Blog » Amenajari » Tapet hol: +100 poze si sfaturi utile de la Homelux

Tapet hol: +100 poze si sfaturi utile pentru alegerea si utilizarea tapetului pe hol

Alegerea tapetului pentru holurile imobilului este o decizie facuta din ce in ce mai des de catre persoanele care isi doresc o imbunatatire a atmosferei in propriul camin. Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere dupa ce ai luat aceasta hotarare, dar si peste 90 de imagini din care sa te inspiri!

Publicat: 27.03.2019
Categorii: AmenajariTips & TricksDesign and Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Iti doresti sa faci o schimbare in caminul tau, astfel incat nu doar aspectul, ci si ambianta intregii locuinte sa se imbunatateasca? Fiecare detaliu conteaza, in mod special cand este vorba despre decoratiunile interioare. Astfel, cauta cat mai multe sugestii si recomandari, mai ales daca inca nu stii exact cum anume iti doresti sa iti reamenajezi casa. Desi multa lume nu acorda foarte multa atentie holurilor, acestea sunt foarte importante, deoarece atat cel de la intrare, cat si cele de legatura (intre camere) trebuie ca din punct de vedere vizual, sa continue si completeze aspectul casei.

Cum sa iti alegi tapetul pentru hol, in functie de pozitionarea si rolul sau

  • Tapetul holului de la intrare

Pentru musafirii pe care ii ai in caminul tau, prima impresie conteaza foarte mult, indiferent de relatia pe care o ai cu acestia. Fie ca iti sunt rude, prieteni sau colegi, fie ca sunt persoane pe care nu le stii atat de bine, este important sa nu neglijezi primirea pe care le-o oferi. Prima camera pe care acestia o vor observa, este chiar holul de la intrare. El trebuie sa fie primitor, avand un design simplu, care sa contina piese de mobilier utile, avand ca scop principal depozitarea.

  • Tapetul holului / holurilor de trecere

Camerele principale sunt deseori legate una de cealalta prin intermediul holurilor de trecere. Aceasta incapere trebuie sa continue vizual, cromatic si stilistic, design-ul locuintei, asa ca nu neglija detaliile, atat in ceea ce priveste utilitatea achizitiilor facute, cat si aspectul lor, ori a pieselor decorative.

Alegerea modelelor de tapet pentru hol, in functie de design / pattern

Design-ul tapetului pe care il alegi este la fel de important ca si calitatea si grosimea sa. Daca iti doresti un ambient armonios, echilibrat, este esential sa nu neglijezi modelul pe care acesta il are, luandu-ti decizia pe baza gustul stilistic si estetic dezvoltat de-a lungul timpului, dar si pe impactul vizual pe care tapetul holului il va avea, in raport cu imaginea generala a locuintei.

2 amenajare hol cu tapet cu model

  • Tapet pentru hol cu model floral / natural

  • Tapet pentru hol cu pattern abstract

  • Tapet pentru hol cu pattern geometric (inclusiv dungi)

Ce tapet pentru hol sa alegi, in functie de tipul imobilului

Tapetul este o optiune foarte utila atat pentru locuintele la curte, cat si pentru apartamentele la bloc. In functie de structura si compartimentarea acestora, exista mai multe combinatii estetice si cromatice care se pot face. Cu toate acestea, exista cateva caracteristici specfice, ce tin foarte mult si de dimensiunile si stilul pe care il are imobilul in camerele sale principale.

3 amenajare tapet hol

  • Tapet de hol in apartament

  • Tapet de hol in casa la curte

Cum sa alegi tapetul holului in functie de dimensiunile sale

  • Tapet pentru holuri mici si inguste

Daca incaperea este de dimensiuni restranse, este recomandat de catre specialistii in design interior, sa te focusezi foarte mult pe piese de mobilier care sa permita o depozitare mare, intr-un spatiu cat mai mic. Astfel, axeaza-te pe achizitionarea unor produse cat mai inalte si inguste, pentru a avea cat mai mult spatiu in care sa te poti misca. Tapetul pentru un hol mic, asemenea pieselor decorative, trebuie sa dea impresia ca incaperea este mai mare. Nu ezita sa te inspiri din exemplele urmatoare care exprima eleganta si ofera confort prin simplitatea decorului:

  • Tapet pentru holuri mari si spatioase

Odata cu cresterea dimensiunilor unei camere, sporeste si intentia ca spatiul sa fie aranjat cu elemente cat mai complexe. Cu toate acestea, este indicat sa ramana suficient de mult spatiu liber astfel incat sa nu se resimta, in timp, un efect negativ provenit din umplerea excesiva a camerei. Tapetul holului trebuie ales cu grija, luandu-l in considerare ca accesoriu, inca de cand planuiesti crearea design-ului pe care il vei avea dupa reamenajare.

Sfaturi pentru alegerea tapetului de pe hol, in functie de paleta cromatica

  • Tapet de hol predominant alb / ivory

  • Tapet pentru hol predominant negru / variatii de gri

  • Tapet de hol predominant crem / bej

  • Tapet pentru hol predominant verde

  • Tapet de hol multicolor / in mixuri cromatice

Desi multe persoane nu acord o importanta mare amenajarii holurilor din locuinta, acestea au un rol esential in mentinerea unei atmosfere primitoare si placute, ajutand foarte mult la crearea unei cursivitati vizuale, din punct de vedere stilistic si cromatic. Nu neglija niciun detaliu atunci cand investesti in imbunatatirea locuintei tale si pune in topul prioritatilor tale, siguranta si calitatea achizitiilor pe care le faci. Alege tapetul pentru hol care consideri ca este potrivit casei tale, avand grija ca acesta sa fie montat corespunzator, pentru o imagine de ansamblu perfecta.

Surse foto:

www.creativdecor.files.wordpress.com
www.mobilaeco.md
www.stroyday.ru
www.mebel61.ru
www.ksassets.timeincuk.net
www.canfm.org
www.4usky.com
www.stroy-podskazka.ru
www.ofdesign.net
www.sam-sebe-dizainer.com
www.play-mob.net
www.topdom.ru
www.firmacz.ru
www.yerbamateassociation.org
www.roomin.ru
www.whitehouse51.com
www.allfinweb.com
www.boxtoner.ru
www.avatars.mds.yandex.net

Produse asociate

249,90 lei

Vezi mai multe
fototapet 2

299,90 lei

Vezi mai multe
fototapet 3

299,90 lei

Vezi mai multe