Blog » Idei pentru tine si casa ta » Bucatarie in balcon: idei si poze pentru o mutare eficienta | Homelux

BUCATARIE IN BALCON: Homelux iti arata cum sa faci transformarea si cum sa amenajezi EFICIENT spatiul (idei si poze)

Ai un apartament mic si ai nevoie de o camera in plus? Ai o casa sau un apartament incapator, dar parca ai vrea sa faci loc unui birou la tine acasa sa folosesti spatiul pentru altceva? Spatiul actual al bucatariei e prea mic? Atunci ar trebui sa iei in considerare mutarea bucatariei pe balcon. Cum? Afla citind in continuare!

Publicat: 19 mai 2019
Categorii: Idei pentru tine si casa ta

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Cum sa muti bucataria in balcon in 3 pasi 

Pentru o bucatarie mutata in balcon, trebuie sa treci prin cativa pasi, astfel incat modificarea sa fie facuta cat mai eficient. Iata care sunt acestia:

  • Fa toate masuratorile inainte de orice, pentru a putea stabili unde poti pune toate cele necesare;
  • Asigura-te ca poti avea in balcon toate utilitatile de care ai nevoie (gaz, apa, posibilitatea montarii hotei si asa mai departe) si monteaza tevile si celelalte elemente necesare;;
  • Pozitioneaza corpurile de mobila necesare .

De ce ar trebui sa tii cont in mutarea bucatariei pe balcon

Cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva lucruri pentru a face aceasta mutare, cum ar fi:

  • Mai mult decat evident, balconul trebuie sa fie unul inchis;
  • Aragazul trebuie pozitionat cat mai aproape de fereastra pentru a putea aerisi balconul rapid sau sa existe montata o hota deasupra acestuia;
  • Ia in considerare marimea balconului pentru a stabili unde poti pozitiona toate piesele de mobila si electrocasnicele;
  • Daca unele elemente sunt prea mari pentru a fi incadrate pe balcon, va trebuie sa iei in considerare achizitionarea unora noi, care sa te ajute sa economisesti spatiu.

Cum sa amenajezi eficient un balcon transformat in bucatarie (poze)

Amenajarea unui astfel de spatiu nou inseamna o planificare de dinainte si poate cateva schite cu masuratori care sa te ajute. Astfel, in functie de marimea balconului, amenajarea va arata diferit. Cel mai important element cu care trebuie sa pornesti este: unde poti pune electrocasnicele mari de care ai nevoie, acum ar fi aragazul sau plita si cuptorul incorporabile, frigiderul, hota dar si chiuveta. Apoi poti integra blaturile si dulapurile, masa si scaune, electrocasnicele mici, ustensilele si vesela.

Iata cum poti amenaja eficient in functie de marimea balconului:

  • Amenajarea bucatariei in balcon mic 

Daca vrei sa muti bucataria intr-un balcon ingust, asta inseamna ca va trebui sa cauti elemente ce poti fi incorporate usor in acest spatiu. Un alt lucru foarte folositor este utilizarea unei mese si a unor scaune pliabile pentru a salva cat mai mult spatiu. 

Iata cateva exemple:

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/aragaz-ldk-5060-a-negru-ng-13800

Poze + pret → 

https://www.homelux.ro/masa-pliabila-bistro-negru-50×70-cm-19967

  • Amenajarea bucatariei in balcon mare

O bucatarie mutata intr-un balcon mare inseamna mai mult spatiu in care poti pune toate elementele necesare. Fiind un spatiu mai larg, poti asambla mai multe obiecte specifice (cum ar fi, de exemplu, o masina de spalat vase) sau unele de dimensiuni mai mari.

Avand in vedere beneficiile pe care le poate aduce aceasta modificare, poti incepe chiar de acum sa te gandesti la aceasta mutare. Cu siguranta simti nevoia unui spatiu in plus, indiferent de cum ai vrea sa il folosesti. Mutarea bucatariei in balcon iti va oferi exact acest lucru.

 

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com

Produse asociate

1.149,00 lei

Vezi mai multe

699,00 lei

Vezi mai multe

929,90 lei

Vezi mai multe