Blog » Idei pentru tine si casa ta » Modele de bai mici: Homelux iti prezinta +57 imagini, sfaturi si idei moderne si practice

Modele de bai mici: +57 imagini, sfaturi si idei moderne si practice. Gaseste-ti inspiratia din aceste modele cu Homelux!

Amenajarea sau redecorarea unei bai de mici dimensiuni iti da batai de cap? Nu iti faci griji! Din acest articol, vei afla cum sa iti decorezi una dintre cele mai importante incaperi din locuinta!

Publicat: 10 noiembrie 2018
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Baile de mici dimensiuni pot fi gasite atat in garsoniere ori apartamente, cat si la casa. Nu este o regula generala ca baia sa fie foarte generoasa, chiar daca restul incaperilor sunt mari. In plus, multe persoane prefera sa faca proiectul locuintei astfel incat sa lase mai mult spatiu pentru dormitor sau sufragerie, mai ales ca nu petrec la fel de mult timp in camera mentionata.

Modele de bai mici: caracteristici de amenajare

Atunci cand faci un plan pentru amenajarea oricarei incaperi, mai ales baia, trebuie sa tii cont de mai multe lucruri, in special, daca aceasta este de mici dimensiuni. Chiar daca ai visat la un decor mai somptuos, este necesar sa regandesti planul astfel incat sa creezi un spatiu practic si eficient, fara sa pierzi din vedere aspectul estetic.

Iata care sunt lucrurile carora trebuie sa le acorzi atentie:

–         Dimensiunile obiectelor sanitare – pentru baile mici, ideale sunt cazile de dus mici, cu picioare, o chiuveta suspendata, dar si cabinele de dus de tip walk in. Ia masuri inainte de a face cumparaturile, pentru a evita riscul ca produsele sa nu se potriveasca!

–         Paleta de culori – nuantele deschise, atat ale tavanului, cat si ale peretilor, gresiei si faiantei vor da impresia unei incaperi mai spatioase. Alege alb, bej, bleu sau gri luminos, iar daca iti doresti un anumit model pe pereti, asigura-te ca este unul marunt, delicat.

–         Pentru depozitarea celor necesare, alege polite sau dulapuri suspendate ori dulapuri verticale, montate pe perete. Acestea sunt ideale pentru a economisi spatiu, in timp ce ai la indemana toate lucruri de care ai nevoie!

–         Un alt element care creeaza iluzia de spatiu este tapetul. Il poti aplica pe perete, in locul faiantei, mai ales ca exista numeroase modele rezistente la umezeala (tapet din vinil sau tapet din fibra de sticla). Acesta are un pret accesibil si este disponibil in diverse variante de design, pentru a se potrivi cu gusturile tale!

–         Podeaua epoxidica este o alternativa potrivita pentru gresie, mai ales daca iti doresti un decor deosebit. Aceasta are o durata de viata indelungata, deci reprezinta o investitie inteligenta!

–         Alegerea unui stil de amenajare este importanta, mai ales pentru baile mici. Este bine ca acesta sa se potriveasca cu restul casei, iar caracteristicile lui sa asigure nevoile pe care le ai.

> DESCOPERA COLECTIA DE MOBILIER BAIE

Amenajarea bailor de mici dimensiuni in stil modern

Foarte multe persoane aleg, in prezent, un decor modern, atat pentru dormitor, sufragerie sau bucatarie, cat si pentru baie. Acest tip de amenajare are ca trasaturi principale utilitatea si o atmosfera practica, insa placuta.

Se potriveste de minune in baile de dimensiuni mici, pentru ca presupune un decor axat pe eficienta, cu modele geometrice, linii drepte, bine definite si materiale usor de intretinut si de curatat, precum MDF-ul (recomandat pentru bai si bucatarii datorita rezistentei la umezeala), sticla sau ceramica. De asemenea, paleta de culori este foarte simpla, cu nuante neutre, luminoase. O alta caracteristica a bailor moderne este faptul ca sunt bine luminate, cu spoturi montate in tavan si cu corpuri secundare de iluminat pentru oglida! Ca elemente de decor, poti alege plante care se dezvolta foarte frumos intr-un mediu umed si lumanari parfumate!

Toate acestea creeaza un spatiu simplist, foarte ordonat si aerisit. Din acest motiv, dimensiunea mica a incaperii nu va fi la fel de pregnanta si te vei bucura de o atmosfera primitoare chiar si in baie!  

> DESCOPERA COLECTIA DE SPOTURI

Alte stiluri potrivite din care te poti inspira daca ai o baie mica sau foarte mica

In afara de o amenajare moderna, poti opta pentru un decor minimalist sau vintage. Acestea se pot adapta foarte bine si spatiilor de mici dimensiuni, si sunt foarte potrivite mai ales daca restul casei respecta aceeasi tematica!

Stilul minimalist avantajeaza orice baie mica sau foarte mica, mai ales ca se ghideaza dupa principiul „less is more”. Se aseamana destul de mult cu decorul modern, fiind un substil al acestuia. Insa, exista si cateva deosebiri: aici, poti folosi si nuante intunecate, atat pentru pereti, cat si pentru pardoseala sau pentru mobilier; spatiile de depozitare trebuie sa fie bine gandite, pentru a nu lasa la vedere niciun produs de ingrijire, asa ca dulapurile trebuie sa aiba intodeauna usi; lumina este mai degraba ambientala sau, cel putin, trebuie sa ai optiunea de a aprinde pe rand spoturile sau corpurile de iluminat, in functie de nevoi. Nu exista, de obicei, obiecte decorative, decat in cazul in care se potrivesc perfect cu tematica.

Stilul vintage este unul care nu se va demoda niciodata, fiind foarte apreciat chiar si in ziua de azi. Este foarte diferit de celelalte stiluri mentionate, daruind, mai degraba, o atmosfera boema, rafinata, dar in acelasi timp, interesanta si vesela. Piesele de mobilier sunt ori vechi, restaurate, ori noi, dar cu un design retro. Pentru ca acestea sunt confectionate din lemn masiv, in cazul unei bai mici sau foarte mici, trebuie sa fii foarte atent ca dimensiunile sa fie cele potrivite. In ceea ce priveste obiectele sanitare, poti alege: cazi adanci, cu picioare, chiuvete patrate, cu baterii inalte, in nuante de auriu, bronz sau cupru. Pentru pardoseala, in loc de gresie, alege vopsea epoxidica sau placi de ceramica de dimensiuni mai mari. Pentru un plus de stil, selecteaza un model alb negru, precum o tabla de sah! Pe pereti, poti folosi atat faianta cu aspect vintage, cat si tapet. Paleta de culori poate varia foarte mult, in functie de gusturile tale: de la asocierile de non culori, pana la pasteluri, nuante neutre si combinatii cu accente puternice. Nu uita de insertiile metalice, cromate (la obiectele sanitare, oglinda, corpuri de iluminat) si de ornamentele florale pe mobilier sau pe alte elemente!

> DESCOPERA COLECTIA DE BATERII BAIE

Sfaturi pentru o amenajare eficienta si deosebita a bailor mici

Daca acorzi suficienta atentie felului in care amenajezi o baie mica, vei observa, aproape imediat, ca dimensiunea acesteia nu va mai conta atat de mult si ca vei fi foarte multumit de rezultatul final!

Pentru a usura procesul de amenajare, dar si pentru a obtine decorul ideal, la care ai visat, tine cont de sfaturile si trucurile specialistilor:

–         In locul cabinei de dus obisnuite, alege una de tip walk in. Ce inseamna mai exact? Ca surgerea se face direct in pardoseala, eliminand, astfel, cadita care, desi este mica, ocupa din spatiu. Poti face delimitarea prin intermediul unui perete de sticla transparent, care va pastra proportiile initiale ale baii. Dusul este instalat direct pe perete sau chiar in tavan!

–         Alege gresie si faianta mate, in tonuri deschise, pe care nu se observa picaturile de apa dupa ce se usuca. Acest truc te va ajuta sa pastrezi un aspect intretinut al baii, mai ales daca alegi tipul de dus mentionat mai sus.

–         Foloseste oglinzi mari pentru a crea impresia de spatiu. In afara de oglinda de deasupra chiuvetei, poti monta inca una pe perete. O idee inedita este sa creezi un design interesant din bucatele mici de oglinda, pentru un decor special!

–         Iluminatul este foarte important intr-o baie de mici dimensiuni. Daca ai ocazia, nu acoperi geamul spre exterior cu jaluzele inchise la culoare si instaleaza corpuri pentru iluminatul principal si secundar. Spoturile sunt foarte eficiente, mai ales ca le poti instala pe tot tavanul, in orice fel iti doresti!

–         Nu uita de polite si rafturi suspendate: acestea te vor ajuta sa economisesti foarte mult loc!

–         Nu aglomera incaperea cu elemente de decor inutile, ci limiteaza-te la cele care confera o atmosfera placuta si primitoare.

Modele de bai de mici dimensiuni din care te poti inspira

Pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, descopera mai jos numeroase modele de bai mici si gaseste-ti inspiratia in cele care sunt pe placul tau!

> DESCOPERA COLECTIA DE ACCESORII BAIE

Sursa foto:
Pinterest.com; Pexels.com.

Produse asociate

baterie lavoar

239,90 lei

Vezi mai multe
suport periuta de dinti

4,99 lei

Vezi mai multe
halat baie

134,90 lei

Vezi mai multe