Blog » Amenajari » Amenajare holuri mici cu Homelux: +57 idei si sugestii

Amenajare holuri mici cu Homelux: +57 idei si sugestii de amenajare corecta a holurilor mici

Stiai ca holul poate reprezenta cartea de vizita a locuintei tale? Iata cum il poti amenaja intr-un mod placut, util si practic!

Publicat: 9 septembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarea unui hol este un subiect destul de dificil, mai ales pentru ca majoritatea oamenilor nu acorda importanta acestui spatiu, considerand ca nu este necesara crearea unui loc functional si armonios din punct de vedere estetic.

Amenajarea unui hol mic in functie de pozitionare

Printre principalele criterii de amenajare ale unui hol mic ar trebui sa se numere pozitionarea acestuia, pentru ca in functie de aceasta caracteristica, organizarea lui poate fi diferita, depinzand  de nevoile si specificul fiecarui tip de hol.

Holurile mici de la intrare

Holurile de la intrare, indiferent cat de mari sau mici sunt acestea, ar trebui sa indeplineasca anumite cerinte minime, pentru a putea fi functionale. In primul rand, un hol de la intrare trebuie sa reprezinte un spatiu armonios si primitor, intrucat este primul element prin  care un musafir ia contact cu casa ta, si implicit cu tine.

Mai mult decat atat, pe langa aspectul placut si primitor, un hol de la intrare ar trebui sa contina cateva elemente esentiale, cum ar fi un cuier pentru haine, un suport pentru incaltaminte sau alte astfel de accesorii pe care le consideri utile si de real folos.

Holuri mici de interior

In cazul unui hol de interior, acesta nu trebuie amenajat intr-o maniera excesiva, mai ales ca reprezinta doar un culoar de trecere. Cu atat mai mult cu cat dimensiune holului este destul de mica, trebuie sa te limitezi doar la acele obiecte care sunt realmente functionale si care aduc un beneficiu in plus.

Hol mic de living open space

In general, holurile care vin in prelungirea unei sufragerii fac o trecere insesizabila, dintre spatiul propriu-zis si camera de zi, constituind un mod de a face livingul sa para mult mai mare si functional. Tot ce trebuie sa urmezi in amenajarea unui astfel de hol de mici dimensiuni, este da respecti tematica aleasa pentru living, precum si paleta cromatica folosita pentru pereti si elemente de finisaj. Mai mult decat, un astfel de hol nu necesita o amenajare completa sau complexa, pentru ca nu este considerat o componenta de sine statatoare a unei locuinte.

Cum sa amenajezi un hol mic in functie de tipul locuintei

Tipul de locuinta poate influenta intr-o foarte mare masura modul in care urmeaza sa fie amenajat un hol, pentru ca in functie de spatiul total de care dispui, oportunitatile de a decora intr-un stil care sa fie si estetic, nu doar functional sunt mult mai mari.

Hol mic de apartament

De obicei, holurile apartamentelor nu au o dimensiune extrem de generoasa, desigur depinzand si de suprafata totala a unui apartament, dar si de planul arhitectural. In majoritatea cazurilor, apartamentele cu mai mult de 2 camere pot fi prevazute atat cu un hol de intrare, cat si cu un culoar interior, care sa faca legatura, trecerea dintre incaperi. Asadar, nu uita sa respecti cele mai importante principii de amenajare atunci cand vine vorba despre tipul holurilor: hol de la intrare – spatiu primitor, hol de interior – accentul cade mai mult pe functionalitate.

Aminteste-ti ca pentru a da dimensiune si continuitate unui hol de apartament de mici dimensiuni este important sa respecti textura si culoarea materialelor de finisaj ( parchet/gresie, culoarea peretilor) din restul imobilului. In ceea ce priveste alegerea mobilierului, opteaza intotdeauna pentru un spatiu bine compartimentat, in ton cu stilul de amenajare dorit si nu foarte incarcat de detalii, pentru a nu aglomera si mai mult zona.

Hol mic de garsoniera

Holul din garsoniera este cel de la intrare si, in cele mai multe dintre cazuri, este de mici dimensiuni. In plus, in functie de compartimentarea unei astfel de locuinte, acesta poate reprezenta un spatiu in sine sau o  prelungire a camerei de locuit, fiind un alt criteriu demn de luat in calcul pentru amenajare. Iata cateva modele din care te poti inspira!

Hol mic la casa

De cele mai multe ori, casele sunt prevazute cu holuri de dimensiuni ideale, astfel incat sa iti permita o amenajare dupa bunul plac, fara sa fie nevoie sa faci mari sacrificii, renuntand fie la confort, fie la un design asa cum iti doreai. Chiar si in cazul unuI hol de mici dimensiuni, il poti personaliza intr-o maniera care sa iti convina, respectand normele de functionalitate si echilibrul in ceea ce priveste o imagine de ansamblu armonioasa.

In functie de forma

Forma unul hol, chiar si a unuia de mici dimensiuni este intotdeauna un criteriu demn de luat in calcul atunci cand vine vorba despre amenajarea interioara.

Hol mic patrat

Un hol ce are aceasta forma este cel mai facil de amenajat, chiar si atunci cand este de mici dimensiuni. Acesta se regaseste, in majoritatea cazurilor, la intrarea in locuinta si poate fi folosit ca un spatiu in plus de depozitare. Atunci cand vine vorba despre amenajarea unui hol mic patrat, trebuie sa tii cont de functionalitatea acestuia, dar si de faptul ca trebuie sa fie in perfecta armonie cu restul locuintei tale

Holuri lungi si inguste

Holurile lungi si inguste pot reprezenta o adevarata problema, chiar si pentru un specialist intr-ale designului de interior. Nu pierde din vedere utilitatea unui hol si foloseste orice mic spatiu in avantajul tau! Un hol de mici dimensiuni va fi tot timpul complementat perfect de oglinzi, asadar, ai putea opta pentru aceasta tematica, oferind mai multa dimensiune aceste incaperi minuscule.

In functie de stilul de amenajare

Poti amenaja un hol de mici dimensiuni in stilul dorit, insa trebuie sa tii cont de maniera de amenajare a intregei locuinte, pentru a crea un spatiu unitar, armonios.

Hol mic in stil modern

Stilul modern este caracterizat in principal de o imagine de ansamblu cat mai clara, curata, transparenta, urmand linii fine, geometrice, atat in ceea ce priveste alegerea mobilierului, cat si a elementelor de decor. Iata cateva idei inspirationale pentru amenajarea unui hol mic in stil modern!

Stilul vintage de amenajare al unui hol mic

Un hol in stil vintage, fie el si unul de mici dimensiuni, va transmite parfumul, eleganta si estetica acelei perioade prin mobilier, find preferat cel din lemn masiv, alb sau care sa aiba un aspect patinat. Decoratiunile sunt esentiale acestui design, asadar, chiar daca nu dispui de o dimensiune generoasa, nu ar trebui sa eviti decorarea spatiului. Oglinzile, de asemenea sunt caracteristice perioadei vintage si in plus, vor creea un aspect vizual de marire a spatiului.

Hol mic minimalist

Stilul minimalist, dupa cum este si denumit nu implica o decorare masiva, ba dimpotriva, se pune accent pe functionalitatea unui hol, nefiind incarcat de detalii nesemnificative. Mai jos vei gasi cateva idei reprezentative!

Holuri mici in stil clasic

Un hol amanajat in stil clasic are un farmec aparte, o nota de eleganta, dar si de modernitate in acelasi timp, fiind unul dintre cele mai usoare stiluri de abordat in amenajarea unei locuinte. Te poti inspira din imaginile de mai jos!

Stilul rustic

Pentru iubitorii de tot ceea ce inseamna mobilier din lemn sau detalii ce au un aspect neprelucrat, nefinisat, stilul rustic va fi, cu siguranta, pe placul lor. Daca vrei sa abordezi aceasta estetica pentru amenajarea holului, nu uita sa alegi tonuri calde, nuante de crem si marouri, ideale, de altfel si pentru spatiile mici.

Cum sa personalizezi un hol mic

Poti amenaja un hol dupa bunul plac, oferindu-i o tusa personala, prin alegerea pieselor de mobilier, culorii peretilor si a elementelor de decor, insa este important sa tii cont, in primul rand de estetica si designul general al intregii locuinte.

Piese de moblier utile pentru un hol de mici dimensiuni

Intr-un hol ce are un spatiu liminat nu poti pune prea multe piese de mobilier si nici nu este recomandat sa faci acest lucru. Opteaza intotdeauna pentru solutii cat mai eficiente si care sa se potriveasca nevoilor tale si ale familiei. Printre cele mai importante astfel de componente ale unui hol de mici dimensiuni se afla: cuierul, un corp pentru depozitarea pantofilor(pantofar), dar si alte elemente pe care le consideri eminamente necesare. Descopera cateva idei si modele, precum si locul ideal in care acestea au putea fi pozitionate!

Obiecte de decor

Decorul dintr-un hol ar trebui sa fie prezent la fel ca in celelalte incaperi, insa in limita spatiului de care dispui, dar si a stilului de amenajare dorit. Elementele de decor vor oferi un plus de personalitate holului, facandu-l sa fie cat mai primitor. Covorasul nu ar trebui sa lipseasca, in special in cazul holurilor de la intrare, insa poti adauga, dupa bunul plac si alte elemente pe care le consideri esentiale pentru infrumusetarea spatiului.

Amenajarea unui hol de mici dimensiuni poate ridica destul de multe probleme, insa daca vei tine cont de aceste sfaturi, operatiunea va deveni mult mai placuta si eficienta.

Pozele din acest articol sunt preluate din urmatoarele surse:

  • www.pinterest.com
  • www.pexels.com

Produse asociate

699,90 lei

Vezi mai multe

399,90 lei

Vezi mai multe

CUIER POM METALIC NEGRU, 50X50X185 CM

99,99 lei

Vezi mai multe