Blog » Amenajari » Vrei o schimbare in locuinta ta? Iata de ce sa iei in considerare aplicarea tapetului vlies!

Tapet VLIES: Afla de la Homelux totul despre aplicare, montare » + 50 modele si recomandari

O solutie foarte populara in amenajarile interioare este tapetul vlies. Descopera care sunt avantajele acestuia, dar si alte detalii folositoare pentru a face cea mai buna alegere!

Publicat: 1 septembrie 2018
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Tapetul reprezinta o solutie la care foarte multe persoane apeleaza pentru infrumusetarea peretilor din locuinta sau chiar din spatiile comerciale. Exista mai multe tipuri de tapet, iar unul dintre cele mai apreciate din ultimii ani este tapetul vlies.

Ce inseamna tapet vlies?

Tapetul vlies este cea mai noua inovatie din acest domeniu. Se deosebeste de celelalte modele prin faptul ca are un suport special (stratul inferior) fabricat din fibre netesute (textile sau celulozice legate prin polimer). Prin intermediul acestora, montarea devine foarte simplu si usor de facut, pentru ca adezivul specific pentru tapetul vlies trebuie aplicat doar pe perete! Astfel, foarte multe persoane aleg sa il foloseasca in amenajari interioare, chiar daca poate fi mai costisitor decat un tapet pe suport de hartie. Ai de ales intre foarte multe modele cu aspecte si texturi disponibile, asadar, poti lua cea mai buna decizie pentru ca aspectul final sa fie exact pe placul tau!

Care sunt avantajele tapetului vlies?

In cazul in care te gandesti sa utilizezi acest tapet pentru diverse incaperi ale locuintei tale, trebuie sa stii care sunt principalele avantaje de care te vei bucura:

  1. Aplicarea foarte simpla – tot ce trebuie sa faci este sa intinzi adezivul special pe perete sau pe tavan si apoi sa asezi peste tapetul vlies.
  2. Aspectul perfect – dupa aplicare, nu se vor forma bule de aer sau goluri, pentru ca intinderea acestuia pentru a se potrivi la fix este usor de facut.
  3. Pastrarea proportiilor – dupa ce adezivul s-a uscat, tapetul vlies va ramane la fel. Nu se va intinde, nu se va strange si nu isi va modifica deloc pozitia.
  4. Peretele poate respira – acesta este un tapet ce permite trecerea aerului, ceea ce inseamna ca riscul de condens sau de aparitie a mucegaiului este redus considerabil.
  5. Rezistenta in timp – nu se decoloreaza, astfel incat te vei bucura pentru o perioada indelungata de aspectul placut al peretilor tai. De asemenea, nu se rupe si nu se zgarie foarte usor.
  6. Usurinta cu care poate fi indepartat – atunci cand iti doresti sa il dai jos, nu este nevoie sa il umezesti sau sa utilizezi unelte speciale. Acesta este detasabil uscat, iar peretii vor ramane curati si pregatiti pentru o noua aplicare.

7.     Varietate mare a modelelor – vei gasi pe piata modele diverse care se potrivesc in orice stil de design interior: modern, vintage, clasic, rustic, minimalist etc.

Cum se aplica si cum se indeparteaza tapetul vlies?

Aplicare

In primul rand, trebuie sa masori corect zona pe care iti doresti sa o acoperi cu tapetul. Apoi, trebuie sa achizitionezi adezivul special si vei mai avea nevoie de un cutter si de un spaclu de tapetare. In functie de suprafata, poti monta tapetul direct de pe rola (mare) sau in fasii (mica).

Peretii trebuie sa fie pregatiti pentru montarea tapetului. Acestia trebuie sa fie curati si uscati, iar zona trebuie sa fie absorbanta uniform. Foloseste un grund izolator pentru a acoperi eventualele pete de umezeala sau rugina, pentru ca acestea sa nu treaca mai apoi prin tapet. De asemenea, acopera orice imperfectiune sau crapatura si niveleaza pentru ca rezultatul final sa fie de cea mai inalta calitate.

Atentie! Tapetul vlies, datorita suportului specific din fibre netesute, poate fi usor transparent. Asadar, alegerea unui model care este in contrast foarte mare cu culoarea peretilor este de evitat! In schimb, poti aplica un strat de grund de pigmentare (de obicei, alb) pentru ca efectul de dupa lipirea tapetului sa fie unul uniform.

Intinde adezivul si apoi aplica tapetul vlies cu grija, in special in jurul ferestrelor si al usilor. Foloseste spaclul de tapetare pentru ghidare si pentru ca montarea sa decurga lin si fara probleme!

In cazul tapetului cu model vertical sau orizontal, este necesar sa verifici eticheta inainte de a lipi prima fasie, pentru a te asigura ca tapetul este aplicat corect.

Indepartare

Pentru indepartare, nu ai nevoie de nimic special. Trebuie doar sa tragi usor de fasii si vei observa cum acestea se desprind usor si uniform, fara sa lase urme pe perete. Acesta reprezinta si unul dintre cele mai mare avantaje ale tapetului vlies: faptul ca, dupa ce este dat jos, peretii sunt pregatiti pentru o noua aplicare!

Cum alegi cel mai potrivit tapet pentru orice camera?

Cand vine vorba despre alegerea unui tip de tapet sau al unui model, trebuie sa tii cont de mai multe lucruri, pentru ca decizia ta sa fie cea mai practica si eficienta. Aplicarea unui tapet este o alternativa a zugravelii si este foarte apreciata pentru ca poate oferi un aspect vizual foarte detaliat, placut si interesant. Acest material poate fi utilizat pentru orice incapere, chiar si pentru baie! Ai posibilitatea de a-l monta pe toti peretii sau doar pe unul singur si ai la dispozitie o varietate foarte mare de modele din care poti alege!

–         Nu selecta modele cu design incarcat si imagini mari pentru incaperile de dimensiuni mici. Risti sa aglomerezi foarte mult din punct de vedere vizual si sa se creeze o atmosfera sufocanta. Asadar, tine cont intotdeauna de marimea camerei atunci cand alegi tapetul.

–         Pentru baie si bucatarie, este important sa alegi materiale care lasa aerul sa treaca, rezistente la umezeala. In caz contrar, te vei confrunta cu probleme pe termen lung. Din acest motiv, tapetul din vinil nu este recomandat pentru aceste incaperi.

–         Culoarea, dar si modelul de pe tapet te pot ajuta sa luminezi o camera. Asadar, in camerele cu ferestre mici sau in care lumina naturala nu are acces foarte mult, alege nuante deschise, chiar si cu insertii stralucitoare! Daca alegi corpurile de iluminat potrivite si o pozitionare ideala a acestora, vei obtine un efect si mai puternic!

–         Aplicarea pe un singur perete al unui tapet intr-o nuanta deosebita iti poate aduce un plus de stil!

–         Alege tipuri de tapet lavabile. Acestea pot fi curatate foarte usor, astfel incat praful si murdaria vor putea si indepartate fara efort!

–         Respecta tema de amenajare interioara atunci cand alegi tapetul. De exemplu, daca decorul tau se incadreaza in stilurile rustic sau vintage, un tapet ce imita piatra sau caramizile se va potrivi la fix!

Ia in considerare avantajele pe care un tapet de tip vlies le poate aduce in casa ta si alege un model care sa fie pe placul tau!

Sursa foto: Pinterest.com

Produse asociate

329,90 lei

Vezi mai multe

329,90 lei

Vezi mai multe

299,90 lei

Vezi mai multe