Blog » Amenajari » Amenajare apartament 2 camere: 10 căi eficiente prin care poți amenaja un apartament cu două camere prezentate de Homelux

Amenajare apartament 2 camere: 10 căi eficiente prin care poți amenaja un apartament cu două camere prezentate de Homelux

Tocmai ce ai pășit în noul apartament sau vrei să răscolești totul și să îți transformi apartamentul tău cu 2 camere într-unul pe care îl tot vezi prin reviste? Iată un ghid în care vei învăța cum să-ți amenajezi apartamentul în stilul modern mult visat.

Publicat: 27 noiembrie 2018
Categorii: Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Aproape de fiecare dată când auzi termenii „spațiu” și „apartament” în același context, un sentiment foarte familiar, neplăcut, îți năpădește imaginația. Îți este parcă mult mai ușor să empatizezi cu persoana care a fost suficient de neglijentă încât să-și umple cele două camere ale apartamentului cu mai multe detalii decât poate privirea să suporte.

Acest lucru nu este doar dificil de privit, desfășurarea activităților eficientă are de asemenea de suferit. Un apartament cu două camere, cu toate că reprezintă o provocare în ceea ce privește balansarea esteticului cu practicul, poate beneficia în cele mai dramatice feluri de niște schimbări gândite și aplicate acolo unde își au rostul.

Nu amenaja un apartament de 50 de mp cu obiecte inutile

Nu trebuie să fii un expert în design-ul de interior sau un estetician consacrat să ai dreptul la o locuință ca în pozele de pe internet. Astfel, poți să reduci niște costuri considerabile prin simpla luare la cunoștință a câtorva trucuri simple de estetică și folosire eficientă a spațiului. Chiar și doar 10 lucruri pot fi suficiente cât să producă o schimbare, chiar dacă nu instantă, cel puțin pe parcursul efortului depus în timp.

amenjare apartament 2 camere open space 50 mp

Un interior modern este un scop pentru majoritatea persoanelor care doresc să urmărească bunul gust și aspectul îngrijit. Aici, este foarte important de știut câteva dintre caracteristicile stilului modern:

  • Detaliere foarte subtilă și simplistă
  • Suprafețe curate lipsite de textură exacerbată
  • Folosirea strategică a materialelor și proprietăților acestora
  • Minimalismul și Simplicitatea

Acești factori se materializează într-un aspect foarte luminos, alb, deschis al camerelor, iar culorile nu reprezintă niciodată mai mult de 50% dintr-o cameră. Tocmai de aceea, obiectele adaugă varietate care nu este necesară, de exemplu dacă un perete este gol, nu este necesar să-i pui o oglindă sau să pui un element de mobilier adițional lângă el. Țintește cât de mult poți spre senzația de aerisire !

Amenajează-ți apartamentul decomandat folosind cât mai mult ALB

amenajare apartament 2 camere decomandat

Trendurile din designul grafic cât și web încurajează atât de puternic folosirea spațiului alb într-o compoziție, încât acest lucru a devenit un element de design în sine, astfel, trebuie folosit și în interiorul apartamentului tău. Folosind eficient o suită de decorațiuni, poți să realizezi acest lucru și în apartamentul tău decomandat, datorită faptului că accesul în camere se face printr-un hol, acesta poate fi exact acel element de aerisire și descongestionare a atmosferei prin folosirea unei culori neutre și liniștitoare precum albul.

Probabil ai văzut de foarte multe ori faptul că toate apartamentele, fie mici, fie mari, erau foarte vioi și aerisite. În nici un caz nu ai fi văzut roz cu mov, Roșu cu albastru și verde, Portocaliu cu galben sau maro cu bej, toate acestea arată contradictoriu și sunt incredibil de obositor de privit.

Eficiența este cuvântul cheie pentru amenajarea unui apartament mic

Probabil că ai mai auzit asta deja, dar trebuie să ai în vedere faptul că doar lucrurile absolut necesare trebuie să își găsească loc în camerele apartamentului tău. De obicei stilul kitsch surprinde foarte bine perioada în care lumea folosea fiecare colțișor și-l umplea cu tot ce se putea numai pentru a-l face mai încărcat.

amenajare apartament 2 camere mic

De exemplu, într-un dormitor nu este cazul să mai pui altceva pe lângă standardul de: pat, dressing, niște rafturi pentru lucrurile necesare și un birou. Tot ceea ce depășește aceste elemente, nu au rost. De asemenea și în cazul pereților, lasă-i cât mai aerisiți și liberi, în mare parte, nu-l umple cu tablouri și decorațiuni puerile.

Apartamentul cu 2 camere semidecomandat: câte puțin din fiecare

amenajare apartament 2 camere semidecomandat

Faptul că acest tip de apartament nu se încadrează total în celelalte categorii, acest lucru reprezintă posibilitatea de a te putea folosi de avantajele pe care atât apartamentele decomandate cât și cele nedecomandate le regăsesc.

În acest caz ai posibilitatea de a te folosești de hol pentru a diminua discrepanța de atmosferă dintre cele două încăperi. Cu toate acestea, poți beneficia și de camerele mai mari care sunt specifice apartamentelor nedecomandate.

Amenajarea unui apartament de 2 camere astfel încât să arate ca și cum ar avea 3

Prima și cea mai ușoară soluție este să renunți la o parte din living, dar acest lucru depinde prea mult de felul cum apartamentul tău este conceput. Schimbarea funcționalității camerelor este o procedură destul de complicată și nu ar trebui să recurgi la așa ceva fără să apelezi la niște specialiști, totuși, iată cum arată unul dintre exemplele unde o astfel de practică a fost un succes.

amenajare apartament 2 camere care sa para de 3 camere

Într-un astfel de apartament de 50 mp, livingul, care ocupa cel mai mult spațiu a fost trunchiat și i-au fost adăugați încă doi pereți, astfel, camera copiilor (camera tineret) s-a putut încadra perfect într-un apartament de asemenea dimensiuni.

Cum să amenajezi un apartament cu 2 camere nedecomandat

Cum să amenajezi un apartament cu 2 camere nedecomandat

În general, lipsa unui hol și inter-legarea camerelor între ele aduce un beneficiu destul de mare precum posibilitatea camerelor de a fi mai mari. Totuși ceea ce trebuie să iei în considerare pentru un astfel de apartament este faptul că trecerea dintr-o cameră în alta se va face instant, astfel dacă există diferențe mari între decorațiunile unei camere cu ale celeilalte, din nou, apartamentul tău devine obositor.

Aici, ai posibilitatea să concentrezi cele mai multe elemente definitorii ale stilului ales de tine în camera principală, care de obicei va fi livingul, iar celelalte vor regăsi reminescențe ale stilului camerei primare. De exemplu: În living poți avea decorațiuni pentru pereți precum un tapet , o canapea bej cu pernițe decorative, o masă de sticlă în stil modern și cu design asimetric neagră și elemente decorative maro/ culoarea lemnului pentru rafturi sau locuri de depozitare. Așa, în restul camerelor poți folosi aceeași paletă de culori chiar și la diferite elemente. În cele din urmă un singur lucru definește amenajarea unui apartament nedecomandat: Consistența!

Amenajarea unei camere Open Space

Precum și în cazul apartamentului nedecomandat, consistența este cheia, astfel paleta de culori trebuie să se regăsească atât în bucătărie cât și în elementele care compun livingul. Poți avea posibilitatea să mergi spre ceva uniform pentru ambele sau poți să te joci puțin cu imaginația și să faci bucătăria într-un fel, iar livingul să se asorteze cu aceasta.

amenajare living si bucatarie open space

De exemplu: Bucătăria poate avea mobilier verde deschis, ușor înspre lime, complementat de nuanțe de negru sau alb. Astfel, livingul va fi tot negru sau alb cu puține elemente de accent verzi sau lime.

Cum să te folosești de culori și de ce principii trebuie să ții cont

Atmosfera și starea pe care ți-o oferă orice element vizual este în primul rând dictată de către culori. Cu toate acestea, combinațiile acestora funcționează precum ingredientele într-un fel de mâncare, pot să se potrivească de minune pentru un gust desăvârșit sau… să trebuiască să o arunci după. Exact la fel trebuie să gândești și culorile camerelor apartamentului tău.

culori pentru amenajarea apartamentelor de 2 camere

Această imagine oferă o schemă foarte utilă atunci când ne dorim să organizăm o paletă de culori pentru un anumit produs sau spațiu. Se poate vedea astfel faptul că culorile sunt împărțite în trei categorii:

  • Primare
  • Secundare
  • Terțiare

Culorile primare sunt cele care se află și în componența curcubeului, acestea fiind culori de sine stătătoare, acestea se caracterizează prin faptul că trebuie să ocupe cel mai mult spațiu de pe suprafața unui material. Culorile primare vor fi cele care vor da tonul și atmosfera generală a paletei.

Culorile secundare sunt culorile care complimentează prin nuanțare culorile primare și le oferă diversitate. Culorile terțiare au rolul să accentueze combinațiile dintre cele două anterioare, aici se potrivesc perfect covoarele și textilele, astfel acestea pot fi încadrate în categoria accentelor.

De exemplu, în designul de interior, dacă vrei să ai o cameră cu un aspect foarte calm și cald, trebuie să:

  • Folosești culori calde precum: Galben ca și culoare primară
  • Folosești o nuanță secundară rece precum: Verde
  • Le accentuezi cu o nuanță formată din combinația celor două de mai sus: Galben-Verde

Practic, poți urma acest exemplu oriunde vei avea nevoie să faci combinații de culori. De sigur, poți atribui aici și culori complementare precum Negru sau alb care vor adăuga pauze între informațiile cromatice pe care le vei folosi.

Ce decorațiuni să folosești pentru a amenaja un apartament cu 2 camere

decoratiuni pentru apartamente cu 2 camere 1

Minimalismul caracteristic designului modern trebuie să fie întâlnit într-o oarecare măsură în toate elementele care alcătuiesc aspectul camerelor tale. Pe lângă culori, decorațiunile joacă un alt rol la fel de important, deoarece acestea adaugă o un alt element al designului, anume textura.

Textura specifică stilului modern, este după cum poți revedea și mai sus, una care țintește foarte mult spre curat, spre neted astfel încât să se poată folosi de lumină și proprietățile naturale ale materialelor.

Geometria simplă, clean-cut, fără ondulații, striații sau nervuri, în general încadrate în categoria „suprafețelor solide” sau „hardsurface” față de obiectele cu aspect organic, sunt caracteristicile după care te poți orienta atunci când vrei să alegi ornamentele potrivite pentru un aspect cât mai modern și futurist.

decoratiuni pentru apartamente cu 2camere 2

Ce mobilă să folosești pentru un apartament cu 2 camere

Pe lângă elementele clasice precum: barul, masa din bucătărie, patul și dulapul, sunt câteva elemente subtile care pot servi un scop estetic cât și practic în locuința ta.

Pentru a reduce cost și a adăuga un plus de valoare camerelor tale este nevoie și de câteva elemente auxiliare celor standard și definitorii. Iată câteva elemente după care te poți inspira:

decoratiuni pentru apartamente cu 2 camere 3

  • Un Otoman lângă patul din dormitor este o soluție foarte la modă pentru a adăuga o piesă de mobilier pe cât de practică pe atât de estetică

decoratiuni pentru apartamente cu 2 camere 4

  • La fel și în cazul lustrelor, geometria curată și netedă evidențiază foarte mult calitățile stilului modern

decoratiuni pentru apartamente cu 2 camere 5

Nu lăsa obiectele necesare să rătăcească prin camere, depozitează-le în piese de mobilier care să fie în ton cu restul camerei

decoratiuni pentru apartamente cu 2 camere 6

  • Din canapea în pat, pentru prietenii care n-au unde să doarmă fiindcă nu sunt din oraș sau pentru momentul în care dormitorul este prea departe.

În concluzie, amenajarea unui apartament relativ mic, de 2 camere este probabil una dintre cele mai ușor de realizat sarcini o dată ce înțelegi câteva principii fundamentale ale designului de interior. Principii precum armonia, complementaritatea, estetic-practic, cromatica, textura și lumina, te pot ajuta să îți construiești singur propria idee despre cum ai vrea să arate locul pentru care ai muncit să îl deții.

Surse foto:
www.pinterest.com
www.homelux.ro
www.pixabay.com

Produse asociate

dulap living

739,90 lei

Vezi mai multe
lustra living

199,90 lei

Vezi mai multe
fotoliu living din piele ecologica

329,90 lei

Vezi mai multe