Blog » Idei pentru tine si casa ta » Cum sa alegi canapeaua pentru un decor spectaculos al living-ului + 27 de produse perfecte de la Homelux

Cum sa alegi canapeaua pentru un decor spectaculos al living-ului + 27 de produse perfecte de la Homelux

Canapeaua reprezinta o piesa de mobilier esentiala in orice living, asa ca, inainte de a o achizitiona, trebuie sa te asiguri ca alegi modelul potrivit din toate punctele de vedere. De aceea, este bine sa verifici mai multe optiuni disponibile si sa tii cont de cele mai importante criterii inainte sa iei decizia finala. In mod ideal, nu trebuie sa faci compromisuri cand vine vorba de pret, canapeaua fiind un element pe care nu il vei schimba foarte des, asa ca merita sa investesti intr-un produs calitativ!

Publicat: 21 martie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Tipuri de canapele

Asa cum probabil stii, pe piata se gasesc, in acest moment, numeroase modele de canapele, asa ca orice persoana poate gasi produsul potrivit, care va completa perfect decorul sufrageriei si va aduce confortul mult dorit.

Atunci cand esti in cautarea canapelei pentru living-ul tau, este bine sa cunosti o prima clasificare a acestora, pentru a-ti face o idee mai clara despre piesele de mobilier vedeta din incapere!

Canapele fixe

Canapelele fixe sunt cele construite pe un schelet imobil, deci nu isi pot modifica forma in functie de nevoi. Avantajul principal este reprezentat de rezistenta foarte mare in timp. Acestea au, de obicei, doua sau trei locuri si sunt achizitionate pentru livingurile de mici dimensiuni sau pentru locuintele care au mai mult de un dormitor.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-din-lemn-de-arbore-de-cauciuc-rosu-134x73x76-cm-12854

Canapele extensibile

Acestea sunt cele mai populare modele, deoarece sunt multifunctionale si foarte practice pentru momentele in care vrei sa amenajezi un dormitor de oaspeti in sufragerie. Ofera indeajuns de mult confort pentru a inlocui ocazional un pat si sunt disponibile in numeroase forme si culori.

Pot fi de doua sau trei locuri.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-dream3-locurimaterial-textilrosulada-depozitare-10046

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-etna-cu-nasturi-colorati-2-locuri-material-textil-argintiu-lada-depozitare-10047

Coltare

Coltarele sunt canapele ce au o forma diferita de cele clasice, si sunt denumite astfel datorita caracteristicii de a putea fi asezate nu doar in centrul incaperii, ci si intr-un colt al camerei. Bineinteles, nu este obligatoriu ca acestea sa fie lipite de perete, pentru ca poti obtine un decor spectaculos si o separare inedita a locurilor din camera prin intermediul lor, mai ales in cazul sufrageriilor open-space.

Coltarele extensibile sunt foarte comode si pot servi drept pat pentru musafirii tai, la nevoie.

Coltarele fixe, chiar daca nu isi pot mari dimensiunea, sunt destul de spatioase pentru a oferi un grad sporit de confort.

Canapelele pe colt, in forma de L, se pot gasi cu 2,3,4  sau chiar 5 locuri.

Poze + pret →   https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-austin-3-locuri-material-textil-cenusiu-lada-depozitare-10083

Poze + pret → https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-dynamic3-locurimaterial-textilpiele-ecologicamarobejlada-depozitarecu-otoman-inclus-10087

Alegerea canapelei in functie de dimensiuni

Primul si, poate, cel mai important criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand esti in cautarea canapelei ideale este dimensiunea. Mai exact, marimea piesei de mobilier trebuie sa se potriveasca cu cea a incaperii in care va fi asezata, pentru a nu aglomera spatiul si pentru a fi creat un decor armonios si aerisit.

Sufragerie mare – o canapea mare

Asadar, daca ai un living mare, o familie numeroasa si daca obisnuiesti sa ai des musafiri, poti alege un coltar de 4 sau 5 locuri, asortat cu doua fotolii comode. Acestea vor compune o zona de relaxare primitoare, in care toti cei prezenti se vor simti bineveniti!

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-torino-5-locuri-piele-ecologicatextil-marogalben-colt-stanga-lada-depozitare-17000

De asemenea, o canapea extensibila si un set de fotolii deosebite pot ocupa foarte bine spatiul disponibil, impiedicand ca imaginea camerei sa para prea goala.

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-viola-3-locuri-material-textil-cenusiubordo-lada-depozitare-10042

Foarte apreciate sunt decorurile de mari dimensiuni care contin o canapea de 3 persoane si inca una de doua persoane. Avantajul este ca acestea pot fi asezate in numeroase feluri, in functie de preferinte sau nevoi!

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-august-2-locuri-material-textil-maro-lada-depozitare-10055

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-august-3-locuri-material-textil-maro-lada-depozitare-10056

Este bine de stiut faptul ca atat canapelele, cat si coltarele extensibile sunt dotate, de obicei, cu lada de depozitare, spatiu foarte util pentru a pastra pernele, pledurile si paturile folosite ocazional.

Sufragerie mica – o canapea mica

Chiar daca ai un living mic, nu inseamna ca nu poti alege o canapea superba si confortabila! Totusi, se recomanda achizitionarea uneia compacte, fara brate voluminoase (aceste doar ocupa spatiu, fara sa ofere o utilitate crescuta), de doua sau trei locuri, pe care sa o asortezi cu un fotoliu, scaun sau taburet.

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-etna2-locurimaterial-textilbluelada-depozitare-10048

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-william-3-locuri-material-textil-gri-lada-depozitare-10074

Alegerea canapelei in functie de confort

La acest capitol, se poate vorbi despre dimensiunile spatarului, despre latimea canapelei, dar si despre materialul folosit pentru tapitarea piesei de mobilier. De asemenea, confortul poate fi influentat de cat de moale sau rigida este canapeaua. Acestia sunt factorii pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand alegi elementul potrivit pentru livingul tau.

Totusi, comoditatea poate reprezenta si un termen relativ, pentru ca fiecare persoana are preferinte personale si viziuni distincte in ceea ce priveste acest aspect.

Ai de ales intre canapele cu sezut din perne, burete sau sistem cu arcuri. Primele sunt considerate a fi cele mai confortabile, chiar si dupa cateva ore de stat in aceeasi pozitie.

In ceea ce priveste latimea, este bine sa existe un raport potrivit intre sezut si spatar: cel din urma nu este recomandat sa fie mai mic decat cel dintai. Spatarele scurte nu sunt cele mai comode. Poti alege canapele cu spatar dublat cu perne, care te vor ajuta sa te relaxezi complet.

Tapiteria poate fi din material textil, din piele naturala sau piele ecologica. Mai placute la atingere sunt texturile tesute sau cele fine, precum catifeaua. Modelele din piele naturala sau piele ecologica sunt, insa, mult mai rezistente si mai usor de intretinut.

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-relaxon-3-locuri-material-textil-maro-lada-depozitare-10051

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-opera-3-locuri-material-textilpiele-ecologica-marocrem-lada-depozitare-10057

Alegerea canapelei in functie de design

Alt criteriu foarte important pentru obtinerea unui decor frumos, armonios, este aspectul canapelei. Acesta trebuie sa se incadreze in stilul de design interior ales pentru sufragerie si sa respecte caracteristicile tematicii generale.

Stilul clasic

Mobilierul in stil clasic are dimensiuni mai generoase, un aspect somptuos si o eleganta aparte. Canapeaua, intr-o astfel de amenajare, trebuie sa aiba un cadru din lemn, picioare care sa o sustina, o tapiterie ornamentala, mai complexa si o culoare neutra (alb, bej, maro). Forma poate fi usor rotunjita, cu un aer romantic.

Din oferta Homelux, poti alege:

Canapea Panaroma, 3 locuri

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-panaroma-3-locuri-textil-galbenmaro-11943

Coltar Sofia

Poze + pret → https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-sofia-5-locuri-material-textil-cremmaro-colt-stanga-lada-depozitare-17018

Stilul modern

In stilul modern, liniile drepte, clare si mobilierul cat mai simplu sunt note definitorii. Canapeaua este bine sa fie intr-o singura culoare (de la nuante neutre, pana la cele mai puternice), putand fi accesorizata cu perne decorative. Tapiteria poate fi textila sau o combinatie intre tesatura si piele ecologica, pentru un efect impresionant. Doua caracteristici care nu trebuie sa lipseasca: utilitatea si confortul.

Coltar Austin

Poze + pret → https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-austin-3-locuri-material-textilpiele-ecologica-argintiualb-lada-depozitare-10082

Canapea Ultra

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-ultra3-locurimaterial-textilnegru-cu-albastrulada-depozitare-10043

Stilul minimalist

O canapea in stil minimalist este tapitata, de obicei, cu piele ecologica, este joasa, are dimensiuni generoase si un aspect foarte simplist.

Canapea Futuro

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-futuro-3-locuri-piele-ecologica-negru-lada-depozitare-10064

Coltar Denver

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-denver-3-locuri-material-textilpiele-ecologica-cenusiunegru-lada-depozitare-cu-otoman-10080

Stilul industrial

Pentru ca o amenajare in stil industrial aduce aminte de un depozit vechi sau de un atelier, toate piesele de mobilier trebuie sa aiba un aer vintage, atat in ceea ce priveste forma, cat si materialul.

Canapeaua poate fi din piele ecologica, cu aspect masiv sau, dimpotriva, tapitata cu material textil, cu cadru metalic si cu un aspect simplist.

Iata propunerile Homelux:

Canapea Futuro

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-futuro3-locuripiele-ecologicamaro-wengelada-depozitare-10065

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-condrad-3-locuri-piele-ecologica-maro-wenge-lada-depozitare-10038

Canapea din lemn de arbore de cauciuc

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-din-lemn-de-arbore-de-cauciuc-culoare-gri-134x73x76-cm-12852

Stilul romantic

Stilul romantic este derivat din stilul clasic, insa se diferentiaza de acesta prin prisma atmosferei boeme, usor feminine a elementelor. O canapea in stil romantic trebuie sa fie tapitata cu materiale fine, precum catifeaua, sa aiba nuante deschise, pastel si sa ofere un puternic impact vizual.

Alege intre:

Canapea Day&Night

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-day-night-spuma-2-locuri-material-textil-roz-lada-depozitare-10136

Canapea Alex

Poze + pret →  https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-alex-3-locuri-material-textil-gri-lada-depozitare-16970

Alegerea canapelei in functie de utilizare

In cazul in care iti doresti sa achizitionezi pentru livingul tau o canapea fixa, decizia se poate baza doar pe factorii prezentati pana acum in acest articol.

Insa daca stii ca vei folosi ocazional sau in mod frecvent canapeaua pe post de pat, trebuie sa alegi o piese de mobilier extensibila, cu un sistem rezistent si calitativ de extensie.

Extensia de tip ribalta este cea mai populara in acest caz, pentru ca ofera un suport potrivit pentru spate in timpul somnului, asemanator cu cel al unei saltele obisnuite. Apoi, in functie de gradul de confort, exista extensia click-clack, doppel liege sau extensia de tip sertar.

Canapea Piano

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-piano-3-locuri-material-textil-gri-lada-depozitare-10039

Canapea Alexia

Poze + pret → https://www.homelux.ro/canapea-extensibila-alexia-3-locuri-material-textil-maro-inchis-lada-depozitare-16983

Coltar Malibu

https://www.homelux.ro/coltar-extensibil-malibu-5-locuri-material-textil-maro-colt-stanga-lada-depozitare-17016

Alege forma si culoarea potrivita

Dupa ce te-ai asigurat ca ai gasit dimensiunea potrivita, dar si utilitatea canapelei tale, va trebui sa te gandesti la forma si culoare. Preferi nuantele neutre sau iti plac, mai degraba, cele pastelate? Preferi canapelele cu colturi rotunjite, pe cele cu forme clasice sau pe cele cu design special? Chiar daca poate parea o decizie dificila, trebuie sa stii ca in realitate lucrurile sunt mai simple decat crezi. In functie de celelalte elemente din incapere, poti alege intre culori aprinse sau nuante neutre. De exemplu, daca peretii sunt albi si ai ales deja o mobila living in nuante neutre de lemn natural, atunci poti opta pentru o canapea in nuante pastelate, pe care sa o asortezi cu noul tau set de perdele si draperii. In acest fel, vei aduce un plus de optimism in incapere. De altfel, poti alege ca acest element sa devina de fapt piesa centrala din camera de zi, iar in aceste conditii poti opta fie pentru o canapea piele, fie pentru piese cu design neobisnuit sau cu forme interesante, placute ochiului.

Iata recomandarea Homelux pentru canapele in nuante pastelate si cu design special:

Canapea extensibila Etna, 3 locuri, material textil, blue, lada depozitare

Opteaza pentru obiecte de mobilier complementare

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti completa locul tau de relaxare cu un fotoliu, poate chiar cu un fotoliu extensibil, extrem de util pentru familiile numeroase. De altfel, orice incapere poate capata o imagine cozy, adorata mai ales in sezonul rece, datorita taburetelor, pufurilor si banchetelor. Indiferent de spatiul pe care il ai in camera de zi, poti opta pentru un taburet din catifea sau unul pufos. O astfel de alegere va indeplini doua roluri esentiale: utilitate si estetica.

Iata recomandarea Homelux pentru taburete, pufuri si banchete:

Taburet cub, spatiu de depozitare

Pozitioneaza-ti noua canapea in locul potrivit

In ceea ce priveste pozitionarea canapelei, trebuie sa stii ca aceasta trebuie montata spre centrul de interes din livingul tau. Vorbim despre un televizor, ori un semineu sau poate o fereastra imensa ce iti ofera posibilitatea de a admira privelistea de afara. De altfel, specialistii recomanda sa pui accent pe utilitatea acestui obiect de mobilier si mai apoi pe forma si culoare. Gandeste-te bine daca spatiul iti permite sa achizitionezi doua canapele pe care sa le orientezi fata in fata, ori daca iti poti crea un mic coltisor pentru lectura, completand noua canapea cu un fotoliu confortabil.

Iata recomandarea Homelux pentru fotolii potrivite familiilor numeroase:

Fotoliu Marshall, tapitat textil, picioare lemn

Alte sfaturi utile pentru a alege canapeaua potrivita

Iata cateva sfaturi generale care pot face ca decizia ta in privinta achizitionarii unei canapele pentru living sa fie mai usor de luat:

  • Cu cat design-ul canapelei este mai simplu, cu atat se va potrivi mai multor stiluri de design interior. Acest lucru este valabil si pentru tapiterie si culori, dar si pentru forma acesteia.
  • O canapea extensibila poate costa mai mult, insa este mai practica. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de un pat in plus!
  • Partea inferioara a canapelei ar trebui sa fie tapitata cu un material foarte rezistent, pentru a nu te confrunta cu zgarieturi sau lovituri evidente.
  • Poti „decora” o canapea simpla cu perne ori pleduri, pentru a o personaliza si pentru a-i inveseli aspectul.
  • In functie de design-ul ales pentru amenajare, poti achizitiona un set cu canapea si fotolii sau aceste piese pot fi cumparate separat, in nuante diferite.

Pentru a descoperi mai multe modele de canapele pentru sufragerie, poti verifica intreaga oferta Homelux. Cu siguranta, vei gasi o piesa pe placul tau, care va aduce un plus de stil decorului din living!

Produse asociate

2,999.00 lei

Vezi mai multe

1,699.00 lei

Vezi mai multe

1.199,00 lei

Vezi mai multe