Blog » Amenajari » Amenajarea Barului cu Homelux: Idei pentru Living, Cafenele, Restaurante, Balcon

AMENAJARE BAR: scurt ghid Homelux pentru aranjarea oricarui tip de bar

Te-ai gandit sa amenajezi zona de bar al unui local sau vrei sa iti construiesti un astfel de spatiu chiar la tine acasa? Homelux ti-a pregatit un scurt ghid pentru a afla lucrurile esentiale in amenajarea barurilor. 

Publicat: 25 August 2019
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Zona barului este una importanta atat pentru locuinta ta, cat si pentru localuri. In general, acesta este un spatiu ce se afla in centrul atentiei, asa ca acesta trebuie să fie amenajat si decorat cat mai atractiv. Citeste acest articol pentru a afla cum poți amenaja si decora barul de acasa sau din local. 

Modele de amenajari pentru baruri acasa

Daca iti doresti sa ai un spatiu dedicat savurarii unor gustari sau consumului bauturilor alcoolice sau nonalcoolice impreuna cu persoanele dragi in timp ce socializati, atunci barul este optiunea perfecta. Exista multe optiuni referitoare la locurile unei locuinte unde pot exista barurile. 

Amenajarile barurilor interioare sau exterioare nu sunt atat de greu de realizat precum par. Trebuie, pentru inceput, sa stii care sunt elementele de baza de care ai nevoie. O masa lunga, si, de obicei, cu o latime mica, scaune de bar, corpuri de iluminat, dar si etajere si rafturi pe care poti aseza sticlele si paharele pentru servirea bauturilor. Corpurile de iluminat sunt indispensabile, mai ales pentru faptul ca la bar se servesc bauturi si chiar mancare, asadar trebuie sa poti vedea foarte bine. Poti pune un singur corp de iluminat sau chiar mai multe, depinzand si de marimea zonei de bar. Se recomanda o lumina de culoare calda, pentru a pastra o atmosfera intima si relaxanta. Barurile pot fi amenajate si in apartament si in casa, asa ca orice tip de locuinta ai avea, poti adauga acest tip de spatiu. Daca vrei sa ai un bar de dimensiune mare, poti adauga mai multe scaune, iar masa poate avea dimensiuni mari. Daca spatiul nu iti permite altfel, poti sa amenajezi si un bar mic, ceea ce inseamna ca vei alege o masa mica si poate un numar mai mic de scaune. 

Poti vedea mai jos diferite modele de baruri pentru apartament sau amenajate in casa in functie de zona in care acestea pot fi amplasate.

  • Modele de baruri pentru living (sufragerie)

Amenajarea barului in living se face, in general, intr-un colt al camerei sau intr-un spatiu bine delimitat, separat fata de zona limitata de canapea sau coltar, fotolii sau alte obiecte de mobila. Barurile de sufragerie se integrează bine in aceasta incapere, deoarece, asa cum stii, livingul este camera in care iti primesti invitatii. Asadar, cele doua zone se completeaza una pe cealalta. 

Iata cateva modele de baruri in living pe care le poti amenaja ca in poze:

  • Idei de baruri in bucatarie

Zona de bar a bucatariei este, de fapt, un bar intre living si bucatarie. Acesta este folosit intre cele doua tipuri de incaperi pentru a separa bucataria de living cu un truc vizual, in cazul in care acestea se afla in aceeasi zona, fara a fi despartite de un perete. Masa acestui tip de bar poate fi considerata drept una ce face parte din bucatarie.

Iata cateva exemple ale unor astfel de baruri:

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/pendul-steel-metal-2134-36×100-cm-1xe27-60-w-alb-10687

  • Amenajare de baruri in balcon

Poti amenaja un bar chiar si pe balcon. Chiar daca dimensiunile balconului sunt mici sau mari, poti integra cel putin elementele de baza ale amenajarii unui bar. De data aceasta, chiar daca locuiesti la apartament, poti avea un bar in aer liber, daca balconul este unul deschis, sau cel putin unul care sa nu fie integrat in alte camere, daca vrei sa separi chiar si mai mult barul de celelalte incaperi. Iluminarea se poate face si aici cu usurinta, mai ales daca balconul este unul inchis. Poti sa simplifici aceasta amenajare prin a-ti lua mai multe mese mici care se pot fixa de unul din peretii balconului, asa cum poti vedea si mai jos:

  • Idei de amenajari ale unor terase cu bar acasa

Barurile pot fi amenajate in exteriorul locuintei. Asadar, daca locuiesti la casa si beneficiezi de o terasa sau chiar de un foisor in curte, atata timp cat vremea permite, poti aseza tot ce iti trebuie in cadrul acestor spatii pentru a te bucura de aerul proaspat de afara. Iluminarea se poate face si prin ghirlande de becuri, care sunt foarte indragite si folosite pentru exterior, mai ales pe timpul verii. Acest tip de amenajare poate fi facut si in cazul teraselor de pe acoperisul blocurilor.

  • Cum poti amenaja un bar la subsol 

Daca ai nororcul sa ai un subsol si vrei sa il transformi intr-o incapere functionala, amenajarea unui bar este una dintre cele mai bune alegeri. Poti sa adaugi chiar si cateva mese si scaune si o masa de biliard pentru a transforma subsolul intr-o incapere in care sa tu si persoanele dragi sa va distrati cu jocuri de societate sau alte tipuri de jocuri sau sa urmariti competitiile sportive ori filme. 

Idei de amenajari pentru barurile din cafenele, restaurante si pub-uri

Amenajarile barurilor rustice, moderne sau in alt stil se face si in functie de tematica localului. De exemplu, amenajarea unui cafe bar nu va fi una rustica daca are o tematica ce se incadreaza in stilul modern. Poate sa aiba doar anumite accente, insa nu trebuie sa difere foarte mult, ca si cand zona barului si restul localului ar fi unele complet diferite. 

Fiind vorba de localuri, zona barului este foarte importanta, deoarece este spatiu la care clientii sunt atenti, deci care creeaza o anumita impresie. Nu uita ca aici trebuie expuse cat mai ulte tipuri de produse disponibile pentru a ajuta clientii sa stie ce optiuni le sunt oferite. Incearca, de asemenea, sa poti avea loc suficient pentru cat mai multe persoane.

In zona barului din localuri se recomanda folosirea unor scaune cu spatar si cat mai confortabile, cum este acesta:

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/scaun-bar-negru-tapitat-piele-ecologica-11284

Pentru a avea succes, si in functie de spatiul localului, iata cateva idei de la care sa te inspiri de la cateva localuri:

Idei de decorare in amenajarea barurilor

In decorarea barurilor, poti folosi diferite tipuri de decoratiuni, de la plante, la tablouri, statui si pana la lumini. Daca exista si o tematica pe care o urmaresti in amenajare, atunci incearca sa gasesti elemente care se potrivesc de minune cu intregul stil prezent in aceasta zona.

Iata cateva exemple de decorare a barurilor:

Acum stii cum poti amenaja un bar atat acasa, cat si in localuri. Incepe sa pui in practica ideile aflate in acest articol si da drumul imaginatiei atunci cand decorezi acest spatiu.

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com, homelux.ro

Produse asociate

249,00 lei

Vezi mai multe

89,90 lei

Vezi mai multe

49,90 lei

Vezi mai multe