Blog » Idei pentru tine si casa ta » Aranjamente de gradina: Cele mai cool idei de la Homelux pentru o curte de invidiat

Aranjamente de gradina: Cele mai cool idei de la Homelux pentru o curte de invidiat

Aranjamentele reprezinta punctul cheie in obtinerea unei gradini inedite. Afla cum trebuie sa le alegi, astfel incat sa se potriveasca cu stilul tau.

Publicat: 26 februarie 2020
Categorii: Idei pentru tine si casa ta, Amenajari

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Pentru cei mai multi dintre romani, o curte de vis inseamna o gradina cu flori multicolore, copaci inalti si iarba verde. Insa, in realitate, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Intr-adevar, cele trei elemente conteaza foarte mult. Dar, expertii spun ca important este si modul in care proprietarul isi aranjeaza curtea, astfel incat sa ajunga sa fie un spatiu de invidiat. 

Aranjamente florale pentru gradina din curte

Pentru a te asigura ca ai o gradina fabuloase, este aproape esential sa pui in practica idei de aranjamente cu flori, care sa schimbe in mod pozitiv intreaga infatisare din acest spatiu. 

In primul rand, florile arata bine atata vreme cat sunt ingrijite cu atentie. Asadar, daca stii ca nu ai foarte mult timp liber de petrecut in gradina, alege soiuri potrivite pentru persoanele ocupate sau incepatoare. Iata cateva dintre ele: 

  • Panselutele – se gasesc cu usurinta, iar pentru ca sunt deja inflorite, le vei putea planta imediat in gradina. Acestea sunt potrivite pentru anotimpurile mai racoroase, asadar vei putea obtine cu ajutorul lor un aranjament floral de primavara sau de toamna vesel pentru gradina ta. 
  • Crinul salbatic – pentru ca niciun anotimp nu este frumos fara flori, acest soi il poti folosi pe timpul verii, intrucat rezista si la temperaturi mari. Iar vestea buna este ca se inmulteste foarte repede si, ulterior, il poti planta in cat mai multe locuri din gradina ta. 
  • Lalelele – acest soi nu doar ca nu are nevoie de prea multa atentie, dar, odata plantat, va creste in fiecare primavara.

Daca ai ales deja florile potrivite pentru gradina ta, nu mai ramane decat sa te gandesti unde si cum sa le amplasezi. Specialistii spun ca acestea necesita extrem de multa atentie, intrucat unele puse la intamplare nu vor face decat sa creeze imaginea unei gradini dezordonate. 

Asadar, le poti planta fie in anumite zone alese de tine, fie in ghivece si jardiniere speciale pentru exterior care iti dau posibilitatea de a reorganiza gradina de fiecare data cand iti doresti o infatisare noua. Vestea buna este ca Homelux are o multime de modele pentru aranjamentele florale din curtea ta. 

  • Daca esti o persoana care iubeste rafinamentul, poti alege niste ghivece elegante din ceramica cu model.

 

Vezi mai multe detalii aici – https://www.homelux.ro/ghiveci135x125-cmdisponibil-in-4-culoriceramic-19997

  • Daca esti o persoana care prefera simplitatea, poti alege ghivece sau jardiniere dantelate. Astfel de aranjamente florale creeaza o imagine frumoasa gradinii. 

Vezi detalii aici – https://www.homelux.ro/jardiniera-dantelata37-ltratata-uvalb-polipropilena-19908

Vezi detalii aici – https://www.homelux.ro/ghiveci-dantelat23-ltratat-uvalbpolipropilena-19900

  • Daca esti o persoana indrazneata, care prefera combinatiile de culori, poti incerca niste modele in nuante pastelate. 

Vezi detalii aici – https://www.homelux.ro/ghiveci-camelia3-ltratat-uvrozpolipropilena-19896

  • Daca esti o fire creativa, care are suficienta indemanare incat sa obtina niste aranjamente minunate de una singura, poti incerca sa le faci chiar tu. Tine cont ca te poti folosi de multe lucruri pe care le ai deja prin curte. 

Iata cateva idei: 

Aranjamente de gradina pentru copacii din curte

Orice element din curte merita atentia ta, asadar nu uita de copaci. Daca ai ales sa iti amenajezi gradina cu pomi fructiferi, ai luat o decizie bua, pentru ca, macar intr-un anotimp din an, vor arata ca si cum ar fi decorati, datorita fructelor care se vor coace. In schimb, daca ai plantat alt soi de arbori, te poti juca cu diferite aranjamente care sa ofere o imagine frumoasa curtii tale. Poti folosi luminite, de exemplu. Astfel, seara, vei obtine un cadru magic.

Pentru ca in zilele de vara nu este nimic mai frumos decat clipele petrecute in propria gradina citind o carte si respirand aer curat, multi dintre oamenii care locuiesc la curte si-au cumparat fie un fotoliu confortabil, fie un hamac chic pe care l-au prins intre doi copaci, iar ulterior, s-au bucurat de umbra acestora. 

Vezi detalii aici – https://www.homelux.ro/hamac100x200-cmdisponibil-in-3-culoribumbac-20103

Aranjamente de gradina pentru iarba din curte

Intr-adevar, sa decorezi intreaga suprafata de iarba poate fi imposibil, insa, in anumite zone, poti folosi mici decoratiuni care sa ofere un plus de frumusete gradinii tale. 

De exemplu, seara pot fi folosite niste torte de bambus, care sa lumineze firele verzi de iarba, dar si un semineu de exterior, care sa-ti permita sa faci un foc de tabara de fiecare data cand vrei sa petreci timp special alaturi de cei apropiati. Sau, de ce nu, poti „intrerupe” zonele verzi cu ajutorul unor bucati de piatra.

Oricum ai decis sa-ti amenajezi gradina, lasa-ti imaginatia sa zboare. Astfel, vei obtine un rezultat unic, care sa te reprezinte in totalitate.

Sursa foto: Shutterstock.com, Pinterest.com 

Produse asociate

14,90 lei

Vezi mai multe

129,00 lei

Vezi mai multe

34,90 lei

Vezi mai multe