Blog » Amenajari » Afla ACUM cele mai UTILE sfaturi pentru amenajarile interioare ale apartamentului tau (POZE)

Amenajari interioare apartamente cu Homelux: +75 poze, sfaturi si idei utile pentru amenajarile interioare ale apartamentului tau

Simti nevoia unei schimbari in apartamentul tau, insa nu stii de unde si cu ce sa incepi? In functie de dimensiunile si compartimentarea imobilului, exista diverse modalitati in care iti poti amenaja locuinta. Inspira-te din acest articol si nu ezita sa personalizezi orice idee si stil alegi!

Publicat: 22 octombrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarile interioare ale apartamentului sunt foarte importante, deoarece ele nu trebuie sa contribuie doar la un aspect vizual placut al casei, ci si sa iti ofere confort. Exista mai multi factori pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand reamenajezi locuinta, deoarece nu trebuie sa te concentrezi doar pe detalii sau pe imaginea de ansamblu, ci si pe gasirea unui echilibru benefic tie, intre cele doua aspecte.

Amenajarea interioara a apartamentelor, in functie de numarul camerelor

1 CAMERA

         Pentru a amenaja un apartament cu 1 camera, trebuie sa profiti de tot spatiul pe care il ai la dispozitie, acesta variind in functie de gradul de confort in care se incadreaza.

o   Confort 1 are cel putin 35 mp, beneficiind de unul sau doua balcoane, un hol si o baie mare, suficient de spatioasa pentru amplasarea unei cazi.

o   Confort 2 are dimensiuni mai reduse, avand maxim 35 mp, deseori fiind decomandata.

o   Confort 3 nu ofera o bucatarie, o baie proprie (deseori fiind la comun cu alte apartamente, asemenea WC-ului) sau un balcon.

Spatiul trebuie sa fie utilizat cat mai eficient, asa ca opteaza pentru piese de mobilier care sa aiba multiple intrebuintari, folosindu-te de oglinzi si suprafete reflectorizante pentru a oferi senzatia unui spatiu mai mare.

Patul este piesa centrala a unui astfel de imobil, de cele mai multe ori ocupand majoritatea spatiului din incapere. Cu toate acestea, exista diverse alternative prin care iti poti pastra mai mult spatiu liber, folosindu-ti creativitatea, utilizand diverse secrete de design interior.

Este ideal, daca perimetrul apartamentului cu o singura camera iti permite, sa iti compartimentezi spatiul, delimitandu-ti-l in functie de necesitatile pe care le ai si simtul tau estetic. Astfel, vei avea o organizare mai buna, un design echilibrat, in care te poti bucura de o amenajare a garsonierei, exact cum ai nevoie.

2 CAMERE

         Amenajarea interioara a unui apartament cu 2 camere ofera mai multe oportunitati pentru crearea unui design personalizat, insa ai  grija la dimensiunile si formele pieselor de mobilier. Acestea trebuie sa iti lase suficient spatiu in camere, astfel incat sa nu incarce foarte mult imaginea de ansamblu.

3 CAMERE

         Pentru amenajarea interioara a unui apartament cu 3 camere, ai nevoie de un plan organizatoric foarte bun, inainte de a face orice investitie. Fiecare incapere trebuie amenajata in functie de rolul pe care il are (dormitor, sufragerie, camera de oaspeti, birou), tinand insa cont de faptul ca impreuna trebuie sa se integreze in acelasi stil artistic. Profita de fiecare alegere pe care trebuie sa o faci pentru a obtine cat mai mult spatiu liber, fara a achizitiona piese de mobilier sau decor mult prea mari pentru spatiul pe care il ai la dispozitie.

4 CAMERE

         Un apartament cu 4 camere iti ofera multiple variante de organizare, avand insa factori foarte importanti de care trebuie sa tii cont, precum:

o   Dimensiunile imobilului;

o   Compartimentarea arhitecturala;

o   Nevoile pe care le ai;

o   Numarul de persoane care locuiesc in apartament;

o   Preferintele estetice si decorative personale.

5 CAMERE

         Amenajarea interioara a unui apartament de 5 camere nu este atat de usoara pe cat s-ar crede, deoarece o astfel de locuinta necesita o planificare complexa. Indiferent de compartimentarea arhitecturala pe care o are imobilul, fiecare incapere are nevoie de o atentie crescuta asupra detaliilor pe care le contine. Trebuie sa ai in vedere atat aspectul fiecarei camere in parte, cat si cursivitatea vizuala a intregii case. Personalizeaza fiecare incapere in functie de rolul si nevoile pe care le ai, incercand insa sa gestionezi spatiul disponibil astfel incat sa aglomerezi foarte multe elemente care nu au o utilitate sau un rol de completare estetica.

Amenajarea interioara in functie de compartimentarea locuintei

NUMARUL DORMITOARELOR

         Numarul dormitoarelor influenteaza foarte mult gestionarea spatiului, aceasta depinzand si compartimentarea arhitecturala. Poti alege sa nu amenajezi la fel toate camerele pe care le ai la dispozitie, repartizandu-i fiecareia un rol diferit (dormitor, camera de relaxare, birou, camera de joaca, camera pentru oaspeti).  Dormitorul este una dintre cele mai importante camere dintr-o locuinta, deoarece somnul este influentat de diversi factori, la randul sau acesta afectand pozitiv sau negativ stilul tau de viata si calitatea sa.

o   Daca apartamentul are un singur dormitor, toata atentia trebuie concentrata pe confortul si spatiozitatea pe care elementele sale le ofera. Astfel, patul devine o piesa centrala a amenajarii incaperii, putand fi situat central sau lateral. Piesele de mobilier si decoratiunile nu ar trebui sa ocupe foarte mult spatiu, deoarece pentru a te odihni corespunzator, ai nevoie de spatiu liber, de ferestre cu dimensiuni cat mai mari (pentru o aerisire corespunzatoare, lumina naturala).

  •  Exista multiple idei de amenajari interioare pentru apartamente mici si foate mici, majoritatea axandu-se mult pe crearea impresiei de spatialitate, cu ajutorul a diverse artificii decorative. Astfel, poti opta pentru o cromatica a peretilor care sa dea impresia prin contrast, de o profunzime mai mare a camerei.

Pentru amenajarea unui apartament mare, exista foarte multe optiuni, design-ul bazandu-se fie pe un stil modern, minimalist, fie pe unul complex, romantic sau non-conformist.

Amenajarile interioare ale apartamentelor cu doua dormitoare depind foarte mult de stilul de viata al proprietarilor, design-ul fiind influentat inclusiv de compartimentarea pe care imobilul o are, cat si de arhitectura sa interioara.

In cazul imobilelor care iti ofera posibilitatea amenajarii interioare a trei dormitoare, optiunile sunt vaste, insa majoritatea persoanelor prefera sa isi construiasca un design personalizat, in functie de nevoile pe care le au, numarul, varsta si sexul persoanelor care locuiesc in casa. Acest tip de apartament este foarte important pentru familiile care au copii, deoarece fiecare astfel de camera trebuie sa fie reprezentativa pentru persoana care sta in ea. In functie de dimensiuni, arhitectura si pozitionarea fata de mediul exterior, se pot adopta diverse stiluri artistice, printre care cel modern, minimalist,  retro, traditional (clasic), boho-chic.

BUCATARIE

         Bucataria este o camera foarte importanta a imobilului, care trebuie si ea luata in considerare la amenajarea interioara a unui apartament la bloc. Aspectul si dotarea bucatariei pot varia foarte mult, in functie de:

o   Pasiunea pentru gatit pe care o ai;

o   Volumul cantitatii de preparate culinare;

o   Numarul persoanelor pentru care se gateste;

o   Cat de des este folosita bucataria;

o   Arhitectura camerelor;

o   Compartimentarea locuintei;

o   Dimensiunile camerei.

BAIE

         Amenajarea interioara a unei bai depinde foarte mult de tabieturile fiecarei persoane. Indiferent daca incaperea este mare sau mica, spatioasa sau nu, dreptunghiulara sau patrata, cu cabina de dus sau cada, ea trebuie decorata dupa propriile preferinte estetice. In functie de compartimentarea si tipul apartamentului, exista mai multe posibilitati de design:

o   In cazul locuintelor cu o singura baie, elementele cheie trebuie organizate intr-un singur spatiu, tinand cont de perimetrul utilizabil care va ramane dupa amplasarea mobilierului, electrocasnicelor si a utilitatilor, a accesoriilor, dar si a produselor personale.

Daca apartamentul tau dispune de doua bai, ai oportunitatea de a face amenajarea lor mai organizat, putand gestiona spatiul in functie de dimensiunile si dotarile pe care le au deja implementate. Atat dimensiunile, cat si rolurile lor pot varia, design-ul acestor variind in functie de intrebuintarile pe care le au.

LIVING

         Design-ul living-ului trebuie sa fie reprezentativ pentru intreaga locuinta. Amenajarea sa depinde foarte mult de dimensiunile pe care le are, insa si de stilul in care este decorat restul imobilului. Astfel, foloseste-te de elemente cheie ale decoratiunilor din restul camerelor, optand pentru o paleta cromatica ce poate completa aspectul general al casei.

HOLURI

        Amenajarile interioare ale holurilor apartamentelor la bloc nu sunt de cele mai multe ori luate in calcul ca fiind un aspect important in cazul unei renovari. Cu toate acestea, ele fac trecerea din exterior in interior, intre camere, trebuind sa contina elemente care sa ajute la continuarea vizuala a stilului in care este incadrat design-ul imobilului. Totodata, aceste culoare pot ajuta foarte mult prin spatiul suplimentar pentru depozitare pe care il pun la dispozitie. In functie de forma, dimensiunile si tipul acestora, se impart:

Holul de la intrare trebuie sa fie spatios si primitor, pentru oricine trece pragul locuintei tale. Astfel, el nu trebuie supraincarcat cu piese de mobilier sau decor care nu au o utilitate. Pe acesta este nevoie sa se regaseasca un dulap pentru haine si incaltaminte, un cuier si o oglinda, dar si un scaun. Daca vrei sa aduci un plus de pozitivitate, alege un mesaj scris pictat sau o un tablou care sa fie situat pe hol.

Amenajarea unui hol de trecere trebuie sa contina cat mai putine elemente decorative, axandu-te astfel pe utilitatea pieselor de mobilier pe care le amplasezi in acest spatiu. In functie de dimensiunile si forma pe care acesta le are, exista mai multe posibilitati prin care poti pastra cat mai mult spatiu liber, depozitand insa, cat mai multe lucruri. Ia in considerare amplasarea unui dulap inalt si lat (chiar si cat tot peretele lateral al holului), evitand sa fie foarte lat, in mod special daca culoarul este ingust. Pentru a da impresia de spatialitate mai mare, alege ca pe usile dulapului sa pui oglinzi, folosindu-te de acestea pentru ultimele retusuri necesare, inainte de a pleca de acasa.

Lasa-ti stilul de viata si personalitatea sa se regaseasca in casa ta, indiferent de dimensiunile sau arhitectura locuintei. Sunt foarte multe idei de amenajari interioare a unui apartament, insa cea mai potrivita este cea care iti ofera confortul si sprijinul de care ai nevoie pentru a te relaxa, inspira si reface dupa un program agitat. Personalizeaza-ti locuinta dupa propriile-ti nevoi si preferinte artistice, transformand-o in refugiul perfect pentru TINE.

Surse foto:

whitecaneroad.com

yourkidscloset.com

impressiveinteriordesign.com

twdreamlife.com

dailymail.co.uk

manomenas.lt

atlantasaints.com

Produse asociate

2.699,00 lei

Vezi mai multe

COLTAR EXTENSIBIL DENVER, 3 LOCURI, MATERIAL TEXTIL/PIELE ECOLOGICA, CENUSIU/NEGRU, LADA DEPOZITARE, CU OTOMAN

2.099,00 lei

Vezi mai multe

549,90 lei

Vezi mai multe