Blog » Amenajari » Modalitati simple si rapide de la Homelux pentru amenajarea mansardei (POZE)

Amenajarea mansardei: +61 idei, poze si modalitati simple si rapide de la Homelux

Locuinta ta beneficiaza de o mansarda sau ai vrea sa iti construiesti una? Citeste articolul si afla cele mai utile sfaturi pentru amenajarea mansardelor specifice oricarui tip de imobil, indiferent de rolul practic pe care vrei ca aceasta sa il aiba.

Publicat: 11 septembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Daca iti doresti ca spatiul mansardei sa fie utilizat la capacitatea sa maxima, atunci ai nevoie de cateva schimbari si imbunatatiri. Chiar daca aceasta este deja locuibila sau nu, daca este vorba despre o mansarda la casa de la curte sau la bloc, avand dimensiuni mici sau mari, acest spatiu poate sa fie utilizat in diverse feluri, depinzand doar ceea ce tu iti doresti. Desi in majoritatea cazurilor, aceasta camera este compartimentata si decorata pentru depozitare, unele persoane aleg sa-si amenajeze mansarda ca pe un dormitor suplimentar, un birou sau o camera de relaxare, in unele exceptii ea fiind chiar si o baie in plus.

Idei de amenajare a mansardei, tinand cont de dimensiunile sale

Amenajarea mansardelor mici si foarte mici sau inguste

Daca dimensiunile camerei sunt mici, este indicat sa optezi pentru piese de mobilier care sa nu ocupe foarte mult spatiu, focusandu-te astfel, doar pe utilitatea achizitiilor pe care le amplasezi in mansarda. Totodata, in functie de arhitectura sa si de perimetrul pe care il are, vei putea lua hotararea finala asupra rolului pe care il va avea pentru tine, pentru imobilul tau. Orice decizie ai lua, incearca sa nu integrezi in design-ul interior al camerei elemente care nu au un rol practic, astfel incat sa nu incarci foarte mult imaginea de ansamblu, avand din ce in ce mai putin spatiu utilizabil.

Decorarea mansardelor mari si spatioase

In cazul unei suprafete utilizabile mai mare, este destul de usor de gasesti idei de amenajare a mansardei. Spatiul poate fi utilizat in diverse scopuri, depinzand de ceea ce iti doresti de la el. Compartimenteaza-l astfel incat sa indeplineasca mai multe roluri daca simti ca ai nevoie si ca perimetrul sau iti permite acest lucru, optand chiar si pentru mobila incorporabila sau pliabila, folosindu-te de accesorii speciale de oragnizare si depozitare, pentru a pastra mansarda cat mai spatioasa.

Amenajarea unei mansarde in pod existent

Nu irosi spatiul pe care imobilul in care locuiesti ti-l pune la dispozitie si profita de podul deja existent, pentru a-ti realiza o mansarda de vis. Fie ca doresti ca incaperea sa aiba rolul unui dormitor pentru adulti, unei bai suplimentare, unui birou sau sa fie transformata in dormitorul mezinului familiei, ori sa fie o camera de joaca pentru copii sau de meditatie pentru “cei mari”, gama produselor HomeLux este foarte vasta, pentru ca fiecare vizitator sa gaseasca ceea ce cauta.

Amenajarea unei mansarde locuibile, in functie de tipul imobilului

Amenajarea unei mansarde la casa

Pentru o casa la curte, mansarda este un spatiu de depozitare perfect, in mod special pentru proprietarii gospodari. Datorita constructiei imobilului, mansarda poate fi considerata un etaj in plus, perfect utilizabil, daca este realizat corect din punct de vedere al arhitecturii.

Idei de amenajare a mansardelor de la bloc

Pentru proprietarii unui imobil la bloc, este destul de dificil sa se bucure de avantajele aduse de o mansarda. Exista insa exceptii, cazuri in care aceasta incapere poate sa fie vanduta unui singur proprietar, ori poate fi utilizata la comun, alaturi de toti vecinii interesati. Astfel, rolul sau trebuie ales de comun acord cu ceilalti locatari.

Stilurile de amenajare ale unei mansarde

Amenajarea unei mansarde rustice

Amenajari ale mansardei in stil modern

Surse foto
www.pinterest.com
www.dailymail.co.uk
www.manomenas.lt
www.atlantasaints.com

Produse asociate

1.699,00 lei

Vezi mai multe

299,90 lei

Vezi mai multe

279,90 lei

Vezi mai multe