Blog » Amenajari » Aplice Moderne: Modele pentru Perete si Tavan – Homelux

APLICE MODERNE: cum poți ilumina simplu întreaga locuință – soluțiile Homelux

Vrei să îți iluminezi întreaga locuință cu un singur tip de corpuri de  iluminat? Soluția este una simplă: alege aplicele moderne, care funcționează fără probleme  atât pentru interiorul casei tale, cât și pentru exterior. Află în acest articol cum le poți folosi pentru a amenaja orice spațiu și când poți alege aceste corpuri de iluminat în locul altora. 

Publicat: 5 August 2019
Categorii: Amenajari, Design

Iti place ce vezi? Distribuie Prietenilor tai:

Aplicele moderne sunt unul din tipurile de corpuri de iluminat destul de folosite în amenajările de interior. Dacă ai nevoie să îți amenajezi noua locuință sau dorești să le schimbi pe cele pe care le ai deja, aplicele sunt, probabil, cele mai bune variante. Află din acest articol când poți alege aplicele în locul altor corpuri de iluminat, cum arată aplicele de exterior și cum poți folosi aplicele de interior. 

Aplice de perete și tavan moderne versus alte corpuri de iluminat

Pentru a ști de ce merită să îți alegi aplice moderne, trebuie să se facă o comparație a acestora cu alte corpuri de iluminat.

De exemplu, dacă nu preferi corpurile de iluminat care au multe brațe sau care atârnă din tavan, așa cum sunt unele pendule, luste și candelabre și vrei ca becurile să fie ascunse, atunci aplicele sunt soluția.

Aplicele sunt o variantă ideală pentru a putea amplasa corpuri de iluminat de același tip în orice spațiu atât din interiorul, cât și din exteriorul locuinței.

Aplicele moderne se pot plia pe orice stil de amenajare, așa că sunt foarte ușor de integrat în orice locuință. 

Cum arată aplicele de exterior moderne

Aplicele se pot folosi și în exteriorul locuinței, fiind o metodă perfectă pentru a avea o sursă de lumină aproape de ușă pe timpul serii. Acestea se mai folosesc și pe pereții din afara casei lângă care există zone exterioare pe care dorești să le iluminezi. Foarte important este ca aplicele să fie cât mai ferite de vremea de afară. Așa că, se pot alege aplice realizate din materiale cât mai rezistente, o altă soluție fiind și poziționarea lor sub pereții ce au deasupra streașină.

Cum să folosești aplicele de interior moderne

Aplicele moderne de perete și de tavan pot fi folosite în orice spațiu din interiorul locuinței. De exemplu, poți avea atât aplice pentru hol moderne, cât și pentru baie, living, dormitor și zona de servire a mesei. 

Deși este ceva obișnuit ca multe persoane să creadă că cele mai frumoase modele ale corpurilor de iluminat se găsesc la pendule, candelabre sau lustre, aplicele moderne au multe variante de design interesante. 

Poti alege pentru amenajarea locuintei seturile de aplice, pentru a pastra acelasi design, sau poti alege un set diferit pentru fiecare camera in parte. Totodata, ai posibilitatea de a folosi aplice individuale, in diverse forme si culori, insa fara sa neglijezi asortarea acestora prin stil sau design.

Numărul de aplice și modul în care acestea ar trebui dispuse în cameră, depinde de mărimea încăperii. Cu cât încăperea este una mai mare, cu atât este necesar un număr mai mare de aplici, atât pe tavan, cât și pe pereții laterali. Amplasarea lor se face, de obicei, în centrul tavanului sau și în apropiere de colțurile camerei în cazul aplicelor de tavan. Aplicele de perete se pot amplasa doar în zonele încăperii ce au nevoie de lumină. 

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/aplica-mare-motta-1540-2xe27-wenge-10664

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/aplica-hier-40-cm-2940-2xe27-alb-10716

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/aplica-mare-leo-4402-2xe14-alb-10721

Poze + pret →

https://www.homelux.ro/aplica-berta-14351-1xe27-30×35-cm-60-w-antic-10781

Așadar, acum ai aflat de ce merită să amenajezi cu aplice, atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței și cum arată acestea. Aplicele sunt o soluție excelentă pentru persoanele ce vor să ilumineze toate spațiile casei cu același tip de corpuri de iluminat, pentru a menține același stil și un design cât mai uniform.

Surse foto: shutterstock.com, pinterest.com, homelux.ro

Produse asociate

139,00 lei

Vezi mai multe

139,00 lei

Vezi mai multe

APLICA MADISON, 30X35 CM, 1XE14, 60W, CREM

119,00 lei

Vezi mai multe