Blog » Amenajari » Amenajare apartament 3 camere cu Homelux: +22 imagini, idei si sfaturi practice

Amenajare apartament 3 camere cu Homelux: +22 imagini, idei si sfaturi practice

Iti doresti o schimbare in apartamentul tau cu 3 camere, insa nu stii ce anume sa faci pentru a-ti creste confortul? Este esential ca locuinta in care stai sa te reprezinte, aceasta fiind o descriere indirecta a personalitatii tale, dar si a stilului de viata pe care il ai. Foloseste-te de simtul tau estetic si stilistic pentru a personaliza imobilul, ghidandu-te dupa intuitia si ideile de amenajare ale apartamentelor cu 3 camere regasite in acest articol, tinand cont de urmatoarele sfaturi!

Publicat: 7 decembrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Cum sa iti decorezi locuinta, in functie de tipul sau

Amenajari interioare pentru apartamentele de 3 camere semidecomandate

Un imobil semidecomandat este caracterizat prin existenta a cel putin un hol de trecere, dar si prin camere de legatura, prin care este nevoie sa treci pentru a ajunge intr-o alta incapere. In cazul amenajarii unui apartament de 3 camere semidecomandat trebuie ca inainte de orice achizitie sa fie facut un plan al rezultatului final, astfel incat sa fie stabilite toate detaliile.

Nu este indicat ca holul de trecere sa fie supraaglomerat, acesta trebuind sa contina doar strictul necesar (piese de mobilier pentru un volum mic-mediu de depozitare) si elemente decorative care sa se integreze in imaginea de ansamblu.

Totodata, camera de trecere (de cele mai multe ori aceasta este living-ul / camera de zi) trebuie amenajata astfel incat in aceasta incapere sa se resimta un grad crescut de confort, fara a se regasi prea multe obiecte personale (haine, produse de ingrijire, etc.). Pentru o atmosfera primitoare, opteaza pentru piese decorative care sa te reprezinte, ori sa reprezinte intreaga familie, alegand un design potrivit din punct de vedere estetic si cromatic, cu stilul de amenajare al intregii case.

Sfaturi si sugestii pentru amenajarea apartamentelor cu 3 camere decomandate

Pentru amenajarea apartamentelor cu 3 camere decomandate este nevoie de rabdare si timp, deoarece un imobil de acest fel presupune existenta a cel putin un hol de trecere (principal), camerele locuintei fiind complet izolate una de cealalta.

Acest tip de imobil este ideal pentru familiile care sunt deja intregite de minim un copil, datorita intimitatii pe care o ofera aceasta compartimentare.

Desi fiecare incapere poate beneficia de un design personal, pentru ca imaginea de ansamblu a locuintei sa fie echilibrata, este recomandata de specialistii din domeniul design-ului interior ca intreaga casa sa aiba o cursivitate vizuala, fie din punct de vedere cromatic, fie din punct de vedere al stilului de amenajare.

Design-ul interior perfect pentru apartamentele cu 3 camere nedecomandate

Amenajarea apartamentelor cu 3 camere nedecomandate poate fi destul de provocatoare pentru persoanele care tin foarte mult la delimitarea spatiului personal, deoarece acest tip de locuinte nu are niciun hol de trecere, ci doar pe cel de la intrare (in unele cazuri). Astfel, accesul intr-o incapere se face dintr-o alta, inclusiv la baie / bai si bucatarie.

Pentru a crea o cursivitate estetica si cromatica, trebuie ca piesele de mobilier si elementele decorative sa se poata incadra in acelasi stil de amenajare. Este esential sa se investeasca in achizitii pentru depozitare, astfel incat spatiul liber / utilizabil din camere sa fie cat mai mare, acestea ajutand totodata si la mentinerea unei curatenii constante, mult mai usor si rapid.

Daca doresti sa “castigi” spatiu, pentru a te bucura de mai mult spatiu, ia in considerare modificarea compartimentarii locuintei. Dupa ce te consulti cu un specialist (un arhitect, un designer), adu modificari casei optand pentru o bucatarie open-space sau personalizarea trecerii dintr-o camera in alta, cu ajutorul unei arcade in loc de o usa clasica sau modificarea arhitecturii imobilului (este nevoie consultarea unui arhitect si obtinerea unor aprobari speciale).

Cum sa iti decorezi locuinta, in functie de dimensiunile sale si spatiul disponibil / utilizabil, pe care il are imobilul

Amenajarea unui apartament cu 3 camere pana in 70mp

Pentru locuintele de dimensiuni mici si medii, este recomandat ca piesele de mobilier si elementele decorative sa nu fie de dimensiuni mari, astfel incat spatiul disponibil sa fie cat mai liber, pentru a se crea iluzia unei incaperi mai mari.

Amenajarea unui apartament de 3 camere pana in 70mp necesita o atentie sporita asupra detaliilor, datorita faptului ca fiecare achizitie trebuie sa fie deosebita de sine statatoare, insa nu trebuie neglijat nici design-ul interior general, imaginea de ansamblu.

Sugestii pentru design-ul unui imobil cu 3 camere, cu un spatiu total mai mare de 70mp

Avand un imobil de dimensiuni mari, de peste 70mp, poti opta pentru o gama vasta de stiluri pe care sa le adaptezi personalitatii si stilului tau de viata. Este esential ca locuinta sa te reprezinte, asa ca nu ezita sa iti amenajezi apartamentul cu 3 camere asa cum consideri, avand grija insa, ca piesele de mobilier pe care le alegi si elementele decorative sa creeze o imagine de ansamblu echilibrata si placuta din punct de vedere vizual, estetic si cromatic. Evita sa supraaglomerezi camerele, folosind spatii de depozitare deosebite, care sa mentina cu design-ul lor, scopul tau principal – sentimentul de “acasa”.

Indiferent de constructia imobilului pe care il alegi, este foarte important ca atmosfera sa sa fie primitoare, oferindu-ti in fiecare zi confortul pe care il meriti, alaturi de sentimentul de siguranta, de “acasa”. Investeste in produse de o calitate inalta, avand grija atat la detalii, cat si la imaginea de ansamblu, pentru a avea un mediu echilibrat, care sa iti sporeasca odihna si bunastarea.

Surse foto:

  • www.pinterest.com
  • www.iamstanwu.me
  • www.secrethistorian.com
  • www.pexels.com
  • www.unsplash.com
  • www.staticblog.virtualvocations.com
  • www.livinterior.net
  • www.dailymail.co.uk
  • www.pixabay.com

Produse asociate

1.699,00 lei

Vezi mai multe

BIBLIOTECA 230X46X185.5 CM, CULOARE SONOMA/ALB/NEGRU, PAL

859,90 lei

Vezi mai multe

1.999,00 lei

Vezi mai multe