Blog » Idei pentru tine si casa ta » Cadouri de 1 Martie – Idei utile pentru a alege cel mai potrivit dar cu ajutorul Homelux

Cadouri de 1 Martie – Idei utile pentru a alege cel mai potrivit dar cu ajutorul Homelux

Luna Martie debuteaza cu o saptamana de adevarat rasfat pentru doamne si domnisoare, mai ales, acestora oferindu-li-se din plin tot felul de daruri interesante si atractive. Cadoul de 1 Martie trebuie sa fie unul care sa se potriveasca cu gustul si personalitatea femeilor, asa ca multi barbati incearca din rasputeri sa-si dea interesul pentru a gasi surpriza perfecta, tinand cont de toate micile detalii, pentru a multumi reprezentantele sexului feminin.

Publicat: 26 februarie 2020
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Pentru a gasi cadoul potrivit, persoana in cauza participa, fara sa vrea, la o adevarata aventura, de-a lungul careia intampina tot felul de piedici. Forfota prin magazine incepe din sezonul rece, pentru ca este foarte greu sa gasesti darul care va aduce un zambet larg pe fetele celor care il vor primi la inceputul primaverii. Ziua de 1 Martie reprezinta inceputul acestui anotimp, acel moment al renasterii naturii, cand femeile si barbatii din anumite regiuni ale tarii poarta cu mandrie simboluri ale Martisorului, obiecte mici, care se prind de haina sau de mana. Traditia spune ca, prin purtarea lor, oamenii aduc aproape de suflet soarele si caldura lui, veselia, sanatatea si curatenia sufleteasca. 

Daca, pe vremuri, simbolurile acestea erau unele simple, uneori constand intr-un obiect mic de metal, alteori dintr-un snur alb si unul rosu impletite strans, in ziua de astazi acestea trebuie sa fie neaparat insotite de alte mici cadouri. In articolul de mai jos vei descoperi cateva idei utile pentru a oferi un dar potrivit partenerei sau partenerului, colegei de serviciu, sefei, prietenului cel mai bun, fiului sau fiicei etc. 

Alegerea cadoului potrivit de Martisor

Ziua de 1 Martie este momentul in care se sarbatoreste inceputul primaverii, al unui nou ciclu de viata. Acum, natura renaste spectaculos si acest lucru obliga practic pe toata lumea sa adopte o atitudine pozitiva, increzatoare, plina de sentimente frumoase. Oferirea unui cadou cu ocazia acestui moment a devenit astazi o adevarata obligatie, dar una placuta, fiecare persoana intrecandu-se in a gasi ceva dragut pentru cei pe care ii iubeste, respecta si stimeaza. 

Cum sa alegi un cadou potrivit pentru ziua de 1 Martie

Cine se afla intr-un impas in acest sens poate sa urmeze cateva sfaturi utile, rezultatul fiind unul care va uimi, cu siguranta, pe oricine va primi cadoul. 

  • In primul rand, trebuie sa observi cu atentie obiceiurile persoanei in cauza pentru a afla ce ii place, ce hobby-uri are sau ce produse foloseste in viata de zi cu zi;
  • In general, oamenii care vor sa faca un cadou deosebit incearca sa faca impresie cat mai buna si, uneori, chiar ajung sa-si dea peste cap bugetul. Din fericire, nu e nevoie de asta pentru a gasi un cadou potrivit de Martisor, ci doar sa descoperi un obiect pe care sa-l poti personaliza sau care sa poata avea o valoare sentimentala deosebita pentru persoana care il va primi ulterior;
  • Desi tentatia va fi sa gasesti cadoul potrivit si sa-l oferi impachetat frumos celuilalt, rezumandu-te la acest gest, totusi, nu ar fi rau sa o faci impreuna cu un buchet superb de flori. Femeile apreciaza intotdeauna acest gest;
  • Un sfat important de urmat este sa tii cont mereu de personalitatea celei care va primi darul tau, pentru ca doar asa cadoul va fi, cu siguranta, unul pe gustul ei, indiferent cat ai investi in el;
  • Evident ca o solutie foarte buna de a afla ce ii place este sa o intrebi direct, dar acest lucru nu se poate intampla decat daca este cineva foarte apropiat.

Ce cadouri se pot face de 1 Martie

Ziua de 1 Martie soseste cu numeroase cadouri impresionante, insa lumea trebuie neaparat sa nu uite de micul martisor, traditionalul snur impletit din doua fire (unul alb, unul rosu), care a fost considerat, din cele mai vechi timpuri, un adevarat talisman. Acest mic obiect trebuia purtat pana cand infloreau ciresii si berzele se reintorceau din tarile calde, apoi era legat de un pom inflorit, pentru a aduce noroc familiei. In general, a fost si este oferit femeilor, dar exista zone din tara unde si barbatii primesc cu mandrie acest vestitor al primaverii. 

Ce obiecte pot fi oferite cadou cu ocazia zilei de 1 Martie? Cateva idei potrivite pentru un astfel de moment sunt urmatoarele:

  • o fotografie inramata;
  • bijuterii;
  • produse cosmetice;
  • gadgeturi;
  • dulciuri;
  • vin;
  • bonsai sau ghiveci cu flori;
  • carti motivationale;
  • accesorii vestimentare;
  • diverse obiecte despre care se stie ca sunt necesare persoanei in cauza etc.

Nu trebuie sa fie neaparat cadouri iesite din comun, ci doar unele care sa demonstreze ca apreciezi persoana si ca o simti aproape de sufletul tau.

Idei de cadouri de 1 martie pentru femei

Daca te afli in situatia in care nu stii ce daruri sa oferi oamenilor dragi tie cu ocazia zilei de 1 Martie, atunci poti descoperi mai jos cateva idei de cadouri potrivite femeilor. Nu fi tentat vreodata sa urmezi sfatul partenerei, care iti sopteste ca nu e nevoie sa-i iei nimic, pentru ca tu esti suficient pentru ea. Intotdeauna se va astepta sa nu-i urmezi sfatul si vei observa in scurt timp cat de nemultumita se va arata daca nu te implici macar putin. 

Cadouri de Martisor pentru mama

Mama este persoana cea mai draga, care te-a nascut si care a avut grija de tine toata copilaria ta. Ar fi fost bine sa asculti „cu urechile cascate” la orele de dirigentie de la scoala, atunci cand profesoara iti explica de ce trebuia sa-i oferi un mic cadou persoanei care ti-a dat viata cu ocazia sosirii primaverii. De fapt, acesta este modul cel mai bun prin care ii arati ca te gandesti mereu la ea si, astfel, ii vei spune ca o iubesti si o apreciezi pentru tot ce a facut pentru tine. Tine cont de faptul ca orice gest o va emotiona pana la lacrimi.

Iata cateva idei de cadouri de 1 Martie ideale pentru impresionarea mamei:

  • o cutie cu bomboane de ciocolata si un buchet frumos de frezii, narcise, ghiocei, trandafiri etc;
  • o crema de corp hidratanta, utila in orice moment din zi sau din noapte;
  • incaltaminte comoda;
  • diferite decoratiuni pentru casa;
  • o geanta chic, care sa se potriveasca perfect cu stilul vestimentar pe care il abordeaza in ultima vreme.

Cadoul de 1 Martie pentru partenera

Incearca sa nu oferi produse handmade iubitei, sotiei sau prietenei, poate doar daca o faci impreuna cu alte obiecte de valoare. Partenerele vor sa le demonstrezi ca sunt speciale, ca le rasplatesti pentru faptul ca au grija de tine, ca stii sa faci gesturi generoase din cand in cand. Este important sa te ridici la nivelul asteptarilor, asa ca nu vei scapa la fel de simplu, cum a fost in cazul mamei.

Dintre cadourile potrivite pentru partenera ta cu ocazia lunii Martie pot fi enumerate urmatoarele:

  • bijuterii (bratara, colier, cercei, inel);
  • ceas;
  • aparat de vibromasaj;
  • set pentru spa;
  • mixer, blender, robot de bucatarie;
  • obiecte personalizate;
  • o excursie intr-o tara exotica sau un city break;
  • o sesiune de shopping in mall;
  • parfum.

Idei de cadouri de 1 Martie pentru barbati

In Bucovina, cadourile de Martisor se ofera si reprezentantilor sexului masculin. Nu este de mirare ca unele femei au inceput sa se gandeasca serios ca este normal ca gestul de a face un cadou cu aceasta ocazie sa se extinda si in directia domnilor, indiferent din ce zona a tarii ar proveni. 

Ce cadou ar fi potrivit pentru un barbat cu aceasta ocazie frumoasa?

  • bilete la un meci de fotbal, handbal, volei, box etc;
  • o undita pentru un pasionat care abia asteapta deschiderea sezonului de pescuit;
  • un abonament la poligonul de tragere cu arma de foc;
  • un abonament la o sala de forta, pentru a da jos cateva kilograme acumulate in sezonul rece sau pentru a ajunge la forma fizica pe care o doreste;
  • o bicicleta de oras, cu ajutorul careia sa mearga la serviciu sau sa se plimbe prin parc;
  • jocuri;
  • obiecte pentru birou sau acasa de care are nevoie.

Poze si detalii→https://www.homelux.ro/lampa-led-de-birou-homelux-3w-albrosu-15639

Tipuri de cadouri de 1 Martie

Aceasta prima zi a primaverii reuseste, cumva, sa dea peste cap viata tuturor oamenilor, deoarece fiecare isi va da interesul sa gaseasca exact cadoul potrivit, care sa aduca zambetul pe fata celor care il vor primi. Traditia de a oferi daruri femeilor din jur este una puternic inradacinata, martisorul fiind de nelipsit, asa ca ar fi cam imposibil pentru un barbat sa incerce sa uite de aceste gesturi frumoase.

  • Cadouri clasice pentru 1 Martie

Darurile clasice sunt oferite foarte des, ele fiind considerate, de regula, a fi obligatoriu pe placul celor care le vor primi. Din acest motiv, multi considera ca ideile de cadouri potrivite pentru ziua de 1 Martie sunt urmatoarele obiecte: cutii de ciocolata, flori, ghivece cu plante ornamentale, mici bijuterii confectionate din materiale pretioase (aur, argint), produse cosmetice de firma. Cu ajutorul lor, barbatii nu vor da gres niciodata. 

  • Idei de cadouri originale pentru 1 Martie

Cadourile originale sunt foarte apreciate de toata lumea, pentru ca denota interesul pe care ti l-ai dat pentru a le alege cu ocazia zilei de 1 Martie, atat pentru mama, cat si pentru partenera, fiica, colega de birou, bunica sau prietena cea mai buna. Astfel, ai putea opta foarte bine pentru urmatoarele idei de cadouri: cana termosensibila, un portofel de calatorie, bijuterii handmade (cu flori, fluturi, gargarite, animalute), esarfe, manusi, ochelari de soare, un semn de carte, un aparat de fotografiat, un vin bun, o pisica sau un catel etc.

  • Cadouri amuzante pentru femei sau barbati cu ocazia zilei de 1 Martie

Nu toata lumea accepta sa primeasca un astfel de dar, asadar trebuie sa fii foarte atent cui anume il oferi, pentru a nu risca sa faci un gest care nu va fi apreciat si care te va cataloga intr-un anume fel. Cateva idei de cadouri amuzante pentru 1 Martie pot fi urmatoarele: sosete colorate, o lampa de carte in forma de animal, incalzitoare pentru maini, perna de calatorie etc.

Un studiu recent a demonstrat faptul ca oamenii au tendinta sa cheltuiasca pentru aceasta zi frumoasa de primavara o suma considerabila, cei mai multi dintre ei fiind locuitori ai mediului urban. Anul trecut, cele mai populare cadouri au fost martisoarele in forma de bratara, urmate de bijuterii impresionante si diferite produse cosmetice. Cei din mediul rural s-au multumit sa ofere celor din jur clasicele martisoare si diferite dulciuri preparate in casa. 

De asemenea, multe dintre romancele din zona Moldovei au ales sa ofere barbatilor martisoare sau bijuterii drept cadouri de 1 Martie, respectand traditia locala. Multe idei de daruri au fost culese de pe Internet, de pe diferite bloguri ale artistilor romani sau, pur si simplu, au fost descoperite la fata locului, intr-un magazin specializat. 

In concluzie, cine vrea sa gaseasca daruri potrivite pentru ziua de 1 Martie poate sa consulte in detaliu fiecare dintre ideile de mai sus si sa incerce sa descopere printre ele ceea ce se potriveste caracterului si personalitatii persoanei careia simte ca trebuie sa-i ofere cadoul. 

surse foto:

ro.pinterest.com

shutterstock.com

Produse asociate

54,90 lei

Vezi mai multe

29.90 lei

Vezi mai multe

149,00 lei

Vezi mai multe