Blog » Idei pentru tine si casa ta » Montaj Aragaz: Ghid Complet pentru Tine – Homelux

Montaj aragaz: Citeste GHIDUL de la Homelux care iti va usura munca!

Ti-ai cumparat un nou aragaz si nu stii cum sa il montezi? Poate nu ai timpul necesar pentru a face acest lucru? Indiferent la care dintre cele doua intrebari vei raspunde cu “Da”, cu ajutorul acestui articol de la Homelux, iti vei raspunde la toate neclaritatile referitoare la montajul unui aragaz.

Publicat: 4 noiembrie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Tips & Tricks

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

A sosit si momentul mult asteptat! Ti-ai cumparat un nou aragaz insa nu stii cum trebuie montat? Fie ca ti-ai achizitionat un aragaz electric, fie ca ai ales sa cumperi unul pe gaz, trebuie sa ai in vedere cateva mici instructiuni in momentul in care te hotarasti sa il montezi. Daca nu ai un minim de cunostinte in acest domeniu sau nu te simti pregatit sa faci acest lucru, cel mai binse este sa apelezi la o firma autorizata care te va putea ajuta mai mult decat crezi! Produsele pe care le alegi trebuie sa fie de cea mai inalta calitate si sa se integreze vizual in design-ul bucatariei tale, indiferent daca ea este inchisa sau tip open-space. Citeste in continuare articolul si afla tot ce trebuie sa stii pentru a te bucura de unul dintre cele mai populare electrocasnice mari de la Homelux!

Montarea unui aragaz pe gaz

Cel mai important lucru cand incepi montarea aragazului, este sa inchizi robinetul de gaz. Nu uita! Odata ce ai trecut de acest pas, trebuie sa te hotarasti unde o sa fie amplasat noul tau aragaz. Tine cont de un lucru! El trebuie sa nu fie lipit de pereti, iar ideal este sa se afle la o distanta de minim 30 mm de orice alta suprafata. Trebuie sa ai la indemana un niplu, pe care il vei monta intre racord si conducta de gaze. Pentru fiecare imbinare foloseste fir de teflon pe filet si pasta de etansare. Dupa ce ai reusit sa montezi aragazul, cel mai bine este sa supui conducta de gaze la un test. Pregateste un recipient cu putina apa cu sapun si pune amestecul pe imbinari. Porneste gazele si vezi ce se intampla. Daca vor aparea bule inseamna ca ceva nu a functionat cum trebuie. Exista doua variante: nu ai pus bine pasta de etansare sau nu ai infiletat corect. Inchide robinetul de gaze si adauga iar pasta sau incearca sa infiletezi mai bine racordul flexibil. Repeta iar testul de mai sus.

Montarea unui aragaz electric

Montarea unui aragaz electric este ceva mai usoara fata de cea a aragazului pe gaz. Majoritatea producatorilor recomanda ca acesta sa fie pus de o firma autorizata, in acest mod garantia ramanand valabila. 

Monteaza aragazul intr-o zona uscata si aerisita. Daca ai o bucatarie plina de umezeala, nu alege un astfel de produs. Pe langa acest lucru, mobila trebuie sa fie special conceputa pentru un astfel de aragaz, adica sa reziste unor temperaturi crescute. Asta trebuie sa ai in vedere mai ales daca alegi un cuptor sau o plita incorporabila, suprafata care inconjoara electrocasnicul trebuie sa fie termorezistenta. Este indicat sa aplici si un adeziv care rezista la o temperatura de pana la 100 de grade. Ca un ultim sfat, nu lasa copiii in preajma aragazului, deoarece acesta poate atinge temperaturi ridicate.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/plita-incorporabila-beko-hilg64220s-gaz-4-arzatoare-sticla-neagra-15514

Cine monteaza aragazul – De ce sa apelezi la o firma autorizata?

O firma autorizata te poate ajuta mai mult decat crezi tu, fiind experti in acest domeniu nu vor lasa loc de greseli. Pe langa acest lucru, vor lucra extrem de rapid. Probabil te intrebi cum sa economisesti bani, daca tu o sa ii platesti pe acesti oameni. In cazul in care vei monta tu aragazul, poti cauza diferite probleme, care vor necesita o alta investitie. Pe langa asta, se vor deplasa in cel mai scurt timp la locuinta ta. Fiind o procedura extrem de importanta, nu este bine sa o lasi pe mana oricui deoarece pot avea loc accidente. Cauta o firma care detine legitimatie emisa de ANRE. Ea le va da dreptul sa intervina asupra instalatiei tale de gaze. Nu este nevoie sa te gandesti la un pret standard, costul montarii va fi evaluat in functie de dificultatea interventiei. Astfel, cel mai bine este sa apelezi la o firma autorizata, pentru a avea parte de toata siguranta si confortul casei tale.

 

Avand in vedere cele spuse mai sus, daca nu te consideri capabil sa montezi unul dintre cele doua tipuri de aragaze prezentate, cel mai bine este sa apelezi la o firma autorizata. Alege modelul preferat din gama de produse Home Lux si nu ezita sa investesti in calitate, de fiecare data!

surse foto: homelux.ro, shutterstock.com

Produse asociate

1.069,00 lei

Vezi mai multe

849,00 lei

Vezi mai multe

1.179,00 lei

Vezi mai multe