Blog » Idei pentru tine si casa ta » DECOR DIN LEMN: Cum sa iti decorezi locuinta cu elemente din acest material pentru un design de interior aparte – Ideile Homelux

DECOR DIN LEMN: Cum sa iti decorezi locuinta cu elemente din lemn pentru un design de interior aparte – Ideile Homelux

Stiai ca elementele decorative din lemn sunt la mare cautare? Afla care sunt avantajele folosirii lemnului in designul interior si cum poti sa iti decorezi locuinta dupa ultimele trenduri!

Publicat: 25 februarie 2020
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Decorarea locuintei poate parea o misiune destul de dificila pentru unele persoane. Daca acesta este si cazul tau, nu trebuie sa iti faci griji. Poti afla din acest articol cum poti realiza acest lucru folosind elemente ornamentale dintr-un material natural: lemnul. Este cunoscut faptul ca acesta a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri in amenajarea casei, existand si multe obiecte de mobila care il contin. 

Lemnul nu isi va pierde niciodata locul de cinste pe care il ocupa in accesorizarea locuintelor. Are o frumusete aparte, de care fiecare persoana ar trebui sa beneficieze pentru a schimba intr-un mod cat mai pozitiv aspectul general din jurul tau. Fara doar si poate, exista multe produse confectionate din acest material care te pot ajuta sa imbunatatesti estetica spatiului tau. Afla avantajele lor si ideile de decorare din acest articol pentru un plus de inspiratie.  

De ce sa folosesti ornamente din lemn

Decorarea locuintei cu elemente din lemn este o idee perfecta pentru cei care iubesc natura si vor sa faca tranzitia de la exterior la interior si sa se simta relaxati in propria locuinta. 

Decorurile din lemn sunt usor de gasit si extrem de usor de intretinut. Deloc pretentioase, acestea se integreaza foarte repede in ambientul camerei si nu necesita o atentie speciala. Desigur, dincolo de aspectul definit de simplitate, amenajarea cu piese din acest material se poate transforma si intr-o provocare finalizata cu un aspect de bun gust si eleganta. 

Lemnul este un material versatil, care se poate adapta la mai multe tipuri de design.

 

Avantaje ale folosirii decoratiunilor din lemn si a acestui material in general pentru designul interior

Pe langa efectele sale linistitoare asupra simturilor, lemnul este unul dintre singurele materiale care pot fi finisate in asa fel incat sa arate ca marmura lucioasa sau in aproape orice fel pe care ti-l poti imagina. 

Exista o multime de tehnici pentru texturizarea, netezirea si colorarea lemnului pentru a-i oferi aspectul dorit. Lasat in starea sa naturala, el poate fi folosit foarte bine in cazul modelelor unice de mobilier, care isi prezinta caracteristicile intr-un mod absolut autentic. 

Lemnul prezinta multe avantaje cand vine vorba de folosirea lui in amenajari. Cu toate acestea, 5 dintre ele ies in evidenta.

Adauga textura spatiului

Lemnul cu aspect rustic este extrem de popular. Texturile si imperfectiunile mai dure sunt o modalitate excelenta de a oferi camerei tale un aspect unic, autentic. Stejarul decorativ, cu designul sau de suprafata natural plin de noduri si semne, va face ca si cele mai noi piese de mobilier sa para vechi, dar perfect intretinute.

Poate fi vopsit fara probleme

Daca pardoselile tale sunt intr-o stare buna, vopsirea lor este o modalitate accesibila si relativ usoara de a creea un decor chic, in stil industrial. Utilizarea unei nuante usoare de lemn in interior va contura sentimentul de spati si lumin.

Si piesele de mobila pot fi modificate in acelasi fel, pentru un plus de prospetime a culorilor. Astfel, nu va trebui sa ai aceeasi nuanta la respectivul obiect tot timpul, ci o poti schimba pentru a se potrivi cat mai bine din punct de vedere estetic.

Decoratiunile din lemn pot fi si ele vopsite dupa bunul plac. Acest lucru face mai usoara integrarea oricarui ornament in aspectul vizual al locuintei. 

Influenteaza aspectul general

Cand este folosit pe un perete intreg sau ca element decorativ la pat, lemnul ofera senzatia de caldura si spatiu primitor. Pe de alta parte, acesta poate oferi si ideea de spatiu sumbru, plin de mister. 

Este foarte importanta accesorizarea si combinarea nuantelor de pe pereti cu elementele din lemn folosite. Placile verticale sau orizontale pot fi folosite pentru a obtine un efect traditional sau contemporan, in timp ce grinzile pot fi deosebit de fine, dar si foarte impunatoare.

Este foarte usor de restaurat

Micile descoperiri din natura sau din magazinele de specialitate reprezinta adevarate comori. Orice fel de imperfectiuni reprezinta elemente de unicitate, care pot fi slefuite sau din contra, puse in evidenta in forma lor naturala. 

Pe de alta parte, poti restaura oricand obiectele din lemn si prin vopsire, lacuire si polisare. Astfel, acestea vor putea fi folosite pentru o perioada foarte mare de timp.

Lemnul poate fi modern

Combinarea tonurilor naturale ale lemnului cu incaperile albe va evita un aspect clinic, de spital, si va aduce un sentiment de exterior in interior. Evita sa amesteci mai multe tipuri de lemn in acelasi cadru, deoarece poti risca sa obtii un efect vizual confuz si obositor. In schimb, mixarea unui singur tip de lemn cu alte finisaje, texturi si culori permite decorului sa iasa in evidenta si sa creeze un aspect mai coerent.

Sugestii de elemente din lemn si idei creative de design interior + FOTO

Lemnul este un material extrem de apreciat si usor de manevrat in interiorul locuintei. Dincolo de frumusetea durabila si clasica a mobilierului din acest material, il poti folosi atat la nivelul pieselor de decor, cat si pentru pardoseala sau grinzi.

Ideile tale creative de design interior ar trebui sa contina cel putin cateva decoratiuni din lemn, deoarece ele pot imbunatati estetica locuintei, mai ales in cazul in care vrei sa amenajezi casa sau apartamentul intr-un stil rustic, de exemplu, sau vrei, pur si simplu, sa ai un material natural care sa aduca o atmosfera cat mai relaxanta. 

Poti folosi ornamente din lemn pentru a decora mobila, peretii sau orice alt coltisor din locuinta ta care crezi ca merita un plus de stil.

De la produse simple, folosite in bucatarie, pana la elemente de design interior sau pentru gradina, iata cateva sugestii de elemente din lemn pe care le poti integra in locuinta ta:

Poze si detalii→ https://www.homelux.ro/decoratiune-perete-30×50-cm-cu-3-ghivece-teracota-si-3-agatatori-lemn-natur-22967

Exista foarte multe modalitati prin care poti decora apartamentul sau casa in care locuiesti cu ornamente din lemn. Mai jos poti vedea cateva imagini pentru a te inspira.

Dupa cum ai vazut, decorul facut cu elemente din lemn poate imbunatati instantaneu aspectul locuintei tale. Un mare avantaj al acestui material este ca poate fi prelucrat in diferite modalitati, cum ar fi taierea, imbinarea, vopsirea si asa mai departe. Daca nu te pricepi atat de bine la lucru manual, poti folosi oricand decoratiuni deja ansamblate. Daca vrei sa aduci un plus estetic spatiului in care traiesti, poti incearca ideile prezentate mai sus.

Sursa foto: unsplash.com, pinterest.com

Produse asociate

599,00 lei

Vezi mai multe

1.399,00 lei

Vezi mai multe

29,90 lei

Vezi mai multe