Blog » Idei pentru tine si casa ta » Calcat Haine: Trucuri Rapide pentru ▷ Lenjerie, Pantaloni, Camasi – Homelux
Calcatul hainelor – o eterna problema? Iata sfaturile Homelux pentru o tinuta vestimentara impecabila!
Calcatul rufelor nu a fost niciodata pe placul tau? Ei bine, esti pe punctul de a gasi o rezolvare pentru aceasta eterna problema. Afla cum poti transforma calcatul intr-o activitate mai rapida si usoara!
Publicat: 20 noiembrie 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Tips & Tricks
Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

In majoritatea cazurilor, eleganta are pretul ei. Tu esti genul de om care isi planifica aparentele cu minutiozitate, pana aproape de pedanterie? Atunci inseamna ca stii foarte bine faptul ca societatea abia asteapta sa-ti taxeze orice eroare vestimentara. Poate ca perfectiunea nu se poate atinge, dar tu ai datoria sa fii mereu in cautarea ei, mai ales atunci cand este vorba despre tinuta vestimentara pe care o porti. Caci, vrei, nu vrei, haina il face pe om, nu invers, cel putin in majoritatea cazurilor. O haina trebuie sa fie purtata impecabil atunci cand intri in contact cu cei din jur, mai ales cand este vorba de persoane noi din viata ta. Dar, nu este deloc simplu sa atingi standardele ridicate pe care le doresti, iar una dintre cele mai mari probleme intalnite este calcatul rufelor. Pantaloni la dunga, camasi, lenjerie – pe cat de multe situatii, pe atat de multe optiuni.
Citeste in continuare, cateva sfaturi pe care le poti folosi atunci cand te lovesti de probleme care par fara rezolvare atunci cand vine vorba de calcatul hainelor.
Cuprins
Verificarea simbolurilor de pe eticheta cu privire la calcatul rufelor
Nu stii daca o anumita camasa se poate calca sau nu? Habar nu ai la ce temperatura trebuie sa reglezi fierul de calcat? In primul rand, uita-te la eticheta hainei. Ea contine toate indicatiile de care ai nevoie. Daca vei observa simbolul unui fier de calcat simplu, atunci ai unda verde si poti incepe procedura. Daca, insa, fierul de calcat are un punct in el, atunci temperatura maxima suportata este de 110 grade Celsius. Doua puncte inseamna maximum 150 de grade, iar trei, 200 de grade. Evident, daca fierul de calcat este taiat cu un X, inseamna ca haina respectiva nu trebuie, sub nicio forma, calcata in regim casnic. Ea necesita tehnici speciale de calcare, precum cele de la curatatorii.
Poze + pret → https://www.homelux.ro/fier-de-calcat-beko-sim7124b-talpa-steamxtra-2400-w-035-l-150gmin-albastru-17278
Pregatirea fierului de calcat rufe
Scamele de pe talpa fierului de calcat sunt nu numai enervante, ci si periculoase pentru ca se pot transfera de la o rufa la alta. De cate ori n-ai patit asta? Solutia este trecerea aparatului peste o tava cu sare gema. Aceasta, odata cu topirea, va curata si murdaria. Dar, cu toate acestea, este posibil ca fierul de calcat pe care il ai la dispozitie sa fie uzat si sa aiba, pe talpa, pete negre sau maronii. Asta nu este deloc bine, pentru ca hainele se pot înnegri la randul lor. Ce este de facut? Ei, bine, exista nenumarate solutii de curatat disponibile in magazine, iar pretul lor nu este deloc mare. Totodata, poti sa achizitionezi de pe HomeLux.ro un nou fier de calcat, un model mai bun, care sa iti usureze si mai mult aceasta actiune.
Daca, insa, esti pe graba sau pur si simplu nu ai chef sa iesi din casa, apeleaza la solutia traditionala: otetul. Inmoaie o carpa in acest lichid pe care, cu siguranta, il ai la indemana, si freaca talpa fierului pana cand devine lucioasa. Nu uita, evident, sa scoti aparatul din priza cand recurgi la aceasta operatiune!
Poze + pret → https://www.homelux.ro/statie-de-calcat-beko-sga7126p-talpa-steamxtra-2600-w-6-bar-1000-ml-display-digital-violet-17276
Trucuri si tehnici obligatorii pentru calcat haine
Calcatul rufelor poate duce la deteriorarea ireversibila a acestora. De aceea, trebuie sa tii cont de cateva aspecte, pentru ca lucrurile sa mearga struna.
In primul rand, calca hainele pe partea interioara. In acest fel vei evita arderea tesaturii.
Cu siguranta ca nu vrei sa apara nedoritele cute, asa ca poti sa folosesti un aparat cu aburi sau sa achizitionezi un fier de calcat care are si aceasta functie extra. Apoi, impatureste-le imediat, cu miscari sigure, pentru a nu intinde materialul!
Pentru a fi mai eficient, calca-le in ordine, pe serii. Daca te apuci de camasi, nu trece la pantaloni pana cand nu le-ai terminat pe toate!
Pentru a-ti usura munca foloseste o masa sau o statie de calcat deoarece ea este un accesoriu util, care te va ajuta sa te organizezi si sa faci aceasta treaba mai repede si mai usor!
Poze + pret → https://www.homelux.ro/oglinda-cu-masa-de-calcat-inclusa-alb-15213
Cum calci “la dunga” hainele
Una dintre cele mai dificile operatiuni este calcatul “la dunga”, folosit mai ales in cazul pantalonilor. Este o conditie obligatorie pentru succesul unei vestimentatii cu un aspect impecabil. Ce presupune aceasta? Intoarce pantalonii pe dos, apoi calca buzunarele. Foloseste, in continuare, fierul de calcat de sus in jos, pana cand acoperi intreaga suprafata textila. Cand consideri ca tesatura este intinsa perfect, intoarce-i si repeta procedura. Apoi, aliniaza cusaturile si calca-i de jos in sus, fara sa lasi vreo cuta.
Poze + pret → https://www.homelux.ro/masa-de-calcat-pentru-maneca-15212
Dupa cum ai vazut, este usor sa-ti calci singur hainele daca ai grija la cateva detalii! Ai nevoie de un fier de calcat performant, de rabdare si, nu in ultimul rand, de cunostinte de baza. Urmeaza pasii de mai sus, iar sarcina ta va fi mai usoara. Cu timpul, te vei obisnui si vei deveni un as in calcatul hainelor, iar vestimentatia ta va fi aproape de exigentele pe care le ai.
Sursa foto: Shutterstock.com; Homelux.com