide, usoare, translucide si nuantele deschise sunt ideale pentru living.

In ceea ce priveste draperiile, acestea trebuie sa fie complementare perdelelor, si poti alege chiar si o textura mata, pentru momentele in care iti doresti un ambient mai intim.

    • Bucatarie

Cand vine vorba despre bucatarie, sunt recomandate si mai frecvent utilizate perdelele. Draperiile nu sunt necesare in aceasta camera, pentru ca ferestrele nu sunt de dimensiuni mari. Caracteristica principala a celor dintai este ca sunt scurte, cu un aspect mai practic si permit asezarea pieselor de mobilier mai eficient, in functie de nevoi. In ceea ce priveste design-ul, acesta poate varia in functie de restul decorului, de la simplu, uni, pana la imprimeuri florale ori carouri.

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

    • Dormitor

In dormitor, trebuie sa fie vorba despre odihna si relaxare deplina. De aceea, pe langa perdele, este nevoie de draperii mate, din materiale textile groase, care impiedica orice fel de lumina sa intre dinspre exterior. Pentru un somn profund, complet odihnitor, este necesar ca in aceasta camera sa fie complet intuneric in timpul noptii.

De obicei, aici poti avea perdele transparente sau translucide, pe care sa le folosesti ziua, si draperii mai inchise la culoare, pentru noapte.

    • Camera copilului

Pentru ca reprezinta un element de decor foarte evident, cu un puternic impact vizual, perdelele din camera celui mic trebuie sa aiba un model vesel, care sa inspire bucurie si distractie! Asadar, acestea pot avea diverse print-uri si pattern-uri, in functie de dorintele copilului, de pasiunile sale si de atmosfera in care se simte cel mai bine.

Draperiile nu trebuie sa lipseasca nici din aceasta camera, pentru a-i acorda intimitate si confort pe parcursul noptii.

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

In functie de lungime

Daca latimea produsului pe care il cauti trebuie aleasa pe masura dimensiunii ferestrelor, cand vine vorba de lungime, ai posibilitatea de a jongla cu numarul de centrimetri, pentru o utilitate crescuta, dar si pentru o estetica a camerei deosebita.

    • Scurte

De obicei, draperiile scurte sunt folosite cu scop decorativ, oferind o nota de eleganta si stil dormitorului sau livingului tau. Perdelele scurte sunt ideale pentru ferestrele mici, din bucatarie sau oricare alta incapere, sub care se afla calorifere, masute, fotolii si asa mai departe.

    • Lungi

Perdelele si draperiile lungi necesita, intr-adevar, o incapere mai inalta, de dimensiuni mai generoase. In caz contrar, pot crea o senzatie de sufocare, ce trebuie evitata. Bineinteles, daca iti doresti foarte mult sa ai in locuinta aceste tipuri de elemente textile, alegand materiale subtiri, fluide, vei avea parte de rezultatul asteptat, chiar daca dormitorul sau sufrageria ta nu sunt foarte mari.

Sunt recomandate, mai ales, in living, si completeaza frumos orice decor!

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

In functie de decor

In prezent, majoritatea locuintelor sunt amenajate urmand caracteristicile unui anumit tip de design interior, ceea ce rezulta intr-un ansamblu complet, pana in cele mai mici detalii. Modelele de perdele si draperii nu fac exceptie, iar una dintre cele mai importante recomandari ale specialistilor este sa tii cont de materialele si culorile specifice stilului adoptat.

    • Modern

Draperiile si perdelele pentru o amenajare moderna sunt ori simple, uni, ori cu forme geometrice, evitandu-se, insa, combinatiile de culori multiple, modelele florale si insertiile pretioase.

Intr-un decor modern, ai la dispozitie doua variante: fie alegi elemente textile in nuante neutre, ce caracterizeaza design-ul modern si care se asorteaza cu mobilierul, peretii si podeaua, fie alegi culori mai indraznete, accent, care insufletesc atmosfera.

De exemplu, intr-o incapere in care domina culori precum bej, crem, alb si gri, pernele decorative, draperiile, cuverturile, covorul sau elementele de decor pot avea nuante aprinse, care echilibreaza vizual si fac decorul mai interesant!

Materialele cele mai populare pentru perdelele si draperiile moderne sunt voalul si bumbacul.

    • Clasic

Stilul clasic este cunoscut pentru notele de eleganta si rafinament, reprezentate de insertii pretioase, aurii si de ornamentele florale, cu margini rotunjite, sculptate direct in pereti sau in piesele de mobilier. Perdelele si draperiile trebuie sa urmeze aceeasi linie, asa ca este recomandat sa alegi modele deosebite, cu incretituri, pliuri si print-uri diverse.

Fie ca alegi draperii lungi sau scurte, este ideal ca acestea sa fie confectionate din materiale mai grele, precum catifeaua, si sa aiba accesorii precum snur, ciucuri, volane si asa mai departe.

    • Vintage

Stilul vintage imbina elemente vechi, reconditionate, atat in ceea ce priveste piesele de mobilier, cat si obiectele decorative. Acesta reprezinta un ansamblu boem, bogat in diversitate, texturi, materiale si culori.

Perdelele si draperiile pot fi confectionate ori din dantela, ori din bumbac si, in general, au diverse insertii pe ele (modele florale, geometrice, asocieri de culori, si altele).

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

    • Rustic

O amenajare rustica te duce cu gandul la natura, traditii, cabane la munte si vacante la aer curat. In incaperile de acest fel, lemnul in stare cat mai nefinisata si texturile naturale sunt obligatorii. Asadar, indiferent ca iti doresti perdele ori draperii pentru dormitor, living sau bucatarie, acestea trebuie sa fie fabricate din bumbac, in sau canepa, pentru un aspect cat mai autentic.

Cum asortezi modelele de perdele cu draperiile?

Pentru a maximiza atat rolul practic, cat si estetic al draperiilor si al perdelelor in casa ta, este recomandat sa tii cont de doua sfaturi ale specialistilor in design interior:

  • in cazul in care alegi draperii cu imprimeu bogat, perdelele ar trebui sa fie simple, in nuante neutre
  • este ideal ca draperiile sa aiba culori mai inchise decat perdelele, pentru un efect cromatic potrivit, dar si pentru ca trebuie sa opreasca patrunderea luminii din exterior in interior.

30 poze cu cele mai noi modele de perdele si draperii

Acum ca stii care sunt regulile de baza pentru a lua cea mai buna decizie cand vine vorba despre perdele si draperii, poti descoperi in pozele de mai jos diverse combinatii si modele, prin intermediul carora iti vei gasi inspiratia pentru locuinta ta!

> DESCOPERA COLECTIA DE PERDELE

> DESCOPERA COLECTIA DE DRAPERII

Asadar, tine cont de sugestiile din acest articol pentru a infaptui decorul la care visezi, pana in cele mai mici detalii!

Sursa foto:

  • homedepot.com
  • amazon.com
  • pinterest.com

Produse asociate

19,99 lei

Vezi mai multe

44,99 lei

Vezi mai multe

99,99 lei

Vezi mai multe