Blog » Idei pentru tine si casa ta » Impaturirea Hainelor: Organizare & Aranjarea in Dressing – Homelux

Impaturirea hainelor & Organizarea dressing-ului cu Homelux – Operatiunea “dulapul” si beneficiile unei garderobe bine structurate

Cel mai probabil ti s-a intamplat si tie ca absolut intamplator sa gasesti undeva in fundul unui raft acea bluza care iti placea foarte mult, insa pe care n-ai mai purtat-o deoarece nu era la vedere. Pentru ca operatiunea de a face curatenie in dulap nu este una tocmai usoara, Homelux vine in intampinarea ta cu unele idei practice si creative pe care sa le urmezi pentru a-ti organiza cat mai eficient garderoba.

Publicat: 12 noiembrie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Tips & Tricks

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Diminetile tarzii, in care nu apuci nici macar sa iti bei cafeaua sunt cu atat mai mult o adevarata provocare cu cat atunci cand deschizi usa sifonierului te copleseste dezordinea. Operatiunea de organizare a sifonierului este una extrem de utila atat din perspectiva timpului pe care il salvezi atunci cand iti compui tinutele, cat si din cea a adaptarii garderobei la stilul tau actual, ori la ocazia unde trebuie sa mergi.

Beneficiile aranjarii hainelor in dulap

Intr-adevar, a face ordine in dulap este o activitate ce necesita multa rabdare, dar si un plan de actiune. Este posibil sa te confrunti cu emotii coplesitoare atunci cand vei gasi acea rochie superba pe care ai purtat-o cu ani in urma cand nici nu iti puteai imagina in ce directie te va purta viata. Curatenia in sifonier este, asadar, si un porces de introspectie in care te vei conecta la interiorul tau si vei revedea calatoria pe care ai facut-o pana in prezent. Iti vei aminti de momentele aparent banale, dar atat de pline de semnificatii, vazand o pata de cafea pe camasa alba ce iti era odata preferata, pantofii aceia cu toc inalt in care te simteai regina balului sau colectia de esarfe care inca poarta in ele impregnat un parfum dulce, floral. 

Poze + pret → https://www.homelux.ro/dulapuri-haine-dressing

Hainele pe care le porti au rolul de a le transmite celorlalti franturi din personalitatea ta, din pasiunile pe care le ai si, poate cel mai important, hainele vorbesc despre increderea pe care o ai in frumusetea si autenticitatea ta. Asadar, oricat de mult ai incerca sa te prezinti pe scena sociala fara cusur, din perspectiva competentelor, a valorilor morale si a comportamentului, foarte multe ocazii vor trece pe langa tine daca nu exista o legatura intre modul in care arati si ceea ce esti. 

Grija pentru sanatatea si frumusetea ta, departe de a fi superficiale, te fac sa te simti demna de a fi apreciata, iubita si pregatita sa imbratisezi suprizele pe care viata ti le scoate in cale. Hainele devin, asadar, instrumente creative, estetice, prin care poti sa-ti pui in lumina frumusetea naturala. Poti sa jonglezi intre diverse roluri sociale si poti sa-ti inveselesti o zi mohorata cu un imprimeu floral sau cu o pereche de pantofi violet. A face ordine in dulap este primul pas in identificarea stilului tau personal actual, lasand in urma hainele care nu ti se mai potrivesc pentru a le face loc acelora care rezoneaza cu cine esti tu acum. 

TOP 3 trucuri utile in organizarea sifonierului

 Organizarea dressingului prin golirea sifonierului

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/dulap-taragona-226x62x210-cm-albmaro-pal-18990

Un prim pas este sa scoti toate hainele, accesoriile, incaltamintea, lenjeria si orice altceva mai ai depozitat in sifonier. Aceasta faza este si cea mai grea din tot procesul, deoarece odata ce vei vedea maldarul de haine dezordonate, te vei simti putin coplesita doar la gandul ca va trebui sa le iei piesa cu piesa si sa le pui in ordine. Totusi, nu ai cum sa iti creezi o perspectiva de ansamblu asupra a ceea ce pastrezi si ceea ce lasi sa “plece”, a modului in care urmeaza sa le depozitezi pentru a-ti fi cat mai la indemana si a posibilelor combinatii de tinute pe care sa le ai deja gata pregatite pe umeras.

Organizarea dulapului de haine – ce pastrezi si ce donezi?

Procesul de organizare a sifonierului implica si sa te desparti de acele piese vestimentare care nu-ti mai vin, s-au deteriorat sau pur si simplu nu se mai potrivesc preferintelor tale in materie de fashion. Asadar, grupeaza-le in trei categorii mari si anume cea cu haine rupte sau doar uzate pe care urmeaza sa le arunci, cea cu haine inca in stare buna dar care nu mai sunt pe placul tau si cea cu haine pe care le pastrezi si urmeaza sa le depozitezi in dulap.

Aranjarea hainelor in dulap pe categorii

Dupa ce ai evacuat tot sifonierul, si te-ai decis asupra pieselor pe care le pastrezi, urmeaza sa te gandesti la o strategie prin care sa iti aranjezi hainele cat mai practic si eficient. In prima faza, grupeaza-le grosso modo pe categorii, respectiv – bluze, pantaloni, rochii, fuste, incaltaminte, accesorii. Apoi hainele pe care decizi sa le pastrezi, depoziteaza-le pe categorii bine definite, in functie de criteriile alese de tine. Fie ca alegi sa le grupezi in functie de contextul in care le porti, de anotimp, culori, etc. 

Daca vrei ca hainele tale sa fie pastrate impecabil atunci cand le depozitezi pentru sezonul urmator, ai doua posibilitati de a face acest lucru. Foloseste-te de huse speciale sau saci pentru vidare nu doar cand este vorba de haine, ci si de pilote, paturi, seturi de asternuturi sau orice alte obiecte din materiale textile. Ele ajuta foarte mult cand este vorba de organizarea si impaturirea lucrurilor personale pentru ca reduc mult spatiul pe care il ocupa in dressing, in dulap sau in cutiile speciale pentru depozitare.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/set-2-huse-haine-cu-fermoar-60×150-cm-poliester-negru-20461

Cel mai important e ca ceea ce se afla in sifonier si modul in care acesta e organziat sa fie relevant pentru tine. Modul in care impachetezi hainele sau le depozitezi pe umerase este, de asemenea, foarte important pentru a le spori vizibilitatea si a le pastra in cea mai buna stare. Selecteaza hainele potrivite pentru a fi impaturite, de cele care se preteaza la a fi pastrate pe umeras, in functie de materialul acestora. Bumbacul, inul si denimul sunt materiale nepretentioase, care nu se sifoneaza si ca atare pot fi impachetate si puse pe rafturi. Camasile, sacourile si rochiile sunt articole vestimentare care trebuie depozitate pe umerase pentru a-si pastra aspectul impecabil. 

Foloseste-te de cutii pentru depozitare, umerase si diverse obiecte special create ca cele de pe site-ul HomeLux.ro, astfel incat sa folosesti spatiul pe care il ai la dispozitie intr-un mod eficient. Daca ai o camera pe care o poti utiliza ca dressing, monteaza rafturi, etajere si cuiere pentru a pune in aceasta incapere tot ce trebuie pastrat de la un sezon la altul, dar si ceea ce folosesti de zi cu zi.

In concluzie, fii creativa si alege din multitudinea de idei de organizare a dressing-ului modalitatea care consideri ca te ajuta cel mai mult. Organizarea de haine si accesorii din dressing este o oglinda a stilului tau. 

Surse imagini 

Homelux.ro

Shutterstock.com

Produse asociate

DRESSING COLT WALK-IN 146X133X198 CM, CULOARE SONOMA/ALB

2.299,00 lei

Vezi mai multe

DULAP PETRU 215X60X210 CM, USI GLISANTE, OGLINDA, CULOARE ALB

1.999,00 lei

Vezi mai multe

1.899,00 lei

Vezi mai multe