Blog » Amenajari » Perdele si Draperii Moderne: pentru Living, Bucatarie, Dormitor – Homelux

PERDELE MODERNE: ce lucruri NEASTEPTATE poti face cu ele? Afla cu Homelux 

Ai nevoie de perdele si draperii? Acest articol te va ajuta sa le alegi pe cele potrivite pentru fiecare incapere. In plus, poti afla cateva lucruri neasteptate si interesante la care nu te-ai fi gandit pe care le poti face cu acestea.

Publicat: 10 August 2019
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Perdelele sunt acele elemente textile asezate in fata ferestrelor, in interiorul locuintei, ce indeplinesc functii importante pentru confortul tau, dar si pentru un rol estetic. Pentru a putea maximiza efectele perdelelor sau pentru a le completa, poti folosi si draperii. Afla din acest articol de ce ar trebui sa nu renunti la folosirea perdelelor si a draperiilor, cum le poti alege si, in plus, cateva lucruri neaspetate pe care poti face cu acestea. 

De ce sa nu renunti la folosirea perdelelor si draperiilor 

Desi perdelele si draperiile sunt considerate elemente invechite de amenajare de catre unele persoane, necesitatea acestora este cat se poate de evidenta. 

Rolurile perdelelor si draperiilor sunt:

  • reglarea luminii ce patrunde intr-o incapere;
  • previne patrunderea prafului si a insectelor;
  • ajuta la pastrarea unei temperaturi racoroase pe timpul verii (daca ne referim la perdelele din material gros sau la draperiile in culori inchise);
  • imbunatateste aspectul camerei prin culoare, fluiditate, pattern etc.;
  • perdelele din material gros sau draperiile ajuta la imbunatatirea intimitatii.

Din punct de vedere al designului, chiar si clasicele perdele albe pot părea moderne dacă sunt accesorizate corespunzător cu diferite elemente, cum ar fi cateva aplicatii cusute.

Stilul modern inseamna forme, culori, pattern-uri si asocieri mai indraznete decat cele care pot fi gasite in stilul clasic. 

Cum alegi usor perdelele si draperii moderne pentru fiecare camera

Exista multe modele de perdele si draperii si nu toate se potrivesc oricarei camere. In aceasta parte a articolului vei afla care sunt aceste tipuri de textile potrivite pentru intreaga locuinta. Alegerile se fac in functie de lungime, culoare si model.

Mai jos poti gasi modele de perdele moderne si de draperii pentru fiecare tip de incapere.

  • Perdele si draperii pentru bucatarii moderne

Perdelele pentru bucatarii moderne pot fi simple sau cu diferite modele ce au legatura cu aceasta incapere. In ceea ce priveste alegerea culorilor, aceasta trebuie sa fie neutre sau sa se potriveasca cu cele folosite in mobila de bucatarie.

Perdelele si draperiile moderne scurte sunt cele potrivite in bucatarie, deoarece aici nu se folosesc ferestre foarte mari si se regasesc adeseori deasupra chiuvetei sau langa piese de mobilier ori electrocasnice. Lungimea potrivita este cea care nu depaseste cu mult dimensiunile ferestrei.

Iata cateva perdele de bucatarie moderne si draperii care pot fi folosite in bucatarie:

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/set-perdea-bavaria-albastru-18206

  • Perdele si draperii moderne pentru sufragerii (livinguri)

Perdelele pentru living moderne pot avea si alte culori, nu doar cele neutre. La fel ca si in cazul draperiilor, si perdelele folosite in sufragerii pot avea diferite lungimi, care pot depasi dimensiunile ferestrei/ferestrelor. Aici se poate jongla atat cu texturile, cu pattern-urile, dar si cu diferite culori. Poti alege culori ideintice cu cele predominante in living sau, din contra, poti alege culori ce contrasteaza cu acestea.

Iata cateva exemple: 

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/perdea-140×245-cm-alba-cu-imprimeu-gri-18199

  • Perdele si draperii moderne pentru dormitoare

Draperiile si perdelele moderne pentru dormitor, la fel ca si cele pentru living, pot avea orice lungimi, iar culorile se pot alege dupa aceleasi principii.

Anumite perdele de dormitor moderne sunt realizate dintr-un material mai gros fata de perdelele clasice care se utilizeaza in mod normal. Asta nu inseamna, insa, ca nu se pot folosi si cele clasice.

In dormitor, ca si in unele cazuri din cadrul livingului, chiar daca nu trebuie sa se tina cont de o anumita marime a perdelelor si draperiilor, se observa alegerea celor lungi, pana la podea, sau chiar putin mai lungi decat atat.  

 

Poze + pret →  

https://www.homelux.ro/perdea-abby-alb-19673

  • Alte locuri in care poti folosi perdelele si draperiile moderne

Pe langa aceste 3 incaperi, aceste categorii de textile pot fi folosite si in alte spatii. De exemplu, poti folosi perdele moderne pe hol, fie la trecerea dintr-o camera in alta, fie pentru a masca diferite portiuni din acest spatiu. Se mai pot folosi perdele moderne si draperii pe terasa, chiar daca este acoperita sau neacoperita, pentru a infrumuseta spatiul si pentru a proteja spatiul interior de praf si insecte.

Ce lucruri NEASTEPTATE poti face cu perdelele si draperiile moderne (poze cu exemple)

Pe langa principalele moduri de utilizare, perdelele si draperiile mai pot fi folosite si in alte  variante, mult mai creative si poate chiar neasteptate. Afla de mai jos cateva astfel de idei. 

  • Creeaza-ti propriul baldachin
  • Mascheaza anumite spatii din casa
  •  Foloseste vechile perdele si draperii pentru a confectiona diferite elemente
  • Personalizeaza – poti face orice modificare doresti pentru a putea avea o perdea sau o draperie unicat (poti vopsi, taia, coase, ornamenta si asa mai mai departe)

Daca te-ai plictisit sa le aranjezi in acelasi fel, poti incerca unul din modurile de aranjare a perdelelor si draperiilor de mai jos:

Acum stii de ce ar trebui sa le folosesti in continuare si cum sa alegi perdele si draperii moderne pentru bucatarie, living sau dormitor. Speram ca ti-au placut si ideile prin care poti folosi atat draperiile, cat si perdelele moderne si in alte moduri sau aranjate diferit pentru un impact vizual deosebit.

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com, homelux.ro

Produse asociate

99,90 lei

Vezi mai multe

99,90 lei

Vezi mai multe

99,90 lei

Vezi mai multe