Blog » Amenajari » Oglinzile de baie de la HOMELUX.RO – Accesorii importante in amenajarea unor incaperi CHIC
Oglinzile de baie de la HOMELUX.RO – Accesorii importante in amenajarea unor incaperi CHIC
Amenajarea baii este un proiect dorit de majoritatea proprietarilor care vor sa creeze aici un spatiu modern, relaxant si confortabil, de care sa se bucure zi de zi. Totusi, putini reusesc sa realizeze locul mult visat, pentru ca omit anumite detalii, precum faptul ca accesoriile sunt esentiale in amenajare, punand accent doar pe materialele de constructie si pe obiectele sanitare. Te-ai gandit vreodata cat de importanta este prezenta unei oglinzi si cum ar putea ea sa transforme total baia ta? O mica informare in acest sens ar putea sa-ti aduca o noua viziune si te-ar ajuta sa intelegi faptul ca un mic detaliu ar putea fi cel care face diferenta.
Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Amenajarea unei bai deosebite, cu un aspect confortabil, elegant si sofisticat, care sa fie in acelasi timp perfect functionala, trebuie sa se faca tinand cont de toate lucrurile care sunt absolut necesare aici. Printre acestea se numara si oglinzile, accesorii obligatorii care ajuta nespus la completarea imaginii de ansamblu. In comert exista numeroase tipuri de oglinzi, unele clasice, altele moderne sau cu un design spectaculos, in asa fel incat fiecare sa poata face alegerea corecta, care sa-l multumeasca.
Cuprins
Oglinzi de baie: informatii despre folosirea oglinzilor in amenajarea baii
Pentru multe persoane, oglinzile contribuie decisiv la marirea vizuala a spatiului, amplificand luminozitatea incaperii. La inceputul proiectului de amenajare, mai ales cand vine vorba despre proprietari mai putin preocupati de design, se poate observa ca acestia nu reusesc sa isi dea seama de cat de mult ar putea schimba aspectul general prezenta unei oglinzi, intr-o anumita forma, cu sau fara rama.
Astfel, este evident faptul ca acestia au nevoie de mai multe informatii inainte sa finalizeze proiectul, iar acestea trebuie sa se refere la oglinda ca obiect de interior esential pentru baie. Se poate observa tendinta multora de a lasa la sfarsit aceasta alegere, insa specialistii recomanda tuturor sa stabileasca amplasarea oglinzii inca de la inceput. Altfel, este posibil sa fie nevoie de realizarea diferitelor modificari care ar putea sa coste.
Poze si detalii
→https://www.homelux.ro/set-mobilier-baie-dulap-cu-lavoar-oglinda-adele-81x465x84-cm-alb-23301
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-baie-emke-rotunda-diametru-60-cm-iluminare-led-23307
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-baie-stockholm-dreptunghiulara-60×80-cm-iluminare-led-23306
Oglinzi de baie deosebite: care este rolul unei oglinzi decorative de baie?
Nimeni nu-si poate imagina o baie fara oglinda. Este un accesoriu important, chiar daca uneori alegerea sa este lasata pe ultima suta de metri, avand un rol de care trebuie sa tina cont fiecare persoana care isi doreste sa amenajaze acasa o baie functionala si eleganta:
- Oglinda trebuie sa se armonizeze placut cu restul obiectelor din incapere, cu mobilierul si obiectele sanitare, contribuind la realizarea unui anumite atmosfere;
- Oglinda poate deveni un spatiu generos de depozitare daca se opteaza pentru un model practic, cu dulapior;
- Oglinda poate crea senzatia de spatiu mai mare intr-o incapere de mici dimensiuni si un plus de luminozitate intr-un spatiu intunecat, in care nu patrunde deloc sau aproape deloc lumina naturala.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-baie-elma-dreptunghiulara-60×80-cm-iluminare-led-23305
Cum se alege oglinda de baie
In alegerea obiectului de decor potrivit, trebuie sa se tina cont de diferite criterii esentiale:
- Stilul in care este amenajata camera conteaza foarte mult, asa ca oglinda trebuie sa se potriveasca fie stilurilor minimalist, Art Deco, vintage, boem, fie celor moderne, contemporane, rustice sau clasice;
- In egala masura se va avea in vedere si forma. Pe piata exista produse rotunde, patrate, dreptunghiulare, dar si cu diferite forme asimetrice, inedite, pentru baile personalizate cat mai original;
- De asemenea, oglinzile pot avea sau nu rama. Cele fara rama sunt indicate pentru a fi montate intr-o baie cu design contemporan, parand cumva ca plutesc deasupra chiuvetei. Sunt mai greu de montat, suruburile aratand inestetic. Din fericire, astazi exista diferite metode prin care poate fi amplasata o oglinda fara rama in baie, fara sa se vada suruburile. Oglinzile cu rama se monteaza simplu, contand foarte mult daca aceasta este subtire sau groasa si daca este fabricata din ceramica, metal, lemn sau mozaic;
- Incastrarea oglinzii in mobilier pentru a castiga un plus de spatiu de depozitare a devenit tot mai populara, asa ca alegerea ar trebui sa tina cont si de acest aspect. Piesele de mobilier care ar putea sa aiba o oglinda sunt rafturile, dulapurile sau politele, reprezentand o alegere potrivita pentru proprietarii de apartamente de dimensiuni mici;
- Cei care vor sa aiba un produs original, care isi doresc o oglinda cu functie de dezaburire, cu corpuri de iluminat sau cu diferite alte functii, ar putea sa aleaga usor un produs care sa-i multumeasca, pentru ca in comert exista o diversitate larga de astfel de accesorii. In spatele oglinzii se poate monta o folie incalzitoare, conectata la sistemul de iluminare, asa ca, ori de cate ori lumina este aprinsa in baie, va functiona si sistemul de dezaburire.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-dreptunghiulra-scila120x80-cm-22944
Oglinzi de baie rotunde, ovale sau patrate: forme de oglinzi de baie preferate
Cei mai multi dintre romani inca merg pe mana traditionalului, alegand formele patrate si dreptunghiulare. Totusi, multi specialisti in domeniul amenajarilor interioare au inceput sa se inspire in alegerea unor forme diferite, cum ar fi cele ovale, rotunde, hexagonale sau asimetrice.
- Oglinda patrata este usor de incorporat in designul ales, se amplaseaza pe dulap si in acest fel ajuta la economisirea spatiului;
- Oglinda ovala cu sau fara rama nu lasa impresia ca limiteaza spatiul baii si este ideala pentru incaperile cu piese de mobilier alb sau cu pereti colorati in nuante deschise;
- Oglinda rotunda este versatila si se incadreaza atat intr-un decor clasic, cat si intr-unul modern;
- Oglinda asimetrica poate deveni un element decorativ impozant in baie, precum si in alte incaperi din interiorul casei, insa efectul va deveni mult mai puternic daca nu va mai fi montat nimic altceva pe perete.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-dreptunghiulara-theia60x90cmrama-mdf-cu-finisaj-auriu-22943
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-dreptunghiulara-thalia70x100-cm-22941
Oglinzi de baie mari sau mici: care sunt dimensiunile potrivite ale oglinzii de bai
Dimensiunea acestui obiect de decor trebuie sa tina cont de suprafata baii. Daca este vorba despre o suprafata generoasa, atunci se poate opta pentru o oglinda mare, care sa devina elementul central al incaperii. Compozitiile formate din mai multe oglinzi sunt, de asemenea, foarte populare conform ultimelor tendinte si pot aduce un plus de personalitate incaperii.
Dimensiunea oglinzii trebuie sa fie suficient de mare pentru a cuprinde in imagine o persoana de la brau in sus. De mentionat este si faptul ca o oglinda mult prea mare in comparatie cu locul in care se doreste a fi montata poate sa creeze un dezechilibru estetic, afectand imaginea de ansamblu.
Cum se monteaza oglinda de baie? – sistemul de prindere
Oglinda trebuie sa fie montata in asa fel incat sa puna in valoare interiorul. In general, majoritatea proprietarilor opteaza pentru amplasarea ei in mod clasic, deasupra chiuvetei, fixata pe perete foarte bine. In ultimul timp s-a adoptat, insa, ideea de a suspenda oglinda intr-o pozitie de echilibru, fiind folosita astfel si in cazul bailor cu chiuveta in dreptul ferestrei.
Daca baia este de dimensiuni mici, atunci ar fi potrivit sa se pozitioneze pe pereti doua oglinzi, efectul fiind unul de marire vizuala a suprafetei incaperii. Poate fi o idee foarte buna si in baile care nu sunt dotate cu ferestre. De asemenea, doamnele si domnisoarele prefera sa monteze alaturi de oglinda mare si una cu brat telescopic, care poate fi reglata si ajustata in functie de dorinte.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-rotunda-rheadiametru-80-cmrama-mdf-cu-finisaj-auriu-22940
Tipuri de oglinzi de baie
Oglinda ramane un element esential in orice incapere din interiorul locuintei, pentru ca arata fabulos si este practica. In comert, exista mai multe tipuri de oglinzi de baie, mici sau mari, cu sau fara rama, tip dulap, suspendate sau supradimensionate, in asa fel incat sa se muleze perfect pe orice stil de amenajare interioara.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-rotunda-maiadiametru-80-cmrama-metal-cu-finisaj-de-alama-22939
Oglinzi de baie clasice si moderne
Pentru completarea unei amenajari in stil clasic, simplu, se poate opta pentru urmatoarele tipuri de oglinzi:
- cu rama;
- dubla;
- dreptunghiulara sau patrata (camera pare mai bine proportionata);
- cu spatiu de depozitare;
- in straturi.
O idee excelenta pentru a completa intr-un mod deosebit un design de interior clasic este folosirea unei oglinzi venetiene, atat de apreciate de-a lungul timpului pentru rafinament si clasa.
Cine vrea sa transforme baia intr-un spatiu modern, elegant, apeland si la ajutorul acestui accesoriu, ar putea sa se gandeasca la montarea urmatoarelor tipuri de oglinzi:
- rotunde (ofera volum camerei si imprima o atmosfera armonioasa);
- suspendate, in dreptul ferestrei;
- de jur imprejur;
- prelungite (ridica vizual tavanul);
- medalion.
Intr-o baie moderna se poate amplasa o oglinda cu rama neagra, alba sau argintie, fabricata din aluminiu, lemn, plastic sau crom.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-dreptunghiulara-diana80x120-cm-22937
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-dreptunghiulara-daphne60x80-cm-22938
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-rotunda-selenediametru-80-cm-22936
Oglinzi de baie decorative cu forme spectaculoase
Personalizarea acestei incaperi se poate face apeland la modele asimetrice, deosebite, care sa atraga atentia intr-un mod spectaculos, in asa fel incat sa scoata din anonimat intreaga baie. Dintre acestea, merita sa fie mentionate urmatoarele tipuri de forme:
- soare;
- floare;
- fereastra;
- cu rama de tablou;
- ghirlanda.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-rotunda-heradiametru-80-cmrama-mdf-cu-finisaj-auriu-22935
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-rama-metal-d-525-cm-auriu-21824
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-coast-73×57-cm-metal-auriu-20570
Oglinzi de baie incastrate in mobilier
Multi proprietari de bai mici isi doresc sa se bucure de spatiu suficient si sa obtina in urma amenajarii acel efect de marire vizuala a suprafetei. Acest lucru poate deveni realitate cu ajutorul incastrarii oglinzii in mobilier (dulap, pereti, rafturi). Practic, in spatele ei pot fi adapostite medicamentele, cosmeticele, produse de igiena, precum si alte lucruri esentiale pentru orice familie.
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/set-mobilier-baie-dulap-cu-dublu-lavoar-oglinda-nayra-123x465x87-cm-negru-23304
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/set-mobilier-baie-dulap-cu-lavoar-oglinda-oxana-61x465x85-cm-negru-23302
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/set-mobilier-baie-lemn-siera-white-122x558x917-cm-dulap-cu-lavoar-marmura-carrara-2-usi-4-sertare-oglinda-alb-24351
Idei inspirate si sfaturi utile pentru amenajarea baii cu ajutorul oglinzii
Inainte de a realiza orice proiect de amenajare a baii, trebuie sa se aiba in vedere diferite lucruri importante, in asa fel incat rezultatele sa fie unele uimitoare. Specialistii vin cu numeroase idei si sfaturi utile in acest sens:
- Dimensiunea oglinzii trebuie sa tina cont de dimensiunea chiuvetei (ar trebui sa aiba aceeasi latime). De retinut este faptul ca o oglinda mare este un plus pentru orice incapere mica. Totusi, nu trebuie sa fie asezata foarte jos, inaltimea optima fiind de 35-45 cm de chiuveta, in asa fel incat sa fie confortabila pentru toti membrii familiei;
- Oglinda iluminata este o idee extraordinara intr-o amenajare clasica, aducand un element de modernitate si un plus de luminozitate intr-o incapere intunecata;
- Este important ca oglinda sa poata fi folosita de toti membrii familiei, asa ca se va avea in vedere inaltimea fiecarui utilizator;
- Cine nu vrea sa incarce foarte mult decorul in baie poate sa opteze pentru oglinzile fara rama, foarte elegante, ce pot fi integrate cu succes in amenajari contemporane, moderne, minimaliste;
- Se pot monta oglinzile inalte, subtiri, pentru a crea un aspect vertical, dorit in incaperile nu foarte inalte. Chiar daca nu sunt montate doua chiuvete, ci doar una singura, nu este deloc gresit sa se foloseasca mai multe oglinzi, acest lucru oferind un aspect mult mai echilibrat;
- Pentru a obtine senzatia de spatiu larg intr-o baie mica, fara ferestre, pot fi amplasate de jur imprejur mai multe oglinzi;
- Se poate monta in completare si o oglinda cu brat telescopic, mai ales acolo unde proprietarii isi doresc sa le ajusteze in functie de nevoi;
- Oglinzile trebuie sa se monteze cu ajutorul unor sisteme de prindere adecvate, care vor fi oferite, de regula, de producator. Este bine sa nu se faca niciun fel de artificiu, altfel ar putea cadea de pe perete;
- Atmosfera din intreaga locuinta poate fi armonioasa daca sunt alese oglinzi in acelasi stil, forma si dimensiuni precum cele aflate in celelalte incaperi (dormitor, living, hol).
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-31×45-cm-rama-lemn-brad-natural-20587
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-cu-rama-din-lemn-de-mango-50×70-cm-gravata-disponibila-in-3-culori-albmaro-deschismaro-inchis-20480
Poze si detalii →https://www.homelux.ro/oglinda-cu-rama-in-forma-de-soare-63×4-cm-disponibila-in-3-variante-12984
In concluzie, o oglinda aleasa corect ar trebui sa se potriveasca imaginii de ansamblu a baii, iar acest lucru nu se poate face decat dupa o informare corespunzatoare. Conteaza foarte mult sfaturile specialistilor, consultarea diferitelor imagini si idei de amenajare interioara a baii, bugetul pe care persoana il are la dispozitie, precum si personalizarea spatiului, in asa fel incat sa invite la relaxare si la petrecerea unui timp placut in acest loc.
Surse foto: Shutterstock.com, Homelux.ro.