Blog » Idei pentru tine si casa ta » Separare bucatarie de living: sfaturi PRACTICE de la Homelux

Separare bucatarie de living: sfaturi PRACTICE de la Homelux

Fie ca locuinta ta este un apartament, fie o casa, poti avea un opens pace intre living si bucatarie. Acest lucru se intampla din diferite motive: din comoditatea de a nu trece mereu prin doua camere diferite, pentru a avea un spatiu mai mare in care sa fie primiti oaspetii, pentru ca acest tip de design este atractiv si actual sau pentru ca asa este mai convenabil din punct de vedere al spatiului.

Publicat: 21 aprilie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

De ce sa ai un living open space cu bucataria

Amenajarea de tip open space devine din ce in ce mai popular si uzuala, fiind ceva foarte practic si actual. Acest lucru poate fi pus in practica atat in casa, cat si la apartament. O astfel de amenajare este ideala pentru a obtine un spatiu mai mare, cu mai multe functii, care sa sporeasca estetica si confortul locuintei. Acest open space devine o incapere de mari dimensiuni, cu luminozitate sporita si care va contribui confortului si frumusetii casei tale.

De multe ori, mai ales atunci cand vin invitati in vizita, persoanele circula foarte mult din bucatarie in living si invers. Motivul este unul simplu: invitatii vor sa serveasca bauturi sau gustari in bucatarie, dar sa revina la confortul si atmosfera relaxanta din living. Cea mai buna solutie pentru a nu mai face atatea drumuri si pentru a avea o atmosfera perfecta, este imbinarea celor doua camere.

Un lucru foarte important in aceasta transformare pe care trebuie sa il ai in considerare este faptul ca aspectul celor doua camere ce sunt unite trebuie sa fie armonizate, sa se completeze si sa para un intreg, nu doua camere separate, chiar daca functiile acestora sunt diferite. Incearca sa integrezi mobila care sa apartina aceluiasi stil sau care sa aiba cat mai multe aspecte in comun. Culorile sunt si ele la fel de importante, deoarece, daca nu au o legatura intre ele, vor strica aspectul general al incaperii. Poti folosi culori complementare sau opuse pentru a stii cu siguranta ca acestea sunt folosite eficient in amenajarea incaperii.

Cum se face separarea livingului de bucatarie

Dupa cum stii, spatiul open space poate avea diferite dimensiuni si forme, indiferent daca acesta era amenajat in acest mod de la inceput sau daca ai inlaturat pereti si ai facut diverse modificari pentru a-l transforma in acest fel. Spatiul in forma de L este cel mai usor de amenajat din acest punct de vedere, bucataria si livingul putand fi amplasate la capete si separate in mijloc de zona de servire a mesei. Open space-ul in forma de dreptunghi sau patrat poate fi impartit la fel, insa marimea acestuia va fi unul mai redus. Desigur, in functie de preferinte, aceste doua tipuri de incaperi pot fi impartite pe laturi opuse, perpendiculare sau chiar pe colturi.

Cu ce anume se poate realiza separarea acestor incaperi?

Delimitarea livingului de bucatarie nu trebuie facuta haotic, ci trebuie sa aiba o logica, o structura si se poate realiza prin anumite trucuri ce implica folosirea unor obiecte. Iata care sunt acestea:

  • pereti glisanti – un perete glisant poate fi o solutie foarte buna pentru a delimita livingul de bucatarie printr-un simplu gest;
  • panou de sticla – panourile de sticla amplasate pana la jumatatea spatiului dintre living si bucatarie poate reprezenta o metoda de separare eficienta;
  • ziduri false – acestea sunt ziduri care nu acopera in intregime spatiul dintre bucatarie si living, ci sunt scunde si nu acopera intreaga latime, tocmai pentru a permite miscarea dintre cele doua tipuri de camere;
  • folosirea culorilor culorile in sine pot crea o delimitare vizuala, folosind o culoare pentru zona livingului si alta pentru cea a bucatariei;
  • utilizarea mobilei – acestea sunt elemente regasite in bucatarie sau living destul de masive pentru a reprezenta o delimitare a celor doua tipuri de camere;
  • corpuri de iluminat din tavan – corpurile de iluminat ce sunt fixate in tavan pot separa vizual spatiul daca au o lungime care sa permita acest lucru.

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/lustra-alba-5-brate-in-serie-6545-5xe27-wenge-10733

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/pendul-altador-16601-1xe27-negru-10811

Idei pentru separarea bucatariei de living cu mobila marca Homelux

Delimitarea zonei de servire a mesei de living prin folosirea mobilei este cea mai practica solutie si nu este necesara folosirea altei metode care poate schimba aspectul spatiului sau care nu are acelasi efect.

Printre produsele care se folosesc cu succes in separarea open space-ului dintre living si zona de servire a mesei se numara canapelele, fotoliile, bibliotecile, barurile si insulele, deoarece sunt suficient de masive pentru acest lucru.

Iata ce produse marca Homelux poti folosi pentru a face aceasta separare:

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-torino-3-locuri-material-textil-gri-inchisgri-deschis-16981

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-denver-3-locuri-material-textilpiele-ecologica-cenusiunegru-lada-depozitare-cu-otoman-10080

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-vitali-3-locuri-material-textil-bordo-lada-depozitare-10086

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-austin-3-locuri-material-textilpiele-ecologica-marocrem-lada-depozitare-10081

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/fotoliu-amelie-material-textil-gri-picioare-lemn-de-cauciuc-perna-deta-abila-19280

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/biblioteca-movi240x35x178-cmculoare-albnegrupal-14030

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/biblioteca-230x46x1855-cm-culoare-sonomaalbnegru-pal-14029

Dupa cum ai vazut, separarea zonelor de bucatariei si living dintr-un open space se poate face prin diferite metode. Cea mai la indemana solutie si una care nu va strica designul interior, ci, din contra, va imbunatati estetica acestui spatiu.

Sursa foto: shutterstock.com

Produse asociate

929,90 lei

Vezi mai multe

BIBLIOTECA CU USI SI SERTARE

1.199,00 lei

Vezi mai multe

399,90 lei

Vezi mai multe