Blog » Idei pentru tine si casa ta » Idei de ghivece: cum sa le creezi si amenajarea zonei de relaxare cu cele de la Homelux

Idei de ghivece: cum sa le creezi si amenajarea zonei de relaxare cu cele de la Homelux

Spatiul locuit este destinat relaxarii oamenilor, asa ca nu e de mirare ca fiecare proprietar incearca sa creeze locuri deosebite, unde sa-si incarce bateriile la sfarsitul unei zile de munca, in weekend sau concediu. O idee utila pentru a-l amenaja cum se cuvine este utilizarea ghivecelor decorative si a florilor colorate si placut mirositoare, mult mai usor de ingrijit decat o gradina de dimensiuni mari.

Publicat: 1 martie 2020
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Oamenii de astazi incearca sa se inconjoare de lucruri care ii fac sa se simta bine, care sa le reflecte caracterul si personalitatea. Cea mai usoara solutie prin care pot crea un spatiu deosebit la ei acasa, fie in interiorul locuintei, fie in gradina, este utilizarea unor ghivece de diferite dimensiuni sau cu un design potrivit stilului de amenajare existent si a unor plante ornamentale sau flori parfumate, care sa ofere intregului un aer proaspat, transformandu-l intr-un colt parca rupt din rai. 

In articolul de mai jos vei gasi diferite idei de amenajare a spatiului tau cu ajutorul ghivecelor, fie ca este vorba despre casa, gradina, fie despre terasa, vei invata diferite metode utile de a crea unele originale, cu ajutorul materialelor reciclabile sau a unor obiecte vechi, de prin casa, vei reusi sa armonizezi stilurile in asa fel incat rezultatele sa fie unele fabuloase, impresionand placut musafirii, si vei afla unde anume sa amplasezi ghivecele pentru a obtine un efect inedit.

Cum sa amenajezi spatiul cu ajutorul ghivecelor de flori

Fiecare persoana vrea sa creeze un mic colt de rai la ea acasa si incearca sa faca acest lucru cu ajutorul plantelor, care adauga putina culoare si aduc viata in interiorul casei sau in jurul ei. Efectele benefice ale acestora pentru om sunt numeroase si pot fi amintite: 

  • efectul de relaxare;
  • oxigenarea aerului;
  • utilizarea lor ca decoratiuni;
  • completarea perfecta a designului unei case sau gradini.

Pentru a amenaja un spatiu placut si primitor, potrivit odihnei si relaxarii, proprietarul trebuie sa aloce un buget destinat acestui proiect, sa aleaga ghivecele potrivite pentru stilul de amenajare pe care si-l doreste, sa lase plantele sa fie vedetele principale ale casei, gradinii sau terasei sale. 

Ghivecele sunt mult mai usor de ingrijit si nu este nevoie ca proprietarul sa consume mult timp pentru toaletarea florilor sau a plantelor ornamentale, nici sa apeleze la vreo firma specializata in acest sens si sa investeasca prea mult, sa depuna o munca titanica pentru a obtine un aspect deosebit.

Idei pentru amenajarea interiorului cu ajutorul ghivecelor

Pentru realizarea unui interior deosebit, proprietarul poate sa apeleze si la amplasarea unor ghivece cu plante sau flori, ideale pentru a improspata atmosfera. Cele speciale pentru casa ajuta foarte mult si la personalizarea spatiului.

Frumusetea florilor trebuie sa completeze perfect stilul ghivecelor alese pentru a fi asezate in diferite locuri ale unei camere. La ora actuala exista diferite tipuri de ghivece, de marimi si de culori diferite, confectionate din diferite materiale:

  • lemn;
  • lemn tratat;
  • metal;
  • sticla;
  • plastic;
  • lut.

Cele mai populare sunt ghivecele din plastic și cele din lut. Primele nu necesita o investitie mare, sunt usor de curatat și pot fi gasite oriunde. De asemenea, pot fi atarnate pe perete, pentru ca sunt usoare si nu absorb umiditatea, ca in cazul celor din a doua categorie. Acestea din urma au o textura poroasa, oferind suficienta aerisire radacinilor plantelor, dar trebuie curatate mult mai des, pentru a preveni aparitia unor posibile boli.

Idei de ghivece pentru amenajarea gradinii

Ghivecele cu flori reprezinta un decor indispensabil din orice gradina, incantand cu frumusetea lor si avand o influenta deosebita asupra sanatatii si bunastarii familiei. Ele relaxeaza si imbunatatesc starea de spirit a tuturor celor care le admira. 

Aranjamentul acestor ghivece trebuie sa fie functional, sa permite dezvoltarea plantelor si sa devina un element decorativ al gradinii. Din acest motiv, pot fi utilizate fara probleme urmatoarele tipuri de ghivece pentru amenajarea gradinii:

  • ghivece de gradina clasice;
  • ghivece cu diferite forme si culori;
  • ghivece tip coloana de flori.

Produsele alese trebuie sa simplifice munca in gradina si sa se incadreze in aranjament. Doar asa vor putea sa devina un element decorativ unic, care va sublinia frumusetea deosebita a plantelor. 

Produse asociate Homelux:

Poze si detalii→https://www.homelux.ro/ghiveci-exterior-42-l-alb-19906

Produse asociate Homelux:

Poze si detalii→https://www.homelux.ro/ghiveci-exterior-42-l-alb-19906

Idei de ghivece pentru amenajarea terasei

Fiecare proprietar vrea sa-si amenajeze o terasa in aer liber, unde sa se distreze fenomenal alaturi de prieteni sau unde sa petreaca momente de unul singur, savurand o cafea sau privind apusul de soare. Dupa ce acest vis a fost pus in practica, iar constructia mult dorita a fost ridicata, amenajarea ei se impune de la sine inteles. Cateva ghivece de flori vor desavarsi intregul. Nu trebuie uitate nici cateva accesorii importante pentru a duce la bun sfarsit un asemenea proiect.

Ghivecele, jardinierele si vasele de lut sunt ideale pentru a schimba infatisarea terasei. Plantele ornamentale, arbustii si florile inalte, pitice, multicolore sau frumos parfumate pot fi asezate cu multa creativitate in diferite suporturi de acest tip, in recipiente vechi (butoaie, canite, oale etc.) si tot asa.

Idei personale pentru confectionarea ghivecelor decorative

Cei care vor sa amenajeze gradina, spatiul interior, terasa, balconul sau alte zone cu ajutorul ghivecelor cauta, de foarte multe ori, solutii decorative cu efecte spectaculoase. Uneori, oricat si-ar dori acestia sa gaseasca originalitate, creativitate si stil unic, se lovesc de faptul ca, in comert, exista produse confectionate dupa un anumit tipar, care nu-i satisfac, asa ca incearca din rasputeri sa-si foloseasca propria imaginatie si sa creeze ceva deosebit. Din fericire, cu putina imaginatie si creativitate, prin insusirea sfaturilor oferite de catre specialistii in domeniu sau a diferitelor exemple culese de pe Internet, totul este posibil. 

Idei pentru confectionarea ghivecelor handmade

Se spune, pe drept cuvant, ca tot ce creeaza oamenii cu ajutorul mainilor ofera un anumit farmec, obiectele aratand intr-un anumit fel. Cateva idei pentru a confectiona ghivece cu un aspect deosebit sunt urmatoarele:

  • Ghivecele se pot crea usor din lut, cu ajutorul propriilor maini. Realizarea vaselor din acesta este foarte simpla, dar necesita putina indemanare. Ele pot fi decorate cu diferite materiale, de la dantela, la funie, sticla colorata etc;
  • O alta idee interesanta pentru a crea ghivece originale este utilizarea unor cutii din carton. Desi fragile la prima vedere, ele pot sustine cu brio flori cataratoare, cum ar fi zorelele, care nu necesita multa apa sau o ingrijire speciala;
  • Unele vegetale pot fi utilizate pentru a deveni suport de flori. Bine impletite, ele vor reusi sa faca fata cu brio udatului si soarelui puternic al verii, dar vor putea fi utilizate doar un sezon, la fel ca si cele din carton;
  • O alta idee este realizarea unor ghivece cu ajutorul unor prosoape vechi de baie. Se amesteca putin ciment intr-un recipient si se introduce textila in interior. Apoi, este scos si asezat intr-o galeata, oala sau lighean si se lasa la uscat. Dupa uscare, va capata forma dorita;
  • Un ghiveci realizat in propria gradina, fara alte materiale decat cele naturale, este radacina unui copac batran. Ea poate fi scobita si acoperita cu pamant, lasandu-i-se doar marginile inalte. In interior, vor fi plantate flori parfumate;
  • O alta idee inedita este realizarea unui ghiveci cu ajutorul unor pietricele lipite unele de altele. Efectul este unul deosebit si va fi rapid remarcat de musafiri.

Idei de ghivece pentru plante din obiecte reciclate

Iata cateva idei interesante de confectionare a unor ghivece din obiecte reciclate, care pot fi usor puse in practica de catre oricine:

  • Unele ghivece crapate pot fi reconditionate cu ajutorul unor bucatele colorate de sticla, acestea avand rolul de ascunde eventualele defecte;
  • Cauciucurile pot fi transformare usor in obiecte decorative sau ghivece pentru gradina;
  • Cutiile de conserve inalte devin ghivece pentru plante mici doar cu putina imaginatie din partea persoanei care are curajul sa le recicleze si sa nu le arunce. Au nevoie doar de putina vopsea colorata si sa fie asezete intr-un loc la vedere;
  • Cateva sticle de plastic de 5 litri sunt taiate de la jumatate. Partea de jos se poate imbraca in panza de sac, care va fi legata cu un snur de jur-imprejur. Aspectul va fi, cu siguranta, unul senzational;

 Idei pentru realizarea unor ghivece originale

Ghivecele de gradina au un avantaj bun, acela ca pot fi mutate in interior pe timpul iernii. Din acest motiv, ele trebuie sa aiba un design deosebit, pentru a reusi sa atraga atentia la fel de bine si in interior. 

Cateva sugestii:

  • un pian vechi, care nu mai este functional, poate fi transformat intr-un ghiveci original cu flori;
  • plantele pot creste foarte frumos si in interiorul unei chitare, care poate fi agatata pe peretele exterior al casei si mutata inuntrul casei, imediat ce temperaturile incep sa scada;
  • bicicletele vechi pot fi vopsite proaspat si decorate cu flori, devenind, astfel, suporturi extraordinare;
  • ceainicul bunicii ar putea fi transformat cu usurinta intr-un ghiveci interesant pentru a fi asezat vara in gradina, iar iarna, in bucatarie. 

Sfaturi utile in utilizarea diferitelor idei pentru amenajarea spatiului de relaxare cu ajutorul ghivecelor

Armonia este foarte important de obtinut in amenajarea spatiului de relaxare pe care si-l doreste fiecare proprietar, care are nevoie sa petreaca timp in aer liber, bucurandu-se de un peisaj frumos, verde, calm. Din acest motiv, devine esential ca fiecare sa reuseasca sa pastreze stilul, optand pentru ghivece care se muleaza perfect pe nevoile sale estetice sau functionale:

  • ghivece clasice;
  • ghivece in stil scandinav;
  • ghivece in stil industrial;
  • ghivece vintage;
  • ghivece originale;
  • ghivece moderne etc. 

Specialistii in domeniu sunt de parere ca ghivecele cu flori pot fi utilizate perfect pentru a separa spatiul intr-o incapere, in gradina sau pe terasa. Cateva dintre acestea, asezate unul langa altul, pot diviza spatiul, in asa fel incat sa se creeze doua zone separate. 

Plantele uriase sunt ideale pentru a crea efecte dramatice in orice loc ar fi asezate, creand o zona de maxima atractie pentru cei care aleg sa petreaca timpul in preajma lor. Un ghiveci cu un filodendron sau cu un ficus este rezistent si poate fi amplasat iarna in interiorul casei sau pe o terasa in anotimpul cald, acest mic truc fiind utilizat de cei care incearca sa realizeze spatii frumos decorate, fara sa fie nevoie sa ingrijeasca prea mult soiurile care sunt foarte rezistente. 

Spatiul amenajat cu ajutorul ghivecelor decorative cu flori poate deveni un colt de rai doar daca sunt pline de mixuri colorate si parfumate, care sa invite oamenii sa petreaca timp de calitate in acest mediu. 

Ghivecele suspendate sunt cele mai indicate pentru a fi agatate de terasa sau de diferite suporturi, de crengile copacilor sau de gardurile care imprejmuiesc casa. Aceste obiecte infrumuseteaza brusc totul in jur, dau culoare din belsug si multa viata. Ele pot fi utilizate si in interiorul casei, acolo unde spatiul este mic si nu da voie proprietarului sa aseze obiecte voluminoase.

Plantele pot fi utilizate si pe post de obiecte de arta. E nevoie, insa, de un ghiveci inedit, care sa atraga privirile celor care trec pragul casei. In general, folosirea pentru amenajare a unor idei ce presupun existenta lor nu este deloc una costisitoare și poate face cu adevarat diferenta intre un spatiu ingrijit si unul lasat de izbeliste. 

Florile de gradina trebuie plantate in functie de anotimp, dar, cu ajutorul ghivecelor, proprietarul poate sa se bucure de frumusetea lor si in perioada rece, pentru ca le poate muta in interior. Multi au optat pentru plantarea in ghiveci a zambilelor, ghioceilor sau narciselor pentru a le admira in toata splendoarea si in lunile ianuarie-februarie, atunci cand curtea este un spatiu foarte dezolant. 

In concluzie, oricine doreste crearea unui mediu placut la el acasa, in care sa petreaca momente frumoase alaturi de cei dragi, trebuie sa ia in considerare cateva idei de amenajare a spatiului dorit cu ajutorul ghivecelor de diferite marimi, forme, culori, pe care sa le armonizeze placut cu restul obiectelor existente. 

surse foto:

pinterest.com

shutterstock.com

Produse asociate

69,90 lei

Vezi mai multe

69,90 lei

Vezi mai multe

59,90 lei

Vezi mai multe