Blog » Idei pentru tine si casa ta » Pozitia patului in dormitor: pozitia corecta pentru a fi ZEN | Homelux

POZITIA PATULUI IN DORMITOR afla de la Homelux cum sa amplasezi patul folosind cateva reguli SIMPLE SI EFICIENTE

Patul, fiind cumva piesa de mobila simbolica a dormitorului, trebuie asezat in functie de cateva considerente in functie de care faci amenajarea camerei. O pozitie corecta a patului te poate ajuta sa iti maximizezi starea de relaxare si confort, dar si sa ai parte de o structura echilibrata a camerei. Citeste in continuare cum poti sa-ti pozitionezi patul in functie de cateva variabile si sfaturi simple si eficiente si, mai mult, iti vom arata si cateva modele de pat cu care iti poti completa dormitorul.

Publicat: 25 mai 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

In functie de ce variabile iti stabilesti pozitia corecta a patului in dormitor si dupa ce sfaturi sa te ghidezi

Poate ca nu stii cu ce sa incepi in a te gandi cum ar fi mai eficient sa muti patul. Acest lucru se poate face destul de usor daca tii cont de cateva variabile:

  • Pozitionarea patului in dormitor în functie de punctele cardinale

Cea mai benefica pozitie pentru amplasarea patului in functie de punctele cardinale este cea spre sud-vest. In acest fel, vei putea beneficia de o cantitate perfecta de lumina pe timpul zilei care sa nu deranjeze, evitand si candtul ce bate dinspre nord.

  • Pozitionarea patului in functie de lumina

In ceea ce priveste strict lumina, exista persoane carora le place ca lumina sa patrunda in camera cat mai mult si cat mai proiectata catre ei, pentru a se trezi mai bine, insa alte persoane considera ca acest lucru este extrem de deranjant. In cazul in care faci parte din prima categorie, atunci iti poti pozitiona patul cat mai aproape de fereastra si orientat astfel incat capul patului sa fie orientat catre directia pe care lumina patrunde in camera. Daca faci parte din a doua categorie, atunci patul ar trebui sa stea cat mai departe de fereastra si chiar orientat cu capul patului in partea opusa a directiei pe care lumina patrunde.

Tinand cont de lumina artificiala, incearca sa nu te expui luminii albastre sau sa puternice si asigura-te ca pui cat mai multa distanta intre sursele de lumina si pat.

  • Pozitia patului in functie de structura dormitorului

In functie si de celelalte elemente care fac parte din structura dormitorului, poti urma cateva sfaturi care sa te ajute sa creezi un spatiu mai placut. Incearca sa pastrezi spatiul din jurul patului cat mai liber, fara a fi incarcat cu dulapuri, comode, scaune sau alte obiecte de mobila in afara unei noptiere. Aceasta aglomeratie de obiecte va face spatiul sa para mic si sufocant. Poti aseza patul pe un perete, iar celelalte piese de mobila pot fi pozitionate pe un perete opus sau pe doi pereti, creand cat mai multa distanta intre pat si acestea, fara a inghesui totul intr-un singur colt.

Ce sa eviti in pozitionarea patului din dormitor

Asa cum exista sfaturi referitor la ce ar fi bine sa faci, exista si cateva lucruri pe care ar trebui sa le eviti:

  • Nu aseza patul orientat direct catre usa, deoarece aceasta pozitie poate oferi un sentiment de nesiguranta;
  • In cazul in care usa dormitorului se deschide catre interior, nu aseza patul astfel incat acesta sa se afle in spate usii, deoarece poti lovi scheletul patului cu usa;
  • Incearca sa nu pui patul in imediata apropiere a ferestrelor si usilor, pentru a putea evita curentul de aer care circula constant prin spatiile libere ale acestora.

Paturi de la Homelux cu care sa iti completezi dormitorul

Stiind cum ar trebuie sa iti asezi patul si cum sa nu o faci, alegerea patului este un alt element cheie. Iata aici cateva dintre variatele noastre de seturi pentru dormitor:

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/set-dormitor-pat-1685x2125x101-dulap-cu-oglinda-200x525x211-cm-2-noptiere-45x355x41-cm-comoda-70x355x74-cm-culoare-sonomaalb-pal-14005

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/set-pat-taragona-160×200-cm-2-noptiere-incluse-albmaro-pal-18987

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/pat-belinzona-180×200-cm-maroalb-pal-19008

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/pat-160×200-cm-culoare-sonoma-pal-14039

Acum ai aflat ce sfaturi poti sa urmezi pentru a pozitiona corect patul in dormitor in functie de preferintele tale, stii ce trebuie sa eviti si cum poti avea confortul pe care il meriti. Speram ca aceste informatii iti sunt de folos si ca acum vei stii cum sa iti pozitionezi patul.  

Sursa foto: shutterstock.com

Produse asociate

1.499,00 lei

Vezi mai multe

569,90 lei

Vezi mai multe

1.489,00 lei

Vezi mai multe