Blog » Idei pentru tine si casa ta » Cina Romantica Acasa: Idei Perfecte pentru o Seara de Vis de la Homelux

CINA ROMANTICA: Cele mai bune idei de la Homelux pentru a pregati persoanei iubite surpriza PERFECTA!

Vrei sa pregatesti o supriza pentru persoana iubita si nu ai inspiratie? Daca v-ati saturat de monotonul mers la restaurant, Homelux ti-a pregatit un articol special despre cum poti organiza o cina romantica acasa pentru a-i arata jumatatii tale cat de mult o iubesti. Afla de aici cele mai bune idei si cum sa pregatesti totul!  

Publicat: 16 noiembrie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Tips & Tricks

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Persoana iubita care iti face zilele mai frumoase merita rasfatata. Indiferent daca este vorba despre un barbat sau o femeie, jumatatea ta va fi surprinsa daca ii vei pregati o mica surpriza, asa cum este si cina romantica. Daca ai vrea sa ii organizezi o astfel de seara romantica, in doi, afla din acest articol cand si cum sa organizezi totul.

Cum alegi cand sa organizezi o cina romantica in doi, acasa

Timpul este un lucru greu de controlat, insa, daca vei vrea sa pregatesti aceasta surpriza, ar trebui sa o planifici cat de devreme poti, tocmai pentru a avea siguranta ca totul va fi bine pus la punct. O greseala pe care ai putea sa o faci ar fi sa crezi ca doar cateva ore iti sunt de ajuns. O cina de acest fel nu inseamna doar sa comanzi ceva de mancare, sa astepti persoana iubita si sa va asezati la masa. Acest lucru este, pur si simplu, servirea mesei impreuna. Elementul de romantism se creeaza adaugand diverse decoruri, prin pregatirea atmosferei si, bineinteles, de acel ceva care sa faca seara una de neuitat.

Dar cand anume ar trebui sa organizezi o cina romantica?  

Unele persoane pot spune ca cele mai potrivite momente sunt ziua lui / ei de nastere, aniversarea anuala a relatiei voastre, Sfantul Valentin sau Dragobetele. Ei bine, acesta ar fi un lucru gresit. Asta inseamna ca ar fi corect sa pregatesti un astfel de rasfat doar in aceste zile. 

Cele mai bune momente sunt, asa cum poate deja ti-ai dat seama, atunci cand se asteapta cel mai putin. Chiar si tu, probabil, esti destul de putin surprins de petreceri sau astfel de lucruri atunci cand exista zile in care se sarbatoreste ceva, pentru ca stii ca asta va fi in planul celor dragi pentru tine. Asadar, alege o zi la intamplare, atunci cand stii ca va veni acasa seara si vei avea timp sa te organizezi. Dupa acest pas, urmeaza sa gasesti ideea perfecta pentru cina.

Idei neconventionale de pus in aplicare pentru o cina romantica perfecta acasa

Aceste idei nu tin doar de felurile de mancare, ci, mai degraba, de folosirea creativitatii pentru a pregati acel ceva care va face seara una cu totul speciala. Sa iti duci iubitul sau iubita la un restaurant este tot o supriza, insa una prea folosita si pentru care nu faci prea multe pregatiri. Asadar, daca alegi sa faci acest lucru acasa, inseamna mai multa implicare, o atmosfera mai comoda, mai intima, si un efort ce va fi mult mai apreciat decat o simpla iesire in oras.

Depinzand de locuinta, ai mai multe variante din care poti alege.

Idei de cina romantica in aer liber

Daca ai norocul sa ai o casa cu gradina sau un apartament terasa sau cu acces la acoperis, iar vremea este de partea ta, poti amenaja destul de usor cina aici.

Pune o masa, doua scaune cu perne, pentru mai mult confort, si deja ai piesele necesare. Ce mai trebuie, insa, este sa adaugi o fata de masa simpla sau cu un design care sa se potriveasca specificului serii, o vesela care sa nu arate ca una obisnuita (doar este o altfel de seara, nu una comuna), tacamuri, pahare cu si fara picior (pentru ca poate veti bea si putina bautura alcoolica, cum ar fi vinul sau sampania) si nu uita si alte accesorii pentru masa care va vor fi de folos.     

Totodata, nu uita de ghirlandele cu becuri puse pe gard (in cazul in care este vorba de gradina) sau chiar pe jos, in jurul mesei, mai ales daca este vorba de terasa. Culoarea luminii este recomandata sa fie calda, pentru a contura o atmosfera intima. Adaugarea unor lumanari pe masa si chiar in drumul spre aceasta, pentru a trasa o poteca, este o idee ce face totul sa para mai intim. Nici muzica nu ar trebui sa lipseasca, asa ca pregateste un playlist si o boxa sau doua, pentru a reda melodiile in surdina. In cazul in care totul se petrece pe terasa, privelistea este un bonus de care va puteti bucura.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/scaun-joymodel-patchworksezut-tapitat-textilpicioare-lemn-19022

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/scaun-ice-albpolipropilenapicioare-lemn-19029

Idei de cina romantica in interiorul casei

Daca preferati confortul interiorului casei, atunci poti surprinde persoana iubita cu un altfel de aranjament. Pe langa ideea de mai sus, poti adauga petale de flori, obiecte de decor cu tematica romantica si betisoare parfumate.

 

Poti crea si alte aranjamente, cum ar fi urmatoarele:

  • Pune mancarea pe o masuta de cafea din living, chiar in fata canapelei sau a coltarului, pregateste din timp un filmulet cu toate videoclipurile si pozele cu voi, plaseaza un ecran de proiectie si un videoproiector, in cazul in care nu aveti un televizor cu o diagonala destul de mare, si va veti bucura de amintirile frumoase impreuna. Nu uita sa imortalizezi si momentul serii, ca sa il poti adauga si pe acesta.
  • Ce ai zice daca ai pregati un picnic in interior? Nu trebuie sa stati pe podeaua rece, ci pe un covor destul de gros incat sa va tina cald. Bineinteles, va trebui sa ai grija sa nu il patati in vreun fel, dar chiar daca se intampla, poti curata imediat, asa ca nu renunta la aceasta idee doar din frica unor eventuale pete. O tava pe care sa asezi totul este ceea ce iti trebuie. Daca tu consideri ca un covor nu este de ajuns, puteti sta pe fotolii de puf, care sunt foarte comode.
  • Ii poti lasa o declaratie de dragoste scrisa pe un biletel chiar acolo unde va sta sufletul tau pereche sau, in cazul in care ai destul curaj, ii poti spune verbal tot ce simti pentru el sau ea.
  • Printeaza poze cu voi, prinde-le cu clesti de panglici lungi, pe care sa le legi in diferite colturi ale camerei, astfel incat, atunci cand iubitul/iubita ta va ajunge acasa seara, sa fie inconjurat/a la propriu de ceva ce va trimite cu gandul la toate momentele fericite pe care le-ati trait impreuna.
  • Scrie biletele de dragoste, pune-le in baloane pe care o sa le umfli, apoi pune-ti perechea sa le sparga pe fiecare pentru a le citi. Este o idee originala care, fara indoiala, ar surprinde pe oricine.

Idei de meniuri pentru o cina romantica rapida acasa pentru el sau ea

Acum ca ai totul gata, mai ramane o singura problema de rezolvat: mancarea. Daca nu te pricepi la gatit, desi tot s-ar aprecia macar incercarea, ai putea sa comanzi ceva. Dar daca, totusi, vrei sa faci tu totul pana la capat si nu iti este teama sa folosesti plita si cuptorul, gasesti mai jos cateva idei de meniuri pe care sa le incerci. Nu uita ca poti avea doar un singur fel principal, insa nu trebuie sa iti lipseasca sub nicio forma aperitivele si desertul.

Fa combinatii din urmatoarele variante:

  • Aperitive: tartine cu branza frantuzeasca si verdeata, mic platou de branzeturi (Blue cheese, Cheddar, Mozzarella, Camembert si branza elvetiana, de exemplu) si struguri, bruschete cu diferite arome, oua umplute, carnaciori la cuptor inveliti in bacon, ciuperci umplute, pateuri cu branza sau carne, rulouri cu crema de branza si somon sau chftelute la cuptor.
  • Fel principal: somon la gratar cu legume, cotlet sau pulpa cu condimente la cuptor sau gatite prin prajeala, supa crema de leguma cu crutoane, salata de pui cu legume si sos, supa de pui cu smantana, cartofi umpluti cu branza si cascaval, pizza de casa, paste de orice fel, salata de creveti in crusta de susan si sos congnac sau midii in sos de sofran si vin, friptura de curcan cu portocale.
  • Desert: tarta de fructe, mousse de ciocolata, tort de vanilie si ciocolata, cheesecake cu fructe de padure, tarta cu mere si gem de caise, clatite cu gem sau ciocolata, mar copt cu scortisoara, inghetata asoratata, lavacake cu fructe de padure sau inghetata de vanilie, pandispan, tiramisu, profiterol, budinca, capsuni glazurate cu ciocolata sau crema de vanilie. 

Este clar ca cina va trebui sa fie si gustoasa, dar si frumos aranjata. Totodata, preparatele nu trebuie sa fie ceva mult prea comun, cum ar fi o friptura cu cartofi prajiti, ci feluri mai alese, la fel cum si seara pe care o organizezi nu este orice alta seara.

Dupa cum ai vazut, nu este asa de greu sa iti surprinzi jumatatea cu o cina romantica. Nu te opri, insa, aici. Incearca sa ii faci astfel de bucurii nu doar aunci cand se poate astepta, cum ar fi aniversarea voastra, ziua lui / ei de nastere sau sarbatori inchinate dragostei, ci arata-i si in zilele obisnuite cat de mult inseamna pentru tine. Orice gest, oricat de mic, va avea un efect pozitiv si va sta la baza unor noi amintiri superbe. 

Surse foto: shuttestock.com, pinterest.com, homelux.ro

Produse asociate

26,90 lei

Vezi mai multe

24,90 lei

Vezi mai multe

1.799,00 lei

Vezi mai multe